Fórum témák
» Több friss téma |
pffff.... Működik
Az volt a baj hogy túl magas verziószámot adtam be a terminálba. 2.0a kell beírni. Én pedig 2.4-et írtam mindig. Úgy jöttem rá hogy mikor a terminálba kéri a számokat akkor kiírja a default beállítást is. Ami az 1.2. Ezt kellett 2.0a-ra állítani hogy ne kérje a firmware frissítést. Köszönöm a segítséged TavIR-AVR!
Kipróbáltam. Programoz szépen.
Az AVR studioban a HW setting fülre kattintva ahol irná a tápfeszt ott Get VTARGET: Command of no use for AVR ISP! hibaüzenetet kapok. Még nem tudom miért. A neten se találtam róla semmit de még keresek. Az AVR studio simán felismeri AVRISPnek is. Lehet hogy ez nem is hiba. Csak írja hogy az AVR ISP nem használja a Get VTARGET parancsot. Mit gondoltok?
Köszönöm az észrevételt, valóban nem túl szép, talán a lakk hiánya teszi.
Azonban panel mindenképp ónozva van, az "oxidált" hatást a maratásnál történő enyhe alámarás kelti. Ezt a programozót tavaly júluisban vetted, azóta szebb paneleket gyártok(lásd a képeket). Igaz, épp nincs köztük AVRISP-mkII, de azok is hasonlóan jó minőségben készülnek. A drótozás a 3.3V-nál no comment, aláírom. Annak csak örülni tudok hogy működik a programozó, használd jó egészséggel! Ha nagyon zavar a kinézet akkor kicserélem egy jobban sikerült és drótozásmentes panelra.
Nem implementált a STK500 feszültség-figyelése.
A régebbi firmware-d van. A tuxgraphicson frsebb van fenn (1.8 a rev.száma azt hiszem). Elég sok dolgot javítottak benne az 1.2-hoz kepest! pl. 64 laphatár programozását, meg még 1-2 apróságot. (A régebbi firmware hibásan kezelte nálam a Mega2560-s chipet.)
Én ezt az oldalt találtam de itt csak 1.4 van és ez van a prociba égetve
Ha tudsz újabbat akkor egy linket vagy forrást tudsz nekem mailbe küldeni? Bővebben: Link
Használni akarom a soros kommunikációt is ha már van FTDI. Össze akarom közösíteni a TX bemenetet és a programozó (Atmega8) TX kimenetét egy AND kapuval.
A 2 RX nem fogja zavarni egymást mivel azok csak figyelnek a bejövő adatra, belső ellenállásuk nagy.
Érdekes módon benne van.
A hex azonosító is jó a cfg file-ban. 0x94 (AVR069) app note
Szerintem az a baj hogy az AVR studio AVRISP-nek ismeri fel a programozót és az AVRISP pedig nem használja a GET_VTARGET parancsot.
Akármit próbálok módosítani nem jutok előrébb. Még keresem azt a rész ahol a hardwer elküldi az azonosítóját hogy mi is akar lenni, ami alapján az AVR studio felismeri hogy micsoda is.
Most már oké.
Ezt kellett változtatni:
erre:
Sziasztok!
AVR-t szeretnék égetni, pontosabban ATtiny13-t. Pony-Prog hoz, használhatom ezt a kapcsolást?
Elvileg jó, gyakorlatilag meg többen szidják mint a bokrot. Én a nyomtatóportosat ajánlanám...
Elvileg igen. Gyakorlatilag nem bíznám rá még az AVR felét sem, mert:
- A sorosportot nem a szabályos jelszintekkel kezeli (hibalehetőség) - az új alaplapok sorosporti adat-terhelehtősége a szabványos 10mA helyett jó, ha 1 mA. - A névleges miniumum adáskori 5V helyett jó ha 3.3V kijön. Én a LPT-portos STK200-at ajánlanám. És a PonyProg helyett az AVR-DUDE - t valameliyk GUI-val (grafikus felület, hogy lásd mit is égetsz be, nem csak bitek ki/bekapcsolását állítod be) .
Szia!
Köszönöm neked is, sajnos, nem értek az avr-ekhez, a pic-ek kel is megszenvedtem, mire belejöttem. De most, fontos lenne beégetnem, ezt az ATtiny13-at. Ezt az AVR-DUDE-t honnan tudnám letőlteni?
Szia!
Köszönöm a segítséget, közben nekem is sikerült megtalálnom, és letöltenem. Az okozott gondot, hogy elsőre kevésnek tartottam a program méretét (218KB). :eek2:
Sziasztok!
Szeretnék egy AVR égetőt készíteni, STK500-ra gondoltam, mert a feljebb található soros portossal nem tudok zöld ágra vergődni. Begyűjtöttem néhány kapcsolást, de jelentős különbségek vannak közöttük. Ha ajánlana valaki egy jobb és bevált verziót az STK500-ok közül, azt megköszönném. Egyoldalas furatszereltben szeretném megcsinálni (FT232RL-t figyelembe véve). Ha esetleg valaki ebben is kisegítene azt is megköszönném, de a bevált kapcs.rajzzal is megelégszek. Előre is köszönöm.
Az Bővebben:avrtavir oldalon nézegettem az MKII programozót. Véleményt, javaslatot szívesen fogadok.
Az MKII és a STK500 az két külön dolog
Ha az AVRStudio 5-t használnád, akkor a STK500 zsákutca (Atmel nem igazán támogatja a jövőben). Az MKII a jobb választás: - xMega támogatás - AVR támogatás - AVRStudio 4 és AVRStudio 5 alatt is szépen tesztelve. Én mind2-t használom és napi szinten tesztelem is... Mi a konkrét kérdés, mert így eléggé nagyon tág feldobva .
Tuxgraphics STK500 szerintem az etalon...
Előre láthatólag csak néhány AVR programozásához kellene. Egy biztos égetőt szeretnék egy egyszerű progival. Azt a néhány AVR-t tudjam égetni. Soha nem volt dolgom AVR-rel, a PIC-nél is kezdő vagyok.
Nem nagyon akarok bele bonyolódni.
Akkor az STK200 a legegyszerűbb változat.
Én EBBŐL a fajtából építettem meg jópár programozót egy kicsit átalakítva,
és remekül szuperál, mindenki elégedett vele pedig nem is kell hozzá sokminden. Az FTDI-t MCP2200-ra cseréltem, az alkatrészeket pedig SMD-re. Az eredetit ha megépíted az pont a követelményeid teljesíti, az FTDI kivételével minden DIP-tokos!
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni Tavir STK500V2 (V4) -el kapcsolatban. Van 2 darab ilyen programozó, de az egyik nem működik. Próbáltam a jóval összehasonlítani a rosszat, de hardveresen nem találtam különbséget. A rossznál a terminálos verzió-átírás sem működik. De a rossznál is villog a sárga led az usb-re dugás után. Bármilyen ötlet jól jönne, mert hiába próbáltam utána olvasgatni több fórumon is, de nem találtam semmi használhatót.
Több oka lehet:
1, Az USB IC megsűlt kimenet oldaláról. (AVR chip reset lába GNDre köt és a FTDI Tx-Rx lába összeköt. Ekkor a hyperterminálban látnod kell a leütött karaktert (sebesség mindegy, átvitelvezérlés: NINCS. Ha ez megy, akkor a ATMega chip SWje lett kiütve. Ehhez külső programozó kell (forrás a tuxgraphics oldaláról). A v4-es holmi ~2 éves lehet. Az előéletéről lehet valamit tudni? Illetve ami lehet: a firmware lehet hogy frissíthető SWből. Ennel leírása a letölthető anyagok közt a TavIR oldalán.
Köszi a gyors választ!
Az FTDI látszólag jó, az TX-RX teszt megy. Én is szoftver hibára tippelnék... Jó lenne összehasonlítani egy jó szoftverrel, ki tudtam olvasni belőle a teljes tartalmat. Igen, kb. 2 éves lehet, de eddig nem volt vele gond...
Lehet hogy én vagyok a béna, de hiába keresem a TavIR oldalon a firmwaret, amit a leírás ír, egyszerűen nem találom...
Arra gondoltam, hogy legrosszabb esetben kicserélem az Atmega8-at.
Hello!
Ismét segítségre lenne szükségem! Addig jutottam, hogy az Arduino-ban bent van a program, ami által programozó lesz belőle és a Tiny13 össze van kötve a megfelelő lábakkal. DE! Innentől kezdve nem tudom, hogy milyen progival tudnám a már megírt .c kiterjesztésű programot beégetni az Attiny-be. Lszi segítsetek! |
Bejelentkezés
Hirdetés |