Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Automatikus hívás fogadás
 
Témaindító: szelig, idő: Feb 23, 2012
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) szelig hozzászólása Feb 23, 2012 1 /
 
Sziasztok!
Egy olyan problémát kellene megoldanom, hogy adott egy vezetékes telefon, és egy helység, ahol egy ember folyamatosan mozog. Ha a telefonra hívás érkezik, automatikusan létre kellene jönnie a kapcsolatnak, mindenféle emberi beavatkozás nélkül, hogy az embernek csak beszélnie keljen. Mivel a helységben nem csak Ő van egyedül, és zaj is van jócskán a ki hangosítás nem jöhet szóba. Arra gondoltam, hogy a vezetékes telefont lecserélem egy vezeték nélküli telefonra, melyhez lehet fejhallgatót csatlakoztatni, és képes az automatikus hívás fogadásra. Találtam is egy Motorolla ME 4056 típusú telefont, melyhez lehet fejhallgatót csatlakoztatni, és a leírásában az szerepel, hogy automatikus hívásfogadás. Persze mint utólag kiderült, az automatikus hívás fogadás, ebben az esetben azt jelenti, hogy ha felvesszük a bázisállomásról a készüléket, akkor létrejön a kapcsolat.
Zsákutcába kerültem. Valakinek van esetleg valami jó ötlete?
Üdv.:Gábor
(#) Syn7h37ic válasza szelig hozzászólására (») Feb 23, 2012 /
 
A telefon vonali feszültségét kellene figyelni. Ha csöngetik a készüléket, akkor 110V 25Hz feszültség jelenik meg a rendszeren. A nyugalmi fesz, 30-50V DC. Ha megjelenik a 120V akkor egy egyszerű fesz. figyelő áramkörrel meg is valósítható az automatikus hívás fogadás. Akár egy külső csengetést jelző kiegészítő jelzőt is át tudsz alakítani.
(#) Gafly válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Feb 23, 2012 /
 
Ez így túl egyszerű.
Mivel nem tudjuk hogy milyen probléma/feladat megoldása a cél, így első körben (én biztosan nem) tudok segíteni.
Mellesleg ez miért nem fért bele valamelyik telefonos topic-ba?
(#) kissi válasza szelig hozzászólására (») Feb 24, 2012 / 2
 
Szerintem a cordless telefonok háttérvilágítása felkapcsolódik hívás esetén --> ezt figyelve lehetne egy automatikus" hívásfelvétel" és már mehet is a "móka" ( ha már nála van a telefon nem tudja felvenni, foglalt a keze?! --> jó lett volna, ha leírod a körülményeket is !) !

Steve
(#) szelig válasza kissi hozzászólására (») Feb 26, 2012 /
 
Kedves Steve! Nagyon jó ötlet, a fény figyelése. Valószínűleg ezt fogom követni.
Köszönöm mindenkinek a hozzászólását.
Üdv.:Gábor
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem