Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Egy olyan problémát kellene megoldanom, hogy adott egy vezetékes telefon, és egy helység, ahol egy ember folyamatosan mozog. Ha a telefonra hívás érkezik, automatikusan létre kellene jönnie a kapcsolatnak, mindenféle emberi beavatkozás nélkül, hogy az embernek csak beszélnie keljen. Mivel a helységben nem csak Ő van egyedül, és zaj is van jócskán a ki hangosítás nem jöhet szóba. Arra gondoltam, hogy a vezetékes telefont lecserélem egy vezeték nélküli telefonra, melyhez lehet fejhallgatót csatlakoztatni, és képes az automatikus hívás fogadásra. Találtam is egy Motorolla ME 4056 típusú telefont, melyhez lehet fejhallgatót csatlakoztatni, és a leírásában az szerepel, hogy automatikus hívásfogadás. Persze mint utólag kiderült, az automatikus hívás fogadás, ebben az esetben azt jelenti, hogy ha felvesszük a bázisállomásról a készüléket, akkor létrejön a kapcsolat. Zsákutcába kerültem. Valakinek van esetleg valami jó ötlete? Üdv.:Gábor
A telefon vonali feszültségét kellene figyelni. Ha csöngetik a készüléket, akkor 110V 25Hz feszültség jelenik meg a rendszeren. A nyugalmi fesz, 30-50V DC. Ha megjelenik a 120V akkor egy egyszerű fesz. figyelő áramkörrel meg is valósítható az automatikus hívás fogadás. Akár egy külső csengetést jelző kiegészítő jelzőt is át tudsz alakítani.
Ez így túl egyszerű.
Mivel nem tudjuk hogy milyen probléma/feladat megoldása a cél, így első körben (én biztosan nem) tudok segíteni. Mellesleg ez miért nem fért bele valamelyik telefonos topic-ba?
Szerintem a cordless telefonok háttérvilágítása felkapcsolódik hívás esetén --> ezt figyelve lehetne egy automatikus" hívásfelvétel" és már mehet is a "móka" ( ha már nála van a telefon nem tudja felvenni, foglalt a keze?! --> jó lett volna, ha leírod a körülményeket is !) !
Steve |
Bejelentkezés
Hirdetés |