Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Szia István Gábor vagyok.Már megint szórakozik velem ez a samsung LCD tv megint elmegy a kép és csak úgy tudom visszahozni ha a bal felső sarkát hátra felé tolom és a jobb felét magam felé húzom az ujjaimmal ekkor lassan elengedem és tizedszerre elindul a kép és ezután ha reggelig be van kapcsolva akkor végig lehet nézni nem megy el a kép . Már szét szedtem annyi darabba amennyi darabja van.Tüzetesen át vizsgáltam de hibát nem találok. Mi lehet a hibája? Én valami érintkezési dologra gondolok de már annyiszor átnéztem de hibát nem látok sehol.Kérlek segíts megoldani a problémát.Előre is köszönöm Gábor
... pedig erősen kontakthibának látszik!
Én sem tudtam helyrehozni az otthoni Samsungot, nálam csak hevítéssel indul be, valahol forrasztási hiba van rajta, de meg nem mondod hol van az, viszont többet Samsungot nem veszek, ahogy lejár a garancia szarrá megy!
Sziasztok.
Képzeljétek el, ilyen könnyen sem sikerült még TV-t megjavítani, beeset egy 51cm-es sik képcsöves kis philips tv, bekapcsoláskor standby ból feléled, távval kikapcsoláskor meg kikapcsol, minden tuti, tápok jók, de nem indult a nagyfesz, nem értettem, sorvég jó, de a sorkimenő lábán már nincs 125v, nem értettem, első körbe a sorki szakadására gyanakodtam, de amikor a tápból kijövő fesz nem ért oda a trafóhoz, akkor már gyanakodni kezdtem, hogy itt más a probléma, meg is fordítottam a sasszit, gondoltam átnézem, vagyis fordítottam volna, de megfogtam a sorkimenőnél, és a kezembe maradt kikerekedtek a szemeim, nézek mint a sült hal, mondom hát ez? A következő pillanatban hatalmas röhögés, mert a panellal együtt kiszakadt a sorkimenő. Óriást. Na miután kiröhögtem magam, pillanat ragasztóval vissza rögzítettem a trafót a helyére, és kijavítottam a fólia csíkokat, a tv hibátlanul működik, az egész nem volt 30 perc, de hogy mekkorát röhögtem a sztorin, óriási volt.
sziasztok nincs valakinek bontásbol vagy javitásbol visszamaradt szintárcsája? kompleten a motorral eggyüt kellene tv tip:sp46l3hx
szia asztok kérdésem az lene hogy ajánlotak egy lg 106 cm plazmát és müködik de egy idö után kibe kapcsol milehett a baja? vagy menyiért tudnák meg javitani ha megveném várom válaszotok köszi mindenkinek
Na már a nyáklapból is kisprórolják az anyagot.
Igen, elég hitvány volt a nyáklap, vékony is és könnyen törős, de jót röhögtem azért.
Idézet: „többet Samsungot nem veszek, ahogy lejár a garancia szarrá megy!” Csak épp úgy,mint a többi ma kapható vacak.Legyen az bármilyen márka.Végülis a cél az ugyanaz minden gyártónál...
szevassz.ne haragudj hogy zavarlak,de ha nem nagy kérés,és ha megvan még a samsung tv-d meg néznéd a panelján elől a MENÜ gomb mellett van egy 6-lábu kis ic-és hogy mi van rá irva?Nagyon fontos lenne,mert az enyémből elhagytam,és fontos volna.előre is kössz.
Az LG -re nincs panasz! Ahány ismerősöm van és Samsung TV -t vett az vagy halott vagy még gariban van, az LG tulajdonoknak még van hely a kanapé hátamögött!
Valóban tönkremennek, pláne a 100Hz-es Samsungok és a mai páréves, kínai összerakású Philips tv-k is.
Én pl.tavaly 4db. 5-6éves 72cm. 100Hz-es Samsungban cseréltem 64lábú, CXA processzort. Azután 2nél jöttek a képfrissítési hibák, visszafutási csíkok, egy idő után. Érdekes a 10-16éves Sonyban, sokat használt Grundigban, ez is 100Hz-es, még soha nem kellett procit cserélni, eltérítő Ic. vagy sorvég tranzisztorcsere volt a nagyobb hiba, de az is ritkán. Az Lg-nél sima 15-20éves, sarkított Grundigoknál , inkább átforrasztások az alaplemezen, tápelkok cseréje, jelenti a legnagyobb hibát, ezek után +hosszú évekig üzemelnek, gond nélkül.
Megnyugodhatsz , nem forrasztási hiba az, hanem Ic.hiba,
a forrasztások nagyon jó minőségűek, ipari forr.on, néhány %flux is van benne, nem öregszik el 10év alatt sem.
Sziasztok!
Én már régebben foglalkoztam elektronikával,tv-vel egyáltalán nem.A minap hozzám került kettő darab kis tv amit nem szeretnék kidobni ha meglehetne menteni.Valószínű min a kettőnek azonos hibája lehet mert bekapcsoláskor annyit csinál hogy a hangszóró kattan egyet.Kérlek segítsetek érdemes-e foglalkozni vele.Az egyiket úgy hívják acoustic solutions a másikat mikomi.többet nem tudok róluk.
Írd fel a Tv típusát, a hátlapon fel van tüntetve pl.:ctv 5320 - tegyél fel egy fotót a Tv panelról... stb.
Volt vezérlőpanel csere, kijelzővezérlő panel csere, a táp jó, a kijelző háttérvilágítását szabályzó áramkör is jó!
Ez alapján csak forrasztási hiba lehet valahol a kijelzőnél... Ennyit a jó minőségű ipari forrasztásokról és a Samsung mint márka minőségéről.
Sziasztok !
Ha valaki tudna nekem segíteni nagyon jó lenne , van egy ismerősömnek egy samsung CW-28C73V tv-je amihez szeretne venni egy távirányítót , de nem tudja milyen típusú kell hozzá, jelenleg egy 00104J típussal működig már amelyik gombot még érzékeli , úgy tudjuk , hogy nem ez az eredeti gyári távja .
Üdv! Csütörtökön írtam az orin ctv 1414m-el kapcsolatban, sajna betegség miatt még csak most tudtam erőt venni magamon h megnézzem. a kondik jók, de kicseréltem, a sorvégtranzisztor is jó szóval valami más gondja van. Még mindid ugyan az hogy a táp egyenirányító részéig illetve az az utáni szűrőkondiig és a rá csatlakozó trafóig jut el a feszültség, és sehol máshol nem mérni egy tized milivoltot sem... a trafó nem lehet hibás? gyors méréssel mindösszesen 4 lábánál mértem pár ohm ellenállást. Ha lesz erőm még átnézem. Üdv!
A tápnak a trafója nagyon ritkán megy tönkre. Mivel nagyfrekvenciás transzformátor, csak néhány menet van rajta, ezért mérsz olyan kis ellenállást. Már előfordult nekem ezzel a típussal hogy a trafó szekunder oldalán, a trafó közelébe lévő 2 db 220 µF 35 V-os kondi volt kiszáradva és emiatt nem indult. Ezeket is cserélni kéne, vagy ha nincs kéznél, pákával rámelegíteni és úgy bekapcsolni a tv-t. A primer oldalon rá kéne mérni az R514-es 330 Kohm-os indító ellenállásra is. Ha ezek rendbe vannak, át kéne mérni a tranzisztorokat, és a zener diódákat. Ha ezek jók, még mindig lehet zárlat a tápegység szekunder oldalán. Pl. a trafó környékén lévő diódákat is át kéne mérni, nehogy visszáramos legyen valamelyik. Ezekkel folytatnám.
Üdv! Nem igazán értettem a dolgot. Most van olyan csöved ami nem egyezik a többivel? Paraméterei? Ugyanis egyformának kell lenniük egy körben. Mi tilt ? Mert szerintem az inverter ic-je. Kösd le a védelmet.
Értem, gyakorlatilag akkor nincs mese a táp résznél egyszerűbb mindent átmérni. Mivel 90% valószínűségben a táp résznél van a hiba vagy annak közvetlen közelében. Egyébként szerintem ha valamelyik alkatész rossz akkor inkább valami szakadás lehet mert ha zárlat lenne akkor füstölne. Vagy mint egy másik hasonló készülék esetében kivágná a biztosítékot.
Az R514-et is ellenőrizd, mert ha megszakad, akkor nem indul a táp, persze ekkor nem is melegedhetne a tranzisztor. A Q504 emitterellenállása jó?
Sziasztok!
Van egy dimarson dm 5928t típusú tv-m. Nem kapcsolódik be, és amikor elromlott leverte a biztosítékot. Még garanciális korában is produkálta ezt a jelenséget, akkor ha jól emlékszem a tápegységet cserélték ki. Az lenne a kérdésem, ha a tápegységgel van baj, akkor hol lehet beszerezni hozzá olcsón? A választ előre is köszönöm!
Szia! Nincs rajzod hozzá? Nem találtam és anélkül azt sem tudom, hogy tápja külön van e egyáltalán, vagy a panelon van.Vagy legalább fotózd le belülről.
Idézet: „Az LG -re nincs panasz!” Szerintem ez csak a véletlen műve.Az LG sem különlegesebb semmivel sem a többi gyártótól.Régebben sokféle márkanév megfordult a műhelyünkben,és statisztikailag nem nagyon lehetett különbséget tenni minőség szempontjából.Sajnos a minőség fogalmát már lassan el kell felejtenünk,mivel többnyire már csak a mennyiség az egyetlen kitűzött cél mindenhol...
szevasztok.van egy samsung cz28d83n tipusu tv-m.a hejzet,hogy kiszedtem egy ic-t,amit elvesztettem,és most nem tudom megtudni,hogy mi volt rá irva.ha valakinek van vagy volt dolga ezzel a tv-vel,akkor segithetne abban,hogy megnézi nekem,a panelon.Az ic-a 8-lábu,és a menü gomb mellett van.mellékelek egy képet ha ez segit.Elöre is köszönöm a segitséget.
Ez nem túl nehéz feladat, leszeded a rajzát, és pozició szám szerint megnézed az IC nevét.
Szia!
Az az IC a 24C16 nevű EEPROM. Ha beleépítesz egy másikat, akkor be kell állítani a képgeometriát!
KÖSSZ SZÉPEN.MÉG EGY KÉRDÉS.AZ LEHETSÉGES,HOGY EZ MIATT AZ IC MIATT NEM JÖTT BE AZ ADÁS?DE MÉG SZÁZLÁBUN SE JÖTT BE A DVD KÉPE.AZ ADOK HEJETT CSAK A HANGYÁK SZALADGÁLTAK.AZ AV MEG CSAK FEKETE,ÉS ENNYIT LEHETETT LÁTNI.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |