Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   171 / 1272
(#) Jordy válasza kadarist hozzászólására (») Nov 20, 2009 /
 
Okés, amint haza érek meg lesz, annyit tudok mondani mert már reggel kiszedtem ezt az alkatrészt mert eszembe jutott, hogy régeben találkoztam vele és rémlik, hogy kelthet zárlatot. Multiméterrel próbálva zárlatot keresni rajta. 3 lábú a PTK, és a középső lábbal kezdtem amihez mértem az egyik majd másik szélsőt valamint a két szélsőt egymással, mindegyikre van kapcsolódás egymással mint zárlatkor tehát ha nem kénne legyen akkor úgy tűnik meg van a lehetséges bűnös egyike. Mível nem ismerem a pontos működési elvét ennek a piciny kis jószágnak így elsőre és nélküle még nem bekapcsolva egyenlőre ennyit tudok mondani hátha ez is segítség már, egy következő lépéshez.
(#) Jordy válasza djmagoo hozzászólására (») Nov 20, 2009 /
 
Ez egy Orion T2860STX készülék, de hogy török vagy sem. az jó kérdés, ahogy sejtem valüszínüleg az lehet és itthon került rá a Magyar termék matrica.
Amit mondani tudok, hogy E9 sasszi panelja van már találtam hozzá a neten egy komplett szervíz füzetet ami tartalmaz kapcsolási rajzot is valamint a nyák felvázolását alkatrész szinten is, így azért könnybb, de ha nem sikerül kisakkozni a hibát akkor mindenképpen foglak keresni. Köszönöm az eddigi segítséget és felajánlást is.
(#) attila1 válasza zombee hozzászólására (») Nov 20, 2009 /
 
hali zombee. és infra vevőből bármilyet belerakhatnék?mert bontott videóm van egy rakással viszont a gyári rajzán meg nem tudom beazonosítani a vevőt.valami ilyesmi van oda írva: T59D TG62 köszi!!
(#) zombee válasza attila1 hozzászólására (») Nov 20, 2009 /
 
Elvileg jónak kell lennie a videós vevőnek is.
A dekódolást úgyis a TV/videó processzora végzi, a vevőegység ilyen szempontból egy darab drótként fogható fel.

A bekötésre viszont NAGYON ügyelj!
Összesen 3 kivezetése van, ezek:
+5VSB, GND, JELVIVŐ

Általában a jelvivő szokott középen futni, míg a csíkos vezetékes a pozitív.
Ha a csatlakozójuk nem azonos, akkor én azt tanácsolom hogy szedd szét mindkettőt. Az elkók állásából azonnal ki lehet találni melyik kivezetés mire jó...
(#) kadarist válasza attila1 hozzászólására (») Nov 20, 2009 /
 
Ha esetleg a sufnituning nem hozna eredményt, akkor innen lehet rendelni bele valót: Bővebben: Link
(#) zombee válasza attila1 hozzászólására (») Nov 21, 2009 /
 
Megnéztem a típust ami a tiédben van, lehet hogy a pozitív tápellátás van középen. Jobb ha kikeresed mindkettő lábkiosztását a neten(típusszám alapján is lehet).
(#) Doncso hozzászólása Nov 21, 2009 /
 
Sziasztok, a napokban kaptam egy rossz samsung lcd tv-t, gondoltam szétszedem , belekukkantok mi lehet a probléma, hát szétszedve meglepődtem , mert találtam benne egy kis Fly-back tápot meg egy másik panelt ami nem túl nagy, mindössze ennyi van benne, nos a probléma az lenne , hogy nem csinál semmit, kicsit méregettem, rájöttem, hogy a tápnál van a gond, a primer oldalt átkondiztam, ez mindössze egy elkót jelentett, volt benne egy két biztosíték, azok rendben vannak, igazából ez a kis táp 5 és 13V -ot ad, külső tápra kapcsolva a TV-t gyönyörűen működik mindene, így 100% hogy a táppal van a gond, csak azt nem tudom mi.
Igazából ez egy sima kis Fly back táp, egy fettel és egy optós visszacsatolással, a vezérlő IC tipusa Onsemi 1200P60 a kapcsoló fet egy P6NK60ZFP , van még benne egy KIA431 referencia és egy MCR 100-6 valami, erre nem tudtam rájönni micsoda, a fetnél ott van a hálózati fesz, szerintem a vezérléssel lesz a gond, valószínű a vezérlő ic sem kap feszültséget, van ötletetek merre induljak, illetve van e ezeknek a félvezetőknek itthon beszerezhető változata? Főleg az IC kellene.
Üdv.
(#) sprofan válasza Doncso hozzászólására (») Nov 21, 2009 /
 
Annyit tudok segíteni hogy az MCR 100-6 az egy Tirisztor, az IC pedig kapható itthon is nem is drágán: Bővebben: Link A FET: Bővebben: Link Referencia: Bővebben: Link
(#) Doncso válasza sprofan hozzászólására (») Nov 21, 2009 /
 
Köszi, közbe megtaláltam a hqvideo-ba van minden, csak az az igazság, nem tudom merre induljak. A fetet kimérem, a referencia nem nagy pénz, de az IC-t nem tudom vegyek e újat.
Most épp egy kapcsi rajz után kajtatok, hátha találok hozzá.
Üdv.
(#) sprofan válasza Doncso hozzászólására (») Nov 21, 2009 /
 
Mivel gondolom nem sokban térnek el a gyári ajánlott kapcsolástól, ezért ha a FET és az optó is jónal bizonyul, akkor az IC halott, mivel közvetlenül kapja a 300V-ot, ezért két lehetőség van(nincs semmi külön táp ami ellátná az IC-t, és esetleg ez lenne hibás). Vagy gond van a FET-el, vagy az IC vel, nem sok lehetőség. z I
(#) Doncso válasza sprofan hozzászólására (») Nov 21, 2009 /
 
Akkor a FET-et majd kimérem, az optót is ki lehet végül is, mást nem egy próba áramkörbe illesztem, ha más nem akkor valószínű az IC. Közbe megtaláltam a kapcsolását, szerintem ezzel okosabbak vagyunk.
Üdv és köszi.

lcd táp.jpg
    
(#) sprofan válasza Doncso hozzászólására (») Nov 21, 2009 /
 
Ha tényleg nincs semmi feszültség a kimeneten akkor az optot nem kell, viszont a FET-et annál inkább. Mivel írtad hogy van feszültség rajta, ezért nyilván az IC is megkapja amit kell, tehát igen, ez a két lehetőség van csak (IC, FET)
(#) Jordy válasza kadarist hozzászólására (») Nov 21, 2009 /
 
Helló!

Este már írtam a fórumon, válasz még nem jött, gondolom nem voltál még gép közelben azóta én viszont már tovább léptem és a javasolt PTK nélkül is bekapcsoltam.
A helyzet, az infra vevő mellett a készenléti vörös led világit ennek örülök, örömömben le is sikerült ülni pont a távirányitóra ami bekapcsolta a TVt. indúlt képcső megjelent a hangyák vándorlása majd kis csiszcsusz hang és én meg ijedtemben rögön kirántottam a madzagot a konektorból. Szóval úgy tünik meg van a bűnüs már ha nem ezzel a véletlen távbekapcsolással öltem meg. A sorkimenő volt ami adta ezt a szikra hangot mit amikor ivet húz valami és kis éget szag maradt. A sorkimenő tetején egy repedés szerüség látszik ami valószínüsíthetően az egész hiba forrása volt és tette zárlatossá a PTK is és az meg levágta a kismegszakítót ahogy felvázoltam első írásomban a jelenséget. Mível kép volt így gyanítóm, hogy csak akkor a PTK t és a sorkimenőt kell cserélni aztán lehet, hogy mást is, viszont a bibi ott van még, hogy a sorkimenőn semmi egység szám vagy modell, hogy tudni lehessen milyen is, illetve valami írás volt rajta de az pont ott ahol megpörkölödött mivel a műanyag házára volt ráütve. Az ívet a mellette lévő szallagkábelen húzhatta mert pont ott van az is megpörkölödve ahol a repedés van alatta. Szemre más baja nincs azon kívül, hogy fűstös lett.

Lefotóztam így jobban szemügyre veheted te is, aki azért kicsit jobban ért hozzá mint én.

http://img180.imageshack.us/img180/8720/dsc00307r.jpg

http://img69.imageshack.us/img69/5157/dsc00306e.jpg

http://img257.imageshack.us/img257/7729/dsc00310br.jpg


üdv: Jordy.
(#) zoly15 válasza Jordy hozzászólására (») Nov 21, 2009 /
 
Hali!
Bizony!
Ez a sorkimenő áthúz. (Véletlenül megnéztem az első képet mielőtt beleolvastam, egyből látszott az olvadás a képen). Kis szerencsével javítható, bár nem hiszem. mert gondolom ha itt el is tudnád szigetelni akkor ha a repedés picit lejjebb "terjed" akkor ugyan úgy át fog húzni..
Így szerintem csere lesz, de nincs szám :no:

Üdv!
(#) Jordy válasza zoly15 hozzászólására (») Nov 21, 2009 /
 
Köszi, a gyors segítséget, kicsit keresgéltem és E9es sasszihoz ezt találtam, de majd talán ír valaki egy pontosabb adatot, nem egy drága darab 2500 Ftért.

Lehetséges sorkimenő

Ami lényeges és számomra újdonság, hogy szerencsére nem kell ha minden igaz az két oldal tekervénnyel bűvészkedni rajta mert azt írja, hogy azt a képcső panel megteszi, és én ettől tartanék ha nekem kénne állítgatni, de lehet meguszom ha ez jó lesz.
(#) andris0523 hozzászólása Nov 21, 2009 /
 
Sziasztok, kaptam egy samsung CZ-28D83N típusú tévét és az a problémám vele hogy ha bekapcsolom hangja van, de képe nincs, csak vízszintes csíkok jelennek meg a képernyőn. A menü-t se jeleníti meg szóval nem hiném hogy a tunerjával lehet baj.
Mellékeltem egy képet is róla.
A segítségeteket előre is köszönöm!

PICT0012.JPG
    
(#) sleve válasza ferzoo hozzászólására (») Nov 21, 2009 /
 
Néhányszor elszámoltam tízig, hogy ne irjak csunyákat.
Szerited mivel kezdtem mire eljutottam idáig?
(#) Doncso válasza sprofan hozzászólására (») Nov 21, 2009 /
 
oké, köszi, megnézem akkor ezeket.
Üdv.
(#) Flatlander hozzászólása Nov 21, 2009 /
 
Sziasztok!

Valaki eltudná mondani a crt projektoros tv hibáit?A jó tulajdonságait azt tudom de mik a rosszak?Mit nézzek meg rajta? mert holnap megyek megvenni
(#) bihari laci hozzászólása Nov 21, 2009 /
 
sziasztok van valami otlet hogy mitol rebeg a kep bekapcsolasnal egy kis ideig utanna meg all ,shneider tv 1 regebbi darab a tap resz volt szett egve egy csomo alkatreszt kikellet cserelni, ic ,but 11,kondi ., tehat mukdik jo a kep minden csak az elejen rebeg es fin tune-val szoktam meg allitani , a muhold a
nnternarol kapja ajelet tunerbe van csatlakosztatva koszi .
(#) kadarist válasza bihari laci hozzászólására (») Nov 21, 2009 / 1
 
Szia!

Bemelegszik valamelyik elkó, aztán már jó is. Függőlegesen remeg?
(#) bihari laci válasza kadarist hozzászólására (») Nov 21, 2009 /
 
szia, igen kellene cserelgetni elkot a fug-ic korul? .
(#) kadarist válasza andris0523 hozzászólására (») Nov 21, 2009 /
 
Szia!

Hiányzik a 200V a képcsőpanelról. Rajz:http://elektrotanya.com/samsung_cz28d83n_cz29m64n_chassis_s56a-p-.rar/download.cgi
(#) kadarist válasza sleve hozzászólására (») Nov 21, 2009 /
 
Szia!

P68SA sasszi a Tiéd, innen letöltheted a rajzát: Bővebben: Link
(#) kadarist válasza bihari laci hozzászólására (») Nov 21, 2009 /
 
Mindenképpen cserélni kell a busztert (dióda mellett), a tekercs-csatolót, tápszűrőt.
(#) Flatlander hozzászólása Nov 21, 2009 /
 
Valaki eltudná mondani mi az a konvergencia hiba?
(#) kadarist válasza Flatlander hozzászólására (») Nov 22, 2009 /
 
Szia!

A meghatározás:Bővebben: Link
Látványos konvergencia-hibák: Bővebben: Link
Itt még több:Bővebben: Link
(#) Flatlander válasza kadarist hozzászólására (») Nov 22, 2009 /
 
Aham szóval mintha szétlenne kicsit csúszva a kép.....



Hamár itt írok kérdezek egy témába vágó dolgot is. Van egy kb 10éves orion tvm ami ha elég sokat áll akkor tökéletesen műdökik egy ideig majd egyszercsak gondol egyet és középre egy kis csíkba összeugrik a kép.... ha ráütök erősebben akkor néha visszajön és megy tovább rendesen.Mi okozza ezt a hibát?Szerintem nemlehet túlnagy baja.....Hátha sikerül megcsinálnom bár ugysem kell semmire de azért legyen jó
(#) kadarist válasza Flatlander hozzászólására (») Nov 22, 2009 /
 
A három színhez tartozó elektronsugarak nem egy pontban találkoznak. Durván ez a konvergencia-hiba.

Másik hasonló hibajelenség a színtisztasági hiba. Ilyenkor a valamelyik elektronsugár nem a hozzá tartozó foszforpontokat gerjeszti, hanem valamelyik másikat. Mondjuk a "piros" sugár a zöld fényport. Legtöbbször a képcső felmágneseződése miatt szokott kialakulni ez a hiba. Egy lemágnesezési hibából keletkezett színtisztasági (colour purity)hiba:
Bővebben: Link

Nézd meg az eltérítőtekercs csatlakozóinak a forrasztását. Valószínűnek tartom, hogy csak elvált az ón a csati lábától, azért ugrik össze a kép
(#) ha8fz válasza kadarist hozzászólására (») Nov 22, 2009 /
 
Tisztelt Kandarist Barátom!

Nem volt időm foglalkozni a TV vel,a lányom beszerzi az IC t remélhetőleg megoldódik a probléma,ha nem akkor továbbra is kérném hogy segítsél.
Valószínűsíthető hogy az IC is megadta magát.

Baráti üdvözlettel 73/DX ha8fz
Következő: »»   171 / 1272
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem