Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   172 / 1273
(#) Flatlander válasza kadarist hozzászólására (») Nov 22, 2009 /

Értem...

Lehet majd behozom és szétszedem megnézni ha lesz időm
(#) bihari laci válasza kadarist hozzászólására (») Nov 22, 2009 /

szia ,bocs a kerdesert de mi az a baszteres es csatolo tekercs egykicsit egyszerubben mert ezek a szakszavakat nem mindegyiket ertem koszonom
(#) kadarist válasza bihari laci hozzászólására (») Nov 22, 2009 /

Az egy tápfeszültségű függ. IC-nek kell egy eltérítőtekercs-csatolókondenzátor, egy buszter-kondenzátor és egy tápszűrő kondi. Ezek az IC körül vannak.
Mi az IC típusa?
(#) Doncso válasza sprofan hozzászólására (») Nov 22, 2009 /

Szia, ma ismét foglalkoztam a táppal, kicseréltem a FET-et, persze nem az volt a baj, az optó szerintem rendbe van, így elkezdtem méregetni az IC környékét, hát kiderült, hogy amit emlitettél HV lábat, hogy ott közvetlen kapja a 300VDC-t na ott csak 20V volt, ezt a lábat a rajzon egy 1k8 köti össze a 300V-al, no ez a valóságban 47K volt, mondom ez érdekes, azt gondoltam talán rossz az ellenállás, de nem, mert a színkód szerint is annyi, no, ezt kicseréltem 2k2-re, így azonnal ott volt a nagyfesz a HV lábon, de az IC igy sem indul, néztem szkóppala meghajtó szálat ami a fetre megy, de semmi, megpróbálom körbe járni az egészet mielőtt kicserélem, mert félek ha beteszem az újat az is elfüstöl, az is érdekes, hogy a rajzon egy NPN tranyó is szerepel, na ez a tápban egy MCR100- 6 os tirisztor, mondom érdekes.
Na de szerintem is az IC lesz a rossz kizárásos alapon, csak nem értem ezt a rajz és a valóság közti különbséget. Érdekes.
Üdv.
(#) sprofan válasza Doncso hozzászólására (») Nov 22, 2009 /

Típusra teljesen egyezik a kettő rajz? Hát ez tényleg érdekes kicsit, bár ha az volt benne gyárilag, nyilván meg volt az oka. Esetleg nézd még meg a 6-os lábat, azon 16V-nak kell lennie kb. A TV-nek amúgy hogy van megoldva a háttérvilágítása? Gondolom EL fóliás. Az honnan kapja a tápot?
(#) sleve válasza kadarist hozzászólására (») Nov 22, 2009 /

Köszönöm. :kalap:
(#) andris0523 válasza kadarist hozzászólására (») Nov 22, 2009 /

Szia, köszönöm a gyors válaszod kadarist!
Rámértem a TDA6108 as IC 6-os lábára(Vdd) és ott dc 1,7V-ot valamint ac 18V-ot mértem.

Szia, a táp rész úgy néz ki, hogy van a nagyfesz be, itt a fly back táp lenyomja 13 és 5 v ra, innen megy át az inverterre, ez az egész egy panelon van, erről az inverter részről megy két két csatlakozó az lcd aljára és tetejére, gondolom ez a világítás, de ha adok neki 5 és 12v ot akkor tökéletes a tv, megy az inverter és mindn más is. a trafó előtti hálózati rész a problémás.
A rajz biztosan jó, mert tipus szerint töltöttem le egy komplett service manualt, még a kép is egyezik, biztos a gyár variált valamit és a verzió szám lehet más talán, nem értem én ezt.
Igatából, ha generátorral meghajtanám a kapcsoló fet gate-jét el is indulna a tv szerintem.
Jó kis lengyel samsung
Az a tervem, hogy szerzek egy IC-t aztán beteszem, csak elindul.

ez a tv tipusa : LW15M23CPS (VE15EO)
a tápon ezek vannak : LF , Rev : MP3.1 , VE15UD vagy VD , és BN44-00112A
Üdv.

Oké hogy a TV többi része megy, csak én voltam kíváncsi erre. Ha megvagy vele írj mire jutottál.

Ja értelek. Bár érdekes az is , mert 5V on még csak ki be kapcsolgat a TV, inkább 5,4 V nál indul el, de itt megy rendesen, lehet azért mert 5V os állásba nagyon megrántja a labortápomat és leesik a fesz ezért ki is kapcsol, 5,4 nél meg nem, jobbanmondva ez volt az első gondolatom, de aztán kipróbáltam azt is, hogy 5,4 ről inditom, és menet közbe lassan letekerem, na itt 5,2 nél már le is kapcsolt, szóval kell neki az 5,4, ez is érdekes dolog, viszont a 13v os részre meg nem érzékeny, az megy akár 10v ról is. Érdekes, na mindegy, szóltam egy barátomnak, jövőhéten meglesz az alkatrész, szólok mi a helyzet.
Üdv és előre is köszi mindent.

nézd, ő az : Bővebben: Link

ott az IC mellett a 0,5W os 47K, az a rajzon 1,8k.

Ez a szám alapján találtam a képet.

BN44-00112A

Üdv.
(#) andris0523 válasza andris0523 hozzászólására (») Nov 22, 2009 /

A gond megoldódott! Az R512-es ellenállás volt szakadt amely a tápot biztosította a tda6108-nak. A segítséget mégegyszer nagyon köszönöm!

Végül is nincs az adatlapban feltüntetve hogy mekkora a minimum feszültség a HV lábon, amiről még működik (én nem találtam meg). Szóval biztos van valami oka ami miatt így csinálták. (Ahogy a Samsungot mint márkát ismerem, biztos nem spórolás miatt)
(#) zombee válasza Doncso hozzászólására (») Nov 22, 2009 /

figy, szerintem inkább építsd bele a jelenleg használt külső tápot a gépedbe, nem veszítesz vele.
Ellenben, ha valamit elbarmolsz a "gyári" tápon és megszalad akkor hazavágod az egész cuccost. :no:
(#) sprofan válasza zombee hozzászólására (») Nov 22, 2009 /

Nem tudom mennyire vagy ismerős a fúrumon, de ha csak egy minimálisan is ismernéd Doncso fórumtársunkat, tudnád hogy nem fogja "elbarmolni"
(#) Doncso válasza zombee hozzászólására (») Nov 22, 2009 /

Már hogy értve építsem bele? Arra gondolsz amiről meghajtottam? Tehát a labortápomat építsem bele egy 15"-ös lcd tv be? ez jó.
Egy pc táp sem férne bele, sőt semmi nem fér bele, igazából én is gondoltam egy külső tápra, de hamár 430ft bele egy vezérlő ic és 300 egy fet, akkor nincs értelme, de köszi az ötletet.
Üdv.

A HV lábra inkább a max Ube lenne az érdekes, ezt nem találom az adatlapon, nehogy túlhajtsam szegénykét.
(#) kadarist válasza Doncso hozzászólására (») Nov 22, 2009 /

Szia!

Régi Orion-EMG oszcilloszkópnál is külön dobozban volt a tápegység és külön dobozban a szkóp.
Igazi retróhangulata lenne a tévének.
Mi a vezérlő IC típusa? Talán valami TNY?

A max Ube az 450V
(#) Flatlander hozzászólása Nov 22, 2009 /

Sziasztok!

Egy crt projektoros tv-ben tényleg aligvan élesség? Fényerő az lenne szín is csak jólenne kicsit élesíteni rajta de olyan gomb nincs.. Megérné a lencséknél kicserélni az olajat?És kicsi piros a kép amivel nemtudok mit kezdeni... a piros képcső miért világít ennyire erősen a többihez képest?
(#) Doncso válasza kadarist hozzászólására (») Nov 22, 2009 /

Szia. Bővebben: Link

Itt van minden.

Igaz retró lenne, de ha lehet inkább megjavítanám
(#) Pako94 hozzászólása Nov 22, 2009 /

Sziasztok!
Tünet a következő, amihez segítségeteket szeretném kérni:
- bekapcsolás
- 10-20 mp normál működés
- ezután vízszintes csíkozás kezd létrejönni zúgással, majd a egyre jobban
- kb. 1 perc elteltével teljesen káosz csíkozás (remélem értitek mire gondolok)
- van hogy megint van 10 mp-re normális kép, van hogy nincs
És ez folyamatosan ismétlődik.

A páciens típusát, illetve videót róla talán holnap tudok feltenni, de addig is, hátha valakinek ismerős a hiba. Amúgy Samsung tv, és talán 7-8 év körüli lehet, több infót holnapra tudok ígérni.
Remélem esetleg egy két kondit elég kicserélni Előbb megkérdezlek titeket, majd csak utána szedem szét

Előre is köszönöm
(#) kadarist válasza Doncso hozzászólására (») Nov 22, 2009 /

Ha esetleg az adatlap nem volna meg.Bővebben: Link

szuper, akkor semmi gond.
(#) kadarist válasza Flatlander hozzászólására (») Nov 22, 2009 /

Szia!

Az optikai szerelvényen van állítócsavar a fókuszhoz, mindhárom csövön. Bővebben: Link
(#) kadarist válasza Pako94 hozzászólására (») Nov 22, 2009 /

Szia!

Sorkimenő áthúzás a legvalószínűbb. Várjuk a képeket!
(#) Doncso válasza kadarist hozzászólására (») Nov 22, 2009 /

ez megvolt már, köszönöm.

Megnéztem közbe a 6-os lábat, hát ott csak 0,7V van, de egyébként itt nem csak akkor kellene lenni feszültségnek ha a táp már megy és a segédtekercsen keresztül az egydiódás egyenirányításon át mintegy saját magát táplálja?
(#) Pako94 válasza kadarist hozzászólására (») Nov 22, 2009 /

Köszönöm!
Holnap lesz
És egy kis módosítás:
kb. 10 perc csikozás után most már egy negyed órája minden gond nélkül üzemel
Biztos nem csoda
Ez belepasszol az általad írt problémába?
(#) sonyplazmatv10 hozzászólása Nov 22, 2009 /

sziasztok
remélem nam gondd, hogy ide írom a problémám, de még csak most regisztráltam és nem nyithatok kérdést, azért gondoltam, hogy ide írok mert hátha járnak errefelé TV szerelők is

Nem tudja valaki, hogy mitől lehet az (Sony KE32TS2E plazma televízió esetén), hogy a tvn érős vagy fehér színnél megjelenik egy kék folt?
Illetve most már majdnem az egész képrenyő kicsit kékes lesz , át lehet rajta látni de eltorzítja a színeket.
Beleégett volna valami kép?
Vajon mi lehet a hiba?
Valami elektronika ment benne tönkre, vagy a pixelleltt valami?

köszönöm a válaszokat.
Kérem, hogy aki tud segíteni, vagy hasonló problémálya volt az írjon nekem.
Következő: »»   172 / 1273
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem