Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Szia!
Hirtelen, egyik napról a másikra lett ilyen, vagy fokozatosan alakult ez ki? Itt már szétnéztél?Bővebben: Link
Igen, belepasszol. Esetleg egy kis szaga nem volt?
az az igazság, hogy fokozatosan alakult ki..
tegnap kimentem csinálni egy kis nasit (kókuszgolyót) és mire vissza jöttem már szinte teljesen élvezhetetlen lett a kép.. Az az érdekes ha szinte teljesen leveszem a fényerőt és a Kontrasztot akkor a kép jobb.. (Lehet ez hülye kérdés lesz de azért leírom hátha ez okozta, kekszet darálóval daráltam, nem lehet hogy emiatt lett ilyen, pl. valamit kisütött a készülékben vagy valami...?
Most már nem érzek semmit. És akkor sem éreztem. De akkor azt hiszem holnap szétszedem.
Elég kezdőként meg tudom én is vajon csinálni, vagy marad a szerelő? Köszi előre is
Hali
Elkészült a "gép". Cseréltem egy bu808-at hátha az jobb lesz, de csak annyi változott. hogy hallkabb lett. Kevésbé hallható 15625 Hz. Amelegedés megmaradt. Tettem rá egy jó kis sütőbordát, azóta is megy. Remélem még pár évig így lesz!! . Mindenkinek köszönet a segítségért, ismét sokat tanultam a TV tápok lelki világáról!
Kellő elszántság, rengeteg szakmai tapasztalat kell csak hozzá
Vicceltem! Szedd szét, porold ki, nézz bele, kapcsold be. Lehet, hogy szembetűnő lesz a hiba. Holnap folytathatjuk... Képet ne felejts el csinálni a hibáról is és a készülék belsejéről is.
Nem akarlak elszomorítani, de vezérlés hiba lesz. Házilagosan esélytelen. Szervíz.
Sziasztok!
Orion (magyar) CT3325SPOC azaz Kolibri néven ismert, Toshiba képcsővel szerelt színes kistévéhez keresnék rajzot, mert nemrég szereztem igen ramaty állapotban. A nagyfesz sokszorozó hiányzik, sorvégtranyó és a táptranzisztor is zárlatos, a tápban néhány ellenállás helyén széndarab, és a fő puffer értékét sem tudom. De a japán csöve miatt megmenteném, meg gyerekkori emlékek is fűznek hozzá. Sajnos a "guggolós kereső" nem barátom, de más oldalak sem nagyon. Nagyjából összeraktam már de beindítani nem merem egyelőre.Ha valakinek lenne Bpesten vagy környékén donorja hozzá, szívesen venném azt is.Volt ebből orosz képcsővel szerelt darab is de annak a felépítése más egy kicsit. Köszi előre is.
Szia!
Meg kellene nézned milyen kijelző van benne. Általában a SONY az LG gyártmányt használ,de a tünet nagyjából minden gyártmánynál ugyanaz. Van a kijelzőt meghajtó teljesítményfokozatokban 2 darab hibrid IC, amelynek két (azaz több, dde most legyen elég kettő) tápfesz kell. A teljesítményfokozatoknak 200V körül, a meghajtóknak pedig 15V DC körül (ezt 42 collosban mértem). Ha a 15V összeesik,vagy eleve kevesebb, akkor a teljesítmény FET-ek vagy a hibrid IC erősen melegszik, idővel összenyit és elpukkan. Ezt megelőzően szoktak jelentkezni ilyen foltok. Általában a nagyobb kontrasztú képtartalomnál jelentkeznek eleinte. 200V körüli tápfesz leesése is okoz ilyent. Szóval mérni és mérni.Általában kondihibára (gagyi aluházas SMD, vagy a 200V-os tápban a trafóra csatoló 1µF-os impulzuskondi) vezethető vissza. De csak óvatosan, a plasma nem egy kétledes villogó, ha nem vagy a dolgodban biztos, akkor ne bántsd, de ne is használd így tovább. Üdv!
Sziasztok !
Grundig CUC1839 tv nél olyan godom van ha kikapcsolom ,megy tovább az eltérítő rész a standby sárgán világít a hol keresem a hibát
Helló ! egy kis segítség kéne. van egy thomson tv
következőt produkálja be indul a táp majd el kezd villogni a hálózati led ?
Vedd ki a sorvégranzisztort.Van műszered?Mérd ki,hogy nem-e zárlatos lett.Nézd meg a sorkimenőt,hogy meg van-e már rakasztva a vasmag és a nagyfesz kivezetés között. Ha már meg van,akkor új sorkimenő kellene bele. Ha nincs,akkor adhatsz még neki egy esélyt.(Ha ez utóbbi,akkor jelezz leírom pü-ben,mit kell tenned.)
Régebbi fadobozos Thomson,akkor csinálta ezt,mikor zárlat volt a szekunder oldalon,no +akkor mikor szakadt volt az impulzus trafó.A Vt.széria is ugyanezt produkálta.
Emiatt a táp 2sec.múlva leállt mert nem kapott 15,625Khz válasz impulzust a videoprociról.
Sziasztok!
Crt porjektoros tv-ben belül nincs valamilyen poti amivel a képcsövek színét külön lehet szabályozni?Vagyis a piros képcső színét kéne kicsit visszábbvenni.....
sziasztok van 1 kb 10 éves tv OVP CTV 2137A és az a baja hogy ha bekapcsolom se kép se hang a dióda meg jelzi hogy be van kapcsolva ez mitől van? előre is kösz :worship:
Szia!
Ha nincs poti a panelon ehhez a beálításhoz, akkor csak szervízmenüből lehet állítani.
tuner problemad van szerintem av-n mi a helyzet?
semmi mert sehová nem lehet kapcsolni csak a ki meg bekapcsolás működik és se kép se hang és a ki bekapcsoáson kívül másra nem reagál
huha akkor lehet processzor hiba manualt tudok kuldeni ha segit
kösz bármilyen segítséget elfogadok mert már nem tudom mit csináljak vele
szlovak nyelven van de meg korilnezek a forumon hatha ma valakinek volt ilyen problema
huzd ki a xp 141es konektort es a hangnak kellene mennie
biztos azért találtál szlovák nyelven leírást mert és is szlovákiából vagyok és hazai gyártmány
de azért kösz még megpróbálom amit írtál és ha úgyse jó már csak a szerelő marad de azért kösz
en is szlovakiabol vagyok kuldok egy linket nagyon jo
http://www.elektroworld.info/modules.php?name=Forums&file=viewforum&f=7
Még nemszedtem szét.... szerízmenü kódot meg találni hát....
Sikerült a fókuszon állítani?
szia ..itt vannak az ic-ek, tda 1039 a tap, tda 3658b fug,tda 4504?es kosz az infot.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |