Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD TV probléma
 
Témaindító: ReFi, idő: Szept 17, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   6 / 213
(#) hinar83 válasza Beachway hozzászólására (») Márc 2, 2012 /
 
Kapcsolási rajzot inverterekről eddig nekem sem sikerült fellelnem, gondolom a gyártók nem érzik szükségesnek a közzétételét. Csak az ic adatlapjára hagyatkozhatsz.
Először mindenképp be kell indulnia ahhoz hogy kézzelfogható (feszültség) adatokkal tudjon szolgálni a meghajtó icnek.
A ccfl-ek végén lévő másik panelen többnyire diódák és ellenállások szoktak lenni.
Ha az ic mind a tápfeszt, mind a kapcsoló feszültséget megkapja és a kimenetén ennek ellenére sem jelenik meg mérhető jel akkor van gond..
(#) Beachway válasza hinar83 hozzászólására (») Márc 2, 2012 /
 
Köszönöm a segítséget! A hétvégén lesz időm, és futok még pár kört ez ügyben. A csövek másik végén valóban csak diódák ellenállások vannak.Csak az nem tiszta hogyan értékeli ki a hibákat.A nagyfesz minden félperiódusából egy felfutó impulzust csinálhat, és az IC ezek amplitudóját , és meglétét figyelheti ha jól sejtem.És ha hiányzik egy is, vagy túl nagy, esetleg kicsi ,akkor leáll az egész áramkör, és hiba üzenetet küld ki.És ezt teheti a cső másik oldalán is gondolom.Az onnan jövő impulzusok is figyelve vannak hasonlóképpen.
(#) M.machinátor hozzászólása Márc 2, 2012 /
 
Szervusztok.Adott e pana-lcd ami bekapcsolás után kb fél óra után kikapcsol,majd próbál bekapcsolni de nem tud és oda vissza próbálkozik,majd gombal lekapcsoljuk.Néhány perc után vissza kapcsolható majd a ciklus ismétlődik de már sokkal hamarább és a végén 1-2 percesre korlátozódik a ciklus.(Se kép se hang csak kattogás!)A készülék hátánál szokatlan melegedés nem tapasztalható.Szervízbe volt már kétszer persze nem árulták el mit csináltak vele (állitólag kondikat cseréltek)ott persze mondták hogy semmi baja,de haza hozván kezdte produkálni a problémát.Olvasva itt a topikot hasonló jellegü problémát nem olvastam,valakinek valami ötlete????
(#) Beachway válasza M.machinátor hozzászólására (») Márc 3, 2012 /
 
Nos ez így elég kevés infó szerintem. Kellene róla letölteni sercince manual-t, és megnézni a rajz alapján, hogy melyik feszültség megy el??Egy ilyen készülék tápegysége jó pár fajta feszültséget állít elő.Gondolom nem az egész tápegység állhat le, mert akkor nem indul magától újra.Valószínűleg egy kapacitás szegény, vagy zárlatos kondenzátor okozhatja.
(#) Beachway hozzászólása Márc 3, 2012 /
 
Nos az inverter oszcillátorom totálisan le van halva.Tápot kap, de az összes lábán semmilyen jelalak, vagy feszültség nincsen.Kőkemény lebetonozott vízszintes vonal a szkópon mindenhol.És a bekapcsolás pillanatában sem fut fel egy pillanatra sem. Az egyik oldala fix magas szinten van, ami a fet-eket vezérli (23. 27 lábak), de ez a felhúzó ellenállások miatt lehet. A másik kimenete a hídnak állandó nullán van. Itt az IC adatlapja Bővebben: Link
Szerintem ennek úgy kellene működnie, hogy miután az oszcillátor áramköt feszültség alá kerül, elindul az oszcillátora.Ez az oszc kimeneten átkerül egy külső ellenőrző áramkörbe, és ha megjelennek a megfelelő háromszög jelek, akkor kerül magas (aktív) szintre az STB (stanby) láb, ami a FET-eket vezérlő kimeneteire is kiküldi a vezérlést.Így elindulhat a nagyfesz is.Még azt is megbpóbáltam, hogy az STB bemenetre 2,7 voltos feszültséget tettem.Így sem történt semmilyen változás.Ez kolléga azt mondta, hogy ez az áramkör nem szokott tönkre menni.Szerintem meg nagyon úgy néz ki!!Mit gondolsz??
(#) M.machinátor válasza Beachway hozzászólására (») Márc 4, 2012 /
 
Szervusz.Köszönöm válaszod,de nem biztos hogy bele akarnék kontárkodni a készülékbe mert pl szkópom egyáltalán nincs,nekem elég lenne valaki aki meg tudja csinálni (a hibájára rájönni) ,én IC vezérelt tápegységnél komolyabb dolgot nem csináltam és azzal is szenvedtem egy keveset.Zuglóban vagyunk ha a környéken tudnál valakit ajánlani az nagyon jó lenne (persze máshol is jó) előre is köszönőm(a márka szervíz már ki lett próbálva).
(#) Beachway válasza M.machinátor hozzászólására (») Márc 5, 2012 /
 
Bocsi ,de akkor én félreértettelek.Azt hittem szakmai segítségre lenne szükséged.Abban nem tudok segíteni.Én messze vagyok tőled.Próbáld meg a másik tv-s fórumon, de konkrétan kellene egy szerelőt keresni!
(#) norby_torok hozzászólása Márc 16, 2012 /
 
Hello.
Szeretnem a segitsegeteket kerni egy lcd toshiba 32W300p tveben. A teve mukodik eleg szepen de egy ido utan ( 30 perc 1 ora ) kikapcsol a kep hatervilagitasa. A tneztem az invertert amit kelet ujra forrasztottam lemertem a tepfeszultseget ami jon a taptol es az nem valtozik tehat ha van vilagitas ha nincs a feszultsegek ugyan azok. Kicsereltem a tap reszbe a kondikat csak 3darab volt 1200µF/35V hejet 2200µF/35V tettem melesleg a kondik jok voltak. A problema most a bekapcsolaskor jelenik meg ha ki be kapcsolom egymas utan vagy ketszer haromszor utana mukodik gond nelkul. Szkopom sajnos meg nincs hogy megnezem a taplalasi feszt.
Otleteket kernek hogy mit csinaljak vele.
Segitsegeteket eloreis koszonom.
(#) Beachway válasza norby_torok hozzászólására (») Márc 22, 2012 /
 
Nos én nem vagyok TV szerelő, de a saját tapasztalataimat szívesen megosztom veled. A háttér világítás invertere saját védelemmel rendelkezik.Ami azt jelenti, hogy ha a csövek feszültsége nem megfelelő (túl magas=nincsen terhelés, rossz cső, vagy túl alacsony=menet zárlatos CCFL trafó, nem megfelelő meghajtás, vagy asszimetria) az oszcillátor néhány másodperc után automatikusan letilt.Ez a panel saját védelme érdekében történik. A csövekre 1500- 2500 volt feszültséget generál az áramkör.Amit tudsz csinálni az az, hogy pl megméred a kis trafók nagyfesz oldalán az ellenállásukat áramtalanított állapotban. Ha nagy eltérés van, rossz az adott trafó.Ha ez nem segít, meg kellene mérni a nagyfeszt.Erre szkóp hiányában egy műszer is megteszi, de kell csinálni egy feszültség osztót, a méréshez.Fogsz pl 10DB 1m ohm-os ellenállást, és ezeket sorba kapcsolod.Ebből az egyiken mérhetsz, és felszorzod!!Külön minden csövön meg kell mérned.Olvastam olyat is ,hogy sötétben kell figyelni ,és az ívfény látszik a kontaktus hibánál.Remélem tudtam segíteni!
(#) norby_torok válasza Beachway hozzászólására (») Márc 22, 2012 /
 
HELLO
Beachway nagyon szepen koszonom a segitsegeteket de mar megoldottam a problemat. A tapreszben kicsereltem a kondikat es azota nem volt vele problemam pedig a kondik jonak tuntek. Koszonom hogy segitettel.
(#) norbi0325 hozzászólása Márc 26, 2012 /
 
Helló mindenkinek ..
Lenne egy olyan gondom hogy nem megy az lcd tv háttrévilágítása..ez egy philips tv 22pfl5403D/10 -es típus .
Van bennt egy inverter modul ,csak nem tudom hogy hogy mérjem meg hogy jó -e ? Erről a modulról beszélek
amit tudtam mérni multival,hogy a nagyfesz trafók primer oldalán olyan 4,6V AC van .aztán hogy ez jó-e vagy sem ,,..hogy tudnám kideríteni ,mit méregessek?Garázs körülmények közt !
A Segítségeket előre köszönöm..
(#) WoodstockMind hozzászólása Márc 26, 2012 /
 
Sziasztok!

Hoztak egy 82 centis Samsung LCD tv-t, a hibája az, hogy a kijelzőjének csak a bal felén van kép, a jobb felén nincs. Jól sejtem, hogy ez az lcd panel kuka, vagy lehet esetleg valami javítható baja?
Ha kuka, akkor megéri cserélni?
(#) Jam. hozzászólása Márc 29, 2012 /
 
Sziasztok!
Adott a címben említett televízió, ami azt a hibát produkálja, hogy bekapcsolás után egy pillanatra felvillan a kép, majd elsötétül. A kép továbbra is látható (zseblámpa fényénél) csak éppen háttérvilágítás nélkül. A tv bekapcsolt állapotban ciripelő-sipolás szerű halk hangot ad. Amennyiben hagyom a tv-t háttérvilágítás nélkül bekapcsolt állapotban 5-10 percet melegedni, majd ki illetve ismét bekapcsolom akkor a háttérvilágítás marad és minden ok, működik egészen addig amíg le nem kapcsolom. A következő nap ugyanezt a procedúrát kell eljátszanom vele.
Ezek a tünetek pontosan milyen hibára utalhatnak?
Válaszotokat előre is köszönöm!

(A pontos típus: Schaub Lorenz LTW30-72H1-6)
(#) Gábor001 hozzászólása Ápr 6, 2012 /
 
Üdv
Van egy 4 éves Lcd Samsung tv-m.
Probléma a képernyő fátyolosodása, csatoltam képeket.
Segítséget kérnék, javítható-e a Tv, esetleg házilag.
Minden segítség és tipp jól jön.
A képekkel ellentétben, drasztikusabb. Műsorok közben is látszik már, nem csak fekete vagy kék képernyőnél.

Köszönöm
Képek: A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu - http://www.kepfeltoltes.hu
(#) karaszbandi válasza Gábor001 hozzászólására (») Ápr 6, 2012 /
 
Mostmár csak a képeket kellene látni, hogy tudjuk, mit kellene nézni!
(#) Gábor001 válasza karaszbandi hozzászólására (») Ápr 7, 2012 /
 
(#) karaszbandi válasza Gábor001 hozzászólására (») Ápr 7, 2012 /
 
Nahát, ebből osztán sokat látni!

Olyat csinálj, ahol kép és szöveg is látszik!
(#) Gábor001 válasza karaszbandi hozzászólására (») Ápr 8, 2012 /
 
Üdv. Hiába szeretném, nem tudok jobb képet csinálni róla. (Gondolom nem túl jó a gépem) Ezen is látszódik a függőleges fekete sáv, ebből több van és sötétebb mint a képen.
(#) tvszer hozzászólása Ápr 16, 2012 /
 
Sziasztok!
Üzleteltem egy SAMSUNG LE26R32B LCD TV-t. Hibajelenség a következő : háttérvilágítás van, hang van, hangerő szabályozható, kép viszont nincs AV-ról sem.
Tápegység rendben, kondik rendben, nem találtam benne hibát többszöri nekifutásra sem.
Ha valakinek volt már hasonló, esete, vagy tippje, hogy hol találnék rajzot, vagy javítási ötletet, vagy bármilyen segítséget szívesen vennék!
Előre is köszönöm!
(#) karaszbandi válasza tvszer hozzászólására (») Ápr 16, 2012 /
 
Menük előjönnek?
(#) tvszer válasza karaszbandi hozzászólására (») Ápr 16, 2012 /
 
Bocs azt elfelejtettem írni, hogy OSD sincs.
(#) karaszbandi válasza tvszer hozzászólására (») Ápr 16, 2012 /
 
T-con megkapja a villanyt? Van rajta smd bizti, az nem fáradt el?
(#) halasiakos hozzászólása Ápr 17, 2012 /
 
Sziasztok! Adott egy Toshiba 32av603pg típusú lcd tv. Az a problémája, hogy a menüben a feliratok helyett csak kriksz-krakszokatat jelenít meg, a beállított csatornákon pedig pöttyösek a képek, meg pattog a hang, de lehet ez csak azért van mert nincsenek beállítva tökéletesen a csatornák, de így nem lehet beállítani sem, mert nem látom milyen menüpontban vagyok. Egyébként látszólag működik a tv, pc-re kötve is tökéletes képet ad, csak a menüvel van gond. Mi lehet a gondja, hol keresgéljek? Esetleg szoftvert hogyan tudnék rajta frissíteni, valamint honnan szerezhető be hozzá? Van rajta egy usb port, oda az van írva, hogy "only service". Gondolom itt lehet frissíteni a szoftvert pendriveról, de valahogy bele kell menni a szerviz menübe.
(#) karaszbandi válasza halasiakos hozzászólására (») Ápr 17, 2012 /
 
Pont ennek a problémának a megoldására találták ki a szervízt!

A szervíz csatlakozó használata nem a felhasználó feladata. Vidd el szervízbe, mert ennek más baja van.
(#) karaszbandi válasza karaszbandi hozzászólására (») Ápr 17, 2012 /
 
Megoldódott vagy belefáradtál?
(#) halasiakos válasza karaszbandi hozzászólására (») Ápr 17, 2012 /
 
Sajnos a közelben nincs egy normális szerviz sem, mindenhol rámondják hogy processzor hiba, vezérlő hiba, stb, vegyek újat, ráadásul akármelyik szervizbe viszem szinte mindenhol lehúzzák az embert. Mivel elektronikában jártas vagyok, ezért érdeklődtem, hogy valaki tud-e rá valami megoldást. Szerintem szoftver baj, de nincs kizárva, hogy valami az osd résznél pukkant el. Tápot biztos ami biztos alapon már újrakondiztam, de a hiba továbbra is fenn áll. Tápfeszek megvannak rendesen a táp összes kivezetésén. Azért írtam ide, hátha valaki már találkozott ilyen hibával, esetleg tud segíteni a szoftverfrissítésben.
(#) karaszbandi válasza halasiakos hozzászólására (») Ápr 17, 2012 /
 
Nagy valószínűséggel main board hiba lesz, ami csak cserével orvosolható.
(#) karaszbandi válasza tvszer hozzászólására (») Ápr 17, 2012 /
 
Megoldódott, vagy belefáradtál?
(#) Gábor001 válasza karaszbandi hozzászólására (») Ápr 19, 2012 /
 
Üdv Próbáltam jobbat csinálni. Az egyik képen bekarikáztam mire gondolok. Függőleges fekete sávok, színes képernyőnél műsor közben nem látom, ami nem jelenti azt, hogy akkor nincs ott, de csak ilyen vagy hasonló képernyőknél, vagy pl ha egy filmben sötét utca, vagy szoba van, vagy bármilyen sötétebb jelenet.
Bővebben: Link

Bővebben: Link
(#) karaszbandi válasza Gábor001 hozzászólására (») Ápr 19, 2012 /
 
Hát, ez még akármi is lehet, vagy bármi. A tápot át kéne szkópolni első körben.
Következő: »»   6 / 213
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem