Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Földhurok, avagy mit csináljunk, mikor minden zúg
Lapozás: OK   8 / 62
(#) csonthulye hozzászólása Júl 27, 2007 /
 
TV-ről szó sincs, csak kipróbáltam, hogy azzal mit csinál, de csak annyi. Most amiket irtam hogy hallom a mechanikát meg minden az csak PC-n volt, tv-vel nem is kell foglalkozni. Egyébként kösz mindenkinek a sok segitséget
(#) codox hozzászólása Aug 6, 2007 /
 
SEGÍTSETEK! van egy régebbi videoton erősítőm és azt kötöttem rá a pécém-re ami nagyon búg de eleinte egyáltalán nem búgott! Csak nem rég jött ez a búgás,de rákötöttem a hifim-re is ott tisztán szól nagyon kismértékű bugással a kábel szerintem nincs megszakadva mert most vettem nem régen alaplapi 5.1 es kártyám van Avrack sound.Kipróbáltam hogy beleteszek egy ősrégi Cyristal sound pci-os kártyát de ugyanaz az eredmény!
Kérlek ha tudtok segítsetek nem régen vettem az erősítőt és akkor még jó volt kérdezhettek erről meg arról mert megnézem hogy nincs-e avval probléma ha tudom mert 14 éves vok csak Kérlek SEGÍTSETEK
(#) Parázs Gábor válasza codox hozzászólására (») Aug 6, 2007 /
 
Szia
probálgasd még mással a hifin kivül pl:asztali cd játsz esetleg dvd stb.Szerintem a hangkártya lesz a ludas.
(#) sturbi válasza codox hozzászólására (») Aug 6, 2007 /
 
Azét csak próbáld meg másik átjátszó kábellel, biztos ami biztos. Én már jártam úgy, hogy megvettem a "tescos" kábelt és kapásból rossz volt. Úgy is jártam ugyanilyen átjátszóval hogy egy-két ki-be dugdosás után lett rossz.
(#) codox hozzászólása Aug 7, 2007 /
 
Helyzet változatlan kipróbáltam sztalival ugyanúgy búg Én nem tom mi lehet a baja és milyen átjátszó kábel kellene?
(#) codox hozzászólása Aug 8, 2007 /
 
Bocse asztalin nem búg!
(#) zsoltee0001 válasza codox hozzászólására (») Aug 8, 2007 /
 
hi
szerintem az lehet a gond, hogy a Pc-d háza földelt (ugyebár) és a hangkártya kimenet közös szála is földelt polaritáson van, és ez a gáz, ezért képződik földhurok
(#) codox hozzászólása Aug 9, 2007 /
 
És azt hogy lehetne megoldani? Mégegy az miért van hogy ha az erősítőm külsejéhez nyúlok akkor jobban búg valami hozzá érne?
(#) tibiiii00 hozzászólása Aug 28, 2007 /
 
hali mindenki

szóval az erősitő + hagszinszabályzó (lm1036) zy torroidról megy 10.000µF pufferelve ha bekapcsolom akkor halkan de azért hallható bugás ha kikapcsolom az erősitőt és a kondik még nem sültek ki akkor még szól a zene de bugás nincs. Akkor a torroid zavarja be az erősutőt vagy előerősítőt? vagy más?
hogy lehetne megszüntetni ezt a búgást?

üdv: tibiiii00
(#) hadnagyakos válasza tibiiii00 hozzászólására (») Aug 28, 2007 /
 
Szerintem a táp lesz, vagy az erősítő nincs rendesen árnyékolva.
(#) Petroimro hozzászólása Nov 13, 2007 /
 
Sziasztok!
Csináltam 1 erősítőt és ha discmanról hallgatom nem búg, de ha rákötöm a pcre, akkor búg, mint az állat. Úgy is kipróbáltam, hogy az egyik oldalra hifit kötöttem és jó volt, de amint bedugtam a másik oldalra az erölködőt elhalkult a hifi és búgott mind a kettő.
Gondolom födhurok.
Egyébként az erölködő egy átalakított atx PC tápról megy.
Köszi!
(#) dbase hozzászólása Nov 13, 2007 /
 
Mivel kábeltvnél dolgozom sokat találkozok az uj falraakasztós tv-k földhurok gondjaival.
Legegyszerübben úgy szoktam megoldani, hogy a földelés részt a dugóján szikszalaggal leragasztom, és egyböl eltűnik a felfelé kúszó 2-3 csík.Az a legdurvább, hogy a házon belül az összes tv-n megjelennek a csíkok a Plazma miadt.
(#) Petroimro válasza dbase hozzászólására (») Nov 13, 2007 /
 
de a kapcsolóüzemű tápnak kell földelés nem? Mivel az a 230-al játszik
Köszi
(#) Pafi válasza dbase hozzászólására (») Nov 13, 2007 /
 
Szerinted viccből tették oda a földelést?!? Tudod, hogy ha valaki emiatt meghal, akkor mehetsz a börtönbe? A földhurkot az antennakábelnél kell megszakítani, kondikkal áthidalni, aztán alaposan szigetelni! Legalább ne reklámozd a veszélyes megoldást!
(#) Dudus válasza Pafi hozzászólására (») Nov 13, 2007 /
 
És a koax árnyékolóharisnyáján keresztül a szomszédok is örülni fognak az "üzemzavarnak"
(#) Petroimro válasza Dudus hozzászólására (») Nov 14, 2007 /
 
És akkor én hogy szüntessem meg? És ez földhurok nem?
Köszi
(#) Dudus válasza Petroimro hozzászólására (») Nov 14, 2007 /
 
Topi írt erről egy cikket. Olvasad el.
(#) zsoltee0001 válasza Petroimro hozzászólására (») Nov 14, 2007 /
 
Hi
"Egyébként az erölködő egy átalakított atx PC tápról megy." le tudnád vázolni, hogy miképp van bekötve az erősítőbe a táp.
(#) zsoltee0001 hozzászólása Nov 15, 2007 /
 
Megfigyeltem , hogy ha valakinek földhurokkal kapcsolatos gondja van , nagyjából vázolja, azért annyira nem, hogy teljesen világos legyen, próbálok - próbálunk neki segíteni, aztán úgy eltűnik a tag, hogy hírmondója se marad, én megmondom őszintén senkinek nem fogok ebben a témában segíteni, ha nem garantálja, hogy visszajelez. Ennek a topiknak kifelyezetten akkor van értelme, ha valaki felvet egy földhurokkal kapcsolatos problémát és a megoldás a segítségeken keresztül nyomonkövető és átlátható lesz, külőnben semmi értelme az egésznek.
Remélem értrhető voltam.
(#) Dudus válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Nov 15, 2007 /
 
Igen az. Annyit fűznék hozzá, hogy sok témához hasonlóan, ha pl. elolvasta Topi cikkét és gondolkodik, megoldja. Ha nem gondolkodik csak kérdez, akkor mindegy.

eleje:

Sokan csak kérdeznek de a választ nem fáradnak elolvasni, végiggondolni, ezért újra csak kérdeznek......goto eleje.
(#) Petroimro válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Nov 15, 2007 /
 
Itt vagyok, csak nenm értem rá, mert tanulni kellett .
A táp úgy néz ki, hogy a trafó két szélső kivezetésére rákütüttem 2 diódát+ puffer+kisütűellenállás+100nF és ebből szimmetrikus táp lesz.
Nem is tudtam, hogy van ilye cikk. Neki is ülök elovasni.

táp.JPG
    
(#) zsoltee0001 válasza Petroimro hozzászólására (») Nov 16, 2007 /
 
Szia
ez a táp Ok!! eddig rendben is van... de a földhurok nem magában a tápban képződik. általába akkor alakul ki, ha a test valahol találkozik a bemenet jelföldjével, a kizárásos alapon történő hibakakeresést tudom ajánlani. Meg azt is nézd meg (nem tom, hogy néz ki a trafó rész) Az érintésvédelmi föld érintkezik e bárhol a Test-el??? Ha elolvasod a cikket, ott is írnak arról, hogy az erősítőket nem szokás leföldelni, Az más kérdés, ha pl egy PC-t kötsz rá az viszont le van földelve és emmiatt tud zúgni, valaki írta, hogy ilyen esetbe meg kell szűntetni a védőföldelést, ez tilos!!! más megoldás kell a földhurok megszűntetésére, nálam is LCD- tv van, mégsincs brumm.
üdv
(#) Petroimro válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Nov 16, 2007 /
 
Megépítem a cikkben szereplő kapcsolást.
(#) Petroimro válasza Petroimro hozzászólására (») Nov 16, 2007 /
 
Nah megcsináltam a nyákrajzát a kapcsolásnak. Szerintetek jó lett? Ha valakinek ven ideje és kedve leellenőrizhetné.
A kapcsolás
Köszi
(#) zsoltee0001 válasza Petroimro hozzászólására (») Nov 17, 2007 /
 
Hi
melyiket csináltad meg? (bocs de nem tom megnyitni a csatolt fájlt) az optocsatolósat?
Érdekel mi lett az eredmény, én ugyan még nem csináltam ilyet, de úgy tudom a mélyeket gázosan viszi át.
Biztos nem lenne egyszerűbb megkeresni mi okozza a földhurkot és azt megszűntetni?
üdv
(#) Petroimro válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Nov 17, 2007 /
 
igen az optocsatolósat.

fh.jpg
    
(#) dbase válasza Pafi hozzászólására (») Nov 17, 2007 /
 
Az új tv-k ugyebár teljesen müanyag kasztnis, bár a rca stb. a földelésen van. De mikor a síma ember a hosszabbító a hosszabítóba dolgot eljátsza, és az első vagy a második síma földeletlen akkor se jön létre a földhurok.Ugyebár.
Sok sok helyen kötöm be netet, ajánlom is , hogy a számítógépet földeltbe dugják, mert érzem hogy csíp.
De azt mond meg Pafi, hogy amióta létezik a tv-kben a kapcsoloüzemű táp, miért nem raktak a régiekbe is kivezetett földelést? Akkor nem féltek attol hogy megrázza a halandót? Ha gond van pl a fülesen keresztül? Pedig uygan ugy ott van benne a fesz osztó kondis zavarszűrés, és csak a saját belső fém részekre van rákötve, pl az antenna kivezetés.
Sajnos mikor kinn az oszlopon kitekerem az F-aljzatot, és a házon belül sok tv van, az a kis áram is összeadódik ami tud folyni, közben markolom az alumínium létrát, és rajtam csattan, nem kedves érzés!!
Szal a régi tvken nem kellett, az ujra minek kell??
Akkor ha már itt tartunk sorolom, nem félsz:
- a telefon töltő végét megfogni?
- router táp végét megfogni?
- dvd külsejéhez érni?
- stb.............................................
(#) Dudus válasza dbase hozzászólására (») Nov 17, 2007 /
 
Ha megnézel egy mai TV táp részét látsz benne egy sraffozott részt HOT felirattal és egy ettől jól elválasztottat ami nincs sraffozva és COLD a felirata. A készülék fémrészeire amit Te is meg tudsz fogni a HOT azaz hálózattól nem független rész sosincs kivezetve csak a COLD azaz galvanikusan elválasztott része. A HOT rész pedig kettős szigetelésű készülékben előírás szerint van szerelve.

Ha van földelés és be is van kötve, akkor nem teljesítik a kettős szigetelésre vonatkozó szabványokat és oka van annak, hogy földelik!
(#) Pafi válasza dbase hozzászólására (») Nov 17, 2007 /
 
dbase!

Dudusnak igaza van, de még ha ezt nem is tudod, ilyen dolgokhoz úgy kell hozzáállnod, hogy ha valamilyen hálózati feszültségű dolgot nem szabályosan kötsz be, pláne másnak, és pláne amikor egy egész hálózatot veszélyeztethetsz vele, akkor nem másnak kell magmagyaráznia, hogy miért nem jó így, hanem neked kell róla kétséget kizáróan megbizonyosodnod, hogy az nem okozhat problémát! Ez viszont lehetetlen az esetedben, mivel sem a TV belsejét nem vizsgálhatod meg, sem érintésvédelmi tesztet nem tudsz végezni.

Ez nem úgy megy, hogy "kapcsitáp, vagy nem kapcsitáp"! Valami vagy megfelelően szigetelt, vagy nem. Függetlenül a táp fajtájától.
(#) dbase válasza Pafi hozzászólására (») Nov 17, 2007 /
 
Igazatok van azt tudja mindenki.
De mikor ott állsz mint szerelő, és fut a képben csíkok, akkor nem tudok mást tenni. Én nem fogok nekik összerakni az antennára kondis leválasztót, mást meg kétlem hogy találnak. És persze anyit tudnak csak mondani, hogy szar a kép! Elmagyarázni neki? Fölös.

Akkor marad az, hogy tegyék saját maguk, földeletlen elosztóba, és ők a felelősök, ha baj van. Ugyis 80% kb ugy müködik.
És nem azt mondom, hogy mindenhol, meg sorba ezt csináltam, csak hogy volt rá alkalom, de nem sok.
Következő: »»   8 / 62
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem