Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1824 / 3610
(#) jani1987 hozzászólása Márc 11, 2012 /

Ha már így belementetek a gasztronómia csodáiba, akkor mit mondjak én, aki ha ritkán is, de galambot is szokott enni. Nem egyenértékű mennyiségileg a csirkével, de finom és nálunk nagy lenne a kereslet rá. 200Ft/darab, és még így is viszik, mert azt mondják megéri.
(#) nagy hoho válasza jani1987 hozzászólására (») Márc 11, 2012 /

Hallottam, hogy finom levest lehet a galambból készíteni. Nap mint nap látok vadgalambokat a csirkéim kajáját eszik. Azon gondolkodom ha meg van kopasztva mi marad, hány db kell egy vasárnapi ebédre? A bolti csirkénél biztos finomabb.
(#) hibbantpasi válasza nagy hoho hozzászólására (») Márc 11, 2012 /

Szia!

A galambot csak ajánlani tudom,főleg levesnek. Nálam a csak a fácán előzi meg. Habár a fiatal galamb töltötten sütve.... nyamm Üdv: hp
(#) jani1987 válasza nagy hoho hozzászólására (») Márc 12, 2012 /

1 főre 2-3, attól függ ki mennyire szereti.
(#) zolika60 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 12, 2012 /

Na végre. Már ideje volt.
(#) Gafly válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 12, 2012 /

Anyámnál már hetek óta nyílnak...
(#) zolika60 válasza Gafly hozzászólására (») Márc 12, 2012 /

Gondolom melegebb vidéken lakik.
(#) KTobi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 12, 2012 /

Nálunk kibújtak még a hó előtt, akkor nem nyíltak ki, megsínylette őket a fél méter hó, most elég randák, de nyílnak.
(#) szamóca válasza KTobi hozzászólására (») Márc 12, 2012 /

Idézet:
„elég randák, de nyílnak.”

Erről ez jut eszembe.
Nem szabad mondani kit, felveszik a fűszerraktárba őrnek.
Két nap múlva észreveszik, hogy eltűnt két zsák feketebors.
- Te Gazsi! Tegnapelőtt még két zsákkal több volt!
- Hát megették az egerek!
- De a bors az nagyon csíp!
- Esküszöm ezek sírtak, de ették!
(#) jani1987 hozzászólása Márc 12, 2012 /

Azt mondják, hogy a hóvirág természetvédelmi oltalom alatt van és károkozás esetén pénzbüntetéssel sújtható. De tudja valaki, hogy a háztájira milyen törvény vonatkozik?
(#) pucuka válasza jani1987 hozzászólására (») Márc 12, 2012 /

Mindegy honnan van, meglátják a kezedben, bünti van.
(#) szamóca hozzászólása Márc 12, 2012 /

(#) jani1987 hozzászólása Márc 12, 2012 /

Nem mindenki tud japánul és angolul. Komment?
(#) szamóca válasza jani1987 hozzászólására (») Márc 12, 2012 /

Ez koreai, (ők japók )és tömören egy szegény csóró gyerekről szól, akinek halhatóan tehetsége van az énekléshez.
(#) jani1987 hozzászólása Márc 12, 2012 1 /

Erről az egész HE oldalról az jutott eszembe, hogy az országba bár nagy a széthúzás, de itt egymásnak teljesen ismeretlen emberek segítenek a másikon. És ezért semmit nem várnak el egymástól. Ha az országba mindenki így viselkedne a másikkal, akkor most nem itt tartanánk.
(#) Frankye válasza nagy hoho hozzászólására (») Márc 12, 2012 /

Az IrfanView képnézegetőnek van csoportos konvertálási/átméretezési funkciója, és magyar nyelve is. (Csak jelzem... )
(#) nagy hoho válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 12, 2012 /

Nálunk már egy hónapja van hóvirág a nagy hidegekben átlátszó vödrökkel takargattuk. Megyek csinálok róla képet.
(#) nagy hoho válasza jani1987 hozzászólására (») Márc 12, 2012 /

Mi tartott 10 napig? Látom már a gyöngyfűzés.
(#) nagy hoho hozzászólása Márc 12, 2012 /

Minden nap végignézem a HE apróhirdetést. és minden nap bosszankodom. Van egy halom hirdetés ami át van húzva, tehát eladták de napokig ott vannak, minek? Imádom a szűkszavú hirdetőket nem akarok konkrét példát mondani de valami ilyesmi: autó eladó. Kérdésekre emailben válaszolok. Miért kell nekem levelezgetni, hogy a paramétereket az árat is megtudjam. Most olvastam Köbzoli megbízásból feltett hirdetését. Tökéletes. Minden le van írva és fotózva nem maradt nyitott kérdés bennem. Tehát azt javaslom annak aki tehet ebben az ügyben, hogy legyen bevezetve: A részletes leírás és legalább alkuképes irányár. Aki nem így hirdet azt moderálni.
(#) pepe091 válasza nagy hoho hozzászólására (») Márc 12, 2012 /

Ezt teljes mértékben támogatom. Másfelől (szerintem) elég bunkó dolog annyit odabökni, hogy e-mail, különben nem is válaszol...
Egy hipermarket sem úgy hirdet, hogy kérdezz ha kell valami, akkor elmondjuk van-e meg hogy mennyibe kerül...
Én általában a másik oldalon állok, eddig egy alkalommal vásároltam így valamit, viszont már többször adtam el, és szerintem ilyenkor az eladónak kell küzdeni hogy őt válasszák, nem pedig a vevőnek..
Szóval egyetértek Veled!
(#) nagy hoho válasza pepe091 hozzászólására (») Márc 13, 2012 /

Köszönöm! Ha valaki támogat még az jelezze, akkor hátha lesz változás,változtatás.
(#) tiggersoft válasza nagy hoho hozzászólására (») Márc 13, 2012 /

Támogatom. Miért kell több levélváltás, hogy kiderüljön, hogy kell vagy nem kell? Jó a céljaimra vagy sem...
(#) zolee1209 válasza nagy hoho hozzászólására (») Márc 13, 2012 /

A részletes leírással egyet érték! Viszont az irányárral nem teljesen... Teszem azt, olyas valamit akarok eladni, amiről nem tudom mennyit ér? Vagy van egy kacatom, amit annyiért adok, amennyit adnának érte? Ebből a szempontból jonak tartom a "megegyezés szerint" ár opciót. De ezt nem egy bezárt topikban kellene megbeszélni?!

jani@: Köszönöm a köszöntést!
(#) Frankye válasza nagy hoho hozzászólására (») Márc 13, 2012 /

A bővebb kifejtéssel én is egyetértek. Ha valaki eladni/venni akar, az Ő érdeke, hogy figyelje az elérhetőségeit, lett légyen az e-mail, privát üzenet, hirdetés alatti hozzászólás, telefonszám, bárakármi. Annál gusztustalanabb dolgot nehezen tudok elképzelni a hirdetésben, mint ha valaki kiköti, hogy csak privát üzenetre és/vagy e-mailre válaszol.
Ami az áthúzott hirdetést illeti: Nem teljesen hiábavaló. Pl.: Találsz valamit, ami kellene, de épp nem tudod megvenni valamiért. Megjegyzed, később visszatérsz. Jobb esetben keresed, de nem találod, rosszabb esetben megtalálod, és amikor érdeklődsz, kiderül, hogy már elkelt. Ez az áthúzott azért van, hogy lásd, már nem aktuális a hirdetés. Ennyi, és csak ennyi a haszna, értelme.
(#) kowi hozzászólása Márc 13, 2012 /

Sziasztok! A hobby cnc találkozó Hatvanba nem tudjátok mikor lesz? mert nem találok 2012-es időpontot.
(#) poros válasza kowi hozzászólására (») Márc 13, 2012 / 1

10. hatvani hobby CNC találkozó, kiállítás és börze. 2012-03-31. Ápr. 01.
(#) idlob válasza nagy hoho hozzászólására (») Márc 13, 2012 /

Érdekes, jómagam is elgondolkodtam ezeken a napokban, bár végül ilyen határozott véleményre nem jutottam.
Egyfelől: ha valaki kiköti, hogy csak az e-mail címére válaszol, kicsit úgy néz ki, mintha nem akarna belépni a HE-re figyelni a hirdetését. Márpedig a sápmentes hirdetésért cserébe illene kicsit "aktívkodni" a témákban, ill. nyilván a G-Ads miatt sem közömbös a "kattintások" száma.
Másfelől: teheti ezt a vásárló érdekében is, pl. az e-mail fiókomat szinte egész nap tudom figyelni, szemben a HE-vel (munkahelyi policy/technikai okok/stb.), így gyorsabb lehet a kapcsolatfelvétel.
A fenti okból kifolyólag privát üzenetekről az e-mail fiókomban landoló értesítésekből értesülök először, ilyenkor kattintok a linkre, be kell jelentkezni (nyilván elírom a jelszavam ), elolvasom a levelet, majd a bejövő fiókra kattintva újból meg kell nyitnom a levelet, hogy eltüntessem a kék értesítési sávot. Ez - ha apró is - de bosszúság.
Ugyanakkor nem elhanyagolható szempont, hogy ha az üzlet a HE keretein zajlik végig, akkor egy vitás eset könnyebben tisztázható, mivel minden visszakereshető a logokból, nincs "nem érkezett meg az e-mail", stb. kibúvó.
Ez azt hiszem egyaránt az eladó és vevő érdeke is.
Újabb kontra érv lehet, hogy aki hajlandó kikeresni az e-mail címemet az talán komolyabb vásárló. Illetve bár egész jó felülete van a privát üzeneteknek, de egy szálkezelést biztosító e-mail klienssel nem vetekedhet rendszerezettségben, visszakereshetőségben, nagyobb lehet a tárhely, nem törlődnek a levelek idővel, stb.

A hirdetés részletességéről: én sem kedvelem az "előlapról minden fontos paraméter leolvasható" jellegű hirdetéseket, főleg azért, mert ez jellemzően nem igaz.
Erre lehetséges ellenérv, hogy itt nem professzionális eladókról van szó, mindenkinek meg van a maga napi baja, nem ám még szöveggel kínlódni.

Szőrmentén ide tartozik az a - főleg Vaterán - elterjedt hozzáállás, hogy "a vásárlónak 3 napja van felvenni velem a kapcsolatot". Ilyenkor mindig meglepődök, mert mégis miért akarnám én felvenni a kapcsolatotm? Az adataimat közli a rendszer, semmi újat nem tudok mondani. Ellenben az eladóval, akinek a pl. bankszámkaszát nem ismerem.

Összességében a dolog úgy hiszem "gyerekszoba kérdése".
Szabályokat lehet hozni; majd kijátsszák. Vagy ha valaki egy szabályt csak kényszerűségből tart be, az olyan is lesz.
Konklúzió: aki nem szimpatikus, attól nem vásárlok.
(#) lui144 válasza idlob hozzászólására (») Márc 13, 2012 /

A vaterával kapcsolatban annyit megjegyeznék, hogy ezt a fajta hozzáállást én sem szeretem, hogy megmondják, hogy 3 napon belül vegyük fel a kapcsolatot egymással és általában 5-10 napon belül jöjjön létre az adás-vétel. Csakhogy ilyenkor azt nem veszik figyelembe, hogy ha az alatt az 5-10 nap alatt valamilyen oknál fogva kórházba kerül egy pár napra a vevő és mikorra már hazaengedték, akkora már kicsúszott az adott időből és már ott díszeleg a negatív értékelés a vevőnek. Csak ha ilyen történik, még ez idő alatt létrejöhet (bár erősen kétlem) az adás-vétel, de a negatív értékelést már nem tudják törölni. Így ez a hozzáállás nem jó.
(#) lui144 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 13, 2012 /

Idézet:
„. ez a hobbi oldala itt, nem sok a szabály, mégsem tartják be .”

Nem árulok el nagy titkot azzal, ha én moderátor lennék akkor betartatnám keményen a hirdetési szabályokat.
Idézet:
„És igenis írjon árat az eladó”

Igen ez lenne a célszerű, hogy megadják, hogy mennyit gondolt az eladó a termékért nem pedig azt, hogy "ár megegyezés szerint".
Következő: »»   1824 / 3610
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem