Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv!
Csak ezért feltelepítettem a microBasicet. Leírás nélkül 1 perc alatt sikerült új projektet létrehozni pusztán a projektvarázsló segítségével. Ha neked ez nem sikerül ne is kezdj egyenlőre ilyen "komoly" programmal.
Sajnos itt be vet szokás kérdésre kérdés születi vagy aztán vita lesz belöle!
Itt ilyen a légkör..... Külföldi forumok segítö készebek mind bár melyik magyaron!
Oly mind egy hogy teszed fel vagy irod le bőven vagy fejezed ki!
Igy mit sem ér....
Lehetőleg úgy kell a kérdést feltenni, hogy más is megértse, hogy mit akar az illető. Senki nem fog azon agyalni, hogy kihámozza mi is lenne a kérdés.
Szia pjg! A kérdés benne van a hozzászólásban, brato-nak ezt sikerült értelmeznie. Egyébként, mint látod, amit "reklamáltam", szinte azonnal több reagálást is kaptam, szóval nem a nemolvasáson múlik. Egyébként közben sikerült megoldanom a problémám. Azért köszönöm az írást, részemről a témának ezen része lezárva. Üdv.: Yoe
Szia, brato! Sajnos a varázslóban, egy általam félreértelmezett "windows"-os (vagy mit is tudom Én milyen?), lépés miatt kerültem ide, de közben megfejtettem és semmi gond egy Project létrehozásában. Utolsó mondatodat nem vagyok hajlandó értelmezni, világosan írtam, hogy nyilván valami triviális hibát vétek, de ettől még vannak ettől sokkal "komolyabb" programjaim. Részemről a téma ezen része itt is lezárva. Neked is köszönöm válaszod. Üdv.: Yoe
ciklus:
if GPIO.2 = 1 then gosub brighter goto ciklus Brighter: if Duty = 255 then RETURN Duty = Duty + 15 RETURN write 0 , duty Egy lehetséges megoldás, bár a brighter rutint nem nagyon értem.. Mit csinálna? Visszatér ha kitöltés 255 egyébként növeli 15-tel. majd rögtön visszatér a hívohóz. a write -t sohasem hajtja végre. A rutin csak akkor hajtódik végre ha GPIO.2 magas szinten van
És mi van akkor, ha a "brighter" meghívása előtt Duty = 254? Mennyi lesz az eredmény, ha ehhez 15-öt hozzáad?
13 és újra kezdi növelni.
Nyilván ez egy programrészlet. A cikluson belül a PWM jelet kell kiadni. Az a logikus, hogy induláskor a Duty=0, úgy nem lehet soha 254. Igy oldottam meg, hogy az unokám kis motorja egy adott RAMP értékkel fusson fel a max. fordulatszámra. (Nem esik hátra induláskor) Üdv mgy
Ez csak egy program részlet jeges programjából. A rutinhoz nem nyúltam mert nem tudom mi a célja összeségében. Csak a ciklus rész lett javítva.. és megjegyzés hozzáfűzve a rutinhoz. Észrevétel..
Igazából az én kérdéseim is neki szóltak, csak rossz helyre böktem.
(#1146126) Előzmény
Szia Köszönöm a választ és bocsánat a megkéset visszajelzésért Most fogok megint újra foglalkozni vele Szerintem ez lesz a megoldás
Sziasztok
Szeretnék segítséget kérni mert a megszakítás nem akkar összejönni. A program amibe írtam proton ide. A pic Rb0-ás lábán van nyomógomb Portd pedig ledek ezt csak azért csináltam hogy tudjak próbálkozni a megszakítással de sajnos nem jön össze.
S az a probléma hogy megszakítani megszakítja csak nem indul el újra a program ![]() Remélem tudtok segíteni Köszönttel: Fecó
Itt egy példaprogram a megszakításkezelésre.
Tudna valaki linkelni egy leírást PIC Basic-ről magyarul(!!!!) ?
Alap dolgokra lennék kíváncsi, hogy melyik utasítás mire való, és ilyenek. Előre is köszönöm.
Üdv!
Sok minden nem lesz magyarul, mert van egy pár fajta BASIC PIC-re. Keress rá a Visual BASIC 6 tankönyvre, abból meg tudod tanulni a BASIC programozási nyelvet. Ha abból az alapokat megismerted, akkor PIC-re már könnyebben fog menni a dolog, mert lényegében mindegyik abból ered. A lényeges dolgokat és beállításokat úgyis az adott PIC adatlapjából kell kinézni, ami meg csak angolul elérhető (na jó, van kínaiul is...), tehát angolul valamilyen szinten érteni kell. Mellékesen ezt találtam (PBP): Bővebben: Link
Üdv!
Nézz szét a súgóba, ugyan angol nyelvű de minden utasításhoz mutat példát, magyarázatot.
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni. Írtam egy programot pic16f877-re ami fogadja a soros adatot, ami egy pc ?vel van össze kötve a programot oda is én írtam lazarusban. A lényeg a pc -vel összekapcsolódok vele és küldök neki adatott. Amennyiben az adat tökéletes kivillan egy led a pic panelon. Tökéletesen működik lazarusban írt programba egy edit mezőbe írom a küldeni kívánt adatott. De amennyiben nem ilyet köldök pl: 1 vagy 12 vagy 245 hanem többet pl : 2456 abban a pillanatban mintha lefagyna az egész pic és csak egy áramtalanítás, után működik újra a pic mindaddig, míg háromnál több értéket nem írok be akkor abban a pillanatban le is fagy. Alul láthatjátok a picben lévő programot. Lehet amatőr kérdés és amatőr modon csináltam meg, de minden segítséget szívesen veszek. Köszönöm.
Szia!
Mit csinálnak a Hserin és Hserout beépített függvények? Megvárják, amíg elkészül a vétel és az adás? Ebben az esetben az a hiba, hogy míg a
Vétel esetén minden karakter kiolvasás előtt egyszer (csak egyszer szabad) kiolvasni az RCSTA regisztert, abban levő FERR és OERR jelzőbitek mondják meg, ha keretezési vagy ráfutás hiba történt. A hibabiteket ki kell értékelni, hibás esetben is ki kell olvasni a RCREG -et. OERR esetén az vevőt le kell tiltani (CREN = 0), majd újra kell engedélyezni (CREN = 1). Az időzavart megszakításos, pufferelt uart kezeléssel lehet feloldani.
Szia.
Először is, köszi, a segítséget. Mit csinálnak a Hserin és Hserout beépített függvények? ?
Itt csak azt figyelem, hogy jön-e 54, ha igen akkor felvillan a led. ? Hserout "0", #i, CrLf? ezt meg azért raktam bele, hogy tényleg lefut-e ez csak egy ellenőrzés nekem a pc fele. ?vevőt le kell tiltani (CREN = 0), majd újra kell engedélyezni (CREN = 1).? ezt hova tegyem az endif után Cren=0 és loop: után meg a cren=1.
Szia!
Úgy látom, hogy még mindig nem érted. A programod jól működik addig, amig nem kap "túl sűrűn" adatot. Akkor jön a probléma, ha az alatt az idő alatt érkezik két karakter a vevőbe, míg a Hserout eljárás várja, hogy a 4-5 karaktert elküldje az adó. Ha az első vett karaktert nem olvassuk ki, amíg a második vétele is befejeződik, akkor a másodikkal felülírja az elsőt és ráfutás hibát jelez (OERR). Ha az OERR bit bebillen, azt törölni csak a CREN = 0 és CREN = 1 sorozattal lehet. Nem értek a BASIC -hoz... Min csinálnak a függvények? Amennyiben az alábbi törénik, akor jön elő a hiba: Hserin: megvárja amíg elkészül a vétel (RCIF = 1), ha kész kiolvassa az RCREG -et. Hserout: megvárja amíg elkészül az adó (TXIF =1), ha kész beírja a küldendő adatot a TXREG -be vagy fordítva... A programozott várakozás alatt a másik illesztőt nem tudja a program kiszolgálni időben.
Szia.
Köszi, a választ így már értem legalábbis úgy gondolom ![]() ![]()
Sziasztok !
A PIC BASIC PRO programnak hol lehet megvásárolni a SILVER aktiválását? A ChipChad-nél csak a GOLD van meg és az is aranyáron
Szia.
Én ezt használom: OSHON SOFTWARE Pic Simulator Ide
Üdv mindenkinek!
Szükségem volna egy kis segítségre. Adott egy LCD-s kivezérlésjelző áramkör, ami egy PIC16F876 AD bemeneteiről veszi a bal és jobb csatorna jelét. A program készítője megosztotta a forráskodot is , ami BASIC-ben írodott. Én egy kicsit tovább fejleszteném, és arra lennék kíváncsi hogy lehetne még egy csatora jelét LCD-re vinni. Áramkörileg kialakítottam, és a programban is megírtam hogy 4 soros kiejlzőre jelezze ki. Az AD résznél azonban gondba vagyok. Ez a program részlet jelenleg 2 csatornára: BARRA: IF MARCA1 = 1 THEN LINEA = $C0 : ADCIN 0, CANAL : MARCA1 = 0 ELSE LINEA = $D4: ADCIN 1, CANAL : MARCA1 = 1 ENDIF 3 csatorna kijelzése esetén hogy lehetne oda írni hogy egy 3. AD bemenetre kapcsolt audio jelet is lcd-re "írjon"? A kijelző pozicióval már nincs gondom, a bal és jobb csatornát másik sorba is át tudom vinni, csak evvel az AD bemeneti résszel vagyok gondban. Köszi előre is!
Sziasztok!
Érdeklődni szertnék, nem tudja-e valaki, hogy kell i2c-n keresztül tcn75-ös hőmérőről lekérdezni a hőmérsékletet? Matt
Üdv!
Adott egy DS18B20 szenzor kiolvasása. 9 bites 0.5 C fokos felbontás kell csak. Ezzel a kóddal megy is.
Az a problémám, hogy a hofok változó itt float tipus. Lehet ezt úgy megoldani, hogy csak word vagy dword változó legyen használva? A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2012
|
Bejelentkezés
Hirdetés |