Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » VF2 végerősítő
Kérlek tegyél fel egy fotót a panelről felülnézetből. hogy az ellenállások azonosíthatók legyenek!
Próbáld még ki az LF356-al, az olcsóbb OPA-k közül annak van a legszebb hangja.
Sikerült kipróbálni az rc tagot, a 10ohmból kijött a füst
Készítettem pár képet, talán van közte használható is
Csatolom.
[OFF] Annyit elfelejtettem megemlíteni, hogy csak a bal csatiról van szó, mivel 2db-al kevesebb zénert vettem
Csatolókondinak 330n van 680n helyett, de nemhinném hogy ezért produkálja a hibajelenséget.
Most már nem kétséges miért melegszik. Amúgy ez az RC tag dukál minden kimenetről visszacsatolt erősítőnek.
Az is lehet, hogy egy másik szériából származó NE5534-gyel pedig jól működne.
A hűtőborda kap testet? Ha az egyik BD139 alól kiveszed a szigetelést akkor ez megoldódik.
A hűtőidom nincs letestelve, viszont kipróbáltam testelve, úgy sincs jelentősebb változás, egyszerűen nem bírja az 5534-et. Texas gyártmányú az 5534.
A texas 5534 hangban is hulladék! Kukába vele..
Énis erre a következtetésre jutottam, már kipróbáltam minden létező megoldást, nyugalmit állogattam mindent.
TL071 is texas, viszont tetszik. Csak eléggé bosszantó a dolog
Akkor van egy pár dolog az erősítődben.
"A szimmetrikus jelvezetés elvileg a zavarok kinullázására való." Azt eltudnád nekem részletesebben magyarázni,hogy mitévő legyek ez ellen? Csak mert nekem rövidre zárt bemenettel is csinálja. A tápvezetéket pedig összesodortam.Mást már tényleg nem tudok tenni ellene.
Nem tudom elmagyarázni. Eléggé bonyolult a probléma.
A rövidrezárt bemenet egy dolog. Most mennem kell de a zavarok megfelelő szűrése nem egyszerű történet. A zavar érkezhet nem megfelelően földelt hálózaton keresztül is. Lehetetlen igy megmondani mi a megoldás. De fogok linkelni egy oldalt csak most mennem kell
Az IRFP-k szerencsére megbirkóznak 20A-rel is
Jó a műveleti erősítőd? Azt használod amelyik a tükörkép panelben volt, vagy újat szereztél be?
Rendben ezer hála. Én meg dobok fel egy képet,hogy az asztalon tesztelés szempontjából hogyan is néz ki most a huzalozás.
A betápfeszt hidegíteni kellene, a plusz-GND, meg a minusz GND közé tegyél 1 µF MKT kondit. Vagy lehet, hogy elég egy kondi is a plusz/minusz közé.
A tápfesz hidegítve van, +/- ágakba egyenként 20000µF kondi+ hidegítve 100nF kerámiakondival.
Szerintem ezt így kimondani elég nagy merészség!
Nekem komplett aktív hangváltómban Likwitz-Riley szűrőkben tucatnyi Ne5534 dolgozik eleddig gond nélkül. Tapasztalatom alapján azt mondom,hogy egy ilyen tucattermék, amit robotok csinálnak milliószámra, automatizált eljárásokkal, kizárt, hogy rossz legyen! Ez logikai gazdasági őrültség lenne. Teljesen biztos, hogy a robotok, és automatizált gyártósorokról kikerülő termék megfelel a specifikácíós tűréseknek! Esetlegesen hogy mi képtelenek vagyunk bánni vele, az egy teljesen más kédés!
Gondolom 20 cm-re a paneltől. Tedd rá a panelra közvetlenül. Általában kevés 100 nF, legalább 1 µF kell.
A huzalozás most lényegtelen!
Nálam az okozta a problémát, hogy a pincénben ahol fabrikálok, a hálózati földelés nem volt bekötve! Azaz nem volt jó az elektromos hálózat földelése. Csaknem belehülyültem mire ezt kiszűrtem. Aztán következett a földelési csillagpont és a hálózati föld összekötésének problémája! Sokat tanultam innétBővebben: ElliotOldala Nem csak ebból a projektből. Bővebben: Innét is Pl a figure 3 nál találtam egy zseniális megoldást a hálózati föld és a földelési csillagpont összekötésére. De! le kell fordítani valamivel explorer chrome tök mindegy mert azt is leírja mikor tilos! Itt tucatszámra találsz megoldásokat problémákra. Az én aktív hangváltóm is innét való Nem beszélve a kis visual basic programocskáktól amikkel ki tudod számolni a számodra megfelelő töréspontokat. A parametrikus középszabályzós hangszínszabályzómtól a keverőmig az automata hőfokérzékelös ventillátorszabályzótól a kivezérlésmérőmön át a mérőoszcillátoromon folytatva a mikrofonteszterig. A szimmetrikus jelvezetés adó és vevő része, sok mindent értettem meg Rod Elliott munkái alapján. Érdemes itt bogarászni! Más Pl sokan panaszkodnak az 5534-re láttam pl olyan megoldást ahol egy 47 ohmos ellenálláson keresztül korlátozzák az 5534 tápáramát mer képes "sz**rá gerjedni!Bővebben:Ezt is megcsináltam Tehát minden információ rendelkezésre áll csak kombinálni és merni kell építeni.
ujat csináltam valószinü jo a müveleti erösitö is mert megvan a 12v kimenetén
A tápjának kell +/-12V-nak lenni, a kimenetnek pedig 0V közelében. A méréseket természetesen a testhez képest kell elvégezni.
Ok. Ezt már egyszer felraktad. Elég egy linket adni hozzá.
Mérd meg, hogy testhez képest mekkora a tápfeszültséged és hány volt van az IRFP-k gate lábain. Valamint a kimeneten megjelenő 15V milyen polaritású?
Az irfp lábain max 10 volt ott mértem ez a táp szabályzásátol változik, most hogy a diodák bekötésével lehet e gond nem tudom
A gate és a source közé kellet volna: Bővebben: Link
|
Bejelentkezés
Hirdetés |