Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Quad 405-ös erősítő tapasztalatok és hibák
Lapozás: OK   170 / 400
(#) 769gregory válasza Alkotó hozzászólására (») Márc 25, 2012 /

Ez így igaz!
Azért is írtam, hogy magamnak csináltam egy esetleges kísérleti példány építéséhez.
Nem mertem kérni, (de lehet, hogy nyugodtan tehetem) de gondoltam rá, hogy mi lenne, ha Alkotó mestert kérnénk meg, egy tőle megszokott minőségi nyák tervezésére e változathoz is.
Nem tudom, kedves Alkotó, hogy megtennéd-e valamikor a fórumozók, és esetleg magad kedvére?
(#) Orbán József válasza 769gregory hozzászólására (») Márc 26, 2012 /

Részemről is nagy öröm lenne, ha a hangamatőrök ezzel is gyarapíthatnák a fegyvertárukat, valamint "kivesézné" egy szakember a kapcsolás minőségi paramétereit.
Laikus feltevésem, hogy nem éri el a "nagy" Quad paramétereit, azonban egy esetleges aktív hangfal, vagy egyéb, teljesítményre, minőségre nem annyira kihegyezett alkalmazásban jól teljesíthet.
Sajnálom, hogy nincs egy eredeti nyákom se, az a kor szintjén nem volt túl ronda, ma már kifogástalan layoutokat látunk többektől is.
(#) Ge Lee válasza Orbán József hozzászólására (») Márc 26, 2012 /

Attól a megoldástól ez jobb szerintem, mellesleg szebben is szólt mint a nagy (100W-os) változat. Nálam nagyon sokáig ez volt az etalon.

Q_40W.JPG

(#) Orbán József válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 26, 2012 /

Tedd közzé... Ránézésre nagyon guszta, grat hozzá!
(#) djhans válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 26, 2012 /

Ha jól látom akkor ez a rendes quad amiből hiányzik a védelem?
(#) Orbán József válasza djhans hozzászólására (») Márc 26, 2012 /

...és néhány apróság még, valamint egyéb érték változások.
Tényleg, felrémlett az az emlék, amikor a boltos azt mondta, szebben szól, mint a nagy...
Ki tudja...?
(#) Ge Lee válasza Orbán József hozzászólására (») Márc 26, 2012 /

Egy az egyben az eredeti, semmi más nem hiányzik belőle csak az áramkorlát. Természetesen az IC előtétjei és az A osztályú fokozat munkaellenállása az adott tápfeszhez vannak igazítva.
(#) zsjkuki válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 26, 2012 /

Tiszteletem
Az mar nem eredeti!!A Quad az Quad.Szerintem ha valami hianyzik belole az mar nem Quad.Szerintem nem cifrasagbol volt beleteve az aramkorlat!De mindenki ugy csinalja ahogy tetszik neki.
Az a par alkatresz ami pluszba van hogy abbol Quad legyen ??
Sok sikert
(#) Orbán József válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 27, 2012 /

Van ott a "bal felső szegletben" az első pnp tranyó, ott eredetileg nem 2 dióda van a bázisra. Ellenállás és kondenzátor értékek se passzolnak mindenütt.
Szóval biztosan nem 1:1 a naggyal. Mondjuk rá, egy a modifikáltak közül.
(#) Ge Lee hozzászólása Márc 27, 2012 /

Idézet:
„Szerintem ha valami hianyzik belole az mar nem Quad.”
Akkor itt egyik sem az, ugyanis az eredeti félvezetőkészlet (és nyákrajz) köszönő viszonyban sincs a honosított és után épített változatokkal...
Lehet hogy ez is egy JLH, vagy VF2 ki tudja

Idézet:
„Van ott a "bal felső szegletben" az első pnp tranyó, ott eredetileg nem 2 dióda van a bázisra. Ellenállás és kondenzátor értékek se passzolnak mindenütt.”
Ott "eredetileg" is két dióda van, és a passzív elemek is ugyanazok, a korábban említett kivétellel, ami ugye kézenfekvő.

Ne vicceljünk már kérem, nem véletlenül lett ez annak idején olyan, amilyen. Bármikor, bármelyik "nagy" mellé odatettem volna amelyikre azt mondják hogy az szebben szól. Csak mert volt olyanom is vagy 15 garnitúra. De most már nálam sem ez az etalon, ki is vettem a dobozából.
(#) Orbán József válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 27, 2012 /

Én csak jót akartam...
Mindenesetre reménykedem, hogy egy alterna... lehetőség lesz a kapcsolás annak, aki szereti a változatosságot...
Mielőbbi tapasztalatokat, jó élményeket hozzá!
... no meg egy jó nyomtatási tervet a profiktól.
(#) zsolioka hozzászólása Márc 27, 2012 /

Tiszteletem !

Van 7 Quad 405 100w panelem az a gondom vele :
Van egy házimozi erősítőm aminek van mikrofonos bemérő rendszere és mikor mérem a rendszert akkor a végeredmény egy nagy hangfalat ami:32hz-22khz az átvitele de a rendszer 90hz nek érzékeli a hangafal alsó frekvenciáját .
De ha simán csak a házimozi erősítővel mérem be ugyan azt a hangfalat FULL BAND re állítja a hangfalat.

A kérdésem az lenne mi lehet a gond ezzel a kapcsolással :

quad_405.JPG

(#) zsolioka válasza zsolioka hozzászólására (») Márc 27, 2012 /

Kérnék segítséget vagy ötletet

Köszönöm előre is
(#) Gránátalma válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 27, 2012 /

Most mi az etalonod?
(#) ekkold válasza zsolioka hozzászólására (») Márc 27, 2012 /

Már volt ez a kapcsolás, a 2x10µF a hibás érték (C3,C3), nem tudom kinek a szüleménye lehet, és vajon hány rosszul működő quad készülhetett miatta.
2x 220µF szerencsésebb lenne helyette.
(#) zsolioka válasza ekkold hozzászólására (») Márc 27, 2012 /

Nagyon szépen köszönöm

C2 és C3 10 mirofarad kondit cseréljem 220mikrofarad értékűre ?

Csak azért kérdem mert Ön C3 C3 írt
(#) Orbán József válasza zsolioka hozzászólására (») Márc 27, 2012 /

[OFF]Azt gondolom, C2, C2-őt akart írni...
(#) zsolioka válasza Orbán József hozzászólására (») Márc 27, 2012 /

Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket kicseréltem a C2-C3 kondikat 220 mirkrofarad értékűre és minden patent
(#) Ge Lee válasza Gránátalma hozzászólására (») Márc 27, 2012 /

Egy HTA30. Természetesen nem eredeti formájában, mert úgy még a QUAD-tól is rosszabb.
(#) ekkold válasza Orbán József hozzászólására (») Márc 27, 2012 /

A C2-C2 sem nyert , de azért közös erővel sikerült kitalálni az elgépelés előtt írni szándékozottakat.

Nagyon szépen köszönöm !

C2-C3 kondit cseréltem az ön által javasoltra és minden rendben lett .

Még egyszer köszönöm nagyon nagy segítség volt számomra

Tisztelettel : Zsolt
(#) ekkold válasza zsolioka hozzászólására (») Márc 27, 2012 /

Nagyon szívesen. Csak megjegyzem a fórumon általában a tegeződés a szokás. Így ha nem haragszol akkor is tegezni foglak, ha Te magázódsz.

Rendben !

Más fórumokon is fent vagyok és ott is tegeződünk ! Nem tudtam pontosan itt mi a szokás és ezért magázódtam ! Hát csak reménykedtem, hogy vannak még rendes emberek és segítőkészek is ! Még egyszer köszönöm és további szép napot nektek

Sziasztok
(#) compaqamplifier válasza Orbán József hozzászólására (») Márc 29, 2012 /

* rég voltam erre de te ezzel nagyon megajándékoztál!
(#) Orbán József válasza compaqamplifier hozzászólására (») Márc 29, 2012 /

Soraid festmény szemeimnek...
(#) 769gregory válasza reloop hozzászólására (») Márc 29, 2012 /

Többször pihentettem a régi Quad-ot.(Még nem forrasztottam át rajta semmit.) Ha egy napot pihen, akkor előjön ua. a hiba, hogy a T1 tokját, ha megfogom, brummog kb 1mp-ig, aztán tök jól megy tovább, egészen addig kicsit torz a hang középtartománya. Szerintem valami kondi hiba lesz ez, ami feltöltődik (talán a nagyobb kimenőtől), aztán rendeben megy tovább. Kicserélem az összes elkót, aztán meglátom.
(#) reloop válasza 769gregory hozzászólására (») Márc 29, 2012 /

Az áramgenerátor 100µF-ja tréfálhat meg.
(#) 769gregory válasza reloop hozzászólására (») Márc 29, 2012 /

Köszi !
Beszerzem a kondikat, és kipróbálom.
Remélem, rájöttél, hogy én itt folyamatosan T1-ről beszéltem, de az a kapcsrajzok szerint T2. De az első bejegyzésemben írtam, hogy bc107-es, és az nem lehet a rajz szerinti T1.
Ezt most főleg a jövőbeni, és nem annyira hozzáértő olvasók miatt helyesbítem.
(#) manikacsa hozzászólása Ápr 1, 2012 /

Sziasztok!
Még új vagyok itt és egy kérdésem lenne.
Van egy Quad 405 típusú erősítőm és szereztem hozzá Pioneer kazettás deck mutatós kivezérlés jelzőjét.
A kérdésem az lenne,h pontosan hova kell kötni?
Lefényképezném a panelt és ha valaki bejelölné nekem azt nagyon megköszönném. Előre is köszönöm.
Török Gábor

quad405.jpg

Következő: »»   170 / 400
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem