Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Próbálkoztam UV LED-del, de az csak egy "kici occó" lézerpointer LED-je volt. Leejtettem előtte a BB-t és valamennyire bevilágította. Felteszem a szuperfényesek azért picit jobban dolgoznának.
Az elképzelésben nem szerepel optokapu, csak folyamatos világítás mikor a motor jár. Ha nem így tennék semmi értelme lenne legyártani, mert hiába lenne meg a panel olcsón, mire belekerülne egy rendes hangtompító házba már ott lennék, ha megvenném 49$-ért, csak azzal meg az a baj, hogy a fegyveren 13-as menet van, ami semmivel sem kompatibilis. Még mindig megvan a lehetőségem, hogy bukta az elgondolás, de hátha mégse.
Most így utána gondolva a mostani ötlet valszeg nem jön be, tehát marad a hopkamra megfúrása. Ott elvileg jóval lassabbak a BB-k és elég idejük lenne a LED-eknek. Mellesleg jóval kevesebb kellene legyártani hozzá, mert nem kell házat csinálni a tracernek.
Értem!
Köszi szépen a választ igen sok segítség volt! nedudgi:Köszönöm neked is! Azt hittem azért ennél jóval bonyolultabb. Köszönöm szépen mindkettőtöknek még1x a segítséget!.
Hello!!!Keresnék egy olyan logikai áramkört amelyben 2 db 6 inputos NAND kapu található.Tisztában vagyok vele,hogy ki lehetne kapuzni,de helyszükség miatt nem tehetem...Aki isemer ilyen TTL ármkört az kérlek segítsen!!!Köszi!
a 74*30 8 bemenetű NAND. Ebből 2 darab nem fér el?
Ilyen TTL áramkör tudtommal nem létezik. Megpróbálkozhatsz ennek az áramkörnek a továbbfejlesztésével.
Ismeri, használja valaki ezt a programot? ProSchematic. Netán megvan valakinek használható formában? Akár honnan töltöm le mindig azt írja: Expired.
Necces!de egyébként létezik és az a neve,hogy MHZ145 csak ezt már nem gyártják egy ideje.Itt van egy .pdf amin meg tudod nézni.
Sziasztok!
Volna egy ps2-es vezetéknélküli billentyűzet/egér.Mivel nagyon szeretem ezt a billentyűt(az egér nemérdekes) szeretném használni a laptophoz de azon csak usb van.Szétszedtem az adót és találtam rajta usb feliratú kis szöveget ebből gondolom talán működhet usb-n is.Eredetileg két ps2 dugó van a kábelon.Csatoltam képet a feliratról és a bekötésről remélem látszik csak telefonnal tudtam csinálni.Ha van esetleg ötlete valakinek hogy megvalósítható-e és hogyan az kérem ossza meg velem.Lehet nem pont a topic-ba vág,de nemtudom hova kellet volna írnom.
WoW... csak nem hiszem,hogy a cégük rendelni fog a ebay-ről.Azért reménykedtem abban,hogy gyártják még ezeket csak más néven...
Ha az elem + pólusa a hangszóró + csatlakozójához van érintve akkor kifelé mozdul.
Kedves Kollégák! Május 15.-ig lehet pályázni napkollektoros rendszerekre 50% (max 800.000.-Ft) támogatással www.zbr.kormany.hu Csak az ÉMI által minősített, regisztrált kivitelezővel lehet pályázni, mi azok vagyunk thermotel@t-online.hu
Társaságunk csak vákuumcsöves rendszereket szerel. Már beadtunk 50 pályázatot és jönnek vissza, hogy befogadva. A pályázat beadásásnak összköltsége a 30 napnál nem régebbi tulajdonlap kiváltása 6.250.- Ft. A többi adatot mi ingyen szolgáltajuk. Ha érdekel küld egy e-mailt. Üdvözlettel Zelizi János
Üdv!
Múltév szeptemberben voltam a győri Széchenyi egyetem bemutatóján, beszélgettem egy ottani emberrel és érdekességképpen megmutatta , hogy a laptopjáról tudja irányítani a termek lámpáit. Tudnátok segíteni, hogy mi kellene ahoz hogy az itthoni hálózatomon kisebb fogyasztókat tudjak kapcsolni? Köszönöm
Sziasztok.
Építeni szeretnék egy órát LM8560-nal, minden alkatrész egészen véletlenül megvan itthon, csak szimmetrikus trafóm nincs hozzá (asszem így hívják), de sima trafóm meg van rengeteg. Meg lehetne ezeket csinálni sima trafóval és graetz-zel, ami a képeken van? És amúgy mire is jó ez a szimmetrikus trafó?
Ahogy a kapcsirajzból is láthatod, a trafó szerepe mindössze annyi, hogy a kijelző 50 Hz -el kvázi multiplexelve van, mivel ez a legnagyobb fogyasztó. Szerintem semmi gondot nem okoz, hogy egy tápfeszültségről járasd.
Én csak azt nem értettem, hogy minek bele a puffer "elem", mert ha elmegy a villany, az óra is megáll. Ha meg visszajön, úgyis be kell állítani. Csak a beállított ébresztés megy a 12/24 beállítás marad meg.
Szóval akkor lehet sima trafóval is? És hogyan? Ezekhez a szimmetrikus dolgokhoz nagyon hülye vagyok.
Értem köszi szépen!
Feltételezem, hogy hagyományos villanyszerelés van nálad. Így egy csomó kapcsoló/fogyasztó kötődobozban találkozik és onnan egy szálon megy a biztosíték táblához.
Első lépés véskő, kalapács, vezetékezés egy központi helyre minden vezérleni kívánt eszközt. Második, hogy ezt visszajavítod. Majd fogsz egy marék relét egy MCU-t és megírod hozzá a programot egyszer az MCU-ra másodszor a PC-d re. Szépen bekötöd a reléket az MCU-t és PC-t RS232-n keresztül öszzekötöd és lehet szórakozni. Ennél csak bonyolultabb megoldás létezik. Főleg, ha vésni sem szeretnél. Szóval nem kezdő feladat.
Valaki valamit?
Aki keres az talál:Bővebben: Link - Bővebben: Link [off]Ez neked miért nem sikerült?
cigánymunka!
Köszönöm az építő jellegű hozzászólásod, remélem sokat gondolkoztál rajta.
Üdv!
Segitséget kérnék a következőben! Van egy Trekstor külső hdd tok aminek sajnos nincs meg a tápkábele, ezek a képek alapján valaki tud segiteni abban hogy hova kellene neki adni az 5 és a 12 voltot? Van két adapterem amivel meg tudnám táplálni csak nem tudom hogy melyik az 5 v +- és a 12 v+- Előre is köszönöm ha valaki tud segiteni!
Van egy megoldásra váró problémám melyhez keresek olyan
embert aki PIC programok írásában jártas. Egy nagyon egyszerűnek tűnő programra lenne szükség. Egy belső órának kell működnie A pontos helyi idő + téli nyári idő átállás automatikusan. A pontossága nagyon fontos. Alap esetben 3x kell 1 kimenetet aktiválni. A kimeneten lévő eszköz áramát kell mérni és ha 100mA eléri leállítani a kimenetet.(nyítási fázis). 1 óra mulva (zárási fázis) kimenetet aktiválni 100mA elérésekor kimenetet zárni. Nyitási fázisok: 8.00 perckor 12.00 perckor 18.00 perckor Az óra beállítása a pontos időre ha megoldható USB-n keresztül de ha van jó ötlet ami kis helyen elfér és egyszerű kezelni PC-ről minden érdekel. Felhasználni kívánt PIC Ultra alacsony fogyasztásúnak kell lenni 2,4-3,6V közötti tartomány a működési feszültség . SMD kivitel. nagyon kis hely van az elhelyezésére. Minimális SMD külső+alkatrészt keljen felhasználni. Ha érdekel a dolog küldj egy telefonszámot a részletek megbeszéléséhez.
Abba a topic-ba direkt nemírtam,és átalakítót sem akarok venni csak belekötni egy usb kábelt és kész.
Szia!
Van a nyákon valami GND meg 12V felirat. Ezek nem adnak támpontot? Van egy ilyen segítő rajz.
Etnikumi vitákat mellőzve azt akarta mondani, hogy kinyírod a családod hiba esetén.
Javaslom olvass utána az elektrodinamikának és belátod, hogy acélcsőhöz/rézcsőhöz nem rögzítünk 230VAC vezetéket. De még 5 rétegű "műa." csőhöz sem. Ráadásul, ha jól láttam még át is tekerted rajta. A földelést ne nézd úgy, hogy CSAK egy földelés!
Hát én is azt néztem hogy a gnd és a 12v meg van jelölve de az 5 volt nincs, probáljam meg az 5 voltot is ugyanúgy bekötni ahogy a 12 v van?
[off]Nézd, ha nem akarod tudomásul venni az USB és PS2 közötti különbséget és olvasni sem akarsz akkor számodra nincs segítség. A két link alapján ennyi idő alatt már meg lenne a válasz és magad találtad volna meg. Ha akartad volna. Direkt nem írni meg egy olyan topic-ba ahova a kérdést kellett volna feltenni... Zoli mit szólsz ehhez?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |