Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
THX!
De először megpóbálkozom a sztereóval, ha az müxik esetleg belevágok a quatróba is. Az alkatrészeknek a pdf-ben van listája?? mert,h őszinte legyek, nem igen láttam, de lehet, h csak elkerülte a figyelmem. Ha nincs akkor gondolom marad az, h a kapcs rajzról kell leolvasni... ![]()
Itt a sztereó erősítő kapcs rajza.
Most tuti, h röhögni fogtok v hülyének nézni de nem kül érdekel. Kérdések: az 1-es az IC-k?? a 2-es és a 4-es milyen bementek akar lenni?? és a 3-as mi?? nyugodtan nézzetek hülyének, de nem tom ![]() ![]() ![]()
Szia!
Én nem nézlek hülyének. A nagy téglalap maga az IC. Ami a téglalap vonalain belül van, azzal ne is foglalkozz. A vonalak amik "kilógnak" a téglalapból, azok az IC lábai. A számozásuk jelöli, hogy az IC hányadik lábáról van szó. Az általad 2-es számmal megjelölt részre kell kötni a bemenet + részét. Az összes GND egybe(táp GND, kimenet GND, bement GND). GND=föld. Amúgy a 3-as számmal bekarikázott alkatrészjel egy műveleti erősítő jele, de ez most neked nem fontos. Az 1-essel jelölt bekarikázott rész a némítás funkció használatát mutatja. Ha van még kérdésed írj bátran! Ha tudunk segítünk. ![]()
THX!
Vmi olyan kapcs rajzot kéne találnom ami jobban szemlélteti, mert ezen nem igen tok kiigazodni ![]() mert ha az egész egy IC akkor csak vezetékekkel lehet odakötni ahova(probanyáknál) vagy maratni nem?? mert mint már említettem, nagyon kezdő vagyok, de szeretném kipróbálni mit tudok ![]() még 1x THX a segítséget. ![]()
szerintem keress egy embert a környékedről, és kérd meg,hogy segítsen. innen nem tudunk segíteni, mert ahhoz mutatni kellene az ic-t,meg mindent, Azért sok szerencsét az erősítőhöz
![]()
THX!
Szerencsére van ilyen ismim aki vágja ezt, majd megkérem, h segítsen. Ha minden jól megy 3hét mulva nekiállok/lunk ![]() ![]() ![]()
Bizony élőben egyszerűbb...De ajánlom még a könyvtárakat. Keress egy képes elektro-könyvet. Sokat tanulhatsz belőle. :yes:
Okok, Thx.
Igyekszem, elvégre gyakorlat teszi a mestert...(hú de messze vok még attól) ![]()
Majd eljön az az idő is.
![]()
Itt nagyon sokat tanulhatsz mindenkitől, nekem pl rengeteget segitett: Proksa, Lamalas, Parázs Gábor, meg még egy jó páran! Utólagosan is köszönet!!!
![]()
Sziasztok remélem jó topikba járok...
![]() Na az lenne a kérdésem hogy ha valamire ez van írva: THD (10W 8ohm ) 0,5% az nagyon sz´´´?Vagy mit jelent egyáltalán? Ja és errol van szó : DragonAudio DS-9702 koszi
A 0.5%-od THD (Total Harmonic Distorsion) eleg relativ. Van olyan erosito ami jol szol, van ami kevesbe fuggetlenul attol, hogy mondjuk 0.5% a THD-ja egy adott teljesitmenyen. Amugy nemtom honnan vetted hogy 10W 8ohm-on 0.5% a torzitasa annak az erositonek amit emlitesz ... adatlap szerint 2x380W 4ohmon a max. kiveheto teljesitmenye! Es persze a torzitast is egy nagysagrenddel kisebbnek tuntetik fel: 0.05% .. a kerdes, hogy milyen korulmenyek kozt mertek ezt az erteket, mert ez igy onmagaban nem mond semmit.
Aha...
Nekem egy ds-9702 tulaj kuldott képet a hátuljáról és ez volt odabiggyesztve: STEREO AMPLIFIER -------------------------- INPUT VOLTAGE:220-240V 50Hz /TOM EZ NEM LÉNYEGES(RELATÍV)/ POWER CONSUMPTION:620WATTS AUDIO OUTPUT:300W+300W THD(10W 8OHM):0,5%
Helló!
Lehet, h hülye kérdés, de a műveleti erősítőnek van vmi értéke??, mert az én kapcs rajzomon nincs oda írva semmi. és nem tom , h ez így helyes e ![]() Thx előre is a segítséget. ![]()
Nincs értéke, ha lenne fel lenne tüntetve. :yes:
Hy
Thx! És akkor cask mondom a boltban,h kérek egy műveleti erősítőt?? jelen esetben 2őt ![]() Ja és ha próbnyákon csinálom akkor ahol vannak a számok oda kötöm az IC lábát egy "vezetékkel" ugye?? Előre is thx ![]()
Hello
Sztem félreértetted. A nagy téglalap az maga az IC és ahogy a képen látod a benne lévő dolgokkal te nefoglalkozz(majd később, mondjuk tranyósoknál ![]() (csak a lábakat is belül tüntették fel így kilett radírozva azis)
Helló!
Thx ![]() Értem legalábbis 98%ban ![]() Annyi kérdésem lenne még, h az a 4db 60k ohm-os ellenállás is benne van akkor az IC-ben jolgondolom ugye?? A power ground-ra meg gondolom a test(ez lehet a negatív) és a hangszórók bekötése az mind1?? mármint, h melyik "pólusát" melyikhet kötöm? A legutsó (remélem) pedig, h vmi csatit - amit rá lehet forrasztani a nyákra a hangszóró kimenetekhez- oda mit/lyet ajánlotok?? Előre is THX! ![]() ![]()
a 2200mikroF-os Kondi az 12 v 24V??, mert azt nemtom eldönteni
![]() előre is THX a segítséget ![]()
Végre összeforrasztottam az erősítőmhör való Tápegységet és a hangszínszabályzót (meg az ahhoz tartozó tápegységet).
Van esetleg valami észrevételetek a képekkel kapcsolatban?
A kepek egesz jok lettek, gratula! Az erositohoz azonban lenne 1 kerdesem: hogy fogod az IC-t hutobordara szerelni? Csak azert kerdezem mert mintha ugy nezne ki, hogy hatul kilog a NYAK lemez az IC moge. Amugy az erosito direkt olyannak keszult, hogy nem lesz dobozban? Ezt meg csak azert feltetelezem, mert az RCA csatlakozok kozvetlen a NYAKra vannak beultetve. Amugy pofas darab lett.
p.s. A hangeroszabalyzas hogy lesz megoldva?
..tovább gondolva "ic vs borda"... egyik csavart oké megtudod húzni és a másik, ott vannak a kondik..
![]()
imbuszos fejű csavart kell vennie, meg egy kínai imbuszkészletetm azoknak merőleges a feje, bőven befér oda...
![]()
Az erősítő IC-vel egy kicsit csaltam: az még csak be van állítva a helyére, de még nem forrasztottam meg. Előbb rá kell szerelnem a hűtőbordát.
Úgy terveztem, hogy a hűtőbordát a nyák is tartani fogja, ezért egy kicsit stabilabb szerkezet lesz. Max egy kicsit valóban kilóg a nyák a dobozolásból, de azt hiszem, hogy azt valahogy meg fogom tudni oldani szépre. Az RCA csatlakozókat azért tettem a nyákra, mert ez az első erősítőm és szeretnék próbálkozni mindenfélékkel. Azt akartam, hogy minden audió csatlakozási pont szabványos legyen és így össze-vissza dugdoshatom a kábeleket (persze csak ésszel). Mondjuk igazából ez a csatlakozási módszer nagyon tetszik. Lehet, hogy tovább fogom vinni, mert olyan profin néz ki (egy kicsit drága: 8 felesleges csatlakozó, darabja 90Ft = 720Ft). A hangerőszabályozásra ott van a LM1036-os IC. A 4 tűs csatlakozó lesz a 4 potméter kivezetése. A potméterek többi kivezetése közösítve lesz és az IC és a nagy pufferkondenzátorok között lévő 2 tűs csatlakozóra lesz kötve. A kapcsolási rajz szerint minden potméter egyik lába a földre megy, a másik lába a 17-es IC lábra. Tehát ezért gondoltam, hogy felesleges mind a 4 potinak egy-egy 3 tűs csatlakozó. Ja és egy kics szépséghiba: az egyik graetz híd ferde, de nem miattam. A nyák fúrás jó lett, csak éppen a graetz lábai el vannak foldurva a dobozolásához képest ![]()
Szia unicorn,
szép a cucc, gratula ![]() TaTa
A loudness alapból ON-ba van forrasztva. Esetleg ha szükségem lesz rá, akkor utólag megoldom (van még hely a NYÁK-on).
van egy vegfok tervem de kezdokent bajba vagyok a t8 tranyoval nem tudjatok mivel lehetne helyetesiteni? koszi mind.!!!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |