Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Albacomp UpSelect
Lapozás: OK   1 / 1
(#) kissbazsi1984 hozzászólása Szept 7, 2007 /
 
Szijasztok!

Szerváltam 2db Albacomp UpSelect szönetmentest (régi fekvőkivitel, 3db aksi a "szíve").
Enyit tudok róla. Ha valakinek van kapcs rajza az jó lenne. Vagy tudja-e valaki, hogy ennek trafója használható-e mondjuk erölködő tápjaként. Mert gőzömsincs hogy milyen tápvan benne- mármint a szünetmentesbe.

(#) Parázs Gábor válasza kissbazsi1984 hozzászólására (») Szept 8, 2007 /
 
Szia
Ha müködnek szerintem ne szed szét.
(#) kissbazsi1984 hozzászólása Szept 8, 2007 /
 
Szijasztok!

Működött ELVILEG csak az aksikvoltak rosszak.
Szereztem bele egy aksit és valami gáncs volt mert iszonyatosan melegedett az aksi. Szóval szerintem valamigond mégis csak van vele. Azért gondoltam hogy szétbontom. Nekem van egy szönetmentesem már, igazán nincs szükségem rá. Meg mindkettőben rossz az aksi és azét 6DB-ot venni azkicsit húzós lenne.
(#) Parázs Gábor válasza kissbazsi1984 hozzászólására (») Szept 8, 2007 /
 
Én se tom milyen trafó van ezekbe.Képet tudsz küldeni?
(#) qcu válasza Parázs Gábor hozzászólására (») Szept 8, 2007 /
 
Nálunk 3 aksisak voltak, abban 2*15v-os trafó volt, ha jól emlékszem 1200 va-es, meg egy pici segédtrafó.
(#) qcu válasza qcu hozzászólására (») Szept 8, 2007 /
 
Ja és teljesen elnyűhetetlenek, az aksik szoktak csak bennük kimenni, a coop-ka áfész még imit amott használja őket, de ha jól tudom ezeket kivonták már rég, valamilyen szabványnak nem feleltek meg. Hangjuk jó nagy van, feltéve ha egyről beszélünk( nagy lapos, 3 akksi, nagy lapos trafó dög nehéz fém ház, akksik fémlemezzel vannak belül lecsavarozva)
(#) Sergei hozzászólása Szept 10, 2007 /
 
sziasztok. nekem albacomp stand by ups-em van 550VA-es.(van vagy 10 12 éves) ugy kaptam az aksik rosszak voltak benne.vettem bele 2 ujat (12v 7.5 Ah) és szépen muzsikál.35-40 percet elzörög rola a pc-m.igaz érzékeny mert ha 200 volt alá esik a hálozati fesz akkor bekapcsol.elöször énis szétakartam szedni de jo hogy nem álltam neki szétbontani
(#) kissbazsi1984 hozzászólása Szept 10, 2007 /
 
Szijasztok!
Nah, így néz ki az Alba szünetmentes. Nekem csak azvolt a gond hogfy amit beleraktam aksi 12V 7.2ah az nagyon melegedett benne.
(#) GDávid hozzászólása Szept 10, 2007 /
 
Üdv! Ilyen szünetmenteseim nekem is vannak! Több fajtája van ezeknek: Az enyém két akksis, de láttam már négy akksisat is! Én egy ilyenből erősítőt csináltam mégpedig úgy, hogy a trafón kívül mindent kioperáltam belőle, és utána beépítettem a végfokokat. Amire ebben az esetben figyelni kell: a trafó nagyáramú kimenetén a jel nem szinuszos, hanem trapéz alakú, mert a vasmag telítődik. Emiatt csak az csináljon erősítőt ilyenből, akinek nagyon sok kondija van, különben brummos lessz a kimenet! Az akku melegedés vagy menet közben, túl nagy terhelés esetén lép fel, vagy ha hibás a cucc, és valamelyik teljesítményfet nem zár le(ilyenkor váltakozó fesz lehet az akkukon!) Ezeknek a tápoknak a trafója kétirányú, és mindig megy, emiatt készenléti állapotban a feteknek lezárva kell lenniük! Egyébként a különböző tipusokban az elektronika nagyon hasonló, csak a trafó tér el. Remélem segítettem valamiben!
(#) hegi hozzászólása Feb 24, 2009 /
 
Sziasztok!

Kapcsolási rajzot keresek egy szünetmentes táphoz.
Típusa: Albacomp PC-UPS 400VA A panelon ezek a feliratok vannak: UpSelec USE-305 VER.2

A készüléken egy tápcsatlakozó, két konnektor (szünetmentes kimenet), és 1 LED van. Két 6V/7Ah akku van sorba kötve benne.

Ha valaki tud segíteni, nagyon megköszönném! Előre is köszi: hegi
(#) didyman hozzászólása Feb 24, 2009 /
 
Egy lapos van nekem is, kérdésem a következő: Zener dióda feszültsége. Z1 vagy Z2 pozíció, a töltő terülerten. Itt lett forraszhibás egy tranzisztor, ami akkor derült ki, mikor az akkukat már elfőzte.
(#) Dióda hozzászólása Jan 7, 2012 /
 
Szereztem egy ilyen upselec pc-ups jószágot akku nélkül.
Kitakarítottam majd egy jó állapotú épp bele illő akkut kapott.
Viszont érdekes dologra lettem figyelmes tesztelés közben.
Kimenetére egy sima 60W-os izzót kötöttem teszt erejéig.
Ha be van dugva az ups és virít a rákötött izzó ahogy normálisan mennie kell, megy a töltés is és jelzi a készelétet. Amint megszüntetem a befelé menő 230-at akkor át is vált de az izzó elkezd jobban virítani mint simán hálózatról. Rámérve így inverter üzemben a kimenetén 290V van és szabálytalan időnként mintha visszaváltana egy-egy pillanatra 230-ra . Szerintem ez így nem normális dolog. Valaki tudna segíteni esetleg hogy hol keressem a hibát?
(#) Dióda válasza Dióda hozzászólására (») Jan 7, 2012 /
 
Nos senki?
(#) Lucifer válasza Dióda hozzászólására (») Dec 3, 2017 /
 
Tudom, hogy a thread necromancy rossz dolog, de a kapcsolási rajz nincs meg véletlenül valami értékelhető felbontásban? Olyan mintha downscalelve lett volna, és kb. semmi nem látszik rajta.
(#) Lucifer válasza Lucifer hozzászólására (») Dec 3, 2017 /
 
Időközben electrodas lengyel barátainknak köszönhetően előástam a rajzot.
Nem pont ugyanaz mint az USE-305 de mindenképpen annak valami revíziója.
A kapcsolási rajz egy borzalom, de legalább van .

A nálam lévő hibás példány nem kapcsol át inverteres üzemre. Illetve egyszer amióta elkapcsolt már láttam átkapcsolni, de azóta nem.

A software feliratú csatlakozón jót mulattam, hogy ezen vajon mit lehet szoftverezni lévén egy darab programozható alkatrész nincs a panelen. A kapcsrajzból már látszik, hogy máshogy értelmezték.
A hozzászólás módosítva: Dec 3, 2017
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem