Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   108 / 575
(#) briki válasza vandi7310 hozzászólására (») Máj 6, 2012 /
 
Hol, melyik részen ömlik a víz? takard le a panelt jól, ne ázzon be, esetleg áramtalanítsd, engedd le a vizet belőle. Lehet a nyomás leesik a fűtési körben, ezért kikapcsol- ha mindig utána kell tölteni. Nem a tágulási tartályod miatt folyik a víz?
Hideg állapotban jó a nyomás, felfűtve csepeg a víz, majd leáll a kazán, és alacsony a nyomás
(#) toro válasza briki hozzászólására (») Máj 6, 2012 /
 
Részvétem a kazánodhoz!
Sajnos ezek a "kazánok" nem méltóak a BERETTA névre.
Bitermikus hőcserélővel rendelkeznek, melyek "kihordási ideje" 2 (két) év! Elég pocsék megoldás. Már ha az ember tapasztalata alapján elmondhatja.
Keress azért egy szerelőt, aki tudna rajtad segíteni. Hátha van egy használható (még) hőcserélője.
(#) vandi7310 válasza toro hozzászólására (») Máj 6, 2012 /
 
Nagyon elkeserítesz szerelőt azért nem akartam hívni mert mire kijön 5000 ft v több mert már régen volt hogy kellett hívni.amugy olyan hat évig ment nálunk előtte másé volt.azért köszi a segítséget :no:
(#) vandi7310 válasza briki hozzászólására (») Máj 6, 2012 /
 
Alul az utolsó előtti csőnél annyira nem értek hozzá.mindig elzárjuk a főcsapot akkor nem folyik.Hol kell leengedni a vizet ?Hol van a tágulási tartály?
(#) toro válasza vandi7310 hozzászólására (») Máj 6, 2012 /
 
Az a hidegvíz csatlakozása.
Fényképezd le több szögből - légy szíves.
(#) vandi7310 válasza toro hozzászólására (») Máj 6, 2012 /
 
Itt vannak a képek, remélem jók.
(#) toro válasza vandi7310 hozzászólására (») Máj 6, 2012 /
 
Kedves Andi!
Bocsi, rosszul írtam s így nem értetted mit akartam!
A kazánt fényképezd le több szögből, hogy honnan folyik a víz!
(#) toro válasza vandi7310 hozzászólására (») Máj 6, 2012 / 1
 
Mellékelem a gépkönyvét.
(#) vandi7310 válasza toro hozzászólására (») Máj 6, 2012 /
 
úgy érted szedjem szét?
(#) briki válasza vandi7310 hozzászólására (») Máj 6, 2012 /
 
A képek nem valami jók, ezért én nem sokat létok belőle. A kazán testet - toro írja- is le kéne fényképezni, úgy hogy az előlapot, és esetleg az oldallemezt is leveszed. próbálj meg éles képet készíteni, amin pontosan látni mi hol, hogy van, honnan folyik.
(#) vandi7310 válasza briki hozzászólására (») Máj 6, 2012 /
 
Jó megpróbálom bocsi hogy ilyen értetelen vagyok
(#) vandi7310 válasza vandi7310 hozzászólására (») Máj 6, 2012 /
 
áááá nekem ez nem megy .sehogy nem tudom szétszedni.
(#) briki válasza vandi7310 hozzászólására (») Máj 6, 2012 /
 
Vagy pattintósan, vagy csavarral van odafogatva az előlap az oldalához, azt pontosan nem tudom.Mit látsz, melyik részéből csepeg a víz. A kazán alsó része, vagy a kazán középső, esetleg felső részéből- és így lefolyva az alsó csatlakozó csövekhez.
Nem akarlak elkeseríteni, de ha a szétszedés is nehezen megy, akkor valószínű a hiba elhárítása sem lesz egy sétagalopp szerszám hiányában, így marad a szerelő hívása.
(#) vandi7310 válasza briki hozzászólására (») Máj 6, 2012 /
 
Én inkább úgy látom hogy mintha tömítés baja lenne mert alul folyik a víz az anyacsavarnál de akkor meg mért nem melegítí a vizet?Mindegy azért nagyon rendes vagy hogy foglalkozol velem.Ha szerelőt kell hívni az sajna nem most lesz mert akkor valahogy össze kell gyűjtenem rá a pénzet.Azért köszike.
(#) briki válasza vandi7310 hozzászólására (») Máj 6, 2012 /
 
Fűteni fűti a radiátort, csak melegvizet nem készít?
Meddig jut el a kazán a melegvízcsap kinyitásakor? Begyújtja a lángot, vagy hallani valami kattanást? Ha csak tömítés a baja, az még a könnyebb baleset.
(#) karcsi hozzászólása Máj 7, 2012 /
 
Kedves Mindenki!
Kérem, ha valaki érdemleges választ tud adni a1222167 szám alatt felvetett kazánhibával kapcsolatban, szíveskedjék megtenni.
Üdvözlettel karcsi
(#) toro válasza karcsi hozzászólására (») Máj 7, 2012 /
 
Bocs, Karcsi. Elmaradtam a szelep csatlakozónál.
Érdeklődnék, mióta üzemel a kazánod?
Ha 5-6 éve, mikor volt átmosva a rendszer?
(#) toro válasza vandi7310 hozzászólására (») Máj 7, 2012 /
 
Írtam, fényképezd le ahonnan folyik a víz!
A biztonsági szelep is folyhat, ha a tágulási tartályban nincs levegő s egy idő után 2,5 bár fölé emelkedik a nyomás és kinyít. Ha leesik a rendszerben a nyomás, már nem fog begyújtani.
(#) vandi7310 válasza briki hozzászólására (») Máj 7, 2012 /
 
Elindul bekapcsol és pár másodperc után kikapcsol.Begyujtja a lángot de aztán ki is kapcsol és egyfolytába ki be kapcsol.
(#) anthemion válasza karcsi hozzászólására (») Máj 7, 2012 /
 
Helló!
Jómagam nem vagyok gázkészülék-szerelő, erről a fórumról tanultam meg egy-két okosságot, na meg a saját hibámból.
Én a kazánszerelés során eláztattam a panelemet, ami következtében produkálta ugyanazt mint amit te is leírtál. Igaz, én tudtam mi volt az oka (víz), viszont a te esetedben is én arra gondolnék, hogy ugyancsak a vezérlésben kell a hibát keresni. Az, hogy a panel elemeit lehet-e külön cserélni (kiforrasztás, beforrasztás) én nem tudom megmondani, ahhoz elektroniker szakember kellene szerintem.
Üdv.
(#) briki válasza vandi7310 hozzászólására (») Máj 7, 2012 /
 
Ha fűtés, melegvíz készítés közben is ugyan azt a hibát produkálja- begyújt pár mp kikapcsol, így ismétlődve- akkor az ionáram érzékelőd nem érzékel. Csiszoló papír, gyertyakefe kell hozzá, egy porcelán foglalat van oda erődítve, ahol a gáz ég- égőtálca- abból kiáll egy drót, ami a gáz lángjába beleér- másik végére vezeték van kötve, az megy be a panelba. Ezt a drótot kell csak megtisztítani.
Kazán elejét levenni, égőtérbe megkeresni az érzékelőt, kiszeded, vagy óvatosan ott megtisztítod. Érdemes megnézni egyúttal az égőtálca nem szennyezett-e, kefével tisztítsd meg. Remélem ennyivel megoldódik a probléma. Ha nem, akkor az kell megnézni, nem-e testel le ez a vezeték valahová, nem-e szakadt, a porcelánban nem-e törött a drót, esetleg a porcelán. Belleér-e a drót a gáz lángjába amikor begyújt.
Sok sikert.
(#) briki válasza karcsi hozzászólására (») Máj 7, 2012 /
 
Mások véleményét várva, nem lehet, hogy az áramláskapcsoló instabil, hol be, hol ki kapcsol amikor a HMV meg van nyitva?
Csak panelhibára tudok gondolni, ha a szeleped nyit-zár. A vezérlése kapcsolhat ide-oda, ha- ahogy írják - el van áztatva a panel, csatlakozó. Ha van valakinek az ismeretségi körödben ilyen kazán, érdemes lenne kölcsönkérni, kicserélni, azzal mit csinál.
(#) toro válasza briki hozzászólására (») Máj 7, 2012 /
 
Briki, hozzá szólnék:
Ha az előlapot leveszed, vigyázz a szigetelésre!
(#) gallimi hozzászólása Máj 7, 2012 /
 
Üdvözlök mindenkit. Még új vagyok itt és nem tudom jó helyen teszem fel kérdésemet ha nem akkor elnézést.
A kérdésem a következő lenne van nekem egy saunier duval f 24 kombi kazánom és olykor amikor elindítom a meleg vizet bekapcsolja a fűtést is vagy legalább is... melegek a radiátorok. A szerelő is látta már kipucolta a kis hőcserélőt és egy két szelepet amit láttam a rendszer feltöltve levegővel, vízzel minden jó de mégsem. Mi lehet a hiba? Panel? Mert ha reset-elek akkor utána minden ok. Csak ha kicsit tovább áll nem nyúl senki hozzá akkor csinálja ez. vagy esetleg valamelyik szelep? Köszönöm-
(#) briki válasza gallimi hozzászólására (») Máj 7, 2012 /
 
Szerintem a 3 járatú szeleped leragad, nem zár rendesen. Ki kell szedni, kipucolni a szelepeknél, ellenőrizni a rudazatot.
(#) karcsi hozzászólása Máj 8, 2012 /
 
Üdvözöllek toro.
A kazán 10 éves, még nem lett átmosva a rendszer. Eddig nem volt hibája, és mivel a melegvíz átfolyó mennyisége is megfelelő ( 7-8 l/ perc ), ezért vízkőtelenítésre sem gondoltam. Ha lenne kapcsolási rajzom, vagy legalább blokkvázlatom, talán okosabb lennék. Nem vagyok teljesen laikus, 50 évet dolgoztam távközlésfejlesztéssel. Köszönöm, hogy foglalkoztál a kérdéssel, és szeretettel várom további segítő észrevételeidet.
(#) karcsi hozzászólása Máj 8, 2012 /
 
karcsi válasza briki hozzászólására ( #1223821)
Üdvözöllek briki!
Az áramláskapcsolót még nem találtam meg. A panel és a csatlakozók teljesen szárazak. Köszönöm hozzászólásodat.
(#) karcsi válasza anthemion hozzászólására (») Máj 8, 2012 /
 
Üdvözöllek anthemion!
Köszönöm a hozzászólásodat. A panelhez könnyű hozzáférni, mert kihajlítható a kazán elején. Csak még nem tudom, hogy mit kellene mérnem, illetve cserélnem.
(#) toro válasza karcsi hozzászólására (») Máj 8, 2012 /
 
Szia Karesz!
Szép élet éveid vannak. Én "csak" 40 éve tüzelgetek.
Azért kérdeztem a kazán életkorát, mert 4-5 év az az idő, amikor is a radiátorok (esetleg vascsövek) oxidációja során a rendszerben keringő vasiszap - általában mindig - a legkényesebb pontokon rakódik le. (De ezt lentebb írtam is) A vízkőlerakódás a lemezes hőcserélőket-, bitermikus kazánoknál a HMV csöveit szokta "elérni".
(#) karcsi válasza toro hozzászólására (») Máj 9, 2012 /
 
Szia toro!
Csak a 82. évemet taposom, de még szeretek barkácsolni. Megfelelő műszereim vannak, és ha a kazánelektrónikám kapcsolási rajzát, vagy legalább a blokkvázlatát látnám, talán el tudnék igazodni rajta, bár elég bonyolultnak tűnik. Van a panelen többek között egy 28 lábú IC, talán processzor, és 4 db relének tűnő tok. A szelepvezérlőhöz 3 szál madzag csatlakozik. A dobozán lévő feliratok: 220-240VAC, 6sec, 6VA. Feltehetőleg motor van benne, és talán végállás kapcsolók. Még nem próbáltam levenni a burkolatát.
Várom válaszodat, ha van valami jó tipped.
Következő: »»   108 / 575
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem