Fórum témák
» Több friss téma |
Hol, melyik részen ömlik a víz? takard le a panelt jól, ne ázzon be, esetleg áramtalanítsd, engedd le a vizet belőle. Lehet a nyomás leesik a fűtési körben, ezért kikapcsol- ha mindig utána kell tölteni. Nem a tágulási tartályod miatt folyik a víz?
Hideg állapotban jó a nyomás, felfűtve csepeg a víz, majd leáll a kazán, és alacsony a nyomás
Részvétem a kazánodhoz!
Sajnos ezek a "kazánok" nem méltóak a BERETTA névre. Bitermikus hőcserélővel rendelkeznek, melyek "kihordási ideje" 2 (két) év! Elég pocsék megoldás. Már ha az ember tapasztalata alapján elmondhatja. Keress azért egy szerelőt, aki tudna rajtad segíteni. Hátha van egy használható (még) hőcserélője.
Nagyon elkeserítesz szerelőt azért nem akartam hívni mert mire kijön 5000 ft v több mert már régen volt hogy kellett hívni.amugy olyan hat évig ment nálunk előtte másé volt.azért köszi a segítséget :no:
Alul az utolsó előtti csőnél annyira nem értek hozzá.mindig elzárjuk a főcsapot akkor nem folyik.Hol kell leengedni a vizet ?Hol van a tágulási tartály?
Az a hidegvíz csatlakozása.
Fényképezd le több szögből - légy szíves.
Itt vannak a képek, remélem jók.
Kedves Andi!
Bocsi, rosszul írtam s így nem értetted mit akartam! A kazánt fényképezd le több szögből, hogy honnan folyik a víz!
Mellékelem a gépkönyvét.
A képek nem valami jók, ezért én nem sokat létok belőle. A kazán testet - toro írja- is le kéne fényképezni, úgy hogy az előlapot, és esetleg az oldallemezt is leveszed. próbálj meg éles képet készíteni, amin pontosan látni mi hol, hogy van, honnan folyik.
Jó megpróbálom bocsi hogy ilyen értetelen vagyok
áááá nekem ez nem megy .sehogy nem tudom szétszedni.
Vagy pattintósan, vagy csavarral van odafogatva az előlap az oldalához, azt pontosan nem tudom.Mit látsz, melyik részéből csepeg a víz. A kazán alsó része, vagy a kazán középső, esetleg felső részéből- és így lefolyva az alsó csatlakozó csövekhez.
Nem akarlak elkeseríteni, de ha a szétszedés is nehezen megy, akkor valószínű a hiba elhárítása sem lesz egy sétagalopp szerszám hiányában, így marad a szerelő hívása.
Én inkább úgy látom hogy mintha tömítés baja lenne mert alul folyik a víz az anyacsavarnál de akkor meg mért nem melegítí a vizet?Mindegy azért nagyon rendes vagy hogy foglalkozol velem.Ha szerelőt kell hívni az sajna nem most lesz mert akkor valahogy össze kell gyűjtenem rá a pénzet.Azért köszike.
Fűteni fűti a radiátort, csak melegvizet nem készít?
Meddig jut el a kazán a melegvízcsap kinyitásakor? Begyújtja a lángot, vagy hallani valami kattanást? Ha csak tömítés a baja, az még a könnyebb baleset.
Kedves Mindenki!
Kérem, ha valaki érdemleges választ tud adni a1222167 szám alatt felvetett kazánhibával kapcsolatban, szíveskedjék megtenni. Üdvözlettel karcsi
Bocs, Karcsi. Elmaradtam a szelep csatlakozónál.
Érdeklődnék, mióta üzemel a kazánod? Ha 5-6 éve, mikor volt átmosva a rendszer?
Írtam, fényképezd le ahonnan folyik a víz!
A biztonsági szelep is folyhat, ha a tágulási tartályban nincs levegő s egy idő után 2,5 bár fölé emelkedik a nyomás és kinyít. Ha leesik a rendszerben a nyomás, már nem fog begyújtani.
Elindul bekapcsol és pár másodperc után kikapcsol.Begyujtja a lángot de aztán ki is kapcsol és egyfolytába ki be kapcsol.
Helló!
Jómagam nem vagyok gázkészülék-szerelő, erről a fórumról tanultam meg egy-két okosságot, na meg a saját hibámból. Én a kazánszerelés során eláztattam a panelemet, ami következtében produkálta ugyanazt mint amit te is leírtál. Igaz, én tudtam mi volt az oka (víz), viszont a te esetedben is én arra gondolnék, hogy ugyancsak a vezérlésben kell a hibát keresni. Az, hogy a panel elemeit lehet-e külön cserélni (kiforrasztás, beforrasztás) én nem tudom megmondani, ahhoz elektroniker szakember kellene szerintem. Üdv.
Ha fűtés, melegvíz készítés közben is ugyan azt a hibát produkálja- begyújt pár mp kikapcsol, így ismétlődve- akkor az ionáram érzékelőd nem érzékel. Csiszoló papír, gyertyakefe kell hozzá, egy porcelán foglalat van oda erődítve, ahol a gáz ég- égőtálca- abból kiáll egy drót, ami a gáz lángjába beleér- másik végére vezeték van kötve, az megy be a panelba. Ezt a drótot kell csak megtisztítani.
Kazán elejét levenni, égőtérbe megkeresni az érzékelőt, kiszeded, vagy óvatosan ott megtisztítod. Érdemes megnézni egyúttal az égőtálca nem szennyezett-e, kefével tisztítsd meg. Remélem ennyivel megoldódik a probléma. Ha nem, akkor az kell megnézni, nem-e testel le ez a vezeték valahová, nem-e szakadt, a porcelánban nem-e törött a drót, esetleg a porcelán. Belleér-e a drót a gáz lángjába amikor begyújt. Sok sikert.
Mások véleményét várva, nem lehet, hogy az áramláskapcsoló instabil, hol be, hol ki kapcsol amikor a HMV meg van nyitva?
Csak panelhibára tudok gondolni, ha a szeleped nyit-zár. A vezérlése kapcsolhat ide-oda, ha- ahogy írják - el van áztatva a panel, csatlakozó. Ha van valakinek az ismeretségi körödben ilyen kazán, érdemes lenne kölcsönkérni, kicserélni, azzal mit csinál.
Briki, hozzá szólnék:
Ha az előlapot leveszed, vigyázz a szigetelésre!
Üdvözlök mindenkit. Még új vagyok itt és nem tudom jó helyen teszem fel kérdésemet ha nem akkor elnézést.
A kérdésem a következő lenne van nekem egy saunier duval f 24 kombi kazánom és olykor amikor elindítom a meleg vizet bekapcsolja a fűtést is vagy legalább is... melegek a radiátorok. A szerelő is látta már kipucolta a kis hőcserélőt és egy két szelepet amit láttam a rendszer feltöltve levegővel, vízzel minden jó de mégsem. Mi lehet a hiba? Panel? Mert ha reset-elek akkor utána minden ok. Csak ha kicsit tovább áll nem nyúl senki hozzá akkor csinálja ez. vagy esetleg valamelyik szelep? Köszönöm-
Szerintem a 3 járatú szeleped leragad, nem zár rendesen. Ki kell szedni, kipucolni a szelepeknél, ellenőrizni a rudazatot.
Üdvözöllek toro.
A kazán 10 éves, még nem lett átmosva a rendszer. Eddig nem volt hibája, és mivel a melegvíz átfolyó mennyisége is megfelelő ( 7-8 l/ perc ), ezért vízkőtelenítésre sem gondoltam. Ha lenne kapcsolási rajzom, vagy legalább blokkvázlatom, talán okosabb lennék. Nem vagyok teljesen laikus, 50 évet dolgoztam távközlésfejlesztéssel. Köszönöm, hogy foglalkoztál a kérdéssel, és szeretettel várom további segítő észrevételeidet.
karcsi válasza briki hozzászólására ( #1223821)
Üdvözöllek briki! Az áramláskapcsolót még nem találtam meg. A panel és a csatlakozók teljesen szárazak. Köszönöm hozzászólásodat.
Üdvözöllek anthemion!
Köszönöm a hozzászólásodat. A panelhez könnyű hozzáférni, mert kihajlítható a kazán elején. Csak még nem tudom, hogy mit kellene mérnem, illetve cserélnem.
Szia Karesz!
Szép élet éveid vannak. Én "csak" 40 éve tüzelgetek. Azért kérdeztem a kazán életkorát, mert 4-5 év az az idő, amikor is a radiátorok (esetleg vascsövek) oxidációja során a rendszerben keringő vasiszap - általában mindig - a legkényesebb pontokon rakódik le. (De ezt lentebb írtam is) A vízkőlerakódás a lemezes hőcserélőket-, bitermikus kazánoknál a HMV csöveit szokta "elérni".
Szia toro!
Csak a 82. évemet taposom, de még szeretek barkácsolni. Megfelelő műszereim vannak, és ha a kazánelektrónikám kapcsolási rajzát, vagy legalább a blokkvázlatát látnám, talán el tudnék igazodni rajta, bár elég bonyolultnak tűnik. Van a panelen többek között egy 28 lábú IC, talán processzor, és 4 db relének tűnő tok. A szelepvezérlőhöz 3 szál madzag csatlakozik. A dobozán lévő feliratok: 220-240VAC, 6sec, 6VA. Feltehetőleg motor van benne, és talán végállás kapcsolók. Még nem próbáltam levenni a burkolatát. Várom válaszodat, ha van valami jó tipped. |
Bejelentkezés
Hirdetés |