Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 10, 2005
Témakörök:
Sziasztok!
Van egy JBl GTO5 1204 br ládám, és van neki egy nagyon zavaro kiemelése, ami miatt borzalmasan csunyán szol, olyan 60 Hz körül. A kérdésem a következő, honagy tudnám ezt eltüntetni, vagy esetlek egy bandpass láda hogyan muzsikálna ezzel a hsz-el?
A hangolással lehet a probléma ,vagy relatíve kicsi a doboza.
hogyan tudnám megcsinálni azt a t/s mérökét amiröl több esetben szó van?
Szervusztok!
Az lenne a kérdésem, hogy lekoppintotam egy hang(ládát) sugárzót majdnem 1:1ben...csak aza probléma hogy a magas(sugárzo) hangszóró más tipus került bele, s mikor fennebb huzom a hangot elkezd pattogni. Ezt mivel tudok kiküszöbölni, s hogyan tudnám megvédni a magas(sugárzo) hangszórót? Dinamikus magas(sugárzo) hangszóró, 8Ohm 30W Mélyhangszoro 8Ohm 350W Hangválto egy Sal 2 utas 8ohm
Bővebben? Az eredeti biztos,hogy nem pattog ?
Az a probléma hogy már nem tudom hol láttam ezt.
S ahogy megemllitettem a magas (sugárzo) hangszóró az más tipus. A láda külsö méretei: Magasság: 650mm Mélység: 340mm Szélesség: 405mm Mély(sugárzo) hangszóró: 300mm, 8ohm Dibeisi 350w Magas(sugárzo) hangszóró: 8ohm 30W (csak ennyit tudok rolla, amugy pont ugy néz ki mint a 4es golfokba vagy opel astrába (már nem tudom) a magas(sugárzo) hangszóró)
Kedves ptesza!
Én javítgattam bele, és azon oknál fogva, mert helytelenül használja a sugárzó szót a hangszóró helyett, amit nem mellesleg, én írogattam be helyette. Ráadásul nem nekem kellene felrónod, hogy nem használ ékezeteket a delikvens. Hidd el én tudom, hogy hosszú ó-val írják a sugárzót.
Eddig mindig kijavítottátok a hibákat és nem bezárójeleztétek. Ez miatt lehet, hogy félreérthető lett.
Már nem tudom mit kellene tenni. Kiírattam Topival a hangsugárzós témák tetejére a helyes meghatározásokat, hogy mindenki, minden megnyitásnál lássa. (lehet piros villogó betűkkel kellett volna) Kijavítgattuk, szóltunk érte. Mindhiába, hangfalba teszik a sugárzót, mélynyomót tesznek a hangfalba, ládát a sugárzóba, reflexnyílást a falakra. Fal fal hátán sugároz már a nyomókkal, meg a szórókkal. Elkeserítő ez, és az sem mentség hogy a szakma, és a kereskedelem (vagy inkább bótok) is rosszul használja ezeket a kifejezéseket.
Szia! Van még tennivaló.
Igen, ez elkerülte a figyelmemet. Köszi!
Egy a gond, a helyesírás órákon csak az írodalomban használt dolgokat tanitják, s mást nem nagyon
Jogos a pont, de nem ettől lesznek tájékozottabbak a tisztelt fórumba író emberkék! Sajnos a mai társadalom java lusta az utánajárásnak.
Néha már sajnállak benneteket! De tényleg. Tiszta mókuskerék effektus.
Bár inkább azokat kellene akik nem figyelnek/olvasnak rendesen!
Szia! Köszi! ;-D
Széped szólnak,nem dübögnek és nem konganak! Aki meg fikázik, az tehet egy szívességet. Szép hangDOBOZOK! =-D
Sosem késő!
Egyébként tetszik az összes hangdobozod!
Köszönöm!
Ha a fikázást arra érted, hogy a helytelenül használt meghatározásodra felhívom a figyelmedet, szólj, és teszek neked egy szívességet.
Azt senki se várja...
Szevasztok! Szerintetek melyik a jobb mélyládába Sal XPRO 30100, vagy Magnat Xpress 12?
Sziasztok!
Egy erősítő panelemet szeretném használni mélynomó meghajtására. Ehhez gondoltam csinálok elé egy aktív előfokot, ami így fog kiemelni (kép) Ez így jó lesz, működni fog, vagy esetleg gondoljam még át? Alapvetően gy gondoltam, hogy 81,1Hz körül emel ki kicsit jobban.
Szerintem 40-80 Hz ig lehet egy 3 dB púp is benne , hogy észre is vegyél belőle valamit. De azt a reflexdoboz megfelelő méretezésével és hangolásával is el lehet érni.
Az R3,4 helyére tegyél potit, akkor változtathatod a csillapítási tényezőt, megválaszthatod vele a kiemelés mértékét.
Sziasztok!
Van egy Soundstream EG-12X típusú mélynyomóm! Azt szeretném kérdezni hogy elbírná-e a reflex ládát, vagy maradjon a kis 30 literes zártba? Adatai: RMS POWER (WATTS) :350 VOICE COIL DIAMETERS (INCHES) :2 MAGNET WEIGHT (Oz.) : 50 FREQ. RESPONSE (Hz) :25 - 1.1k Fs (Hz) :33 Qes: 0.733 Qms: 4.963 Qts: 0.638 Vas (Ft3) : 1.84/52.07 liters Xmax (INCHES) 0.413 SPL (dB) : 89 HOLE SIZE (INCHES) :11.125 OUTTER RING SIZE(INCHES): 12 WOOFER DEPTH (INCHES) : 5
Autóban használod akkor nem fontos reflexbe tenned, amúgy is zártba valóak a T/S paraméterek.
Akkor jó lenne lemérni a tényleges T/S paramétereket, és az alapján méretezni egy jó kis reflex dobozt. Nem megy eléggé mélyre?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |