Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   153 / 581
(#) VIM válasza Zotya75 hozzászólására (») Máj 25, 2012 / 1
 
Remélhetőleg "szegecsék" egy kaptafára csinálják a gépeiket, volna még egy kevés segítség, rajzok mellékelve. (ez a típus "D"-re végződős)
(#) maria1982 hozzászólása Máj 25, 2012 /
 
Sziasztok!
Ma találkoztam 1 érdekes géppel. A beteg felültöltős, a tetején a felirat siemens t10.35 ( nem telefon ) Tipikus szivattyú hiba. Az is volt. De kihúztam a gépet a helyéről és meglepődtem.... Hátul fagor, oldal leszed, belül is tökre fagor, motor meg minden. A gépet üzletben vették. Találkozott már valaki ilyen hibriddel?
(#) maria1982 válasza Zotya75 hozzászólására (») Máj 25, 2012 /
 
A kommutátor ahol találkozik a tekecsel néha nem szokott érintkezni. siemens, bosch típusoknál találkoztam ezzel a hibával. A kis vackokat felhajtottam, alatta a vezetéket megtisztítottam, megforrasztottam, visszahajtottam. Jó lett.
(#) botesz válasza maria1982 hozzászólására (») Máj 25, 2012 /
 
Csak pár példa hogy 1 gép hány márkanéven fut: mai Hajdu felültöltős gépek is totál fagor csak hajdu. siemens bosch szintén egyre megy ariston indesit meg társasága is és még egy csoport az AEG Zanussi privileg Zoppas meg még egy pár márka.Hovver candy is egy csoport szóval van itt egy két dolog.De még a régi hajdunak az alapja is egy AEG lavamat 64 SL nevű gépre épül.Ezek a gépek leszámítva az AEG és a régebbi hajdu és a régebbi siemens bosch csoportot a többi egy nagy szar és általában 2,5 évre készül.De örülök hogy megoldódott a gond.

Üdv
(#) maria1982 válasza botesz hozzászólására (») Máj 25, 2012 /
 
Igen . Az általad írtak jelentős részével már találkoztam, sőt volt olyan is hogy a whirpool-indesit keveredést gyógyítottam. De ez hogy a siemens felírat alatt totál fagor lapult...Nagyon mocskos dolog......
(#) lukovicsek hozzászólása Máj 26, 2012 /
 
Üdv mindenkinek.
Találtam részletes leirást az Invensys panelről minden alkatrész értéke ott van rajta, jó segitség lehet, legalább is nekem az volt , mondjuk orosz nyelven van.

Üdv Laci!
(#) botesz válasza maria1982 hozzászólására (») Máj 26, 2012 /
 
Hát ezen én is meg vagyok lepődve..... azt tudtam hogy a mai siemensek se olyan jók már de hogy fagor cuccokkal legyen megtömve........ erre már nem nagyon lehet mit mondani.
(#) Thunder73 hozzászólása Máj 27, 2012 /
 
Üdv Mindenkinek! Segítségre lenne szükségem. Van egy Fagor FLS-843-as mosógépem. Hibája a következő:
Elindul a program, amikor kell program közben centriz de valahol a program közepe felé készenlétbe vágja magát. Próbálom elindítani, akkor elkezd kicsit szivattyúzni pár másodpercig aztán megint készenlét. Annyit jelez, hogy program még nem ért véget csak villog a lámpa. Segítsetek, mi lehet a baja? Mindent rendbe tettem már rajta.
(#) VIM válasza Thunder73 hozzászólására (») Máj 27, 2012 /
 
Szia!
Idézet:
„elkezd kicsit szivattyúzni pár másodpercig aztán megint készenlét.”

Akkor valószínű, hogy a szivattyú tengelye olyan mértékben kopott, hogy nem képes minden helyzetben elindulni az állandó mágnesű forgórésze. Ebből kifolyólag nem tud szivattyúzni és ezt érzi a presszosztát is ami nem engedi tovább a programot működni. Tehát ha radiálisan kottyan a tengelye a szivattyúnak, akkor csere lesz.
(#) Panzer General hozzászólása Máj 27, 2012 /
 
Sziasztok.
Van egy Whirlpool FL5053 elöltöltős mosógépünk.A probléma a következő: elindítom a programot és iszonyat ideig megy a program.Pl: bekapcsoltam a leghosszabb 1-es mosásra.Az előmosásra azt írja a kézikönyv, hogy 15 perccel növeli meg a mosásidőt.Ez nekem ment háromnegyed órát, aztán a 2es elött meg is torpant, meguntam kikapcs és leszivattyúztam.Programkapcsolóhiba lesz?És ha az, akkor érdemes e kicserélni?Válaszotokat előre is köszönöm.
(#) botesz válasza Panzer General hozzászólására (») Máj 27, 2012 /
 
Üdv!Ez nem biztos hogy vezérléshiba.Ha elektronikus akkor lehet még akár eprom is de így látatlanba nehéz.Ha mechanikus(nem ismerem a gépet ennyire)akkor lehet hogy órahibás.Én már jártam így hogy órahibás volt az nem akart sehonnan továbblépni.
(#) VIM válasza Panzer General hozzászólására (») Máj 27, 2012 /
 
Szia! A szervízkönyve letölthető. Nem tudom milyen mosószert használsz, de a por alakú az elég sok lerakódással jár. Lehetséges, hogy a légkamra tele van lerakódott mosószer iszappal és a presszosztát nem jó értékeket érzékel az alacsony ill. a magas vízálláshoz. Az időzítő meg is áll, mert az idő letelt de nem az a művelet következne, ami ahhoz a programhoz tartozna. Hétszázas sorozatszámú a légkamra és ötszázas a nyomáskapcsoló. Az őket összekötő vékony gumicső az értékek közvetítésére szolgál és szintén tisztának kell lennie a belsejének.
(#) botesz válasza botesz hozzászólására (») Máj 27, 2012 /
 
Közben megnéztem amit kell.... a motorba a kefe jó állapotú nem kopott a szivattyúnál a szakadásvizsgáló nem sipol csak számokat mutat ohm mérőnél szintén mutat....ezek szerint jó lenne?Az ajtózár és szelepek et még nem néztem de biztos hogy jók.És az az ajtózárvezérlő a panelon pontosan hol van és hogyan tudnám ellenőrizni hogy jó?

Üdv
(#) palko0125 válasza Panzer General hozzászólására (») Máj 28, 2012 /
 
Szia!
Megnézném a fűtés rendben van e. A fűtőbetét nem szakadt e.
Bye Palkó.
(#) Thunder73 válasza VIM hozzászólására (») Máj 28, 2012 /
 
Nagyon köszi az infót! Most szerelni fogok! Kiszedem megnézem, mert ma reggel ismét próbálgattam elindítani. Lereszeteltem a programot, elindítottam egy újat. Nem történt semmi azon kívül, hogy megszívta magát vízzel. Viszont van rajta két gomb, amit ha egyszerre nyomok meg akkor akkor gyerekzár. Na ezt megnyomtam hosszan s most forog, mos, bár centrizésnél elég recsegő hangot ad. Mintha beszorult volna valami a dob és ház közé. Ha simán megforgatom, akkor nincs hangja. Úgyhogy megint szét kell kapni! De ha van ötleted még, hogy mi lehet, szívesen fogadom! Küldöm a képet is!
(#) Panzer General hozzászólása Máj 28, 2012 /
 
Sziasztok
Megnéztem a légkamrát a nyomáskapcsolót.Azok rendben voltak.A fűtés rendben van, melegíti a vizet rendesen.Közben eszembe jutott, hogy régebben kicseréltem már a vezérlését.A régi vezérléssel is ugyan ezt csinálta.Úgyhogy valószínű, hogy nem az a hiba, hacsaknem vagyok olyan szerencsés, hogy kétszer belenyúlok ugyanolyan sz** programkapcsolóba.A programkapcsoló egyébként manuális.Mosóport használok Tide-ot.
Most beraktam egy újabb próbamosást a legrövidebbet.Megy kb 10-15 percet és megáll a programkapcsoló.Elindítottam a 6-oson szépen ment is egy darabig aztán megállt.Ha kézzel továbbsegítem akkor megy tovább egy darabig...Tegnap már leállítottam, mert nem akart tovább menni, bekapcsoltam a szivattyúzást ment is csak a baj az volt, hogy nem akarta abbahagyni, mert a progi nem ugrott át.Van valakinek egyéb ötlete?
(#) Panzer General hozzászólása Máj 28, 2012 /
 
Nem manuális, hanem mechanikus(elöbb manuálist írtam)Ha órahibás, akkor mit lehet vele kezdeni?
(#) lukovicsek válasza Panzer General hozzászólására (») Máj 28, 2012 /
 
Szia. Ez még egy borzasztó egyszerü készülék még nincs benne eprom meg semmi elektronikai vezérlés, a szint érzékelő az egyik ami befolyásolja alaposan meg kell nézni hogy müködik e és rá is mérni hogy üresen szét is kapcsol e, a pr.kapcsolót egy kis motor hajtja 220-ról lehet hogy az adja megfele magát vagy érintkezés hiba valahol a környékén , próbáld a megálást valamihez kötni, mármint hogy mikor áll meg össze vissza vagy mondjuk vizleengedés után.

Laci!
(#) lukovicsek válasza Thunder73 hozzászólására (») Máj 28, 2012 /
 
Üdv.
Szeretnék kérni egy kis segitséget tőled a panel hátán van egy nagy elenálás a bakapcsoló gomb oldalon, megnéznéd nekem hogy milyen szinkód van rajta az RP101-es az a legnagyobb , vagy egy közeli képet amiről megnézném a szineket rajta.
Amugy a te esetedben is meg kellene nézni, hogy mikor áll meg a gép hogy ép mit akarna csinálni.
Köszönettel, Laci!
(#) Thunder73 válasza lukovicsek hozzászólására (») Máj 28, 2012 /
 
Üdv Laci. Szétbombáztam. Amit kértél színkódot a következő: arany, barna, fekete, barna. Maga a kütyü zöld. Ahogy nézegettem a panelt, ami az ajtónyitóhoz megy áramkör az gyönyörűen végig van égve. Fotóztam. Következő kérdésedre a válasz: Már csak annyit csinál, hogy program indításkor beszívja a megfelelő vízmennyiséget aztán szépen áll a dob, mintha semmi dolga nem lenne. Reset-kor kiszivattyúz s ennyi. Lehet köze az ajtónyitás szétégéséhez? Panel? Kuka? Előre is köszi a választ!
Kriszta

Kép068.jpg
    
(#) lukovicsek válasza Thunder73 hozzászólására (») Máj 28, 2012 /
 
Kösz az infót!

Hát ez most lehet, hogy neked is jól jött hogy lekaptad a panelt.
Először is a fólia vezetékelését vissza kell állitanod aztán amihez vezet a panel másik oldalán lévő triak valószinü kiment ugyhogy csere, majd mérd be a nagy triakot a ami a hütőn van és az alatta lévő elenálásokat, ha elégtek és nemlátod mik az adatok rajtuk irjad én majd megirom, majd a reléket is ellenőrizd ami felette van és persze az ajtózárat mert val.szinü hogy onnan kezdődött a kalamajka.

Laci!
(#) lukovicsek válasza botesz hozzászólására (») Máj 29, 2012 /
 
Üdv.

A QO11-kis triac az ami a nagy mellett balra van, amugy a nagyot is meg kellene nézni és a hütő alatt vannak még smd-k ott is nézd meg nincs e égés nyom, a relék lábait átforrasztgattad? szerintem inkább a motor vezérlésben lévő alkatrészeket kellene vizsgálni.

Laci!
(#) lukovicsek válasza botesz hozzászólására (») Máj 29, 2012 /
 
Amugy próbáld meg törölni a futó programot benne az inditógomb hosszan nyomásával.
(#) Thunder73 válasza lukovicsek hozzászólására (») Máj 29, 2012 /
 
Üdv Laci!
Nem vagyok nagy műszerész, kérlek segíts abban, hogyan tudom az áramkört helyre állítani. Lehet, hogy butaságot kérdezek, talán cinezéssel? Mert teljesen szétégett, s csak itt-ott van meg a vezeték. Találtam rajta, ahol égésnyom is van egy fekete háromlábú kütyüt , el van törve (TC2), olyan mintha szétpukkant volna. Gondolom az cserés. A kerek kék kütyü mellett van egy hosszabb huzal, annak a forrasztási oldalán is meg van égve. A képen az látszik legjobban. Mérni sajnos nem tudok, mert nem találom a műszert. Remélem így is tudsz segíteni. Nagyon köszönöm az eddigieket is .
Ja! S most láttam, hogy az ajtózár kapcsolót valaki okosan rövidre kötötte. Őszintén szólva eddig nem figyeltem, hogy nyílik e az ajtó program közben. Lehet ez az oka az égésnek? Még egyszer köszönöm. Kriszta
(#) lukovicsek válasza Thunder73 hozzászólására (») Máj 29, 2012 /
 
Az a háromlábu fekete a triac amit irtam, hogy val.szinüleg cserélni kell, mellette egy kicsit arrébb van egy ugyan olyan arról olvasd le az értékét egy olyat kell bele szerezned, a fóliát egy egyszerü vékony dróttal helyettesisd lehetőleg szigeteltel, és ahol még megpörkölődött ott bizony müszerrel át kell méregetni nincs e valahol még szakadás minden égésnyomot, az ajtózár vezetékei nem baj, hogy egyenesbe van kötve csak a harmadik vezetéket szigeteld el tőlük ha esetleg még rávan kötve az ajtózárra akkor szedd le onnan szigeteld el, müszerre igyis ugyis szügséged lesz mert azokat amiket irtam, hogy mérni kell azokhoz muszály mert a motor sem megy. amugy 1300ft ért veszel egyet s ha sikerül megcsinálnod igy is elég olcsóba lesz.

Laci!
(#) Thunder73 válasza lukovicsek hozzászólására (») Máj 29, 2012 /
 
Nagyon köszönöm a türelmedet és a segítséget. Mindent úgy teszek, ahogy írtad, s jelentkezem ha elakadnék vagy megoldottam!!! Van műszer csak párom épp nincs itthon és nem tudom hova tette el, de még keresem
Mégegyszer nagyon köszönöm! További szép napot! Kriszta
(#) botesz válasza lukovicsek hozzászólására (») Máj 29, 2012 /
 
Köszi a segítséget!A progit töröltem már nemistudom hányszor.Az smd ket megfogom nézni égésnyom nincs rajta csak az a fekete izéé relélábainak forrasztása még nincs mert a megfelelő eszközt csak most kaptam meg de át fogom forrasztani.És a motorvezérlése az kb hol van rajta?És az a QO11 es triac az ajtózáré?

Üdv!
(#) lukovicsek válasza botesz hozzászólására (») Máj 29, 2012 /
 
Igen az az ajtózáré. A nagy a hütőbordán a motoré és a relék is a motorhoz tartoznak majdnem mind lényegéb ezek a motorvezérlés föbb alkatrészei.

Laci!
(#) Panzer General válasza lukovicsek hozzászólására (») Máj 31, 2012 /
 
Szia.Most az lenne a problémám, hogy hogy mérjem meg a szintszabályzót, hogy működik e?Van multiméterem is, de sajnos nem tudom használni:@Tudnál ebben segíteni?Hálás lennék
(#) lukovicsek válasza Panzer General hozzászólására (») Máj 31, 2012 /
 
Szerintem egyszerübb lessz ha meghalgatod, a vékony csövön keresztül fujjál bele, nem kell nagyon erősen, és halgasd meg közelről . kattani kell neki egyet amikor belefujsz és egyet amikor visszaengeded a levegőt ha ez hallatszik mindkét esetben akkor 99.9 százalékba müködik.


Laci!
Következő: »»   153 / 581
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem