Fórum témák
» Több friss téma |
L298 meghajtoval teljes meghajtast tudsz csinalni. A doksi 8. oldalan van egy bipolaris vezerles rajza.
Nem, ezt a megrendelőm kérésére kellett megvennem, ez kellett Neki, de kösz.
OK, köszi, de ne OFF-oljuk a témát, folytassuk inkább ebben a témában.
Köszönöm a segítséget!
Nem, ilyet, csak N méretarányút (kisebbet).
Szerintem sokkal egyszerűbb lett volna egy áttételes motorral, ami percenként tud 3-4 fordulatot és minden "kijárathoz egy infra érzéelő ami forog körbe, a sín végénél egy infra led. A program meg "figyelemmel kísérné", hogy merre forog a sín és, hogy hány infrajelet érzékelt.
É mind ezt N méretarányban ?
Hát nem biztos ,hogy összejön.
Sziasztok, olyat szeretnék építeni,(csak gyakorlás gyanánt) hogy egy PIC folyamatosan komunikál usb-n keresztül egy számítógéppel, amin egy képernyőn a beírt szöveg/szám megjelenik a PIC vezérelte kijelzőn.
Azt szeretném kérdezni , hogy ez flowcodeban kivitelezhető e anélkül hogy C kódot kéne hozzáírnom?
Szia! Még ha a flowcode meg is csinálja amit kell neki a pc-n tuti programot kell írnod ami lekezeli az usb üzenetküldést, és hát azt meg c-ben szokták általában.
"Egy újszülöttnek minden vicc új!"
Nekem az, hogy a FlowCode C nyelve a BOOSTC.
Sziasztok !
HD44780 LCD command -jai között van olyan ,ami a karaktert villogtatja ,vagy csak én nem találom ? Üdv
Igen ,köszi command = 14 ,ezt megtaláltam.
Hátha másnak is kell. De magát a beállítandó számot kellene villogtatni. Na mindegy megoldom másképp. Üdv
Valaki:
Kaptam egy ilyen hibaüzenetet lefordításkor: error in C:/PROGRA~1/Flowcode/v5/Tools/boostc/config/PIC16F628A.TDF:1:1 Internal Error: Var not found id:0xFF000001: Én hibáztam valahol? Központi zár vezérlés. Lényegében a riasztó kapcsol, de így le választottam külön első és hátsó ajtóra, időzítve, így nem egy terheli egyszerre az aksit az izzók világítása és a zárak nyitása. Amúgy meg a hátsókat lehet külön gombbal nyitni. Valaki tud segíteni?
Szia, nálam lefordul rendesen hexbe..
Nálam bármilyen beállítással ezt dobja ki.
Ha be van állítva, akkor is. De ha bármit megváltoztatok, egyesével, vagy egyszerre, akkor is ugyan ez a hibaüzenet. Azért tettem fel, mert nincs ötletem.
Bocs, még egy pici OFF, de azután - ígérem - részemről vége:
Az N méretarány annyira pici, hogy ott szóba sem jöhetett az áttételes motor. Annak ugyanis mindenképpen nagyobb a "lötyögése", mint a léptetőnek, márpedig N méretarány mellett nagyon pontosan kell pozicionálni, hiszen annyira picik a sínszálak, és közöttük annyira kicsi a nyomtáv (a két sínszál belső fele közötti távolság), hogy annak "eltalálásához" nagyon precíz ráállás kell, ellenkező esetben jön a MVBO (ModellVasútBiztonsági Osztály, a nagyvasút hasonló szervezetéből), kivizsgálni a "balesetet"...)
Az N méretarány 1:160 kicsinyítésű, így a két sínszál egymáshoz képesti távolsága mindössze 9 (!) mm. Egy nagyobb mozdony hossza is kb 10 cm. Ekkora lesz a korong is.
Tudom, azért írtam hozzá, amit írtam. De most már tényleg fejezzük be az OFF-ot, mert kikapunk...
Halihó!
Azt miért csinálja a Flowcode, hogy szimuláció közben nem látszanak a veremhívás és változók ablakban az elemek, de ha belekattintok akkor minden ott van, de akkor csak az látszik amin éppen állok.
Szia! Vedd lejjebb a szimuláció sebességét és látszódni fog.
Sziasztok!
Flow 4-ben portb megszakitast hasznalok, azonban nem tudom, a megstakitas makroban hogyan kell szetvalogatni, mi okozta a megszakitast? Bovebb valtozatban, ha INT-beallitast hasznalok, ott hogy tudom kiertekelni, mi okozta a megszakitast? Koszi! Udv! Imre
Szia!
Port b adott lábán beállítás szerint fel vagy lefutó élre az a folyamat fog lefutni amit a makróban megírsz.
Az INT megszakítást csak a PortB generálja.
Minden megszakításfajtához saját makró van hozzárendelve.
Köszönöm szépen! Nagyon nagy segítség volt.
Sziasztok!
Most ismerkedem a PIC-el és a flowcoddal ezért az lenne a kérésem, hogy valaki át tudná ültetni az alábbi parsicban készült kis progit flowcodba. Mindez azért kellene, hogy lássam a folyamatábrát. Valamint olyan gondom van még, hogy valamiért nem tudok a flowcoddal 10F és 12F-es pick-be hex-be fordítani. Mindig ezt kapom: Ha a folyamatábra tartalmaz C kódot, kérem vizsgálja át alaposan. Ha a folyamatábra nem tartalmaz C kódot, vagy nem talált benne hibát, kérjen technikai támogatást. Pedig ékezetnélkül mentem a folyamatábrát. Előre is köszönöm!
Szia
Átültettem a progidat Flowcode-ra de ezt a chip-et nem ismeri az Fc (és még sok ami a Cél választásánál bent van) nézd meg a Build-Configure chip ott ez a 12C509A nincs benne ezért nem fordul le |
Bejelentkezés
Hirdetés |