Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Nincs ezzel a kondival egy másik párhuzamosan kötve?Az lehet,hogy az is kapacitásszegény.
István
Szia azért is lenne jó egy kapcsolási rajz hogy mi lehet a kondi környékén még ludas.
Szia István!
Kicseréltem azokat a kondikat amikre gondoltam, de ugyan úgy rossz. Ez már egy mezei villanyszerelőnek sok ) esetleg ha csinálok képet a panelról be tudnád karikázni, hogy mit cseréljek ki? Köszönöm előre is. üdv: Laci
Üdv! Látogass el ide van rajz is, és a fórumban tárgyalják is a témát.
INNEN le tudod rántani a "Get Manual"ra kattintva.
István
Azt értem csak hogy néz ki az a tekercs,vagy hol található?
Nekem úgy egy éve volt egy esetem az 55 centis Samsung-unkkal. Már egy jó ideje standby-ban és bekapcsolás után a "bemelegedésig" sípolt, néha "sistergősen sípolt". Standby-ban néha teljesen csendben volt, aztán ha rányitottuk a hideg levegőt (ablak), akkor elkezdett sípolni. A főkapcsoló kikapcsolása után volt, hogy csak sokadszorra indult el a tápegysége, aztán egyszer végképp megállt, nem lehetett bekapcsolni, muszáj volt megnézni belülről Végül kiderült, hogy a tápegységben lévő IC mellett egy pártzíz µF-os elkó, ami teljesen elvesztette a kapacitását. Ezt kicseréltem, és azóta is működik a TV, a sípolások teljesen megszűntek.
Egyébként PC tápok készenléti részében is tipikus, hogy a kis elkók elpatkolnak, és emiatt vagy leáll, rosszabb esetben megszalad a készenléti táprész. PC-s tápnál is tapasztaltam már kapacitáshiány kondi miatti sípolásokat. Ott is jellemző, hogy a gép működik egészen addig, míg egyszer ki nem húzzák a hálózatból, és utána már nem indul.
Ilyet keress,de a sorkimenő környékén,miközben sípol,egy papírcsővel hallgatózva ki tudod deríteni,honnan jő a hang.
Ha megvan,csavarhúzó műanyag nyelével megnyomva a delikvenst el kell hallgatnia.Óvatosan a nagyfesz részek és a táp közelében... ! István
Sziasztok! Egy kb. 37 cm-es TV sorvégtranzisztorán mekkora feszültségeket kéne mérnem? Nem tudom, hogy mi a normál érték. Segítségeteket előre is köszi!
Sziasztok segitségetekre lenne szükségem, kaptam egy DAEWOO DTK-29U3K-100DS tv-t hibája hogy 1-2 percig akadozik a hang vele együtt a kép is, de ugy hogy a kép viszintesen csikos majd vagy bejön a kép meg jo a hang.Kicseréltem már a sorvékfok körüli kondikat meg a táp kondikat is mégsem lett jo, ugyan az a hiba.De mikor már bejön a kép-hang akkor tökéletes mind a kettö, Mi az amit megkelene még néznem . Segitséget elöre is köszonöm
Üdv István
Üdv!
LG 42PC1RV-ZJ tipusú plazma tv-nél a követlező a probléma: Hálózatra csatlakoztatáskor a készenléti led pirosan világít, bekapcsoláskor öt fehéret villog majd tovább folyamatosan fehéren világít. A lényeg,h ezek után se kép se hang. Az öt villogás milyen hibakódot jelenthet? Várom és köszönöm segítségeteket! stoky
Szia.
Innen le tudod tolteni az manual-t, abban benne kell legyen. http://elektrotanya.com/lg_42pc1rv-zj.pdf/download.html
Igen, már letöltöttem, de valahogy ez a probléma nem került benne feltüntetésre.
Sziasztok!
Egy SAMSUNG CW25M064N-el a probléma hogy nemveszi az antenna jelet! Milehet a hiba? skart-rol a DVD müködik!
Legelőször az antennacsatlakozót vizsgálnám meg, hogy nincs-e zárlat. Ha nincs, tuner hiba.
Nemreagál az antenna bemenetre,ujjal megérintve semmi változás.
Mérd meg,hogy a tuner megkapja-e a szokásos feszültségeket.Ha igen,akkor tuner hiba.Egy alapos és odafigyelős átforrasztás sem árthat.
István
Nézd meg a csatlakozót nem törött-e, nincs-e zárlatban. Azt-n a hogy BarnaPili kolléga írja Ellenőrizd a feszültségeket. Ha nem találsz hibát akkor cseréld a tunert.
Mértem a tápokat.1,AGC 4V,4 SCL 3.1V,5 SDA 2.9,7 4.7V, 8 31.9V
Az input zárlatot mutat!
Üdv!
LG 42PC1RV-ZJ tipusú plazma tv-nél a követlező a probléma: Hálózatra csatlakoztatáskor a készenléti led pirosan világít, bekapcsoláskor öt fehéret villog ( a készenléti led) majd tovább folyamatosan fehéren világít. A lényeg,h ezek után se kép se hang. Az öt villogás milyen hibakódot jelenthet? Várom és köszönöm segítségeteket! stoky
Vettem egy Bush 2138 TSIL TV-t.
A hangnormát nem tudom változtatni. Csak I módot mutat. Az előző tulaj univerzális távval használta, és állítja hogy a TV kifogástalan volt. Lehet hogy valamit elnyomkodtam rajta és azért nem működik a hang? Vettem hozzá utángyártott távirányítót de azzal sem tudom a hangot beállítani. A kép tökéletes. Megköszönném ha valaki tudna segíteni.
Sziasztok!
az elmúlt napokban kaptam egy Hanseatic Premium Line plasma tv-t, távirányító nélkül. Sajnos sehol nincs rajta nyomógomb, hogy be tudjam kapcsolni. amennyi adat rá volt írva, azt meg is osztanám, hátha tudna valaki segíteni hogy hogyan is lehet beüzemelni, vagy hol tudok távirányítót szerezni hozzá. (RS232-es port van a TV-n) adatok: Hanseatic Premium Line 4042-v032-4110 Rev. A03
Sziasztok! Adott egy VOV DIGITAL VCT-1440-es TV ami teljesen megállt, nincs készenléti állapot sem... Táp bekapcsoláskor "ciccen" egyet, aztán semmi reakció. Olvastam róla néhány helyen, hogy a tápja hajlamos megszaladni, ezért EL-KO csere ajánlott mindenképp, ezen már túl estem, a hiba még mindig fent áll így is. További ötleteket várnék tőletek, hogy hol keresgéljek még, mi az amit a táp ilyenkor visz magával és cserére szorul? Biztos javított mát valaki ilyen készüléket...
Szekunder oldalon keres zárlatot,szakadást.Ha vannak biztosítékok(olyanok mint egy ellenállás),azokat nézd át.
István |
Bejelentkezés
Hirdetés |