Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » MP3-4 lejátszó építése
Lapozás: OK   7 / 10
(#) jocy0823 hozzászólása Dec 12, 2009 /
 
Sziasztok! Szeretnék házilag egy mp3 lejátszót építeni! De mivel csak hobbi szinten űzöm az elektronikát mivel betegségem miatt nem tanulhattam ezért segítségre lenne szükségem. van egy CPU-m: TMP47C800N a memóriát vagy micro SD kártyával vagy NAND flash memóriával szeretném megoldani (ahogy könnyebb). és van még egy LCD meghajtóm: UPD7227G-12. Segítsetek létszíves hogy lehetne ebből MP3 lejátszót csinálni? Előre is köszi!
(#) Pulyka válasza jocy0823 hozzászólására (») Dec 12, 2009 /
 
(#) jocy0823 hozzászólása Dec 12, 2009 /
 
TMP47C800N ez az ic PIC, MCU, CPU? valaki tudna nekem segíteni hogy mit hova kössek?
(#) vizor válasza jocy0823 hozzászólására (») Dec 12, 2009 /
 
4 bites mikrokontroller. Az adatlapban benne van minden információ: Bővebben: Link
(#) caruso7294 hozzászólása Jan 13, 2010 /
 
Sziasztok!
Szeretnék én is építeni egy mp3 lejátszót,HDD vel.Láttam itt a forumban ilyent,de viszont nem tudok SMD alkatrészekkel dolgozni,mert sajnos nem adottak a lehetöségek.Ha valakinek van ötlete,hogy hogyan lehetne IC-k böl,(és) vagy PIC-böl építeni,szívesen várom.
(#) vgerp hozzászólása Jan 29, 2010 /
 
Sziasztok

Van egy régi 128mb-os mp3 lejátszóm szeretném kicsit kibővíteni memóriáját ha lehet szerintetek lehetséges?
ja és ha igen akkor szeretnék kérni némi kis segítséget...
Válaszotok előre is köszönöm
(#) vegfokic hozzászólása Márc 6, 2010 /
 
Hali
én építettem egy mp3 lejátszót atmega8+vs1011-el
Bővebben: Link egyenlőre nyomógombokkal működik de uarton keresztül szeretném használni ugy hogy ha bizonyos karakter érkezik akkor az feleljen meg annak mintha megnyomtam volna a nyomógombot.. az hogy miből fog érkezni a karakter megvan oldva: sony unilink interface. Bővebben: Link
A lejátszó szoftverjét kellene kiegésziteni hogy tudja fogadni a vezérlő karaktereket. hasonló módon mint a yammp3 Bővebben: Link
Valakinek valami ötlet témában?
(#) Hurka hozzászólása Szept 27, 2010 /
 
Bővebben: Link az MP3 lejátszó építők Kánaánja, nem?
Üdv.: Hurka
(#) ndavid87 hozzászólása Jan 11, 2011 /
 
Sziasztok!

Én is belekezdtem egy mp3 lejátszó építésébe.
Csináltam egy fejlesztőpanel-szerűséget, (pic16f877a, vs1011e, hd44780 lcd) ami flash memóriáról játssza le a mp3/wav fájlokat.

(Lejátszás közben ki lehet olvasni a dekóderből a mintavételezési frekvenciát, bitsebességet, lejátszásból eltelt időt...stb.
A program induláskor megkeresi az id3 infókat a fájl elején (ha van), és kiírja a szám címét a kijelzőre.)

Két dolgot nem sikerült még megoldanom, és ebben szeretném a segítségeteket kérni.
Az első, hogy hogyan tudom egy szám hosszát meghatározni (másodpercben), a másik pedig az előre/hátra léptetés x másodperccel hogyan oldható meg?
A válaszokat előre is nagyon köszönöm!
(#) milliohmos válasza ndavid87 hozzászólására (») Máj 30, 2011 / 2
 
Hello,

http://oreilly.com/catalog/mp3/chapter/ch02.html#71109

Elég sok hasznos infót leír az MP3 dekódolásról. Ez alapján pl. minden frame hossza állandó, 26ms. Különböző bitrate-hez nagyobb vagy kisebb frame méret tartozhat, de a hossza mindig 26ms. Szóval ha megszámolod hány frame van a file-ban akkor megvan a hossza is. Az előre-hátra léptetéshez is szükség van a frame-ek pontos helyeire, úgyhogy lejátszás előtt mindenképpen végig kell olvasni az egész file-t ezekhez az infókhoz.
(#) mesyboy hozzászólása Jún 19, 2011 /
 
Hali mindenkinek. A Hestoreban is kapható egy ügyes kis modul, mely képes USB kulcsról MP3-akat lejátszani a neki küldött soros parancsoknak megfelelően (természetesen visszafele is küld infot). VMUSIC2
(#) neocska hozzászólása Ápr 13, 2012 /
 
Hello!
Azon mint agyalok az elmult idöben hogy épitek magamnak egy MP3 lejátszot.
Több darab is van ithon aminek a memoriája behalt, vagy épp a "firmware" val elrontva. (mindenik mp3/4lejácconak a nyákja elvan törve, tehát ujat kell tervezzek hozzájuk)
Melyik processort használjam fel:
ALI M5661P
ATJ2091N (ebböl több darab is van)
ATJ2097H (mp4lejáccobol)
(#) Pfaff101 hozzászólása Jún 5, 2012 /
 
Sziasztok! SPEEDO AQUABEAT vízalatti lejátszóm sajnos beázott (gyógyvízben). 2 órán belül hazavittem, szétszedtem, és kiszárítottam. képek csatolva. A funkciói 90%ban visszatértek, de kettő nem, ami elég fontos. A és B gomb funkciója normál esetben (második kép):

A röviden nyomva - előző számra ugrik
A hosszan nyomva - kikapcs
B röviden nyomva - köv. számra ugrik
B hosszan nyomva - bekapcs

a beázás után most azt csinálja, h

A röviden nyomva - következő számra ugrik, tehát u.a. mint B !!!
A hosszan nyomva - nem csinál semmit, még 20mp-ig nyomva sem, viszont ha elengedem, akkor megint az köv. számra ugrik ))

Igy most nem tudom normálisan kikapcsolni, csak ha kihúzom a fülest, akkor szerencsére kikapcsol (gyárilag), vmint mindkét léptetőgombbal a következő számra ugrik, visszafelé nem tudok Lepucoltam kefével, a memóriát formáztam, resetgombbal reseteltem, akku ciklust csináltam, A/B gombot kipucoltam, de semmi.

Van vmi ötletetek arra, h mit lehet csinálni, v melyik alkatrész mehetett tönkre? A legtöbbjük annyira pici, h nincs is hol beázzon. a két gomb ráadásul a két átellenes végén van. Elképzelhető h az IC-knek nem légmentes a tokozásuk, és vhol beszivárgott?

A készülék tokját leszigeteltem, és végülis így is fogom tudni használni, de jó lenne, ha rendesen működne, mert most úgy fogom összerakni, h soha többé nem lehet szétszedni (gumián). Segítséget előre is köszi
(#) neocska válasza Pfaff101 hozzászólására (») Jún 5, 2012 /
 
Szerintem a Proci lábait kicsi ecsettel, kékszesszel mosd le, sokszor segit (akku, elem kiszerelve) s hagyod pár orát száradni, egy napot is hagyhatod, s kiprobálod hogy müködik e, ha az sem segit akkor már más se nagyon.
(Igy szoktam ázott telefonokat helyrehozni, s 90% meg is gyogyul)
(#) Pfaff101 válasza neocska hozzászólására (») Jún 5, 2012 /
 
Szia hehe, köszi, de segítenél abban, h ez a kékszesz mi is pontosan, mert a gugli nem adott pontos információkat... ez 100%os alkohol, v hány, és milyen adalékok vannak benne, mi a hivatalos neve?

amúgy akkor Te is azt gyanítod, h a többi alkatrész nem nagyon mehetett tönkre? picik, és le vannak lakkozva. Esetleg még a két nagy sárga kocka, meg a fekete kondi, a jack dugó két oldalán...?

válaszod köszi
(#) Gaa válasza Pfaff101 hozzászólására (») Jún 5, 2012 /
 
Szanitárszesz (kékszesz) ~70%os orvosi alkohol
(#) Pfaff101 válasza Gaa hozzászólására (») Jún 5, 2012 /
 
köszi jó, megcsinálom, a maradékot meg betöltöm
(#) Bakman hozzászólása Szept 18, 2012 /
 
Tisztelt Nagyérdemű!

Adott egy elektronika nélküli gyerekjáték, ilyesmi:

Kép: Hivatkozás

A mozgató motor benne van, annak bizonyos ideig tartó működtetése (érmével) nem probléma, megoldva. Viszont, jó lenne ha zenélne miközben mozog.

Nem értek a mikrokontrollerek programozásához, nem is akarok belekezdani mert se időm, se kedvem hozzá. Kérdem én, hol a bánatban lehet kapni olyan MP3 lejátszót, amit bele tudnék építeni? Fotótechnikás NYÁK készítés nem probléma, ha esetleg bonyolultabb vezérlést kell csinálni. Drága, személyes használatra szánt MP3 lejátszót nem akarok venni, lásd tapasztalatok.

Valami ilyesmire gondoltam:

Kép: Hivatkozás

Ebay-en vettem is egyet, de két napi szórakozás után be kellett látnom, nem jó kb. semmire. Max. 10 mp-es hangfájlt játszik le, de előtte azt is a végtelenségig le kell butítani (tehát eleve torz lesz a hang), borzasztó hangja van, pedig nem vagyok abszolút hallású. A butított hangfájl plusz a szerkezet torzítása összeadva kb. recsegést eredményez. Két szám között hagy egy mp-es szünetet, tehát a hangfájl darabolása sem megoldás.

Második próba ez volt:

Kép: Hivatkozás

Hangja szép, nem kényes a hangfájlra stb. Szétszedtem, bedrótoztam. A probléma ott kezdődik, hogy a legkissebb feszültségingadozásra is lefagy, a legkissebb elektromágneses zavarra lefagy, kb. 35 fok felett lefagy stb. Lévén a gép kültéri kivitel és érheti minden szép és jó: meleg, hideg, feszültségingadozás a 230 V-os hálózaton, rövid áramkimaradás (ettől is lefagy), más gépek elektromágneses zavara stb. Tehát ettől sokkal üzembiztosabb megoldás kell.

Itt tartok most. Valami ötlet? Ha esetleg valakinek van erre kész megoldása és hajlandó el is adni azt, tárgyalóképes vagyok ilyen téren is. Több ilyen gép is van...

Előre is!
(#) dbase válasza Bakman hozzászólására (») Szept 18, 2012 /
 
Isd hangtároló ic 120másodperc fér rá chipcadnál kapható, a hobbin is van cikk róla? Elég telefon minőség a hangja, de ilyen helyre 5cm-es hangszóróra elég is lenne. Én elektromos töf-töf dudára vettem fagyiskocsira volt szánva de helyette felraktam egy régi tescos mp3 lejátszót. Kivezetve a play gomb. Annyi ha 30 másodpercig nem szól akkor kikapcsol. És ujra gombot kell nyomni erőteljesen majd lenyomja a rajta lévő 2db 3másodperces mp3-at,egész nyáron bírta a csajoknak. Én is szemeztem ezekkel amit te is teszteltél, nem gondoltam volna h ennyire érzékenyek. Amugy kikapcsol ha azenék végére ér?
(#) Bakman válasza dbase hozzászólására (») Szept 18, 2012 /
 
120 másodperc kevés, a játék kb. 3 percig működik. A hangminőség azért lenne jó, mert nem 5 cm-es hangszórót szántam bele, plusz bizonyos helyeken kell a hangerő. Erősítő (TDA 2030-as alapú) pedig a zajt is erősítené. Az sem baj, ha nem csak egy zeneszámot tud. Sőt...

A beforrasztható MP3 dekóder (Ebay) nem érzékeny, szépen működik, de iszonyat hangja van. Ráadásul csak a FAT16-ra formázott kártyát ismeri.

A "bolti" lejátszó addig szól, amíg ki nem kapcsolod. Folyamatosan játsza a hangfájlokat (Repeat All). Van rajta USB csatlakozó, de ha onnan kapja az 5 V-ot, nem zenél (átvált Disc üzemmódba), hiába vannak kivágva az adatvezetékek. Az akkumulátorról 3,8 V-ot kap, de ha rosszul nézel rá a 3,8 V-on keresztül, vége a dalnak, szó szerint. Nem beszélve a többi zavarlehetőségről.
(#) Bakman hozzászólása Szept 21, 2012 /
 
Senkinek semmi ötlete? Nem szívesen vennék még egy MP3 lejátszót, lévén a teszthez szét kell szedni. Ha nem jó, visszavinni sem tudom.
(#) Travolta válasza Bakman hozzászólására (») Szept 21, 2012 /
 
Esetleg FM-Transmitter? Az képes SD-ről meg Pendrive-ról is játszani. Legfeljebb az adó részt ki lehet iktatni belőle és a HF kimenetet az erősítőre kötni.
(#) Bakman hozzászólása Szept 21, 2012 /
 
Húúúúúúúúú, ez tíz pontos javaslat volt! Köszi! Asszem holnap ugrom is egy ilyenért valahova. Az eleve fel van készítve feszültségingadozásokra...
A hozzászólás módosítva: Szept 21, 2012
(#) Bakman hozzászólása Szept 22, 2012 /
 
Kedves Travolta!

Az FM Transmitter tökéletesen bevált. Köszönöm! Sokat nem kellett szórakozni vele, az Audio In bemenete gyakorlatilag egy kapcsoló az MP3 lejátszó és az FM adó között, onnan le lehet venni a hangfrekvenciás jelet (a géphez elég a mono, ezért a két vezeték):

Kép: Hivatkozás

Megkapja a 12 V-ot és már megy is a zene. Ha belekezd a következő számba és akkor vonom meg tőle a tápellátást, a következő bekapcsoláskor a félbehagyott számot kezdi az elejétől. Ezzel a működési móddal éppen tökéletes a játékhoz. Erről lenne szó, hátha mást is érint a téma (Concorde FM Transmitter):

http://concorde.hu/index.php?v=n&fk=fmtransmitter&csz=02-06-007#null
(#) Travolta válasza Bakman hozzászólására (») Szept 22, 2012 /
 
Örülök, hogy tudtam segíteni, még ha csak egy ötlettel is.
Sok sikert és örömet a felhasználásában!
(#) univerzum hozzászólása Jan 28, 2013 /
 
Üdvözletem, usb portos mp3 esetleg ogg vorbis lejátszót szeretnék csinálni, valaki tud-e segíteni?
(#) hzsolt14 hozzászólása Márc 22, 2013 /
 
Hello
Ha már van ily*en oldal sajnálom nem láttam!
Azért nyitot*tam ezt a témát hogy segí*tséget kérjek hogy mp4-et csinálhass*ak!
A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2013
(#) lionsec hozzászólása Nov 29, 2013 /
 
Üdvözlet minden fórum társnak!!!

Modellhajók építésével foglalkozom hobbi szinten és szeretnék mp3 -as hangmodult csinálni bele ,hogy még élethűbb legyen és találtam egy elektronikát amivel mindez megvalósítható talán de mivel ilyen áramkörről nem találtam témát ezért nekifutok és felvetem a gondolatot hátha más hobbisták is kedvet kapnak vagy van már hasonló tapasztalat.
A kérdésem ahol én megakadtam viszont az lenne ,az alábbi áramkört szeretném megépíteni /MP3 Player Shield/ de ír hozza leírás egy ARDUINO áramkört aminek nem jöttem rá a céljára.Esetleg lehet különböző funkciókhoz programozni a panelt?
(#) pjg hozzászólása Nov 29, 2013 /
 
Az Arduinó egy minicomputer.
(#) lionsec válasza pjg hozzászólására (») Nov 29, 2013 /
 
Tehát akkor elvileg lehetséges az áramkör fejlesztése vele?Mert több tűs csatlakozó van rajta és alapból ha én jól fordítottam le a leírást akkor csak MP3 at játszik le attól függően hogy melyik bemenetre adok jelet?
Következő: »»   7 / 10
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem