Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Philips PM 3214 oszcilloszkóp

Témaindító: lczandris, idő: Aug 23, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   4 / 5
(#) lapose válasza AMD hozzászólására (») Jan 12, 2009 /

Szia!

Ott nem fogsz pontos értéket mérni multival! Esetleg másik szkóppal.
Nem néztem a szkóp teljes leírását, de ha egyenáramú az Y erősítője, akár egy külső 7805-höz is ellenőrizheted!
(#) AMD válasza Norberto hozzászólására (») Jan 12, 2009 /

Pedig a kapcsolási rajz szerint arra van kötve de majd megnézem hogy hova vezet.
(#) AMD válasza AMD hozzászólására (») Jan 12, 2009 /

Megnéztem és a nagyfesztrafó tranzisztorának az egyik lábára van kötve egy 3,2 kohm-os ellenálással.
(#) AMD hozzászólása Jan 13, 2009 /

Elkezdtem az Y erősítő elejérő kezdve mérni a feszültségeket. Az első eltérés:

TS3:
C:-5,82V
B:-2,79V
E:-2,51V

TS4:
C:-3,84V
B:-2,83V
E:-2,51V

A két tranzisztor kollektorán elég nagy különbség van. Megnéztem TS6-7 nélkül se változik a feszültség.
(#) lapose válasza AMD hozzászólására (») Jan 13, 2009 /

Szia!

Ha a tranzisztorok jók, és az Y-shift-el egyformára tudod hozni a feszültséget, nem gond!
(#) AMD válasza lapose hozzászólására (») Jan 14, 2009 /

Gond mert nem tudom egyforma feszre hozni. Szerintem hibás a TS4. Majd kicserélem és kiderül.
(#) AMD válasza lapose hozzászólására (») Feb 7, 2009 /

Szia!
Alakul már de még mindíg nem jó. Bővebben: Link Ezt miért csinálja? Valami baja mindíg van.
(#) AMD hozzászólása Jan 2, 2010 /

Sziasztok!
Gondoltam eleget porosodott már a szkóp (PM3220) így előkotortam hátha lehet vele valamit csinálni (jó hasznát venném a kapcsolóüzemű táphoz).
Jelenség: Nem bírom megállítani a jelalakot. Valamelyik irányba mindíg fut. 50Hz-et még meg is lehet állítani de az is elindul valamerre. 8kHz-et már nem lehet.
Tudna valaki segíteni, hogy mi baja lehet? Szinkronfokozat?
Előre is köszönöm!
(#) kadarist válasza AMD hozzászólására (») Jan 2, 2010 /

Szia!
Indított üzemmódban sem tudsz állóképet beállítani?
(#) AMD válasza kadarist hozzászólására (») Jan 2, 2010 /

Indított üzemmódban? Hogy érted?
(#) kadarist válasza AMD hozzászólására (») Jan 2, 2010 / 1

Indított (triggered)üzemmódban csak akkor van ernyőkép, ha megfelelő nagyságú jelet adsz a bemenetre.
különben teljesen sötét az ernyő. Próbáld ki ebben az üzemmódban a szkópod. Adalék:Bővebben: Link
Bővebben: Link
(#) AMD válasza kadarist hozzászólására (») Jan 2, 2010 /

Köszönöm! Holnap kipróbálom.
(#) AMD válasza kadarist hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Tehát ha EXT-re állítom és nem adok neki jelet akkor sötét az ernyő. De ugyan úgy megjelenik a csík.
(#) kadarist válasza AMD hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Nem EXT-re kell állítanani, mert így külső forrásból várja az indítójelet. INT-re kell állítani. A lényeg az indított üzemmód. Ha INT TRIG.-ben is megjelenik a csík, az nem normális. A második link dokumentumában bővebben kitérnek az indított üzemmód beállításaira.

Megoldódott. A kapcsolási rajzról kikerestem, hogy honnan kapja a trigger jelet. -11V-ot ír de én ott nem mértem feszültséget. Kicseréltem a tranzisztort és működik, nem szalad. Biztos szakadt volt. Hálózati trafón 51-52Hz-et mérek (számolok). Nekem ez bőven elég. Már csak az Y erősítőn kell állítani (erősítés).
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!

Miért fontos a hálózati 50Hz megléte? És mire kell ez
neked?
Idézet:
„Hálózati trafón 51-52Hz-et mérek (számolok). Nekem ez bőven elég.”

Nem fontos csak megnéztem, hogy mennyire hiteles. Tudom, hogy ahhoz nem szabad hitelesíteni de csak egy próba volt. Így tudom hogy valamennyire pontos. Nem akarok Hz pontossággal mérni, de mégse 3kHz-et 50Hz helyett. Ugye érthető?

Nagyobb frekvenciával jobban be lehet lőni az időalap pontosságát.

Köszönöm! Nagyobb frekvencián is megnézem, beállítom ha szükséges.
(#) gib hozzászólása Márc 31, 2010 /

Sziasztok!!!

Van nekem egy Philips PM 3305 35 MHz oszcilloszkópom,sorkimenő trafó hibás (zárlatos).
Egy ilyen sorvég trafóra lenne szűkségem!
Egyébként a szkóp szerviz leirását az Elektrotanya.com oldalon találtam meg.
Ha valaki tudna kérem segítsen!!!

Előre is köszönöm.
(#) kadarist válasza gib hozzászólására (») Márc 31, 2010 /

Szia!
Invertertrafóra gondoltál igaz? A tévékben van sorkimenő.
Miből látszik, hogy rossz a trafó?
(#) gib válasza kadarist hozzászólására (») Márc 31, 2010 /

Igen,füstöl és ki van lyukadva presan papír szigetelés,elkülte az egyik BDT 87 sorvég tranyót is!
(#) kadarist válasza gib hozzászólására (») Márc 31, 2010 /

Nincs sorvég...
Szerintem tekercseltesd újra a meglévő vasmag felhasználásával.
Roncs oszcilloszkópot, esetleg alkatrészeket az Ebay-on keress.
(#) gib válasza kadarist hozzászólására (») Márc 31, 2010 /

Köszi a infót más választásom úgy sincs!
(#) attrax hozzászólása Jún 13, 2012 /

Üdv,egy másik tipusú(PM3335)kb 10 éves szkóp javításában szeretnék segítséget kérni.A hiba az ,hogy a CRT nem dolgozik.A készülék rajza letöltve.Ami a mérgem hogy 1 marék kondi csere után helyreállt minden és szépen dolgozott.Kikapcsoltam este és kisütöttem az EHT kábelt de másnap viszont nem jött elő a sugár.A táp panelen lehet a baj az oszcillátor körül.Tápokat alkatrészeket ellenőriztem. Nem jön meg a-2kV.A trafóról.Ha valaki hajlandó lenne segíteni(mellékelek rajzot) hálás lennék.Volna 3 db ilyen szkóp.Nem hiszem hogy lefáradt volna a cső...
(#) pucuka válasza attrax hozzászólására (») Jún 13, 2012 /

Lehet, hogy a nagyfesz invertere megsértődött. Félvezetők esetén a szikroszkóp nem egy használható műszer.
(#) attrax válasza pucuka hozzászólására (») Jún 13, 2012 /

A sokszorozóról a csőre menő EHT kábel végét sütöttem le.Ez nem lehetett gond.A sokszorozót hajtó trafó primerén ott a 48V de szkóppal nem tudom mérni az 50kHz-et azaz nem rezeg az oszcillátor.Azt szeretném tudni igazán, hogy a csőfejről érkező 3 szál(sense,signal 2kV)nál mit vár a táp?

pm3335.jpg

(#) Feki hozzászólása Szept 2, 2014 /

Sziasztok ! Lett nekem egy pm3214es szkópom, az volna vele a problemàm , hogy a fényerejét nemtudom àllítani. Az előlapi poti jó, a benne levő trimmer szintén jó , ennek a fokozatnak a félvezetőit àtmértem mind jónak látszanak, a 1.5kv jelen lehet mert ívethúz a mérőcsúcsra ha közelìtek pl c1508 làbàhoz. Minden alkatrész jónak làtszik mégis mintha teljes fényerővel menne a cső. ITT a szervízkönyve. Lehet a cső rossz ? Mit kellene megnéznem még szerintetek ?
Vàlaszotokat előre is köszönöm.
Üdv : Dàvid
A hozzászólás módosítva: Szept 2, 2014
(#) Ge Lee válasza Feki hozzászólására (») Szept 2, 2014 /

Ugyan más típus volt, nem Philips ugyanezzel a hibával, ott a nagyfesz részben visszáramos volt egy dióda. Azt kicserélve máris lehetett állítani rendesen a fényerőt.
(#) Sebi válasza attrax hozzászólására (») Szept 2, 2014 /

R6217 ép maradt?
A szkópcső felől nem "vár" semmit a táp, azok kimenetek - ahogy a nyíl is utal rá. (fűtés, katód)
Következő: »»   4 / 5
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem