Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Az alapvető probléma a két dolog közötti többszörös különbség. Te le tudsz adni 150-300W energiát a bringán a fűtéshez meg 2-3KW kell egy helységre jó hőszigetelés esetén. A kajával pedig úgy függ össze, ha többet tekersz éhesebb leszel.
A dolog akkor annyiba sántít, hogy sokat eszek, de nem hízok, tehát csoda ha van mit befektetni. Bár ez már inkább Off téma.
Akkor cseréld le egy rendes generátorra, ami le tud adni nagyobb teljesítményt is. A terheléssel pontosan beállíthatod, hogy mire vagy képes. A 2 - 300 W -ot egy edzésben levő bringás tud leadni, tehát max ezzel számolhatsz. Fűtéshez ez sem túl sok, de a 3 W az igencsak kevésnek tűnik, bármire is, talán egy energiatakarékos izzó világít. Azért ennél többet is ki lehet hozni.
Sziasztok egy kis segítséget kérnék tranzisztor rajzzal kapcsolatban mindig megvagyok keveredve mikor ezt a fajta tranzisztor jelölést látom mert én a második belinkelt képfélét ismerem. Szóval jól határoltam be a lábakat?Válasz előre is köszönőm.
Akkor ahogy bejelöltem nem jó mert akkor az emitter nem kollektor ugye?
Szerinted mi a különbség a két kép között?
Amúgy az "ez így helyes.jpg" pont a helytelen. Ahogy reloop írta a nyíl az emitter. Mindegy, hogy felntről vagy lentről jön. Az, hogy befele vagy kifele mutat már nem mindegy NPN,PNP.
Aha kértem köszi akkor még is jól írtam be a lábakat.
Üdv!
Mellékletbe felraktam egy képet, amin van PNP és NPN tranzisztor jelölése.
Helló!
Volna egy nagy villanymotor aminek az állórészét szeretném leszedni, de olyan erős rajta a szigetelőfesték, hogy odafogja és nem bírom kiszedni belőle, mivel oldjam le? Köszi! Üdv!
A higító nem oldja ezt a festéket?
A nitrohigító viszont oldja a tekercs lakkot is.
Mi történik akkor, ha a szénkefe helyett egy azonos formájú, de más anyagot teszünk bele? Mert sikerült a rezgő csiszoló szén keféjét eltörni.
Szia, ha keményebb anyag mint a szénkefe volt a kommutátor élettartama erőteljesen lecsökken. Lehet hogy pár percre.
Kár volna. Minden barkácsboltban kapható megfelelő is.
Hi!
Tud vki arra egy viszonylag handy módszert, ahogyan meg lehet küzdeni bga tok felforrasztásával? 6 x 9-es a mátrix (vfbga-54), 0,75 mm-es. Kerestem burn-in socketokat, de nem találtam. Hőlégfúvó meg úgy átlag nincs kéznél.
Hello!
az lenne a kérdésem ,hogy mi az a Variac és hogyan működik?
Autotransformer. "Such a device is often referred to by the trademark name variac." Bővebben: Link
Nem leválasztja a külső hálózatot, hanem kvázi ellenállás osztás elvén működik, csak éppen induktívan. Ennél is szemléletesebben nem tudom leírni. A wikin ott egy ábra is.
Össze szeretnék fogni fototranyót és infra ledet.
Először arra gondoltam, hogy szilikonnal oldom meg, egyszerűen egy gipszmintába beletöltök kinyomósból szlikont, beleállítom a ledeket és hagyom, hogy megszáradjon. Másik megoldásnak a kinyomópisztolyost gondoltam, de ott tartok a 170 fokos ragasztóanyag által okozott kártól A szilikonról meg azt hallottam, hogy néha vezeti az áramot? Mit ajánlanátok? (a végeredmény egy tégla alakú alkatrész amiben van 1 led és két fototranyó amiknek a lábai kilógnak)
Műgyantával, vagy epoxi ragasztóval jobban jársz.
Az eporapid nem vészesen drága, sok helyen lehet kapni, (háztartásibolt, festékbolt, stb), és zsugorodás nélkül köt, tartós, kemény darabot kapsz.
A műgyanta nekem problémás, epoxy-m sajnos nincs itthon, de majd kipróbálom csak gondoltam, ha már tele vagyok szilikonnal meg ilyen kinyomós izéval megkérdezem, hogy érdemes-e elpazarolni rá.
Szia!
A szilikonok nagy része ecetsavas, az kerülendő. A "takonyágyú" ragasztója kárt nem szokott tenni, de ha a nap megsüti, már meg is puhul. Ilyen kisebb dolgokat én olcsó két komponensű ragasztóból (pl. uverapid) szoktam "önteni". üdv:hp
Távirányítású autóba lesz, így nap-víz nem éri.
Találtam még itthon akril építési ragasztót is
A sima optocsatolo miert nem jo? Mivel csak egy led van benne, mindket fototranyo jelezni fog mindig. Tehat miert nem eleg egy?
Sziasztok!
Lenne egy őrült nagy problémám. Van egy MOT trafóm 220V/2.1kV Meg kellene oldani ,hogy max 800-900V legyen a szekunder fesz. Áttekerni nem lehet mert a lemezelés le van hegesztve. Mit tegyek?
Hello!
Kössél kettőt sorba. De ha kívül van a szekunder, akkor a vas szétszedése nélkül is le lehet "gyilkolni" belőle.. üdv! proli007
ha sorba kötöm feleződik .
Az sok.
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy van-e 35 voltos feszültség stabilizátor ami bír max 5ampert és úgy 150w-ot??
Hello!
Nem tudom mi lesz ez, de még egy őrült ötlet. Ha nem kell galvanikus elválasztás, akkor a szekunderből ellenfázisban levonod belőle a 230V-ot. üdv! proli007 |
Bejelentkezés
Hirdetés |