Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   789 / 1385
(#) kaqkk válasza eyess hozzászólására (») Jún 19, 2012 1 /
 
Már megint kezded szítani az ellentéteket ? DRY-FOTÓ- Vasalás ? Neked nem mindegy ki mit hogyan használ ??
Rikitiki ezért lett kitiltva a fórumról , csak ezt már elfelejtetted Üdv
(#) eyess válasza pepe091 hozzászólására (») Jún 19, 2012 /
 
Nem nem dehogy is tudom , milyen munkái vannak láttam már egy kettőt.Csak korábban volt egy ígérete ere lettem volna kíváncsi.

Fefy , ha leírod mit értettem félre amit te írtál , akkor előre elnézést , és tudom , hogy most izgatja a fantáziádat a fotózás nem is ez ellen vagyok én , csak majd nehogy kiábrándulj belőle .Csináld nyugodtan addig jó amíg van kedved kísérletezni.És kíváncsian várom az eredményeket akármilyen is legyen az, idővel persze biztos bele fogsz jönni.
(#) Fefy válasza eyess hozzászólására (») Jún 19, 2012 /
 
Idézet:
„Kezdjük a lötstop fóliával, csak, hogy hirtelen említsek egy okot. Nem hinném, hogy ehhez vasalásos technika kell a laminálást leszámítva”


Ennél én konkrétan csak a fóliára gondoltam, nem pedig a maratásra, stb. De mindegy is, ebből ne legyen vita, mert annyit nem ér. Kipróbálom, ha nagyon nem nyeri el a tetszésem, akkor visszaváltok a vasalásra, nem csinálok ebből olyan nagy problémát.
(#) eyess válasza Fefy hozzászólására (») Jún 19, 2012 /
 
Gulasoft biztos fog segíteni majd , ha valami nem megy , persze adódhatnak egyedi problémák mindenkinél más , és más ez.
Ha lesz kitartásod , és nem fog elmenni a kedved , mert mondjuk lehet elsőre nem úgy sikerül ahogy gondolod , akkor a következők már biztos jók lesznek.
(#) Dobbs válasza pici hozzászólására (») Jún 20, 2012 /
 
Üdv mindenkinek!

A hestore-ból rendeltem A5-ös műnyomó papírt. Erre szeretnék nyomtatni céges nyomtatóval. Azon vajúdok már hetek óta, hogy milyen formátumba hozzam be a melóhelyre, hogy ki tudjam nyomtatni!? A benti gépemen nincs sprint layout, amibe megterveztem. Rohadt pdf printerek nem ismerik az A5-ös formátumot. A kép exportálás se jött be, mérete szar lesz, vagy ha mégsem akkor pöttyös lesz a vezető pályák között is Ha lenne A4-es műnyomó, akkor minden jó lenne. Mit tudtok tanácsolni?
(#) tibibalogh520 válasza Dobbs hozzászólására (») Jún 20, 2012 /
 
Szia!
A PDFCreator-ban belehet állítani az A5 méretet. Most ki is próbáltam.
(De szerintem mindegyikben...)
Végül is, nem a progi beállításaiban lehet át állítani, hanem mint nyomtató, annak tulajdonság lapján, tehát a nyomtatási beállítások között.
(#) Dobbs válasza tibibalogh520 hozzászólására (») Jún 20, 2012 /
 
Szia!

Én otthon cute pdf-et használok, de próbáltam már a primo pdf-et is, mint virtuális nyomtatót. Sprint Layout alól nekem egyik pdf nyomtató program se akar A5-ös formátumot. Mindíg visszarakja "Letter"-re, ami A/4-es.
Más programokból tudják az összes többi lap formátumot. Nem tudom érthető e a problémám?! A pdf creatort nem ismerem, nem próbáltam, de szerintem a print Layout hülyéskedik...
(#) madazg77 válasza Dobbs hozzászólására (») Jún 20, 2012 /
 
Hello!

Én csináltam már úgy, hogy a műnyomóból(A4) levágtam egy kb. 10-15cm csíkot és azt tettem a nyomtatóba. Egyedül arra kellett figyelni, hogy a nyomtatni kívánt kép az a lap felső részén legyen. Jól kinyomtatta, nem szólt érte a nyomtató. Ha A4-es nyomtatási beállításokat hagyod és csak az A5-ös papírt teszed bele, akkor neked is jónak kell lenni, hiszen az A5-ös egyik oldala megegyezik az A4-es szélességével.
Üdv.
(#) kissi válasza madazg77 hozzászólására (») Jún 20, 2012 /
 
Szia!

Én is használtam már így pauszpapírral! Steve
(#) Dobbs válasza madazg77 hozzászólására (») Jún 20, 2012 /
 
Köszi a tippeket! Én is gondoltam már erre, hogy berakom A4-esként keresztbe az A5-ös műnyomót, de eddig nem mertem, féltem h begyűri nekem Akkor kísérletezek...
(#) Dobbs hozzászólása Jún 20, 2012 /
 
Üdv mindenkinek!

Nem tudjátok, hogy lehet elérni azt, hogy a házilag készített nyákunk színes legyen, mint a gyáriak??
Régen lehetett kapni színezett forrasztó lakkot, most nem találok ilyet. Esetleg házilag lehetne keverni valami festéket a fenyőgyantához? Ja, és remélem nem két oldallal ezelött veséztétek ki, mert nem olvastam vissza ebben a melegben
(#) kaqkk válasza Dobbs hozzászólására (») Jún 20, 2012 /
 
Lehet kapni szines (piros-zöld) nyáklakkot , a zöldet kipróbáltam de ki is dobtam szerintem nem ér egy kalap...
(#) Gyula-bá hozzászólása Jún 21, 2012 /
 
Üdv az Uraknak.
Sokat segítene ha valaki meg tudná adni a nyák vezető szélessége és áram terhelhetősége közti összefüggést.

Köszönöm: Gy.
(#) atiotezer válasza Gyula-bá hozzászólására (») Jún 21, 2012 /
 
(#) Gyula-bá válasza atiotezer hozzászólására (») Jún 22, 2012 /
 
Köszönöm szépen, sokat segítettél!
(#) abcdabcd hozzászólása Jún 24, 2012 /
 
Sziasztok!
Én is szeretnék laminátorral nyákot gyártani. Ami érdekelne, hogy: mivel rögzítitek a papírt a nyákhoz, a cellux gondolom megolvad, és esetleg rá is ragadhat belül a hengerekre, de jobb ötletem nem nagyon van, a tűzőkapocs meg esetleg felkarcolja a hengert?

A másik, valaki tenne fel képet a tescos laminátor mechanikájáról mindkét oldalról?
Ugyanis szereztem egy laminátort, amit nem tudom, hogy át lehet-e alakítani(olvastam itt korábban valamelyik típusra, hogy írtátok, hogy az valamiért nem jó nyák laminálásra).

Ezen a motor oldalán, az alsó henger van meghajtva egy fogaskerekes áttételen keresztül, a másik oldalt meg szintén fogaskerekek vannak és így hajtják a felső hengert.
Vajon van szükség a felső henger hajtására? Arra gondoltam esetleg leveszem róla a fogaskereket, ugyanis a motor oldalán még éppenhogy átmegy rajta a 1,5mm-es nyák, a fogaskerekes oldalon viszont nem megy be, bár a másik oldalon is többszöri próbálkozásra megy bele csak.

Ahogy láttam az eddigi képeken, mintha a tescos laminátorban nem lenne a felső tengelyhez fogaskerék(nincs külön hajtva?), hanem valami rugóacél szál van ami a betett nyáknak nyomja?
Ez gyárilag így van vagy ezt külön szereztétek be? A kireszelésről olvastam, meg valamelyik képen láttam is, hogy a felső hengernél a persely ki lett reszelve, viszont az enyémen nincs semmilyen rugós szorítás, hanem csak a fogaskerekek, amik lehet nem zárnának ha kireszelném szóval nagyon óvatosan kéne, meg ha vékonyabb a nyák akkor meg gondolom nem szorítanák jól rá a papírt...
Mit javasoltok? Köszi előre is...
(#) elektrorudi válasza abcdabcd hozzászólására (») Jún 24, 2012 /
 
Szia,
Rögzítéshez jó lehet pl. a TESA papírszalag. Bármelyik barkácsboltban, festékboltban kapható. A ragasztóját a benzin oldja.
(#) abcdabcd válasza elektrorudi hozzászólására (») Jún 24, 2012 /
 
Köszi! Ez az ötlet jónak tűnik Eszembe jutott van papír maszkolószalagom vagy mi az, amivel szobafestéskor a takarófóliákat szokták ragaszgatni... akkor szerintem az is jó lehet! Vagy pont olyanra is gondoltál? (Lehet a márkája tesa annak is egyébként)

Mostmár akkor csak a mechanika kérdését kellene megoldani...
(#) janikukac hozzászólása Jún 24, 2012 /
 
Sziasztok!

Köszönetet szeretnék nyilvánítani elsősorban Kaqkk-nak, és egyben bocsánatot is szeretnék kérni a hitetlenségért. Valóban elég a 10s világítás a drynál. Múltkor percekig csináltam, és csodálkoztam, hogy nem sikerül, most meg a legvékonyabb vezető is olyan, mint a rajzon.
Most már kijelenthetem, hogy a dry film és a fólia leválasztása is megy, ráéreztem, hogy hogyan kell hirtelen lerántani. Igaz, most a maszk félsimításával bénáztam, de ez van...
(#) eyess válasza janikukac hozzászólására (») Jún 24, 2012 /
 
Esetleg képek?
(#) abcdabcd válasza abcdabcd hozzászólására (») Jún 24, 2012 /
 
Ahogy nézegetem a jobb oldalról találtam képeket, egy átalakítottat(Attila86), meg átalakítás előttit is, mindkettőben ott a rugóacél-szál, viszont a másik oldalról nem láttam semmit, akinek van ilyen laminátora, az ha esetleg tudja, mondja már meg nekem, hogy a motor oldaláról van hajtva a felső tengely vagy ott sincs?
(#) madazg77 válasza abcdabcd hozzászólására (») Jún 24, 2012 /
 
Szia!

A motor oldalról van meghajtva mind a két tengely.

Üdv.
(#) abcdabcd válasza madazg77 hozzászólására (») Jún 24, 2012 /
 
Köszi a választ! És ott is el tud emelkedni a felső henger vagy ott fixen van? Vagy emiatt ott is ajánlott kireszelni a perselyt?
(#) janikukac válasza eyess hozzászólására (») Jún 24, 2012 /
 
Nincsenek a műhelyben túl jó fényviszonyok , ezért kicsit sötét..

ui: ronggyal amikor törölgettem, kicsit felsértettem...

DSCF4414.JPG
    
(#) eyess válasza janikukac hozzászólására (») Jún 24, 2012 /
 
Jó az attól a pici hibától eltekintve , és ez a Gulasoft féle dry volt vagy ?
(#) janikukac válasza eyess hozzászólására (») Jún 24, 2012 /
 
Igen, olyan, de nem tőle kaptam.
(#) eyess válasza janikukac hozzászólására (») Jún 24, 2012 /
 
És a vasalást feladtad ?Ez jobb úgy látod?
(#) madazg77 válasza abcdabcd hozzászólására (») Jún 24, 2012 /
 
Ott is eltud emelkedni. Én nem reszeltem ki a nútot így is teljesen jól működik.

Üdv.
(#) janikukac válasza eyess hozzászólására (») Jún 24, 2012 /
 
Dehogy adtam, de már egy ideje a dry-al kísérletezek. Úgy látszik nem igazán ismersz, én mindent kipróbálok, amit tudok.
(#) janikukac válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jún 24, 2012 /
 
Tudom, most már..
Következő: »»   789 / 1385
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem