Fórum témák
» Több friss téma |
A két bal szélső szerintem tekercs/trafó. Ha jól emlékszem a logó bolgár gyártóra utal. A jobb felsőről jó lenne olyan kép, amin olvasható a felirat, illetve a NYÁK másik oldalát lehet látni. A jobb alsó egy hibrid IC, bármi lehet. Itt is segíthet az olvasható felirat.
A bontott, ismeretlen alkatrészek azonosításában sokat jelenthet a pozíció jelölése.
Köszönöm a válaszokat. Sajnos csak telefonnal tudok képet csinálni, az meg ilyen. A két, háromlábú hengerest megmérem majd, biztos valami "L"(vas van benne). A jobb felsőnek nem látni a nyákját, mert talpalva van (5 láb). A készülék amiből bontám, romos volt, nix pozició. A Murata hybrid feliratai: HFS113F; 017A1; alsó R03.A jobb felső:HH7-2179, circuit PAT, (99-10, ez gondolom a gyártás ideje). Kis lemezelt trafóka+4"C"+1"R".
Sziasztok!
Esetleg Valaki nem ismeri ezt a fajta ellenállást?Elvileg 1%-os.De nekem gyanus mert a szin jelölés nem igazán passzol a mért értékhez.És látszatra is elég ratyi.A felszine is olyan mint a 600-as csiszolópapír. Tömören, szerintem ez nem az a minőség amit szerettem volna. De lehet, hogy csak nekem furcsa Köszi
Szerintem nyugodtan hihetel benne, ezek a jelzések rendben vannak.
De a csikok nekem nem stimmelnek.Legalábbis nemtudom hogyjön ki mondjuk a 100Kohm.Ezeken az ellenállásokon valahogy nemtudom beazonosítani.
barna - fekete - fekete - narancs - barna = 100k 1%
barna - fekete - fekete - piros - barna = 10k 1%
Itt a kódfejtő: Bővebben: Link
Köszi, így már stimmel.Nekem az 5sávos jelölés ÚJ.Most volt először a kezemben ilyen.
vl-nek is köszi az infót szép estét
Szép napot!
Olyan kérdésem lenne, hogy ezek a kondik megfelelnek erősítőbe?A hangzás miatt kérdezem.Állítólag a fóliakondik a legjobbak.Én azt hallottam.Csak későn vettem észre, hogy ezek 10%-os tűrésüek .Pedig 5%-os kondikat szerettem volna. Köszi előre is
Csak az a gond, hogy csatoló kondinak csöves erősítőbe kicsi a feszültségtűrésük, félvezetősbe meg a kapacitásuk, de félvezetősbe tápfesz hidegítésére, szűrésére megfelelnek. Az érték tűrése nemigen számít, ha jól van méretezve.
Halihó
Elvileg canamp-hoz vettem ilyeneket.Ahogy a fényképeket láttam ilyenek voltak benne.
Sziasztok!
Ismeri-e valaki ezt az alkatrészt? A látható feliratokon kívül semmi egyéb írás, vagy jelölés nincs egyik oldalán sem. A feltüntetett maximális terhelhetőségen (250V~, 6A) kívül milyen fontos, paraméterrel rendelkezik? Remélem valaki tudja. Előre is köszi!
Ilyesmire tippelnék. Bővebben: Link Honnan van?
A tipped jó volna, csak az a fránya hiányzó adat, a hőfok kellene.
A látható feliratok (Z42/43, és T250) köszönő viszonyban sincsenek a feltételezhető értékkel. Talán katalógus azonosító jelek lehetnek.
Szia!
Én ugyanilyen paraméterekkel mint a Tiéd találtam ilyen thermostatot. http://www.kinseher-shop.de/temperaturbegrenzer_eh_temperaturbegren...d.html
Esetleg, hasonló lehet. A felelősséget nem vállalom fel...
Sziasztok! Ha valaki tud, kérem segítsen....
A íFiam midi vetérlőjében elszált egy alkatrész. Ez, egy smd, 10 lába van... A tápfesz előállítását végzi... Az ic-n a következő olvasható: LBHM x056 (x= nem olvasható, ott ki van csattanva) Van még egy számsor : 640 Az istenért sem sikerül megtalálnom... (itt a nyáriszünet... Ez kicsinál!! )
A zolika60 kérdésére ("honnan van?") megadandó válaszod (ha tudod...) alapján be lehetne határolni a hőfok nagyságrendjét, ezek az eszközök általában hőfok védelemre/hőfok szabályozásra kerülnek beépítésre, pl. kazánok vízrendszerében hőfok figyelésre/vezérlésre, de találhatók hasonlók hosszú kávé" vízforraló egységében, vagy pl. automata mosógépekben is, és még sok más vízhevítő berendezésben.
Bővebben: Link
A chipcadet meg lehet kérdezni, ők elvileg LT disztribútorok, de nem biztos, hogy tartják ezt a modellt. Vagy fdh.hu.
Köszönöm a Te, és az eddig válaszolók (braner, nedudgi, zolika60 segítö hozzászólását.
Amiért eddig nem írtam, hogy miben volt ez az alkatrész, annak az az oka, hogy el akartam kerülni a moderátor figyelmeztetését, és hogy elhajtson a megfelelő topikba. Ugyanis ez egy kávéfőző biztonsági alkatrésze, és van ilyen kávéfőző javítással foglalkozó topik. Csakhogy. Ebben a kávéfőzős topikban már régóta feltettem a kérdést, de ez idáig még egy reagálást sem kaptam. Itt viszont azonnal négyet, pár óra alatt. Egy kávéfőzőt használni szeretne az ember, nem túl okos arra várni, hogy a konkrét topikban fél év, egy év, másfél év múlva érkezik válasz, vagy egyáltalán nem. Tehát elnézést a moderátortól, de itt ismeretlen alkatrészként ismét feltettem a kérdést. És most a konkrétumok: Egy Moulinex Duomo Caffe Mini nevű, Q85 típusszámú presszókávéfőző hibásodott meg. Méricskéléssel a hőbiztosítót találtam rossznak. Kicseréltem (szerencsére kapható), erre újfent kiégett. További vízsgálódás után kiderült, hogy a képen látható alkatrész (egyébként klixon névre hallgat) ment tönkre. Mint a kezdő kérdésemben írtam, a kapcsolási hőfokát a feliratokból nem tudtam megállapítani. A hőbiztosító 216 C-fokos, tehát a kérdezett klixon, mint elsődleges biztonsági elem, csak 100-216 C-fok tartományon belül lehet valahol, de egyikhez sem túl közel. Arra gondoltam, valamelyíkőtök már járt hasonló módon, vagy esetleg szervizszakember, és a fényképről felismeri az alkatrészt, és kapásból tudja a kapcsolási hőfokot. Egyébként a kávéfőző kifutott típus, és már tartalék alkatrészeket sem lehet kapni hozzá. Viszont a hőfok ismeretében helyettesítő alkatrésszel még javítható lenne az amúgy nagyon jó kis kávéfőző. Hát ennyit az előzményről, és bocs a terjedelmes válaszért, pedig még volna mit írni erről.
hellosztok
az alábbi képen látható,bekarikázott, "j2" névvel illetett alkatrész nevére lennék kívéncsi. valamilyen csatlakozó tüske,csak nem tudom mi a pontos neve köszönöm!
Csatlakozó. Mondjuk szalagkábelhez. Valami ilyesmi lehet: Bővebben: Link
Esetleg egy szimpla tüskesor: Bővebben: Link
Sziasztok!
Úgy néz ki mint egy ellenállás és 1 fekete csík van a közepén.Tudja valaki, hogy ez mi?Valami átkötésre tippelek.De a csík alapján valami értéke azonban lehet. Szép napot
Szia! Pl.: 0 ohm, azaz átkötés. De induktivitás is lehet. Nem vagyunk távollátók.
Hali!
Akkor biztos vagyok benne, hogy átkötés! Canamp-ba is láttam ilyet és egy elkészült Obelisk-ben itt a fórumon.Elvileg tekercset nem tartalmaz ez a két kapcsolás. Köszi szépen
A rendes neve 'Berg tüskesor', a megfelelőt válaszd ki magadnak. Egyik sima tördelhető, másiknak van egy karimája, nem lehet máshogy összedugni. Azt is látni kell hogy apa, vagy anya ha csatlakozó. Anya pl régi flopy, merevlemez kábelen van, de sokszor használták régebben NYÁK lemezek összekötésére, még nem jöttek divatba a modern vezetőcsíkos fóliák.
"a kérdezett klixon, mint elsődleges biztonsági elem, csak 100-216 C-fok tartományon belül lehet valahol, de egyikhez sem túl közel."
Nem lehet, hogy ez a klixon végzi az üzemszerű ki-bekapcsolást, a forróvízvízhőfok függvényében? Mert akkor a 100 fokot meghaladó, de de ahhoz akár közeli érték is lehet... pl. 116 fok, valahol találkoztam ilyen "kerek" értékkel. Egyébként ha ez zárlatossá válik, akkor a vele sorosan kapcsolt hőbiztosító (a rendeltetésének megfelelően!) elszáll, ne hogy gőzbombává váljon a kávéfőző.
A klixon biztosan nem alkalmas a teljes fűtőteljesítményt kapcsolni...
Előfeszítéssel gyorsított bimetallos kapcsolóval talán... |
Bejelentkezés
Hirdetés |