Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   791 / 1385
(#) Frankye válasza interferi hozzászólására (») Jún 27, 2012 /
 
Ilyen méreteknél a vasalás már nem alternatíva. Csak a fotolitographias módszerek jöhetnek szóba, lett légyen az P20, gyári lakk, vagy dry fólia.
(#) eyess válasza interferi hozzászólására (») Jún 27, 2012 /
 
Én ezt olyan elkapkodottnak látom , és türelmetlen munkavégzésnek.
Máskor ha nyákot tervezel , és hogy ne essen ki a szemed sem a forr szemek furatait vedd sokkal kisebbre , és az majd megvezeti a fúró hegyét pontosan középen.És nem fog így mellékapkodni neked , mert a túl nagy forr szembe tud kóvályogni a fúróhegy jó hogy mellé fog menni . Nem tudom de meg kérdezhetem , hogy ez kb hanyadik vasalásos nyákod? Mert ha sokadik , akkor valamit igen nem jól csinálsz ,amit neked észre kellene venni , és azt kijavítani , hogy ne járj így.Nem beszélve felraktál egy gyári nyákot , és mellé a tiédet , hát pont rossz párosítás még jobban ki jönnek a hibák, és a különbség . Én ezt így nem marattam volna ki a további munka is selejt lesz vele, nincs néhol mihez forrasztani szét fúrtad stb.Szóval inkább Aceton , vagy hígító , és radir , és ha már tökéletesnek mondható , akkor maratás , persze ha számít , hogy hogy is nézzen ki , de megjegyzem nem tudom hanyadik nyákod .
(#) Frankye válasza eyess hozzászólására (») Jún 27, 2012 /
 
Interferit ismerve nem az első NYÁK-ja...
(#) eyess válasza Frankye hozzászólására (») Jún 27, 2012 /
 
Hát ha nem az első , és mind ilyen , akkor el kell gondolkodni azon , hogy valami nem jó.
(#) Frankye válasza eyess hozzászólására (») Jún 27, 2012 /
 
Szerintem, mielőtt valakiről véleményt mondasz, nézz körül.
(#) eyess válasza Frankye hozzászólására (») Jún 27, 2012 /
 
Nem róla írtam véleményt hanem a nyák ról amit feltett és a folyamatról ami ezt eredményezte , aminek a végeredményét láttuk.Azért írtam azt , hogy valami nem jó .És nem az ő személyére értettem azzal semmi baj szerintem.Sőt a segítő szándék is benne van a furatokat illetően.De remélem nincs harag ezért se nála sem pedig nálad .
(#) janikukac hozzászólása Jún 27, 2012 /
 
Már múltkor eszeltem , hogy majd transzfert vasalok fel a nyákra, de mondtátok, hogy ne, mert ráolvad, mit csinálok.
Unatkoztam, így előkotortam egy régi rajzot a fiókból, és felpolíroztam a nyákot, és felvasaltam. Szerintem a legjobb vasalásos próbákhoz tartozik. A fólia nem olvadt meg, folyton nyomon követhető a lapulás is. Csak kevés ideig kell vasalni, én is már kicsit túlléptem...
Úgy érzem ezt már csak finomítani kell.
Ja, és nem szabad melegen lehúzni a fóliát, hanem le kell hűteni vízben, és simán lejön.. :yes:

DSCF4417.JPG
    
(#) eyess válasza janikukac hozzászólására (») Jún 27, 2012 1 /
 
Na látod tudsz te ha akarsz , és ez még csak a kezdet.Ugyanis ez már nagyon tuti , és ha rájössz majd arra is , hogy hogy kezeld le a nyomtatás előtt a fóliát , hogy azon mindig , és mindig tökéletes legyen a nyomat , és a fedés , akkor állítom neked , hogy ezek után te sosem fogsz dry ozni.Régen volt hol nem volt ,talán az üveghegyeken is túl volt egy emberke aki nem sajnálta a fáradtságot , és az időt ő volt az aki ilyeneket csinált , és még befőzési fóliára ,és celofánra is nyomtatott , és nem hitt neki senki úgy hívták , hogy tikitiki.Volt egy fiú árva fiú nem szerette senki .....Bármi segítség kell a továbbiakhoz jelezd, és már megy is a segítség.
(#) eyess válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jún 27, 2012 /
 
Köszönjük az együtt érzést
(#) gulasoft válasza janikukac hozzászólására (») Jún 27, 2012 /
 
Tök jó, most láttunk példát a hiányokra is, ami megint egy buktatója a vasalásos nyákoknak.
(#) janikukac válasza gulasoft hozzászólására (») Jún 27, 2012 /
 
Ezt nem igazán értem?!..
(#) janikukac válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jún 27, 2012 /
 
Köszönöm.
(#) pepe091 válasza janikukac hozzászólására (») Jún 27, 2012 /
 
Arra értette, hogy a vezetősávok nagy része kopott, hiányos, ha ezt kimaratnád, akkor nagy csalódás érne, mert ez a használhatótól még messze van.
(#) janikukac válasza pepe091 hozzászólására (») Jún 27, 2012 /
 
Ez így van, azért kell még a technikán javítani, de verhetetlenül jobb az összes műnyomótól ..
(#) eyess válasza janikukac hozzászólására (») Jún 27, 2012 /
 
Papirt, reklám újságot, műnyomót el kell felejteni .Itt nincs szösz beleragadt papír fecnik stb.Nem kell sikálni semmivel .Ha tökéletes a nyomtatás , akkor ugyan azt az eredmény látod viszont mint, amit a természetesen kinek milyen a nyomtatója csinál.És el ne felejtsem a maratás után is , de ezt is leírtam már nem is olyan rég.
(#) kaqkk válasza eyess hozzászólására (») Jún 27, 2012 /
 
Én valamikor egy "régi régi galaxisban " tapéta hordozóra nyomtattam és nem vasaltam lamináltam ,a papírt áztatás nélkül (fecnimentesen) egy mozdulattal lehúztam , és most ha hiszed ha nem mégis DRY-t használok . Mégpedig azért mert 10 nyákból 6-7 jó volt (pici hibákkal) 3-4 pedig
újralaminálásra került . volt amelyik már a maratáskor adta ki a hibákat . Most kb 98% a tökéletes nyákok aránya (emberek vagyunk hiba mindig becsúszik.)
(#) eyess válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 27, 2012 /
 
Igen ebben teljesen igazad hiba bármikor becsúszhat.
Gondolkodtam én is dry technikán , de bevallom őszintén , én nem nagyüzembe csinálom ezt, és tudom , illetve gondolom , itt sokan mások másképp máshogyan csinálják.Nem baj ez sőt sosem voltam a más technika ellen , csak a jó minőség mellett inkább bármivel is készüljön az.A fény az ritka tünemény bekúszik olyan kis rések között is ami nem biztos , hogy kellene , és ezt kiküszöbölni nem lehet , vagy nehéz.A nyomtatási hibákból adódó rajzolat hibákért ne magadat , és ne is az ezt a fajta technikát okold hisz sok olyan egyéb kezelés, amit mi nem tudunk, de a gyárak igen az kimarad akárhogy is nézzük.Mi nagyon leszűkített eljárással készítünk nyákot mikor milyen eredménnyel, de hát ennek is örülni kell nem igaz?
(#) interferi válasza eyess hozzászólására (») Jún 27, 2012 /
 
Te lehet, hogy nem de én kimarattam. A nyáktervezöben ezek a legkisebb külső és belső méretü forszemek a 0,79mm átméröjü 0,36mm belső méretü és 0,45mm furoval voltak kifurva. A keményfém furó meg nem nagyon hagyja magát megvezetni. A gyári nyák a helyettesitendő panel. A 0.36mm lyukakat a két oldalt pontosan kelett illeszteni . Ez ebben a formában fogja tenni a dolgát. Két nappali kép is.
(#) eyess válasza interferi hozzászólására (») Jún 27, 2012 /
 
Azt nem tudom milyen nyáktervezőt használsz , de eagle ben , ha ilyenre kerül sor én mindig ezt teszem , hisz így utána , csak a saját munkámat könnyítem meg vele.Minden további nélkül biztos fogja tenni a dolgát én csak az esztétikára , illetve a későbbi munkafolyamat nehézségére utaltam . És persze mindenkinek más más az értékrendje nekem is neked is, ettől még én írhatom azt , hogy én újra csinálnám te meg írtad , hogy neked ez így megfelel ennyi.
(#) interferi válasza interferi hozzászólására (») Jún 27, 2012 /
 
Még egy kép a méretek véget.

CF IDE05.jpg
    
(#) kaqkk válasza eyess hozzászólására (») Jún 27, 2012 /
 
Én sem nagyüzemben gyártok nyákot , van olyan hogy egy hónapig sem kapcsol be a levilágító . De paus papir
lézernyomtatóval (mesterfilm) 25ft/ A/4 tehát ha egy 5*5cm es nyákot készítek akkor sem túl nagy a költség,
és ez is azonnal használható .
(#) eyess válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 27, 2012 /
 
Az a lényeg hogy használható legyen ha már az ember csinálja , és gondolom ahogy kiveszem a szavaidból neked is fontos azért a minőség ugye?


Interferi bocs , hogy nem külön válaszolok , de nézd csak nekem is van egy 1 Forintosom, csak a méretek véget ahogy te is írtad.

1.JPG
    
(#) kaqkk válasza eyess hozzászólására (») Jún 27, 2012 /
 
Igen! Fontos hogy amit csinálok ne csak használható
de "szép"is legyen ,egyébként még tikitiki korodban megbeszéltük hogy már szinte minden technikát kipróbáltam ,és egy hosszú folyamat végére jutottam el a DRY hoz amit az amatőr nyákkészítésben szerintem nem lehet "űberelni"
(#) interferi válasza eyess hozzászólására (») Jún 27, 2012 /
 
Akkor most már csak ki kel furnod a forpontokat.

A vasálasra azért is esett a választásom mert a tintasugaras nyomtatok mindig beszáradtak (meg kevés oldalt is birtak a patronok) és igy három jó tulajdonsággal gyözött a lézernyommtató. A minöség BGA zásra nem alkalmas a lézernyomtató felbontása miatt de ilyen igény esetén jöhet a foto technika nyomdai filmmel de ott is problémás ha helyszüke miatt két oldalas nyák kell és ott valahogy össze kell kötni a két oldat.
(#) eyess válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 27, 2012 /
 
Nem tudom , mert én a dryt nem próbáltam a lötstop dologgal szemezgetek , de még az sem biztos, hogy kell.Nekem a dry ra is más megoldású ötleteim lennének , de lusta vagyok azt a felszerelést összeszedni ami kellene hozzá. Pedig UV tól kezdve minden meglenne hozzá , csak az egyik itt a másik ott , szóval szana szét nem pedig együtt , lehet 1x rá szánom magam .

Interferi : azt hiszem ezt nem tudnám kifúrni , mert ha megpróbálnám elfogyna tényleg minden a nyákról
(#) kaqkk hozzászólása Jún 28, 2012 /
 
Szeretnék segítséget kérni ! A gépem újra lett telepítve
Win 7 került rá , Az eagle ből hogyan tudok invertálva mérethelyesen nyomtani ? Eddig importáltam feketefehér beállítással asztalra bmp képként , paint-benl megnyitva majd szerkesztésre úja nyitva tökéletes méretarányos nyomtatást csináltam (XP alatt) De a Win7 valamiért sehogy sem akar engedelmeskedni . Már próbáltam az eagle ből pdf ként importálni és gimp-el invertálni majd pdf creatorral pdf be fordítani de a méretarány sehogy sem 100%
(#) gulasoft válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 28, 2012 /
 
Cam processből válaszd a inverz postscriptet, az csinál ps-t és ha rákeresel a ps2pdf-re a googleban, akkor az első találatnál feltöltöd a ps-t és visszakapod a pdf-et.
(#) eyess válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 28, 2012 /
 
A nyomtató szoftvere win 7 re való?.Ha esetleg sűrgös a dolog mentsd ki brd be, és megcsinálom neked invertálva pdf be.A másik az a baj , ha bmp ként mented , akkor lehet hogy méret arányos lesz , de viszont sokat romlik a rajz minősége .Ferde vonalaknál vehető nagyon észre a kockásodás minél nagyobbra nagyítod annál rosszabb lesz a minőség.
(#) pluto válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 28, 2012 /
 
Szia!

Alapban sehogy (sajnos). Az egyik módszer az, amit gulasoft fórumtársunk írt. Azzal viszont az a baj, ha használod pl. a drill_aid.ulp-t ami elősegíti a fúrást (egy kis lukat tesz a furatba és így "megvezeti" a fúrószár hegyét) azt a CAM feldolgozó figyelmen kívül hagyja. A második amivel már szép eredményeket lehet elérni, nyomtatás PS-be. Majd megnyitod GIMP-el. GhostScript telepítést nem elfelejteni, különben nem megy. Majd a megnyitásnál válassz mundjuk 1200dpi felbontást. Ha kész vagy az egésszel mented újra PS-be, hogy később is meg legyen. Ennek az az előnye, hogy több dolgot is ráhelyezhetsz mondjuk egy A4-s fóliára (pl. lötstop maszk). Mivel a GIMP ingyenes és a GhostScipt is, ez az enyhén macerás megoldás elfogadható. A harmadik és legjobb megoldás, ha beszerzel valahonnan egy Adobe Illustrator-t. Lehetőleg egy portable verziót, hogy ne egyen meg majd 1G-t. Itt mindegy, hogy PS vagy PDF. Valamit adsz neki, invertálod, oda helyezed ahová akarod, azt teszel mellé amit akarsz.
Én már jó ideje így csinálom. Én is végig csináltam azt az utat, amire Te most ráléptél. Ráadásul elegáns. Most legutoljára levilágítóban csináltattam mester filmet (igazit) és így vittem a PDF fájlt, kétoldalas nyák lötstoppal. Vagyis 4db rajzolat megfelelően elhelyezve egy A4-n. Ha valami nem világos, úgy kérdezz bátran! Amennyiben képes vagyok rá, úgy segítek.

Üdv, Pluto
(#) gulasoft válasza pluto hozzászólására (») Jún 28, 2012 /
 
Hát én spec bepückölöm a teli drillt a ps előállításnál, de ha azt nem választod akkor lesz luk a via közepén. És azért jóval egyszerűbb átengedni egy ps2pdf oldalon mint gimpel szórakázni.
Következő: »»   791 / 1385
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem