Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
[OFF]Rárakod a műterhelést, párhuzamosan rá a potit, a poti csúszkája és az GND meg mehet a számítógépbe. Nem hiszem, hogy a mérőjelet hallgatni szeretnéd a hangszórón. Az RMAA kalibrálásánál fogsz egy olyan kábelt, aminek mind a két felén 3.5-es jack van, és összekötöd a hangkártya kimenetét és a vonal bemenetet. Így a gép nem hamisítja majd meg a mérést, csak tisztán az erősítőt fogod mérni. De ez itt off.
Kösz !
Idézet: Nem baj, majd átrakják. „De ez itt off.” Most akkor te nem 3 lábú potiról beszélsz, ugye ? Amúgy olyat már csináltam, hogy kis hangerőn egy erősítő kimenetét a hangkártya bemenetére kötöttem és nem lett semmi baja. Ennek is az lenne a lényege ? Nem tudsz valami linket ahol ez le van írva hogy hogyan kell csinálni ? Mert az én módszeremnél nem folyik áram, csak AC feszültség van. Ennél meg ha jól értem folyik áram is, csak kicsi. Az meg ugye nem gond. (?) És ha úgy csinálnám hogy kis hangerőn műterheléssel, és párhuzamosan a hangkártyára kötni ? Mert a poti bekötését nem értem. Idézet: „Nem baj, majd átrakják.” Esetleg veled együtt, az már ugye baj lenne. Nem kéne húzogatni az oroszlán bajszát.
Ismét kérdeznék a hozzáértőktől egyet! A pár oldallal odébb lévő trafókat félreraktam,mondván a GU50-hez picik. SM 85/b magot ajánlottatok...SM 85/a típusú is megfelelne? Ha jól látom,egyedül a c alakú vasmag 'szélessége' más értékű. Befolyásol ez valamit,vagy megfelelne ez is SE kimenőnek?
Az SM85/A teljesen megfelel egy 5 Watt körüli SE végfokhoz. Különösen ahhoz képest, hogy néha miket favorizálnak..
Köszönöm szépen! Lehetséges,hogy lecsapok rájuk...
Szeretnék egy csöves erősítőt építeni ami mindennél jobban szól 300B csövekből csak nem tudom hogy kezdjek hozzá milyen kapcsolási rajz lenne a jó tippeket szeretnék kérni és ha lehet akkor olyan oldalt ahol erről van szó és esetleg alkatrészlista ....előre is köszi a válaszokat!
Én pedig mondat eleji nagybetűket, írásjeleket kérnék. Köszi!
Szerintem meg ne 300B csővel épített erősítőd legyen az első. Főleg ha még azt se tudod, hogyan kezdj hozzá. A másik dolog, hogy nem is biztos, hogy a 300B-ből épített erősítő annyira tetszeni fog a kb 8 W-jával. Ha már hallottál ilyet és nagyon tetszett akkor érdemes vele foglalkozni, de kezdő erősítőnek inkább építs egy GU50 SE-t. Azon némi gyakorlatra teszel szert, és ha megsütőd a csövet, akkor se fognak a könnyeid kipotyogni az 500 Ft-os csőért.
Pl. volt vki egy másik fórumon, aki ezzel kezdett és nem tűnt fel neki hogy a csatolókondi átvezet (mert nem megfelelő volt a feszültség adata) és kőkeményen rácsáramos üzemben ment az erősítő, majdnem megsütötte a 25-30 eFt-os csövet.
300B csöves erősítő készítése,valaki tudna benne segíteni kapcsolási rajzokkal alkatrészlistával tapasztalatokkal stb *
Hát itt nem sokan építenek ilyen drága csőből. Talán 6c4c kolléga.
De ráguglizol és aki keres az talál. pl: Bővebben: Link De annyit ugye tudni kell, hogy egy SE erősítőnél ha egy korrekt kapcsolásod van, akkor nem a kapcsolás fogja a jó hangot adni, hanem a jó kimenő, a jó minőségű alkatrészek, a megépítés minősége. Tehát ha egy jó erősítőt akarsz az szerintem legalább 100.000-be fog kerülni.(de lehet hogy keveset is mondtam) Ugye egy ilyen csőnek már illene jó minőségű vasra alapozott kimenő, pl valamilyen amorf magos kimenő, itt csak a kimenő vasa is legalább egy 100-as. Persze megtekerheted egy SM85B-re, de akkor szerintem az én fillérekből összedobott GU50 PP-m szebben fog zenélni, és még kicsit ütősebb is lesz. Szerk: Linket a LINK gomb alá .
Üdv mindenkinek!
ECL86-os végfok építését tervezem, egy VT rádió végfok-kapcsolása alapján. Egyelőre egy csatorna van meg, az eredeti 40 éves alkatrészkészlettel, de tudok még egy csövet és kimenőt szerezni, a többi alkatrész beszerezhetőnek tűnik. Egy dologban viszont nem vagyok biztos: egy R4900-as hálózati trafó elbír két db ECL86-ost, ha más csövek nincsenek rákötve (ellentétben a rádióval, ahol még három cső volt a készülékben)? Vagy nagyon melegedni fog?
Szia!
Az a hálózati nem bírja el a két csatornát. Ha rádió trafóban gondolkodsz akkor egy pacsirta rádióé már elbírja. A kapcsolás sem a legjobb választás. Lehet ezzel a csővel jobb hangú erősítőt is építeni. Ha nem akarsz kimenőt tekerni akkor érdemes szerezni két pacsirta kimenőt, az sokkal jobban szól a tiédnél a nagyobb vaskeresztmetszet és az osztott tekercselés miatt.
Tanuló erősítőnek az R4900 alkatrészei is megteszik. A sztereóhoz akkor 2 hálózati kell.
Honnan tudod Mester, hogy nem PP-t épít?
Azt nem mondta hogy SE lesz belőle...
Ugyan már. Sokkal többet is ki lehet hozni a 300B-ből ellenütemben
Javaslom elolvasni a Hang és Technikában lévő AN KIT 1 cikket, vagy az AN honlapján kutakodni.
Ha ez az első , javaslom egy ECL/PCL86 PP építését, tényleg a cső is olcsóbb, könyebb, de szép a hangja.
a link
Hát ha PP-ben gondolkodik, akkor milliomos a srác.
Csak megjegyzem, hogy egy pár WE 300B 71000Ft-ba kerül... Szerintem sok nagyságrendekkel olcsóbb cső van, ami megközelíti a hangját... Kezdésnek kifejezetten rossz ötlet! A leglcsóbb és legjobban tuningolható verzió az GU50 6E5P-vel meghajtva - ehhez egy jó kimenővel elég jó hangod lesz, és nem utolsó sorban sikerélményed!
Ismerem, csak azért mondom hogy eredeti, mert azok a csövek tényleg mennek azóta is a tenger alján, a mai darabok meg nem biztos, hogy 10 év múlva úgy szuperálnak majd
Sajnos valaki néhány csőnél még megtette ugyanezt, és szépen beárazta nekünk földi halandóknak.. Én annak idején mikor vettem a qartett KT88 csöveim, ezért fizettem közel 60 rongyot.. De most mit lehet csinálni, engem annak a csőnek a hangja/formája fogott meg igazán.
CV57 kvartett se kerülne annyiba, és az azért tényleg nem semmi darab Off vége.
Vagy ha egy iszonyat kis torzítású, iszonyat lineáris erősítőt akarsz, 4P1L-lel 6S21P-t hajts Az is nagyon pici pénzből megvan, bár sajnos nem volt szerencsém (még) hozzá, hogy halljam is.
Mikor lesz belőle erősítő, mikor fog megszólalni? Vagy már kész van ?
A GU50 - 6E5P csőhöz tudsz kapcsolást, és trafóadatokat adni?
Kösz!
Gyakorlatilag össze van állítva, egyelnőre a faanyag (háznak) kiválasztása van folyamatban, meg egy előerősítő/Riaa kombó megalkotása. [OFF]Sajna elhagytam két hete az összes lóvém/iratom, csak ezen múlt hogy még nem szól.....)
Veszel OBI ban faanyagot, kivágják neked, és lekened egy szép páccal, ami megy a szemedhez
Ő lenne. Hangra nagyon el van találva, jó csatolókondikkal különösen Az az UZF jelű cucc valami szűrő, anélkül is nyilván jó (nem jöttem még rá, mi ez konkrétan)... Természetesen SE-ben is ugyanez a felállás, más kimenővel.
Ahogy olvasom, Te is jó rég óta húzod-halasztod már
|
Bejelentkezés
Hirdetés |