Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektroncső

Témaindító: NBalage, idő: Aug 28, 2005
Lapozás: OK   38 / 139
(#) audiofeeel válasza havranarpi hozzászólására (») Aug 22, 2012 /

Miért lenne hibás?
(#) audiofeeel válasza MateKrisz hozzászólására (») Aug 22, 2012 /

15ezerért elég hülye vicc
(#) pucuka válasza audiofeeel hozzászólására (») Aug 22, 2012 /

Miért lenne hülye vicc? Egy ilyennel nem a kisfiúk játszadoznak a homokozóban.
(#) cua válasza kadarist hozzászólására (») Aug 22, 2012 /

Sokszorozóm ugyan nincs de 90AV fotocellám az van. Régóta tartogatom,hogy majd csinálok belőle valami érdekességet
(#) pucuka válasza cua hozzászólására (») Aug 22, 2012 /

Sajnos, eléggé túlhaladta az idő. Régebben a 35 mm -es filmek hangcsíkjának olvasására használták, arra igen megfelelő volt, sokkal jobb minőséget produkált mint bármely mágnescsíkos rendszer. Lehet(ne) építeni egy alkonyat kapcsolót, vagy fénysorompót, de ehhez ma már egyszerűbb félvezetőt használni. Az elektron soksorozós fotocellát még mindíg lehet használni éjjellátó készülékekben, még mindíg sokkal érzékenyebb, mint egy CCD.
(#) audiofeeel válasza pucuka hozzászólására (») Aug 22, 2012 /

Azért, mert harmad ennyiért osztogatják a boltban
(#) silent15 hozzászólása Aug 22, 2012 /

Sziasztok, AL 4 re tud valaki erősítő kapcsolást, SE vagy PP mindegy, de jobb lenne az SE (mert csak 2 van)

Köszi
(#) bakos13gab válasza audiofeeel hozzászólására (») Aug 22, 2012 /

Véleményem szerint sokan a vaterán pénzt akarnak keresni és nem eladni. Az árat is sokszor ennek megfelelően állítják be...
(#) audiofeeel válasza bakos13gab hozzászólására (») Aug 22, 2012 /

Én is csak ezen hőzöngtem, viszont sajnos néha akad, aki megveszi, mert nem tud más alternatívát, vagy ilyesmi... Szomorú.
(#) cua válasza pucuka hozzászólására (») Aug 22, 2012 /

Az elektroncső az elektroncső, semmi más nem pótolja az érzést, amik a velük való munka okoz. Egy tojásfőző (modern) időzítője elfér egy kiskörömnyi helyen de mennyivel más ugyanez csövekből
(#) lefituta válasza silent15 hozzászólására (») Aug 22, 2012 /

Kádár Géza: Rádiókészülékek kapcsolásai c. könyvben rengeteg háború előtti készülék kapcsolása található és nagyon sok AL4 végerősítővel műxik. De a neten is van számtalan kapcsolás. Ha elakadsz, megvan nekem a könyv és alkatrészben is tok segíteni ha szükséges.
(#) silent15 válasza lefituta hozzászólására (») Aug 22, 2012 /

Ha netán van egy kedvenc kapcsolásod, azt megnézném, de akkor megkeresem ezt a könyvet.
(#) pucuka válasza silent15 hozzászólására (») Aug 22, 2012 /

Ha csak magáról a csőről beszélgetnénk, akkor helyén lenne a kérdésed. De ha kapcsolásról, akkor annak is van topikja.
(#) lefituta válasza Orbán József hozzászólására (») Aug 22, 2012 /

Igaza van az egyik kollegának,a ki észrevette, hogy az oldalán van getter. Mert van, ha kevés is de az is lehet, hogy ha egy aktívabb gázelnyelő anyagot használtak, amiből ennyi is elég.
(#) Tomi94 válasza pucuka hozzászólására (») Aug 24, 2012 /

Megjöttek az orosz csövek, a napokban nekiállok az építésnek. Jól gondolom, hogy nem csak az anódoknál maradt le egy-egy pötty, hanem a bemenet 2-es pontját is ,,elfelejtették" a földpontra kötni? Legalábbis a könyvben mellette levő, trafós kapcsoláson úgy van bekötve, gondolom ezesetben is így kéne...
(#) pucuka válasza Tomi94 hozzászólására (») Aug 24, 2012 /

Igen, hibádzik a két 10 Mohm, és az 50 µF között egy darabka vonal.
(#) FordPrefect válasza lefituta hozzászólására (») Aug 25, 2012 /

Én írtam. De. Sok TUNGSRAM EL84-et mértem régebben, ÁLTALÁBAN a megfelelő paraméterekkel rendelkezők megfelelő getterel rendelkeztek így-úgy. Viszont voltak teljesen kifehéredett külső feliratos (azaz sokat használt) és csak kevés felső getterrel rendelkező hibátlan példányok is. De a használatlanok között is volt pár hibás példány, de tűrésmezőn belül. Mindenesetre kisebb volt a szórás, mint az orosz megfelelőjénél. Ami szintén nem rossz, csak válogatni kell. MÉRÉS!
(#) marone hozzászólása Aug 25, 2012 /

Helló !
Van egy elektroncsövem, amin olyan jelzés van mint egy nagy " Ű " , csak három vesszővel, és fejjel lefelé.
Nem tudja valaki hogy ez milyen márka ?
(#) audiofeeel válasza marone hozzászólására (») Aug 25, 2012 /

Egy kép jó sokat segítene
(#) marone válasza audiofeeel hozzászólására (») Aug 25, 2012 /

Losz képosz:
(#) Tomi94 válasza marone hozzászólására (») Aug 25, 2012 /

Mintha az Unitra ZK140-es orsós magnóban láttam volna ilyen csövet, szerintem lengyel gyártmány.

RFT, német cső
(#) marone válasza audiofeeel hozzászólására (») Aug 25, 2012 /

Kösz ! :worship:

Nincs mit!
(#) Tomi94 válasza audiofeeel hozzászólására (») Aug 25, 2012 /

Az is lehetséges, végül is a ZK140 eredetileg Grundig volt
(#) silent15 válasza Tomi94 hozzászólására (») Aug 25, 2012 /

Itt csücsül mellettem egy Grundig csöves órsósmagnó
(#) lefituta válasza silent15 hozzászólására (») Aug 25, 2012 /

AL4-re van sok kapcsolás ebben a könyvben de ha EL3-ra keresel, az is jó mert azt hiszem a két cső csak fűtőfeszre különbözik egymástól. De találsz a neten is ilyen rádió kapcsolásokat, aminek csak a végerősítőjét csinálod meg. Ha nem megy, kimásolok a könyvből valamit.
(#) silent15 válasza lefituta hozzászólására (») Aug 25, 2012 /

Hát én nemnagyon találtam olyat, ha van , megköszönném, ha kimásolnád.

ÜdV!
(#) havranarpi válasza silent15 hozzászólására (») Aug 25, 2012 /

Bővebben: Link
Tessék EL3
(#) silent15 válasza havranarpi hozzászólására (») Aug 25, 2012 /

Köszi, akkor itt a fűtést leszámítva minden jó ugyanúgy?
Következő: »»   38 / 139
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem