Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Elektroncső
Miért lenne hibás?
15ezerért elég hülye vicc
Miért lenne hülye vicc? Egy ilyennel nem a kisfiúk játszadoznak a homokozóban.
Sokszorozóm ugyan nincs de 90AV fotocellám az van. Régóta tartogatom,hogy majd csinálok belőle valami érdekességet
Sajnos, eléggé túlhaladta az idő. Régebben a 35 mm -es filmek hangcsíkjának olvasására használták, arra igen megfelelő volt, sokkal jobb minőséget produkált mint bármely mágnescsíkos rendszer. Lehet(ne) építeni egy alkonyat kapcsolót, vagy fénysorompót, de ehhez ma már egyszerűbb félvezetőt használni. Az elektron soksorozós fotocellát még mindíg lehet használni éjjellátó készülékekben, még mindíg sokkal érzékenyebb, mint egy CCD.
Azért, mert harmad ennyiért osztogatják a boltban
Sziasztok, AL 4 re tud valaki erősítő kapcsolást, SE vagy PP mindegy, de jobb lenne az SE (mert csak 2 van)
Köszi
Véleményem szerint sokan a vaterán pénzt akarnak keresni és nem eladni. Az árat is sokszor ennek megfelelően állítják be...
Én is csak ezen hőzöngtem, viszont sajnos néha akad, aki megveszi, mert nem tud más alternatívát, vagy ilyesmi... Szomorú.
Az elektroncső az elektroncső, semmi más nem pótolja az érzést, amik a velük való munka okoz. Egy tojásfőző (modern) időzítője elfér egy kiskörömnyi helyen de mennyivel más ugyanez csövekből
Kádár Géza: Rádiókészülékek kapcsolásai c. könyvben rengeteg háború előtti készülék kapcsolása található és nagyon sok AL4 végerősítővel műxik. De a neten is van számtalan kapcsolás. Ha elakadsz, megvan nekem a könyv és alkatrészben is tok segíteni ha szükséges.
Ha netán van egy kedvenc kapcsolásod, azt megnézném, de akkor megkeresem ezt a könyvet.
Ha csak magáról a csőről beszélgetnénk, akkor helyén lenne a kérdésed. De ha kapcsolásról, akkor annak is van topikja.
Igaza van az egyik kollegának,a ki észrevette, hogy az oldalán van getter. Mert van, ha kevés is de az is lehet, hogy ha egy aktívabb gázelnyelő anyagot használtak, amiből ennyi is elég.
Megjöttek az orosz csövek, a napokban nekiállok az építésnek. Jól gondolom, hogy nem csak az anódoknál maradt le egy-egy pötty, hanem a bemenet 2-es pontját is ,,elfelejtették" a földpontra kötni? Legalábbis a könyvben mellette levő, trafós kapcsoláson úgy van bekötve, gondolom ezesetben is így kéne...
Igen, hibádzik a két 10 Mohm, és az 50 µF között egy darabka vonal.
Én írtam. De. Sok TUNGSRAM EL84-et mértem régebben, ÁLTALÁBAN a megfelelő paraméterekkel rendelkezők megfelelő getterel rendelkeztek így-úgy. Viszont voltak teljesen kifehéredett külső feliratos (azaz sokat használt) és csak kevés felső getterrel rendelkező hibátlan példányok is. De a használatlanok között is volt pár hibás példány, de tűrésmezőn belül. Mindenesetre kisebb volt a szórás, mint az orosz megfelelőjénél. Ami szintén nem rossz, csak válogatni kell. MÉRÉS!
Helló !
Van egy elektroncsövem, amin olyan jelzés van mint egy nagy " Ű " , csak három vesszővel, és fejjel lefelé. Nem tudja valaki hogy ez milyen márka ?
Egy kép jó sokat segítene
Mintha az Unitra ZK140-es orsós magnóban láttam volna ilyen csövet, szerintem lengyel gyártmány.
RFT, német cső
Kösz ! :worship:
Nincs mit!
Az is lehetséges, végül is a ZK140 eredetileg Grundig volt
Itt csücsül mellettem egy Grundig csöves órsósmagnó
AL4-re van sok kapcsolás ebben a könyvben de ha EL3-ra keresel, az is jó mert azt hiszem a két cső csak fűtőfeszre különbözik egymástól. De találsz a neten is ilyen rádió kapcsolásokat, aminek csak a végerősítőjét csinálod meg. Ha nem megy, kimásolok a könyvből valamit.
Hát én nemnagyon találtam olyat, ha van , megköszönném, ha kimásolnád.
ÜdV!
Bővebben: Link
Tessék EL3
Köszi, akkor itt a fűtést leszámítva minden jó ugyanúgy?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |