Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó

Témaindító: Gabi, idő: Aug 12, 2005
Lapozás: OK   303 / 563
(#) erdgab válasza Tubi56 hozzászólására (») Szept 2, 2012 /

Sanyi,tegyük hozzá,hogy az UC 4. lábára csatlakozó kondi és ellenállásról van szó,van képlet is az adatlapon,csak halkan mondom,hogy a számított értéket osztani kell 2-vel,mert az UC3845 felezi a kimenetén a belső frekvenciát.
(#) Tubi56 válasza erdgab hozzászólására (») Szept 2, 2012 /

Ja! Ne modj neki ilyet osztani 2 vel! Csak cserélje ki!
A hozzászólás módosítva: Szept 2, 2012
(#) erdgab válasza berobbantam hozzászólására (») Szept 2, 2012 /

Idézet:
„Távol álljon tőlem,hogy megkérdőjelezzem a Te hozzáértésedet”

Pedig megkérdőjelezhetnéd és ez valóban nem gúny,hanem a valóság,én nem értek az ilyen áramközök tervezéséhez,csak talán szerencsém volt és sikerült,ennyi.Más:Építsd meg azt a mérőáramkört amit javasoltak,megéri,nem bonyolult és máskor is kellhet,nekem is van többféle is.
(#) berobbantam válasza Tubi56 hozzászólására (») Szept 2, 2012 /

Hát valami ilyesmi az én trafóm.Az összefogató csavarok vörösrézből vannak a légrés a magok közt 1-2 tized mili lehet max.Az uc-nél nálam 3.3 nanó és 8k2 van.Megnéztem mind a 3 kapcsolási rajzomon ezek az alkatrészek vannak
(#) Tubi56 válasza berobbantam hozzászólására (») Szept 2, 2012 /

Az ellen állást hagyd 8K2 -n csak a kondit cseréld 3.3nF ra így kb 30KHz lesz

Ez 4 pár U57 vagy U59 mag?

Lehet kicsit hülyének tűnökde tényleg nem sokat konyítok a dologhoz.Viszont tényleg rettentő az érdeklődésemMondjuk frekvenciát valszeg nem fogok azért számolni.Viszont fél évvel ezelőtti önmagamhoz képest sokkal több minden világos.Csakhát van akinek ez kicsit pecceneli az idegrendszerét

Hát ne bizergáld a pucájukat! Viszont olvass sokat onnan ahonnan indult a maci építése, jobban át fogod látni és érteni az egész projektet

Szerintem u-57-es.De igazából Erdgab mester tudja,Tőle kaptam

És Gábor 4párat javasolt 130A-re? így?

Szoktam olvasgatniViszont van egy problémám.Ugye ez a projekt nem ezen a fórumon indult.Nekem olybá tűnik,hogy sok infó nincs itt amiről Ti írtok.De lehet csak én nem találom a dolgokat

Ebben igazad lehet ez valamikor a terminál fórumon indult és én kezdtem el! Változott a neve azóta, de itt a link!
http://forum.wikitech.hu/viewtopic.php?f=5&t=19886

Én szívesen válaszolok minden kérdésedre,ha tudok,még ha tizanhatodszor kérdezed is meg. De csak akkor,ha Te is válaszolsz a feltett kérdésekre.

Ez megint egy éedekes dolog volt ami menet közben alakult.4 párat javasolt,de nem ebben a formában.Aztán valaki csinált egy ilyet 3 párbólés ahogy kisakkoztam 100 amper körül tudott a gép.Én meg úgy gondoltam(lehet nem helyesn) akkor 130-hoz jó lesz 4 pár.Gond van a menetszámokkal?

Azok U57-es magok,nem én javasoltam a "toroid" formát.
(#) berobbantam válasza erdgab hozzászólására (») Szept 2, 2012 /

Kérdés mindíg vanAz áramváltó poti a rajzon 2.5 kiló a rajzon.Tubi mesteré 2k2.A rajta lévő ellenállások viszont ugyanazok.Nekem egy 5 kilós sztereó potim van.A két oldal össze van forrasztva párhuzamosan.Ez jó így vagy cseréljem?

A 20/6 menetszámnak jónak kell lenni! De hogy így van tekerve ahhoz mások véleményét is meg kell hallgatni én nem tudok hozzá szólni! Egy irányban van tekerve a primer és a szekunder is?
(#) erdgab válasza Tubi56 hozzászólására (») Szept 2, 2012 /

Sanyi! Azok a szép napok még ott a Terminálon,de régen volt már.Kezdted én meg csatlakoztam,igaz Tanár úr kérem? Szerintem,itt is meg vannak azok az infók,ezt berobbantam fórumtársnak mondanám,de mi is az amit nem találsz?

Az áramerősséghez az ellenállás értékét csak akkor tudod majd pontosítani, ha már méred lakatfogóval a kimenő áramot

19/6 a menetszám.A két tekercs egyirányba van tekerve és a kivezetések is jók.A magon van tekercselő papír.A primér és a szekunder közt is és a szekunderen is.Meg meg van fürdetve lakkban.A tekercselést azért így csináltam mert így könyebben kivitelezhető.Olvastam sokaknak volt gondja mert nem megfelelő volt a főtrafó tekercselése.Aki az uttörő volt ebben a formációban neki sem sikerült rendesen megtekerni hagyományos formában.

Még egy fontos dolog! Apoti alsó és felső pontjánál sem szabad, hogy a frekvencia megszakadjon! Ezt próbáld ki csak a vezérlő modulon!
A poti jó lenne, ha 2.2K vagy 2.5k lenne így is kell változtatni a felső ellenállást addig mig a freki megmarad alsó és felső oldalon is

Igen régen volt, de jó volt!

A két fajta értékű potihoz leírtuk a felső ellenállás módosítást.Mérd meg multival azt a párhuzamosan kötött poti együttest,mert,ha egyik szakadt vagy szakadozik akkor bukta,remélem lineális poti.

Igen fontos hogy lin. poti legyen
(#) berobbantam válasza erdgab hozzászólására (») Szept 2, 2012 /

Igen lineáris.Az első élesztéskor megmértem a zéneren végig megvolt a jel.Nem hinném hogy szakadt.Új volt bár ez nem jelent semmit.Veszek majd 2.2-est vagy 2.5-öst akkor.Lenne mégegy kérdésem evvel kapcsolatban.A poti a 820ohm vagy az 1.8 kiló felé eltekerve van minimum állásban.Eddig úgy tudtam az 1.8 kiló felé tekerve van a gép max árama de Tubi kolléga nyáktervén fordítva van jelölve

Mert az úgy is van! A max áram a 820R felé van! Na ezt kell majd kicserélned amikor az áram erősséged sok vagy kevés lesz! Inkább sok lesz ezért lehet, hogy 1k vagy még nagyobb értékűre kell cserélned

ezért lenne jó tudni, hogy az a 4pár U mag mennyit bír, mert ha nagy árammal akarod hajtani esetleg telitődik és pukk lesz

Nem akarok nagy áramot.A 130 amper sem lesz kihasználva.Álltalában 2.5-ös elektródát használok 80 amper körül.Szóval számomra már a 130 is egy túlméretezett gép.Veszek 2.5 kilós potit és valószínű a 820 ohm helyett rögtön 1 k-val indítok

Jó ötlet!
(#) berobbantam válasza berobbantam hozzászólására (») Szept 2, 2012 /

Nah ez egy igen tanulságos este volt.Köszönet érte Nektek.Ledőlök ülepíteni az infókat
Következő: »»   303 / 563
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem