Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
R1, R2,R3 62KOhm
R4 740Ohm A hozzászólás módosítva: Szept 14, 2012
Egyszerű kérdés-egyszerű válasz: semmit.
A leddel soros ellenálláson 12V esetén ~18mA folyik, és ezt még egy sima led elbírja. Ha túl erősnek találod a fényét akkor tehetsz 680 ohm értéket az 560 helyett. Az 555 12V tápfeszültségnél vígan üzemel.
Sziasztok
Hülye kérdés lehet de felteszem: van egy H hidam ahol 30 illetve 50 A-es fetek vannak (12V), az a kérdés hogy ha betennék a betápra egy pl 10A 16V-os PTC akkor azzal meg tudom védeni a FET-ek megsülését tulnagy áramfelvétel esetén?
Sziasztok, az lenne a kérdésem, hogy van egy Orion 5,1 rendszerem, tökéletesen elégedett vagyok a minőségével és a minden paraméterével. Hozzám került egy Wd Player és hogy 5.1 használjam, nem áll rendelkezésre az erősítőn optikai bemenet ezt hogyan lehetne pótolni, építeni stb ?
Sziasztok!
Ilyet még nem láttam: 12V-os 20W-os halogénizzóhoz való trafón, ha kiég az izzó, akkor a trafó forró lesz, de elég rendesen, ha viszont jó az izzó, akkor rendesen működik. Ezt valaki el tudná magyarázni, hogy mi? Üdv, mate_x
Szia. Lehet hülyeséget mondok de kösd az erősítőt a RCA csatikra. Kell egy elosztó ami a lejátszó 2 RCA-ból csinál 4 et. Nekem is volt résgen ilyen 5.1esem úgy összekötögettem hogy 1 db 3,5ösről ment mindne. De meg ne kérdezd mert örök rejtély hogy hogyan volt kötve
Sziasztok,
ha 3db 3,3V-os Zener diódát párhuzamosan kötök, akkor kapok egy "9,9V-os"-t?
Sziasztok! Építeni akarok egy RH ceruzaelem töltőt. Az elrendezés egyszerű,az antenna földelődik egy gratz-híd-on keresztül.A gratz-híd meg tölt egy nagy kondit(66,6micro farad/8A/400V).
Kérdésem,hogy mivel lehetne ezt a feltöltődést ciklikusan kisütni egy tölthető ceruza elemre? Mi az ami kapcsolgatná a kondit? Mivel lehetne ezt megoldani? Valami IC-vel,vagy tranzisztorral?
Szia!
Mi értelme van a nagy kondenzátornak?
2N2904 tranzisztorra van valakinek egyszerű kapcsolási rajza? Előerősítőnek szánnám.
Szia!
Mégis milyen erősítőre gondolsz, mert ez a tranzisztor sem előerősítőnek, sem végerősítőnek nem való. Ráadásul PNP struktúrájú. A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2012
Ebből van nekem 4 darab és nem tudom mit kezdjek vele és ez az ötletem támadt. Egy tranzisztoros kellene gitárhoz.
Debrecenhez legközelebb vagy Debrecenben hol van rádió adó vevőkkel foglalkozó bolt? URH érdekelne. Az anico-t tudom de az meg nyíregyháza... Bár az a legjobb itt a környéken. De ha tudtok még akkor írjátok le. Bocsánat hogy ide írtam csak ez a legjobban pörgő topik és gyorsan kéne az infó
Üdv!
Akkor Nyíregyháza. Nincs olyan messze. Arra készülj fel, hogy valamilyen engedélyt kérni fognak.
Jajj. :S Erre nem számítottam... Gondoltam először ismerkedek nem megyek adásra utána teszek vizsgát... Debrecenben nincs vizsgalehetőség?
Nem ment át zárlatba az izzó? Ha terheletlenül melegszik a trafó akkor az nem egyszerű trafó.
Ez egy 1000V, 1.3A, 300ns-es (gyors) dióda. Google (Alldatasheet) szerint; de nézd meg Te is. Most látom, hogy siker közben; de nem tudom törölni a hsz-em.
A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2012
Ha akku lehet tölteni? A számítógép alaplap tölti vagy nem?
Hello,4 eres árnyékolt vezetékbe szeretnék vbeletoldani egy kb.1m-es darabot.Ezt ha jól gondolom csak simán összeforrasztom az árnyékolt vezetékdarabbal és kész?Esetleg a toldásnál ha sima alufóliával körbetekerem az jó?Köszi
CR2032 "alakú" akkumulátort én még nem láttam.
Amelyik alaplapban akku van (ilyenek voltak pl. régen a 286-os/386-os alaplapok), abban valami ilyesmi kinézetű szokott lenni: Bővebben: Link
Szia!
Nem kell betekerni semmit sem, csak elszigetelve forraszd össze.
Sziasztok. Segítséget kérnék. Elképzelésem az volt, hogy ellenálláson keresztül lassan feltöltök egy kondit, majd mikor lesz benne elég áram akkor behúz egy 12V-os relét. (nem kell behúzva maradnia) Addig jól ment még be nem raktam a relét a rendszerbe, ugyanis az egyből kisüti a kondit és nem töltődik. Szóval, egyszerűen megoldható, hogy csak kb 7V felett engedje rá az áramot a relére?
Helo!
Olyan kérdésem lenne, hogy egy ehhez hasonló/ Paraméterei ugyan azok, csak más gyártó/ akkumulátort lehet-e tölteni egy ellenálláson keresztül? |
Bejelentkezés
Hirdetés |