Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autórádió (fejegység) problémák, kérdések, válaszok
Lapozás: OK   86 / 214
(#) bancsi15 hozzászólása Aug 31, 2012 /

Sziasztok!

Szeretnék zavarszűrőt tenni a kocsiba a rádió tápjára.
Saját magam próbáltam kitalálni valamit a hozzászólások és olvasás alapján.
Szerintetek ez a kapcsolás jó lehet így? Továbbá tekercsnek mekkorát kérjek a boltban, hány uH-et?

zavar2.JPG

(#) elektrorudi válasza bancsi15 hozzászólására (») Aug 31, 2012 /

Szia!
Felsorakoztattad a teljes értéksort...
Az lenne a szerencsés, ha közvetlenül a zavarforrásnál fognád meg a problémát. Két helyen keletkezik a zavarok többsége:
- a generátornál
- a gyújtásnál
Normális esetben, a gyári zavarszűrés elegendő. Tehát lehetséges, hogy újabb zavarszürő izék helyett, megkeresnéd, hogy a gyárival mi a bibi ?
Persze ez csak egy ötlet...
(#) bancsi15 válasza elektrorudi hozzászólására (») Aug 31, 2012 /

Igen, de egy 24 éves autóban sok zavarszűrés nincsen gyárilag sem. A kondi a megszakítós gyújtásnál, aztán szerintem nagyon sok minden egyéb nincs Ezért gondoltam erre a kapcs.-ra csak érdekelne az induktivitás értékét mégis kb. mekkorára válasszam és így jók-e a kondik.
(#) guliver83 hozzászólása Szept 1, 2012 /

Ma beépítettem egy 6006E fejegységet az autóba kb 20 percig tökéletesen ment a rádió és utána nem akart egy rádiócsatornát sem fogni, mi lehet a gond?
Az antennának nincs semmi baja az tuti.
(#) bancsi15 hozzászólása Szept 2, 2012 /

Autóantennán át érkező zavarok ellen mit lehet tenni?
Köszi
(#) pucuka válasza bancsi15 hozzászólására (») Szept 3, 2012 /

Általában semmit. De milyen zavarok vannak? Az autórádiók bemenete eléggé védve van zavarok ellen, úgyhogy csak azokkal a zavarokkal nincs mit tenni, amelyek azonosak a vételi frekvenciával. Amennyiben más zavarok is vannak, azoknak meg kell keresni az okát. Hibás korrodált földelések, stb.
(#) bancsi15 válasza pucuka hozzászólására (») Szept 3, 2012 /

A helyi (a városban, vagy a közelben) van a sugárzótorony nagy térerejű adóknál semmi gond, de ha olyan adót hallgatok, aminek messze van a sugárzótornya annak az adásában van valami sistergés. Ezek közül van olyan adó amelyik így is tiszta (és csak akkor van ilyesféle zaj, ha leárnyékol egy épület vagy jár a motor /megszakítós gyújtás/,de van amelyik álló motornál is sistereg egy kicsit. Úgy tudom nem a tápból jön a zavar, mert akkor mindegyiknél baj lenne. Azt viszont észrevettem, hogy ha mozgatom az antennakábelt, pl.: közelebb viszem egy csavarhoz, akkor némileg csökken a sistergés.
(#) pucuka válasza bancsi15 hozzászólására (») Szept 3, 2012 /

Ha az antenna kábel mozgatására reagál, akkor az antennával baj van. Próbálkozz másik antennával, vizsgáld meg az antenna csonkot, rendesen érintkezik-e a karosszériával, mérd ki az antenna vezetéket zárlatra, szakadásra.
(#) Inhouse válasza bancsi15 hozzászólására (») Szept 3, 2012 /

Ha csak a gyengébb/távoli adóknál hallasz sistergést, az normális. Ha más rádióval (antennával, gyakorlatilag egy másik autóban) is hasonló a tendencia, akkor rossz helyen laksz, akárcsak én pl... Ahol én lakom pl. a 13km-re levő szomszéd város adóját el-elnyomja a néhány km-re húzódó román mögött egy adó. Kíváncsi lennék a teljesítmény viszonyokra, és hogy miként sikerült egyeztetni a frekvenciákat ilyen "ügyesen"?
Ha más rádiókkal jobban jönnek az adások, akkor lehet a te antennád szakadt, vagy sérült, esetleg rosszabb érzékenységű a rádiód.

Üdv
Inhouse
(#) szeta86 hozzászólása Szept 4, 2012 /

Kedves Fórumozók!

A következő kérdésben szeretném kérni a segítségeteket.

Van egy 97-es Opel (B) Vectrám. Most a gyári rádió van benne. Van egy
LG MAX220UB USB autós MP3 fejegységem, ezt szeretném betenni helyette. Tudna segíteni valaki abban, hogy mit kell vennem a fejegységen kívül, ahhoz, hogy a cucc működjön.

Segítségeteket előre is köszönöm!

üdvözlettel: szeta86
(#) SzervízMacska válasza szeta86 hozzászólására (») Szept 4, 2012 /

Szia. Ha a gyári fejegység ISO csatlakozóval volt bekötve, s az újon is az van, semmit sem kell venni.. Esetleg egy rádió kiszedő szerszámkészletet. Azt viszont elfelejtheted, hogy a rádió adatai a műszerfali kijelzőn megjelennek.

Üdv.: Macsek

Köszi szépen. Az nem baj, pixelhibás amúgy is. A gyári egy Blaupunkt Car 300-as. Sajnos abszolút nem értek hozzá, hogy ez most mivel csatlakozik.

A netes képek alapján a régi fej ISO csatis, az újat nézd meg a doksijában. Lehet még az antenna aljzat is eltérő, akkor egy pár száz forintos adapterre lesz szükség. :google: barátod ezt is megmondja.

Köszi szépen.

Szívesen!
(#) Inhouse válasza szeta86 hozzászólására (») Szept 7, 2012 /

Esetleg lehet még difi az állandó 12V és a kapcsolt bekötésénél, lehet, hogy meg kell cserélni a 2 szálat. Erre mostanában szoktak lehetőséget hagyni a gyártók a fejegység fenekéből kilógó kábelen, vagy a biztosíték aljzatnál.

Üdv
Inhouse
(#) fodi.jozsi hozzászólása Szept 10, 2012 /

Sziasztok!

A kérésem a következő lenne:

Javítanék egy Blaupunkt mechanikát, a készülék száma: MAN CD 24V Z 607 005 083
Az a baj, hogy egy apró műanyag alkatrész eltörött. (Régebben is volt egy ilyen javításom, de akkor megtaláltam a letört részt és megragasztottam) Van-e valakinek ilyen készülékbe CD mechanikája, rossz is érdekel, bontott is, csak ez a pöcök ép legyen... Előre is köszönöm! Üdv: Födelevics J.
(#) McDeath hozzászólása Szept 12, 2012 /

Sziasztok!
Hatalmas kérdésem van. Egy Seltronic MP-7000-ről van szó. Neten kerestem semmi szervizleírást nem találtam róla. Namármost csak a rommá tört LCD kijelző lábkiosztására vagyok kíváncsi. A vezérlő IC típusa SC75823E, ez az előlapi panelen van. Esetleg olyan megoldás hogy lecserélni a vezérlő IC-t és egy mnokróm kijelzőt betenni a régi helyett? Vagy 14 szegmenses kijelzővel és ledekkel megoldani a kijelző problémát? Melyik lenne könnyebb megoldás? Olcsóság nem lényeg. Azért szeretném megcsinálni a fejegységet mert sokat tud. Pl. USB, MP3-as cd olvasó, SD kártya olvasó, 2 db. audio kimenet, 1 db. AUX bemenet is van rajta.
A segítséget előre is köszönöm.
Üdv McDeath
(#) mraulajos hozzászólása Szept 13, 2012 /

Hali mindenki!
Használati leírást keresek KENWOD KDC-BT32U tip. autórádióhoz. Köszi!
(#) Gabó válasza mraulajos hozzászólására (») Szept 13, 2012 /

(#) mraulajos válasza Gabó hozzászólására (») Szept 13, 2012 /

Köszi, ez megvan, bocs hogy nem írtam, de magyar nyelvűre gondoltam!
(#) solyom76 hozzászólása Szept 13, 2012 /

Sziasztok,szakik...mind mindenki én is kérdéssel fordulok hozzátok,kaptam egy multi fejegységet /xomax/dvd,tv,rádio,az lenne vele a bajom beszerelés után hol veszi az antenna jelet és tisztán szól,hol meg állithatom-kikapcsolhatom nem is talál adót,uj az antenna+kábel is.Mitől lehet ez??köszi.
(#) simi21 hozzászólása Szept 14, 2012 1 /

Üdv mindenkinek.Van egy vw alpha tipusú autórádióm.Nemtudom hallottatok -e már róla.A problémám az lenne hogy a bekötés után kér egy kódot,amit már nemtudok sajnos.Nemtudom hogy honnét lehetne előkeresni ennek a kódját.
A készülék kódja.:VWZ1Z1A6227195
(#) shoginc hozzászólása Szept 14, 2012 /

Üdv mindenkinek, egy 2006-os Suzuki SX4 autórádiójáról lenne szó (pacr04).
Ezen az autórádión a cd-tár csatlakozón keresztül lehet csatlakoztatni valahogyan aux bemenetet?
(#) solyom76 válasza solyom76 hozzászólására (») Szept 15, 2012 /

SENKI???
(#) Gabó válasza solyom76 hozzászólására (») Szept 15, 2012 /

Próbáld ki, hogy az antenna bemenetbe dugsz egy drótot és úgy keresel adót. Ha így jó és nem produkál hibát akkor a rádió jó és az antenna nem, ha így is produkál akkor a rádió nem jó. Ha a rádió nem jó akkor szétszed és első körbe forrasztási hibák keresése a tuner körül.
(#) solyom76 válasza Gabó hozzászólására (») Szept 16, 2012 /

Köszi,megoldódott,az antenna sárvédőre szerelése volt helytelen,most úgy szól ahogy kell.
(#) BZS hozzászólása Szept 20, 2012 /

Sziasztok,

Szeretnék vásárolni egy MP3 lejátszós fejegységet. CD nélkülit, csak USB, memóriakártya.
Úgy 15000 Ft-ot szánnék rá, de azt sem bánnám, ha olcsóbban úsznám meg.
Vannak ugye ezek a nem kimondottan patinás márkák (teljesség igénye nélkül):
ATD; Millenium; Roadstar; Sencor; Lenco; SAL; MNC; Clatronics.
Ezek jellemzően 9000 - 13000 Ft között kaphatók.
Érdemes ezek közül választani, vagy inkább szánjak rá valamivel többet és vegyek valami "márkásat"?
Láttam az egyik áruházban Akai CAU-7180 10990Ft-ért. Ez gyanúsan olcsó. Már ez is gagyi kategória?
Kapható még Pioneer MVH-1400UB; JVC KD-X30; LG MAX220UB. Ezek már a költségvetési határon vannak, vagy inkább afelett, meg nem fogadnak memóriakártyát, csak USB-t.
Szóval, milyet javasoltok?
A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2012
(#) Inhouse válasza BZS hozzászólására (») Szept 21, 2012 /

Én az utóbbi márkásokat ajánlanám. Az előbb felsoroltak megbízhatósága kisebb, minőségük, tuner érzékenységük gyengébb és a végfokuk teljesítménye is kisebb szokott lenni. Az esztétikáról, kopásról nem is beszélve.
Szerintem elég az USB, a kártya nélkülözhető. Esetleg meg lehet próbálni egy apró USB kártyaolvasót, de nem biztos, hogy menni fog.

Üdv
Inhouse
(#) szeta86 hozzászólása Szept 21, 2012 /

Kedves Fórumozók!

Nemrégen szert tettem egy alap USB-s LG fejegységre. Beszerelésre került. Működik is. Egy problémám viszont van. Hiába mentem el a a rádióállomásokat, miután kiveszem a kulcsot és visszateszem, minden elvész a memóriából. Mindent be kell minden bekapcsoláskor állítani.

Tudna nekem valaki segíteni, hogy mit kellene csinálnom?

Válaszotokat előre is köszönöm!

üdv.: szeta86
Következő: »»   86 / 214
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem