Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   828 / 1385
(#) eyess válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Szept 22, 2012 /
 
Zoli_bácsi : Szívesen megnézném az eredményt , ha jelenleg van elkészítve , ha nincs akkor nem baj.
Egyébként tényleg úgy van , mert ha Pl 10db A4 nyomdai filmnél már 6 - 7 ezer forintra jön ki , és ez már bizony nagy összegnek mondható.És akkor egy jól feltöltött tonerből sokkal több darab kijön , és hosszabb távon jobban megéri.És lehet akár nyomdai film minőséget is produkálni , csak kicsit technikázni kell , ja meg spórolható sok minden így.
(#) kokozo hozzászólása Szept 22, 2012 /
 
Nekem is lenne egy kérdésem. Miért kell eröltetni minden áron ezeket a hajszál vékony vezetősávokat amikor az esetek 99%-ban nincs is rá szükség? Sérülékenyebb és nehezebben kivitelezhető az egész holott egy áramkörnek nem az a célja hogy bonyolult és nehezen elkészíthető legyen hanem az ésszerűség és használhatóság.
Bővebben: Link
Ez a kép eyess-é de nem csak neki szánom a kérdést.
Ezen a képen is legalább a fele vezetőt ki lehetne váltani normális méretű vezetőre (jobb alsó 10-15 vezetősáv) Elismerem hogy néha szükség lehet ilyen vastagságra is, de nem kellene minden áron erőltetni..
(#) eyess válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Szept 22, 2012 1 /
 
Ezek közül sok nem is az én munkám .Szépen kiszedted a képeket köszi , de valóban sok van, amelyik nem az enyém, hanem a hibákat mutatva az illetőnek raktam vissza az övét.És persze sok van ezek közt olyan is ami, csak teszt próba , és a kezdeti dry próbálkozások voltak amiről már akkor le is írtam , hogy nincs benne az 5% ba.De a Rainbo , a 7107 digit voltméter , és a legutolsó amin a videón is szerepel. Ahol a sima papírral való technikát mutattam be az már 5% alatti. Igaz az már ki is lett maratva , de az is csak próbára lett csinálva.És sok sok van olyan is ami sajna ide nem kerülhet fel jogi dolgok miatt.

a: A valami értelmes dolog lenne ::: nem mindig az a dolog értelmes ami kész van.Sokszor az odáig vezető út sokkal értelmesebb, és tanulságosabb.
b: Sosem írtam az annyira hibátlant azért írtam 5% ot mindig , de azért találsz benne ha nem is teljesen hibátlant, de igen csak van olyan amin nehezen lehet hibát találni.

Simpi : Lehet szívedre vetted amit korábban írtam , de hidd el jó az ,amit csinálsz ezeket a mércéket amiket tényleg leírtam ez is igaz , csak is magamnak állítottam fel nem másnak , és nem is kívánom mástól elvárni.Illetve lehet egy kicsit mégis igen ez, amúgy rossz dolog mert a tanár is mindig azt akarja , hogy a diák pont úgy tudjon mindent mint ő pedig ez nem mindig mindenkinél működik, és van így.

UI:Nem tudom egyébként az összehasonlítás most mire vonatkozott a dry kontra vasalás , vagy a kettőnk munkájára .

Kokozo : Teljesen igazad van , de aki egyszer beleszagol az smd be az már, csak ilyen marad , és hát néha a hely , a méret stb miatt is , és a felesleges nyák, amit csak azért kellene maratni , hogy nagyobb legyen a méret.
A hozzászólás módosítva: Szept 22, 2012
(#) kokozo válasza eyess hozzászólására (») Szept 22, 2012 /
 
Helyet nem a vonal vastagsággal kell csinálni, hanem az optimális elrendezéssel, az előbb belinkelt képen is optimalizálással sokkal kisebb lehetne úgy hogy a vonalak vastagabbak lehetnének, csak annyi módosítással hogy az eyess felirat helyén lenne az ic. Ennyi változtatással rengeteg elfoglalt helyet fel lehetne szabadítani amit a vezetők miatt elpazaroltál ezáltal a méret jelentősen csökkenthető lenne.
(#) eyess válasza kokozo hozzászólására (») Szept 22, 2012 /
 
Ez a nyák terv amúgy már a múlt é .Mert valóban pont kellett egy ic még a nyákra , de attól nem lett több , és optimálisabb a helyzet sőt majdnem hogy bonyolultabb .És hát az ilyen smd ic tokozásnál nem olyan könnyű lavírozgatni , hogy szép is legyen , ne legyen nagy , és ráadásul ha lehet ne legyen két oldalas .Ha már végképp nem oldható meg úgy is olyan lenne , de amíg lehet addig egy oldalasra törekszem szerintem sokan mások is .Nézd csak a képet.
Ha ennél a típusú összeállításnál vastagabb vonalakat akarnék jóval nagyobb nyákméretet eredményezne , hogy minden vonal körbe járja az ic t.És nem is lenne szép aránytalanul nagy , és esztétikátlan lenne .
(#) kokozo válasza eyess hozzászólására (») Szept 22, 2012 /
 
Van ehhez kapcsolási rajz valahol?
(#) eyess válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Szept 22, 2012 2 /
 
Na jó hagyjuk a fenébe nem ér ez annyit megharagudtál kész ez van.
Nem null
Idézet:
„sz@r”
amit felteszel , és amit csinálsz már korábban is írtam a te rajzodat is azért tettem vissza , mert kérdeztem miért van az ami úgy ott van , és a kézzel rajzolásra nem azt értettem , hogy ceruzával vonalzó mellett , hanem a nyáktervezőben egérkével húztad e meg a vonalat lehet ezért lettél mérges .És nem akarok a kritikusod lenni sem , és megmondani sem , hogy már pedig ezt így, vagy úgy csináld .Én másképp látom a dolgot pont , hogy akármilyen kritikát , vagy észrevételt elfogadok , mert lehet pont valaki meg lát olyan dolgokat amik felett elsiklok , és így könnyebb korrigálni is a hibákat ez akárhogy is nézzük csak segítség legyen az negatív , vagy pozitív hozzászólás.

És egyébként én nem haragudtam meg , hogy nekem címezted a legelején az egészet , sőt megtiszteltetésnek vettem , mert hát felrakhattad volna új hozzászólásként is nem ? Na részemről nincs harag ,és legközelebb nem fogom véleményezni a munkádat csak ha te akarod megfelel így ?

Kokozo :: Persze hogy van Alkotó a szerző.
A hozzászólás módosítva: Szept 22, 2012
(#) kaqkk válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Szept 22, 2012 /
 
Ma csináltam egy újabb kísérletet : sima nyomtató lapra (lézerrel) megcsináltam a "filmet"
és szilikon spray - el lefújtam (terítettem rá egy celofánt hogy ne kenjem össze az üveglapot és levilágítottam a szokásos 5 sec ideig . Jelentem a technológia működik csak picivel hosszabb időt kell neki adni .
(#) Moderátor hozzászólása Szept 22, 2012
 
Eyess, Simpi!
Nagyon kérlek Benneteket, hogy ne kezdjétek el (újra) ezt a parttalan vitát!
Köszönöm.
(#) nagy hoho válasza sastas01 hozzászólására (») Szept 22, 2012 /
 
Nem lakom nagy város közelébe, ezért kérdeztem, hogy készít- e valaki itt filmet. Úgy látszik mindenki vasal. Azt sem tudok.
(#) kaqkk válasza nagy hoho hozzászólására (») Szept 22, 2012 /
 
Én pausra nyomtatom a filmet lézernyomtatóval
de éppen ma próbáltam a sima nyomtatólapot ,
(#) mate_x válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Szept 22, 2012 /
 
Nekem Konica Minolta PagePro-m van. Pauszra nyomtatok vele, majd a pauszt egy kicsit nitrohigító gőzében párolom. Egy rétegben is tökéletes dry fóliával.
(#) emmzolee válasza (») Szept 22, 2012 / 10
 
***
A vitát lezártuk, ennek a hozzászólásnak semmi értelme, feleslegesen kezdődne újra a vita miatta, ezért a hozzászólást eltávolítottam.
Frankye
A hozzászólás módosítva: Szept 23, 2012
(#) _vl_ válasza nagy hoho hozzászólására (») Szept 22, 2012 /
 
Szerintem kisebb városokban is léteznek nyomdák. Pl. Mezőkövesden tuti van.
(#) sastas01 válasza nagy hoho hozzászólására (») Szept 22, 2012 /
 
Viszont ha gondolod akár postán is megoldhatjuk.
Ha érdekel, akkor beszéljük meg a többit üzenetben.
(#) guliver83 hozzászólása Szept 23, 2012 /
 
Sziasztok!

Nincs meg valakinek a Watt által tervezett kapcsolási rajza Sprint Lajout-ban?
Bővebben: Link
(#) kokozo válasza guliver83 hozzászólására (») Szept 23, 2012 /
 
Szia! Nincs de ha gondolod 10 perc alatt megcsinálom mert elég egyszerű kapcsolás.. Csak valaki árulja el, hogy a c16-c17 mi?
(#) pepe091 válasza kokozo hozzászólására (») Szept 23, 2012 /
 
Ott van, két 10 mikrós 10 V-os kondik.
(#) kokozo válasza pepe091 hozzászólására (») Szept 23, 2012 /
 
Értem én de hova mennek? Mert sehová nincs kötve.. Ha meg a mellette lévő sávra, akkor meg nem sok értelme c13-at kicserélem nagyobbra (33µF-ra) és ugyanott vagyok..
(#) kokozo válasza kokozo hozzászólására (») Szept 23, 2012 /
 
Na összedobtam neked.. Rá lett téve az a 2 kondi is aminek semmi értelmét nem látom..ledeket szenzort, hőmérsékelt potit, fűtés kikapcsolót kivezettem. Előtte azért nézd át!
(#) pepe091 válasza pepe091 hozzászólására (») Szept 23, 2012 /
 
Ja, értem már miért kérdezted... Nincsenek bekötve sehova. Vagyis látszólag! Majd aki megépítette már, megmondja, miért is vannak ott.
(#) watt válasza kokozo hozzászólására (») Szept 23, 2012 /
 
Szia! Azokkal lehet beállítani az időzítést más nagyságrendbe, ha beépíted. A potival nem lehet kellő pontossággal átfogni a tartományt. Ha túl gyors lenne az ütem a motornak, akkor a kondikkal felezni, harmadolni lehet. Csak egyszer kell beállítani kísérletezéssel, utána már jó. De ha jól emlékszem nekem elég volt a 10uF.
(#) pjg válasza watt hozzászólására (») Szept 23, 2012 /
 
Mi érzékeli a hőmérsékletet? A KTY84 dióda? Nekem léptető motoros laminátorom van ezért csak a fűtést tudom innen vezérelni.
(#) kokozo válasza watt hozzászólására (») Szept 23, 2012 /
 
Szia! Köszi a kiegészítést, a nyákrajzra ráterveztem mind a 3-at amennyi kell akkor annyit kell használni belőle.
(#) nagy hoho válasza sastas01 hozzászólására (») Szept 23, 2012 /
 
Köszönöm, de már kaptam ajánlatot.
(#) watt válasza pjg hozzászólására (») Szept 24, 2012 /
 
Igen, a dióda. A motorokat lehet szakaszos üzemben működtetni(be-ki), csak be kell állítani az ütemet.
(#) Moderátor hozzászólása emmzolee hozzászólására (») Szept 24, 2012
 
Szóltam, hogy zárjuk le a vitát, nem? Többször ne kelljen már szólnom e miatt!
Ha megint gond lesz, kénytelen leszek keményebb eszközöket is igénybe venni.
(#) gulasoft válasza eyess hozzászólására (») Szept 24, 2012 /
 
Kicsit nem voltam, mert házat szigetelek, és valahogy sikerült kikapcsolni a téma figyelést.
Szóval nyomdai film:
200*440-es méret 500Ft.
10darab az 5000Ft, ez cirka 1m2. Szólja ha elkészült az egy négyzetméteredik nyákod.

(#) gulasoft hozzászólása Szept 24, 2012 /
 
Hmm. Nem töröltem, hiába vszem ki és rakom be az értesítést, nem jelenik meg a figyelőben. Valami elromlott.
(#) eyess válasza gulasoft hozzászólására (») Szept 24, 2012 /
 
Nem biztos , hogy nálad a hiba tudod új az oldal , és még alakítgatják.
Azt hittem már nem gyártasz nyákot tudod , hogy pedig pont miattam nem voltál ennyi ideig itt , ezt tudtad ?Na mindegy ez már a múlt.

Neked jó árban van az a méret , én nem járok nyomdába , de valaki itt azt írta 500 - 700 Ft ba kerül.Nem is akkor van lényege a dolognak, amikor sok kell , és van miért elmenni a nyomdába az úgy más tészta .De amikor pont egy darab kell , és mondjuk egy hétvégén kellene megcsinálni , akkor jól jön az a nyomtató.
Következő: »»   828 / 1385
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem