Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   675 / 1274
(#) ádinka válasza kadarist hozzászólására (») Okt 2, 2012 /

Csak 200-asra tudom rakni, úgy 16,5...16,9 között ugrál.
A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2012
(#) Kispotter válasza kadarist hozzászólására (») Okt 2, 2012 /

Igen igen.. Kössem rá a DVD lejátszóra és mérjem meg az 5. érintkezőt?? Vagy mi legyen??
(#) kadarist válasza ádinka hozzászólására (») Okt 2, 2012 /

Ezt a 17V-ot hol méred?
(#) kadarist válasza Kispotter hozzászólására (») Okt 2, 2012 /

A DIN csati 1-es lábára (AV select) beadott 12V kapcsolja át a csatlakozót bemenetre. Tehát alapból videokimenetként szolgál ez a csatlakozó.
(#) ádinka hozzászólása Okt 2, 2012 /

A 3-as és a 6-os lábon, bár annyiból elronthattam, hogy én a hálózati bemenethez képest (táp) mérem. A tunert hogy lehet felismerni (bocsi a tudatlanságom miatt)?

A tunerbe kell belecsatlakoztatni az antennadugót. A hálózatot felejtsd el, mert még megrázatod magad. Hány éves vagy?

20, csak az elektronikai dolgokban nemvagyok túlzottan otthon, ahogy azt te is észreveheted. De óvatosan bánok a dolgokkal, odafigyelek, tudatomban van hogy veszélyes dolgot csinálok.. ha veszélyes dolgot csinálok. Ja és így már értem, szóval ahova az antenna megy, annak a falára érintsem a másik véget...

Szóval akkor ha jól értelmezem akkor a TV-n ez alapból videó kimenet és hogyha az 1-es láb kap +12 V-t akkor válik bemenetté?? Szóval ha az 1. lábnak adok valahogy 12Voltot akkor jó lesz??

Kösd a csatlakozóra kivezetett saját 12V-ot az 1-es lábra és már át is kapcsoltad.

Akkor a károk elkerülése érdekében még egyszer megkérdezem.. Szóval az 5 ös lábat ami kijön a DVD ből és belemegy a TV be a din csatlakozóba kössem össze az 1.-el?? Mármint a kábel végébe??
(#) waldi75 hozzászólása Okt 2, 2012 /

Vestel 11ak19 pro készüléknél.Elkók cserélve.Tápfeszek rendben.(115V+-14V 185V stb) A kép kontúrjai cirádásak.A sorkimenő körüli inpulzus koondik is cserélve.(7n6,560n stb) Már a sortrafóra tudok csak tippelni de valami azt súgja még sem ott a probléma.
?

Nos, most meg nincs feszültség, de inkább csináltam képet hogy hol mértem (a pozitív felét először a 3., utána a 6. lábhoz illesztettem, a negatív felét pedig közben a megjelölt helyen tartottam).

Indulj el a 6-os lábról és a nyákfólia vezetősávját követve el kell jutnod egy ellenállásig és egy diódáig, ami a sortrafó mellett van.
(#) kadarist válasza waldi75 hozzászólására (») Okt 2, 2012 /

Szia!
Oszcilloszkópod van?

A DIN csati 5-ös lábát kösd az össze az egyessel, a csatlakozó hátulján.
(#) ata843 hozzászólása Okt 2, 2012 /

Betettem a kondenzátorokat, de nem változott semmi. Sajnos nem vagyok szakmabeli, úgyhogy remélem hogy nem rontottam el még jobban. Elég nehezen tudtam beforrasztani. Lényeg az, hogy nem lett jobb a kép, úgyhogy kiforrasztottam az IC-t. Elég macerás volt a sok láb miatt. Kondenzátor tönkremehet, ha sokáig masszírozom a lábát a forrasztóval?

Oké. De nem a TV hátulján kötöm össze mert a kábelen egyszerűbb nem kell hozzá leszedni a szekrényről a TV-t mindjárt megnézem. Köszi szépen!!
(#) kadarist válasza ata843 hozzászólására (») Okt 2, 2012 /

Tönkremehet, de miért kell sokáig forrasztani? Gyantás ónnal egy másodperc a forrasztási idő, optimális pákahő mellett..
(#) zenebolond hozzászólása Okt 2, 2012 /

Na Gyerekek az van, hogy az ITT TV-m behúzta a függönyt, amint a mellékelt kép is mutatja.
A lányom nézi a kedvenc műsorát, egyszer csak sikít, hogy - Apa mi van ezzel a TV-vel?
Azzal kezdődött, hogy egy vékony vízszintes csíkba ugrott össze a kép. Na mondom, - Ki ment a sorvégtranyó. Mire ki akartam kapcsolni csattant valami (de nem tudom mi mert semmi nem szált el benne), és azután a mellékletben szereplő képet adja. A sorvégtarnyó jó, már csak a sorkimenőre tudok gondolni (nem látszik rajta semmi, hogy az csattant volna el). Kicseréltem benne a PTK-t, mert előtte már vacakolt a kép. Kicseréltem benne a puffer kondit. Hang az van.
Na, mondjon nekem valaki valamit.

TV.jpg

(#) kadarist válasza zenebolond hozzászólására (») Okt 2, 2012 /

Megszakadt a soreltérítő tekercs áramköre. Tüzetesen nézd át a panel forrasztási oldalát, a csatlakozókat . Az is lehet, hogy a sorkicsatoló kondenzátor szakadt meg, ami a soreltérítő tekerccsel van sorba kötve.
(#) zenebolond válasza kadarist hozzászólására (») Okt 2, 2012 /

Kb milyen értékű kondit keressek? 72cm-es képernyője van a a TV-nek.
Igaz ma már nem fogok vele vacakolni.
(#) ata843 válasza kadarist hozzászólására (») Okt 2, 2012 /

Az az igazság, hogy semmi rutinom nincs ebben. Ráadásul nem tudtam széthúzogatni a kábeleket, ezért a helyén hagytam az alaplapot és alulról forrasztottam. A gravitáció pedig ellenem dolgozott rendesen...

Valamit elfelejtettél...

Éspedig? köszi a választ előre is.

Ez miért szükséges..?

Jó lenne tudni az ITT tévé típusát.

Azért szükséges, hogy megtudd, hol akad el az IC tápfeszültsége. Azt írtad, hogy a 3-6-os lábakon nem mértél feszültséget bekapcsolt helyzetben, amikor csak egy fehér csík volt a képernyőn.

Igazad van: ITT NR 28ST10

Sorry

Keresd meg a C522-t (1uF, 160V), sortrafó mellett. Nézd át a környezetét is.

4.djvu

Nem tudom megnyitni a mellékletet mert nem win 32 alkalmazás!
De amit mondtál megnézem majd.
Köszi
Következő: »»   675 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem