Fórum témák
» Több friss téma |
Segítségetek kérném!
Láttam pár fajta feszültség őrt az oldalon de csipogósat és 24v-osat nem. A kérdésem és elképzelésem az lenne, hogy faterom bedugja a kamionba, szivargyújtóba (24V) a készüléket és amikor pl. alszik a készülék pirosan villágít + hangosan csipog (pl.: 200Ft-os épresztőóra csipogója) mikor az akumlátorban a mobilhűtőnek köszönhetően a feszültség 23-23,5V köré esik (akár állítható is lehet); ha 24V felett van akkor zölden világít. Kapcsolási rajzok, nyáktervek és ötleteket előre is nagyon köszönöm. Nem utolsósorban elnézést ha feleslegesen nyitottam új témát.
Találtam egyet, egyszerű mint a faék. Én mondjuk a potméter és a tápfesz közé tennék még egy kb. 8,2k ellenállást.
Előre is köszönöm válaszod, a héten meg is csinálom és mondom is a tapasztalatokat
Na végre. Ha minden igaz ezen a héten lessz időm megcsinálni. Esetleg nyákterv van rolla valakinek?
Szia
Tudnál egy kicsit segíteni? A rajzon a "741" jelű alkatrészt nem tudom hogy kössem be. Amit a boltban kaptam az egy 8 lábú (18a99cm ua741cp) ilyen feliratú IC. A lábait tudom hogy melyik melyik 1-8-ig de hogy hova kössem ezt nem mert a rajzon nem igen látom a számokat. Márt kész az egész átnéztem husszor. Minden fasza és nem csinálja amit kell, tuti ezt kötöttem el. Válaszod előre is köszi.
Hát bakker szétvág az ideg. Most sem működik de ha ide-oda próbálkozok akkor annyit tudok csinálni hogy azt beálítom hány V-nál kezdjen el sípolni, de nekem azt kéne hogy csinálja hogy mikor leesik egy bizonyos feszültségre akkor sípóljon (pl.:25V-ról 18V-ra) ne pedig akkor ha eléri a (Pl.: 25V-ot).
Valami SOS ötlet esetleg holnap reggelre jó lenne ha össze tudnám hozni mert akkor ugrik be fater kajáért a kamionnal. Még egyszer köszi a segítséget.
Használj NPN tranzisztort úgy, mint itt.
Oké
Megyek és dúrok is a lomosban hátha lelek eggyet. Köszi.
Csak nem az igazi.
Mi van akkor ha egyszerűen ugyan azt megépítem amit a te melléket oldaladon van csak fényre csipog? A fényérzékelő helyett egy 10kohmos potit teszek a tápra meg egy 7812-őt? Beszéltem hajnal faterral az a lényeg hogy 23V-tól lefelé sípoljon de 23V felett ne. Esetleg nem lehetne ezt poti nélkül megépíteni erre az értékre beállítva pl. egy ellenállással?
Szia!
Ebben a kapcsolásban nem lehetne a tranyót fettel vagy tir-al helyettesíteni /milyen tipus, hogy kössem be/? Mert megépítettem s működik is tökéletesen csak amikor elkezd nyitni a tranyó akkor már elkezd sípolni s elég nagy tartomány míg teljes hangerőn szól. Köszi.
Kapcsoltasd relével a sípolódat és akkor határozott lesz a megszólalás.
Kipróbálva így tökéletes! Köszi a tippet!
Fontos belerakni? Mert már dobozolom.
Hátha valakinek a hasznára válik!!
Na szóval az a gondom hogy nem bírom pontosan belőni, hogy pl.:23,5V-tól lefelé sípoljon. Amikor elkezdjük elindítani a kamiont akkor sípol egy kicsit mivel sokat esik a feszültség, de 26v-ról nagyon sokat kell esnie hogy sípoljon
Hello!
Nem csodálom, ekkora poti átfogással, szinte semmit nem lehet beállítani. Tegyél a poti alá egy 33kohm-ot, fölé egy 100kohm-ot, és akkor beállíthatod 20..27V között. üdv! proli007
Sziasztok!
Mit kellene változtatni ahhoz hogy 12 Voltos akksihoz is lehessen használni? Elég lenne a stabot 5 voltosra kicserélni? A 24 voltos verzió tökéletesen működik csak nem lehet 12 voltra beállítani a potival. Köszönöm. Ez a nyákja van egy 12v-os relé is benne, azt is 5 voltosra kellene kicserélni? A hozzászólás módosítva: Júl 13, 2013
Hello! Inkább 6V-osra, és 6V-os relére. Mert a 741-nek nem álma az 5V tápfesz..
De kicsit okosabb is lehetett volna a kapcsolás. Mert ha hiszterézist készítettek volna a komparátornak, a relé szükségtelen lenne egy csipogóhoz. De ha van kedved ezt még mindig egyszerűen megteheted, ha egy 100kohm-ot teszel a tranyó kollektora és az IC 2-es lába közé. A Buzzer relére menő lábát, meg átkötöd a tranyó kollektorához. üdv!
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne ,hogy lehet e 24v -os kenyérpirító (építeni) vagy egy gyári 220 -at átalakítani? (Kamionba használnám) előre is köszi a segítséget!
12 és 24V-os háztartási készülékek
Elvileg lehetséges. A fűtőszálat kell áttekerni, 24V-ra. Csakhogy Számolni kell kb. 35A áramfelvétellel. Egy 220V 1200VA inverterrel lehet jobban jársz. De ez is kb. 30 ropi... A hozzászólás módosítva: Dec 25, 2013
Itt nem találtam kenyérpirítót
A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2013
Ez nagy meló lenne?
A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |