Fórum témák
» Több friss téma |
Azt a kijelzőt nem tudod rákötni ez a kapcsolás nem karakteres kijelzőhöz készült
Igazából csak azért kérdeztem, mert van egy autós rádióm, amiből ez a három kivezetés is jön ki, (Rávan írna a rádió tetejére a szinek jelentése, és ez a három betűs dolgok vannak oda írva) és gyárilag egy egyszerű kétsoros kijelzőn mutatja a rádió állomásokat meg stb... (Suzuki ignis) Szóval a rádióm megvan, de kijelzőm az nincs hozzá. Arra gondoltam egyszerűen csinálhattam volna hozzá.
Ezek a jelölések spi kommunikációt sejtetnek Az mrq az a reset ,scl az órajel és az sda az adat kimenet a pwr valószínűleg a kijelző fényerejét állítja . Szerintem a suzuki valami cél ic-t használ a kijelzőjéhez ..
A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2012
Így valahogy, ahogy Kaqukk írja, azzal a különbséggel, hogy I2C a kommunikáció, de ez alig lényeg. Szerintem azon az oldalon, ahonnan Wiewer rajza származik, lehet találni egy autórádióhoz illeszthető "Opel display"-t, ami egy olyan LCD-ből áll, mint neked van, viszont a kommunikációt még egy PIC igazgatja. Muszáj, mert ha csak a kivezetések számát nézed, már az sem passzol.
A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2012
Köszönöm a infót. Akkor ez felejtős. Kell valami egyértelműen a két kütyü közzé.
Jó reggelt!
Nekem is szerepel a távlati terveim között egy fedélzeti computer. Feliciában a km számlálás úgy van megoldva, hogy az óracsoport hátulján van egy pici mágnes karika amiről le lehet venni a jelet egy hall szenzorral. Na meg persze van benne egy "butuska" motorvezérlő is ami kwxxxx protokollt használ. Ha egyszer megfejtem a működését akkor onnan sokmindent ki lehet majd olvasni. Üdv! A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2013
Helló minddenkinek. Jutott valaki valamire az opel TID kijelzőjével? Vagy foglalkozott valaki komolyabban a dologgal? Én most szántam el magam hogy piszkálgassam. Összekapcsatoltam egy 16f819-el (SDA, SCL, MRQ) és CCS compilerrel, de valahogy nem akar sikeredni a dolog. A találtak alapján (bár németül többminden van de azt nem igazán értem) összeállítottam a kis programom i2c-vel. Látva hogy a kijelző nem reagál lefutattam proteusba-n i2c megfigyelővel és a program szerint mindent szépen kiküld. Valaki tudna segíteni akinek sikerűlt kiírni valamit bármivel avr arduino pic, asm c basic, a kijelzőre? Bámi segítseg jó lenne mert lehet hogy én nem értettem meg az elvet. Kérésre csatolom a programom. Előre is kösz a fáradságot.
A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2015
Ha meg tudod figyelni a jelet, egyszerűen keress egy hozzávaló autórádiót.
Sajnos nincs oszcilloszkópom, ezért csak arra támaszkodhatok amit az interneten találtam. Ahol egyhangúak a ciklusok, a delay-ek amik változnak. És az i2c_write-ot sok helyen meg írják, csak azt nem értem, hogy miért nem engedik a compillernek hogy elvégezze. Bár ez program nyelvenként és compillereként változó, hogy tud e olyat egyáltalán.
SDA-1 SCL-1 MRQ-1 MRQ-0 delay MRQ-1 I2c_start I2c_write(0x94)// lcd cim MRQ-0 I2c_write // 8 karakter kiírás . . x10 . . MRQ-1 I2c_stop Ez volna az alap i2c portos mikrokontrollernél |
Bejelentkezés
Hirdetés |