Fórum témák
» Több friss téma |
Én a panel tápfeszültségére gondoltam hogy azt nézd meg.De legalább tudjuk hogy a motor jó.
Hmm ez érdekes....ilyet még nem láttam.Amúgy szerintem a 2 ugyanaz mind a 2 egy NTC. Próbáltad már a másikra rádugni?
Próbáltam, de nem megy bele mert más a foglalat :S
A panel be tápjánál az egyik pont 110V a másik 230V. A hozzászólás módosítva: Okt 22, 2012
Nekem a sárgával karikázottnál van a termisztor pont így is néz ki.De ahogy nézem abban valóban van egy termisztor...azt csak viccből rakták bele???Érdekes.
Nem tudom miért van benne, de azt igen, hogy új kora óta nem volt soha bekötve :S
Azt nézd meg hogy a relék megkapják e a 12/5 V-ot!(Én mosógép panelen 110V-os relét még nem láttam)és azt a 12 vagy 5V-ot(nem tudom hogy azon a gépen milyen) nézd meg hogy megvan és hogy egyáltalán a relékig eljut e.Meg azt a trafót ami zúg azt megnézném. Esetleg nem történt a gépben fűtőszál csere?És ha tudsz akkor a gép paneljáról rakj fel egy képet.
A hozzászólás módosítva: Okt 22, 2012
Teszek fel képet a panelról.
12V -ot kapnak a relék és meg is kapják.
Egy kérdés:Azt mondod megkapják a relék a 12V-ot .....de akkor miért nem húz meg?Szerintem a reléket vedd ki és adj neki egy sima elemről áramot annak kattogni kell ha nem akkor csere.Esetleg próbáld meg átforrasztani.
Kivettem mind a 3 relét, adtam nekik áramot és mennek ( kattognak ).
Össze is zárják az érintkezőiket. Visszatettem őket és ahol 12V -nak kellene lenni ott 220 VAC van
Szerintem azt a trafót nézd meg mindenképp!Az előbb mikor nézted akkor 12 V volt most meg 220V van ott? Ott 12V nek kell lenni nem 220 nak
A hozzászólás módosítva: Okt 22, 2012
Megnéztem a trafót:
5 lába van neki, ha mindet a 0-hoz mérem akkor 4 lábon van 230V, az 5. -en 1625 VAC -t mutat a műszer. A többi eredmény a képen : A bekeretezett: 1675VAC Az összekötött: 9VAC A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2012
Biztos hogy jól mértél? 1675 V? szerintem mérd meg mégegyszer a 9V az reális.Kövesd vissza a relé vonalát és azt ellenőrizd.
Itt a méréssel biztos nem stimmel valami, mert ha a 12VDC relé kap 220VAC-t akkor az még egyszer nem fog működni, de itt azt hiszem utána még működött a relé.
Palkó
Sziasztok!
Elektronikával is foglalkozom (de háztartási gépekkel sohasem), sejtem, hogy vége lett a motorvezérlő elektronikámnak. Azért teszek egy próbát, hátha van tippetek: AWE2214 Whirpool A+A 700 típusú gép ezt csinálja: Minden fokozatban rendesen kimos, tökéletesen veszi a vizet. Fűt, hűt, kenyeret szel, pacsit ad. Ellenben amikor a centrifugáláshoz ér, azt ciklikusan ismétli, soha nem áll le Mikor végezne a centrivel, újrakezdi a centrifugálási fokozatot /tehát nem a teljes mosást/. Ilyenkor mindig kézzel kell leállítani a mosást a végén, hiszen a centrifugálás után állna le, és oldana fel a fedélzár, lenne készen a komplett művelet. Mivel végtelen ciklusú a centri, ezért a leállás, fedélzár-nyitás sem történik meg automatikusan. Hibajelzők nem világítanak, sohasem világított egy sem. Van valami tippetek? Szűrők tiszták, fura hangokat nem ad. A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2012
Szia!
Én is elektronikával foglalkozom, de úgy gondolom, hogy alapból a szenzor(okat) kell megvizsgálni, mert az is előfordulhat az elektronikai hibán kívül, hogy nem érzékeli, hogy már nincs benne víz ( többször írtak már itt ezzel kapcsolatban, olvass vissza!) ! Steve
Sziasztok,
Megnéztem ahogy mondtad:levettem a centrifugát 0-ra.De a mosás végén akkor is ment a centrifuga és a szivattyú egyben...azt viszont nem tudom, ha leveszem a centrifuga fordulatát 0-ra akkor a mosás fázis végén és az öblítőfázis végén kell e hogy menjen a centri:SDe gondolom kell mennie, másképp nem tudná kinyomni a vizet a ruhákból. Kissi a szenzorok alatt a vízszintszabályzót érted?Már amikor megáll a program végén és nem megy tovább levettem a szabályzóról a csövet és megfújkáltam, kattant, nem érzékelhet vizet, de úgysem áll meg illetve lép tovább.
Azt csinálja centrinél hogy fölpörög villannak a lámpák majd kezdené újra?Ha igen akkor haldoklik lik a panel tápja. Illetve a testzárlatos fűtőszál is okozhat ilyet.
Hali,
Bekapcsoltam egy függönymosó programot ahol nincs semmiféle centrifuga.Ott átlépett a mosásból az öblítőprogramra és az öbítés végén normálisan leszivattyúzott és meg is állt.Úgylátszik csak akkor nem akar megállni, ha a szivattyúzás mellett van centrifuga is...
Igen, pontosan, ma megfigyeltem. Teljes felpörgés előtti kb. 85%-ánál mindkét LED elpislákol, és akkor kezdi újra a centri programot. Logikus, mert ha ezt táp megszakításnak érzi, akkor áramszünetnek veszi, és azért kezdi újra.
Mi haldokolhat a tápban? Kondik kiszáradnak?
Akár az is vagy egyszerűen nincs kellő kapacitásuk.Cseréld ki a kondikat a táp részen és újra menni fog!
Ha levetted a centrit 0 ra akkor semmilyen esetben sem szabad centriznie!(legalább is az olaszok a használatiban ezt írják:" A készülék automatikusan megakadályozza hogy a beállítottnál magasabb fordulaton centrifugáljon"........)Azt csináld meg hogy tömd meg ruhával és a motort külön direktbe kösd rá a 220 ra 10-15 másodpercre!Ha rendesen felpörög akkor nincs miről beszélni akkor az elektronikán kell keresni a hibát.
Hello,
Ok, valamelyik nap rákötöm ma már nem mert késő van...azt Én is olvastam a használatijába amit írtál, de azt nem arra írja: "A különféle programokhoz beállítható maximális fordulatszámok: -pamut 1000 -szintetikus 800 ... A gép automatikusan megakadályozza, hogy az egyes programokhoz maximálisan beállítható fordulatszámnál magasabban centrifugáljon" Szóval az előírtnál nem mehet többel akármennyire állítom. Már csak azt szeretném tudni, hogyha leveszem a centrit 0ra, akkor csak a végén nem kell centriznie vagy a programok között szivattyú alatt sem szabad neki.Mert az a baj, hogy program végére ugye soha nem jutok el mert megáll...max manuálisan.Ezért lett volna jó egy műveleti rajz, de sehol nem találtam:S Valamelyik nap megnézem majd jelentkezem
Műveleti rajzot ne is keress mert a büdös életbe nem fogsz hozzá találni vagy ha igen akkor meg olyan minőségűt hogy magad sem fogod érteni. Szerintem ha a centrit leveszed 0 ra akkor semmikor sem szabad neki centrizni. Ja mégvalami: üresen sem lép át az öblítésre?
Üresen még nem próbáltam.Akkor megnézem azt is majd.Köszi
Sziasztok! Volna egy kis gond az egyik mosógéppel (Whirpool 7629), mégpedig sz, hogy semmi életjelet nem ad magáról. Semmilyen hibaüzenet vagy egyéb jelenség a kijelző részen. Hogyan lehetne megtudni, hogy egyáltalán működésre lehet-e bírni? Mit kellene megnézni a panelen a tápfeszültségen kívül? A doksiját nem tudom feltölteni mert túl nagy még tömörítve is. Ha program cseréről lenne szó, akkor kihez forduljak bizalommal ez ügyben? A segítséget előre is köszönöm.
Szia!
Megmértem megint és annyi 1675V :-O
Szia!
Hány voltos méréshatárban mértél ?! Steve
A zdf211 mosogatógép légsűrítőjét megnéztem. rendbe van volt benne kosz amit kitakarítottam.
A lényeg elindul a program, feltölti vízzel nem áll hibára elkezdi melegíteni a vízet de mosómotor nem indul el, vajon míért ?? a motor jó műkszik. ami még lényeges: volt egy programlap vezérlőlap hibája , a triakot ami szétrobbant kicseréltem. Hol keresgéljek mi lehet a hiba ?? nincs valakinek egy ilyen bontott elektronikája, olcsón?! EDW 500 eletronika. Köszönettel: Feri
Sziasztok!
Nekem egy AWG 722-es automata mosógépem van, ami n a következő hiba jelentkezik: benyomva a bekacsoló gombot a lámpa világít, és ennyi. Se egy kattanás, nem nyitja a vízszelepet, nem zár az ajtózár. Van valakinek ötlete, mi lehet a baj? Esetleg egy elektromos kapcsolási rajz róla ha valaki rendelkezik ilyennel. Eőre is köszönöm. Riki |
Bejelentkezés
Hirdetés |