Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Quad 606,707, és 909-es erősítő tapasztalatok és hibák
Témaindító: soos csaba, idő: Okt 25, 2012
Témakörök:
Sziasztok, azért nyitottam ezt a témát, mert ilyen még nincs, és csak szanaszéjjel leltem itt ott egy egy fórumban egy két hozászolást a 606-os Quad-ról, és társairól. Na most ide össze lehet gyűjteni az összes tapasztalatokat hibákat, ha valaki már meg építette valamelyik változatot, és fel tehet tenni rajzokat panelterveket is. A Quad 405-os erősítőt mar mindenki ismeri, most jöjjön egy kis újítás a Quad történelemben!
Szia! Nem férne el a tuningban ez a néhány igen ritka változat?
Indulásnak egy kis ízelítő. Itt van mind három típusnak a rajza.
Hat szerintem nem, mert ezek a végfokok már egy más kategóriába számítanak szerintem, itt legyen csak szó a 606,707, és a 909-es Quadok-ról!
Egy kérdésem volna sokáig néztem a rajzot és van benne egy arámkor ami nem tudom hogy mire is szolgál az áramkörben. Mi a szerepe ennek a kis kapcsolásnak?.
Ha megfigyeled nincs a transzformátornak közép megcsapolása. Itt készül a +/- táptól arányosan elosztott GND. Jobbára így szoktam minden erősítőt megépíteni. Bővebben: Link
Értem, és mivel jobb ez a meg oldás, mint mikor van a trafón egy középső leagázás is GND? Amúgy bármilyen erősítő kapcsoláshoz lehet ezt használni?. Ez +-50V-hoz van ki számolva gondolom, ha nagyobb feszültség van akkor kel változtatni az ellenállásokat meg a tranyokat is?
A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2012
Nem alakulhat ki földhurok! Csendesebb lesz az erősítő. A Köbzoli által ajánlott Sipos Gyula cikksorozatban erről is esik szó.
Az így kialakított tápot viszont nem lehet segédáramkörökkel aszimmetrikusan terhelni: relé, ventilátor stb.
Értem, akkor ez az áramkor csak a végfokot táplálja, a többi áramkörnek meg külön trafó kell akkor?. Még egy kérdés, de szabad közösíteni a végfok GND-jét a többi arámkor GND-jével?.
Itt egy komplett rendszer Alkotó gyönyörű átrajzolatában: Bővebben: Link
Szépnek szép, de mi van akkor ha élőfokot akarsz tenni a végfok elibé?, azt is külön trafóról szabad csak járatni?.
Mint írtam, csak az aszimmetrikus terheléstől kell tartózkodni.
Értem.
Pont ezt akarom megcsinálni. (Quad 606)....Most böngészem az alkatrészeket miket is lehet beszerezni hozzá..Esetleg mivel helyettesíteni a régieket.
A módosított tápegységről tud valaki infót adni? Esetleg a kapcsolási razját közölni?
Köszönjük a fel töltést sokat segített ez a zip fájl!
Elég sok mindent összeszedtem a 606-ról. Itt a gyári manual:
Gyári manual:2
Egyesíteni kell a fájlojkat ,mert nem lehet 2 megánál nagyobbat feltölteni....... A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2012
A gyári manual 2-oben valami crc fájl van és nem lehet meg nyitni, mivel lehet azt megnyitni?.
Egy kérdésem volna a Quad 606-osal kapcsolatban, van benne 4 tekercs,(1uH,20uH, 2darab 2uH-tekercsek) na most az érdekelne hogy ezeket a tekercseket milyen méretű cséve testre kell fel tekerni hányas vastagságú drótból és hány menetet?, es hogy legmagosak e?. Ha valaki tudja ezeket a paramétereket akkor azt kérem jelezze!
Tc , -kijelölöd csak a crc fájlt ,majd a fájl menüben a fájlegyesítés.
Töltsd fel az egészet a Google Drive-ra, onnan osz meg és akkor nem kell egyesíteni.
Ez engem is érdekelne. Vannak képek a tekercsekről (kínai forrás). Ferit rúdra van egy pár menet tekerve rézhuzalból. Most a ferrit rúd a kérdéses, hogy hol lehet olyat beszerezni.
Nekem azt írja ki erre hogy Nem alkalmazható funkció!
Elküldtem a mail címedre..
Koszi!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |