Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
A tápegység tudjon 3A-t /legalább/ és 12V-os legyen. Ha komoly zárlatvédelmet is tartalmaz akkor nem biztos, hogy nem kapcsol le az izzó kicsi hidegellenállása miatt pl: gyengébb pc-táp.
Ez csak az LCD-t meghajtó IC. A kijelző adatlapját kellene megnézni.
2 fekete kiöntött ic van rajt és köztük a 1602A felirat. Ebből hogyan tudom meg? Vagy mit nézzek rajta?
Üdv!
Miért van szükség akku feszültségőrre? Jól sejtem, hogy ne tudjon 'túlmerülni' az akksi?
Jól tudod. 10,7 - 11 V között lekapcsolja a terhelést az akkuról.
Köszi! Milyen kapcsolást érdemes ehhez megépíteni?
Építeni elég nehézkes főleg ha Lipo-ról van szó.
Bővebben: Link
Azt nem lehet túlmeríteni, felesleges az akkuőr. A NiMh akkuk élettartama akkor lesz a leghoszabb ha mindig teljesen lemeríted, majd teljesen feltöltöd.
Kell egy komparátor, ami kapcsol egy kapcsoló elemet, relét, tranzisztort, FET -et, stb.
"A gyártók által közreadott kisütési karakterisztikákból kiolvasható, hogy a kisütés végfeszültsége mindkét típus esetén 1 V."
Bővebben: Link Szerintem cellánként 1V-ig szabad meríteni.
Hello!
Vásároltam egy Fahrenheit 28092-es pákát, és az volna a kérdésem, hogy milyen hegyet lehet belerakni, mert gyárilag csak egy darab van hozzá. Leírásában nincs róla szó. 30 wattos a páka. Illetve a vezetékét lehet-e hosszabbítani, mert rövidnek találom kissé. PC tápkábelére gondoltam, mert földelt csatlakozó van rajta, vagy megcsinálhatom egy normál 220-as kábellel is a toldást, pl. egy régi kazettásmagnóéval, és így kimaradna a földelés.
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem ,hogy hogyan oldható meg az ,hogy egy kapcsoló felkapcsolásakor valami csippan egyet lekapcsoláskor pedig kettőt. ezt ,hogyan lehetne megondani?
Helló havranarpi!
Nekem abból amit leírtál az sem világos, hogy azt szeretnéd, hogy kik és bekapcsoláskor csippanJON valami, és erre keresel megoldást, vagy valami csippan, de nem tudod mi az és meg akarod találni így erre keresel megoldást? :>
Nem akarlak elkeseríteni, de ez a fajta páka nem igazán elektronikai célra való. Inkább forrasztó állomásra lenne szükséged.Ha ehhez a pákához akarsz póthegyet, akkor például itt találsz ilyet. (Egyébként a google első találatként hozza...)
A kábel meghosszabbítását nem javaslom, mert az áramütés veszélye fennáll!
Sziasztok !
A kérdésem az lenne, hogy: Adott egy 3 tengelyes gyorsulásmérő szenzor ( MMA7361LC). A kimeneti impedanciája egy tengelyen ( X tengely )= 32kohm. Én mérni szeretném a feszültséget ezen kimeneten, egy feszültségmérő kártyával ( NI 9201 ) ,aminek a bemenete 1Mohm. A teljesítményillesztési szabály szerint a két ellenállás értékét azonos szinte kéne hozni, itt kvázi 1Mohm-ra. De az IC katalógusa szerint a kimentet 10Mohm-os ellenállással kéne illeszteni. Ebben az esetben mi az igazság ?
Hello!
Például így. A csippanáshoz szükséges energiát, a C1 tárolja. üdv! proli007
Hello!
Egy feszültségforrásból akkor jön ki a maximális teljesítmény, ha a terhelő ellenállás megegyezik a belső ellenállással. Csak Te éppen feszültséget szeretnél mérni. Feszültségmérésnél, az a jó, ha a terhelő ellenállás, sokkal nagyobb, mint a belsőellenállás. Hiszen a belső ellenálláson a terhelő áram, feszültséget ejt, ennyivel lesz kisebb a kimeneti feszültség a tényleges forrásfeszültségtől. Vagyis ez a csökkenés hibafeszültségként jelentkezik a mérésnél. Ha a terhelő ellenállás 100-szor nagyobb, mint a belsőellenálás, akkor kb. 1% hibával fogsz mérni.. üdv! proli007
Túl sokat nem forrasztok, amire kell arra nekem tökéletesen megfelel. Van egy 70 wattos 25 éves pisztolyom is, de az néha túl nehéz, ezért kellett valami könnyebb darab. Havonta arra a 10 percre megfelel, ameddig használom majd.
A hosszabbítást már megcsináltam, van villanyszerelő a családban, így tudom hogyan kell normálisan leszigetelni a toldásnál.
Nem igazán tudtam, hogy a kérdésem hova tegyem. Adott egy usb-s mobil internet és ha a sticket egy parabola antenna fókusz pontjához tesszük, akkor elvileg erősebb jelet kapok. Vagy hogy is van ez?
Szia köszönöm a gyors választ!
Tehát mivel a feszültség kimenetem 32k , a mérő bemenetem 1M akkor az arány 1000k/32K= 31,25 és ha legalább 100szoros arányt szeretnék akkor a 10M kell. De ha sorba bekötök egy 10M-os ellenállást a kimenet és bemenet közé akkor keletkezik egy feszültségosztó. Ez nem okoz mérési hibát ? üdv. IRONbene
Az elhelyezését illetően van valami ötlet, hogy hol van az ideális pont?
A paraboloid tükör fókuszpontjába helyezd el a sztikket, majd fordítsd a rádióforrás irányába az összeállítást és keresd meg a legnagyobb térerejű vételi pozíciót.
Ez nagyon érdekes, de tetszik az ötlet, ha tudok valahonnan szerezni egy ksizuperált parabolát én is ki fogom próbálni.
A sticken belül az antenna nagy valószínűséggel a nem USB-s vég 1/3-ában található, az legyen a parabola fókuszpontjában. Egy másik megoldás lehet a jobb vétel érdekében a külső antennacsatlakozó utólagos beépítése és egy nagyobb nyereségű, esetleg irányított antenna használata (csakhogy ez az átalakítás azonnali garanciavesztéssel jár). |
Bejelentkezés
Hirdetés |