Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Nemrég lett kész a hordozható erösítőm (de egy nappaliban is megállja a helyét).
Két darabb TDA7294 van benne meg az SMD Spektrum analizátor II (2.0).
Ez komolyan motornak a háza??
Ha igen akkor nagyon ötletes ![]() ![]() A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2012
Igen ez egy motor házába készült. Ki lett belölle szedve atekercselés meg egyenként a lemezek és az egyik oldala meg lett tartva mert pont illet bele a trafo közepében levő alu felfogató rud.
Ez aztán a formabontó design, ez tetszik, nagyon jó!
Dizájnos lett és a munka is szép. Gratulálok.
![]()
Sikeresen elkészült a tranzisztor teszter. A magyar szoftver van az AVR-ben. Le szeretném majd cserélni az angol verzióra, hogy harmonizáljon az angol feliratokkal
![]() ![]()
Ez igen, nagyon ötletes, szép munka. Elismerésem!
![]()
Ez így marad, esetleg a szoftvert cserélem az angolra. A magyarral a kapacitás elég nagy léptékű. (A német a legpontosabb, de az a nyelv kiírás nem tetszik).
Nagyon ötletes, és persze a "szokásos" szép kivitelezés!
![]()
Láttam már korábban Cirokl nevéhez fűződően egy "motor-testes" konstrukciót, ami szintén valamilyen erősítő volt.
Ha jól figyelem a részleteket, akkor a belső teret teljesen lezártad. Nem okoz ez túl nagy meleget a belső térben? Oda van bescsukva a két IC (mint hőforrás), a trafó (mint másik lehetséges hőtermelő), és a pufferok, amik nem szeretnek melegek lenni. Ha már ilyenek az adottságok, akkor célszerű lenne egy ventilátorral átszellőztetni a belső teret, csak ezt szinte teljesen kizárja a panel, ami útban van a légáramlásnak.
Minden elismerésem
![]()
Az ic k a külső hütőborda felületre vannak szerelve egy adapter aludarabbal (meg a dioda hidai is) igy nyári melegben kint árnyékban majd teljes hangerön se melegedet megfoghatatlanul melegre a borda rész (hömérő nem volt nálam, hogy az ic-k mögött megmérjem a vastag borda résznél a höfokot)
Ventillátornak meg már nem maradt sehol hely(a levegönek se nagyon mert akkor az elö meg a hátlapot is ki kelett volna furkálni).
Tesztelem a most elkészült vezeték nélküli gitár jeladómat. Kicsit ideges voltam a tápfeszültségek ráadásakor. A digitális adó - vevő páros több mint 20000Ft volt.
Még a munka java hátra van. A dobozolás és beállítások. Az adó esetében felület szerelt alkatrészek felhasználásával a méretből tudtam volna még lefaragni, de láthatjátok az alkatrészek többségét nem most vettem. ![]() Az adó áramkör a következőkből áll: Lítium akkumulátor töltő feszültség szint figyelővel. Kapcsoló üzemű 5V-os tápegység a bemeneti erősítő részére. Áteresztő stabilizátor 3,3V a digitális modul részére. Bemeneti erősítő 200mV -> 2V A vevő áramkör kimeneti erősítőt (gyengítőt) tartalmaz. Még kicsit így is nagy a jel. Ettől az 1V-os feszültségtől egy gitár erősítő kiakadna. Erre az erősítőre csak védelmi szempontból volt szükség. Egy TL072 ic lényegesen olcsóbb mint a modul 8500Ft-os ára. A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2012
Nem kell , hogy le cseréld , csak a programba ezt a sort keresd meg , és a számok változtatásával pontosíthatod a kapacitás mérést.Persze ezt is csak bizonyos határok közt.
Kompromisszumot kell kötni, milyen értékű kondenzátorokat akarsz inkább pontosan mérni. PF tól Nf ig , vagy Nf tól mikroF ig. Bármely tól ig beállítás a másik pontatlanságához vezet.És a két sor. unsigned int H_CAPACITY_FACTOR EEMEM = 264; unsigned int L_CAPACITY_FACTOR EEMEM =180;
A 3. képen az a biztosíték ugye primer oldali? Nincs az egy kicsikét túl közel alul a szekunder oldali vezetékhez?
Egyébként lehet kapni zárt biztosítéktartót, és akkor nem kell annyira vigyázni, hogy hova nyúlkál az ember... ![]()
üdv!
9csatornás Arduinoval vezérelt 49x49cmes éneklő "tökfej" 5méter SMD 3528as LED szalagból. ![]() Videó: Link (elég gyenge minőség :/ ) Kovetkező lépés egy Renard 24/32 csatornás vezérő építése ![]()
Látod milyen jó lett volna megtartani a motort! Most lenne hűtés
![]() ![]()
Ez eszméletlen jó lett,nekem nagyon tetszik
![]() ![]()
Igen a biztosíték primer oldali. A másik oldalt nem biztosítottam. Van két fajta zárt biztosíték tartóm is, de úgy is szigetelt dobozban lesz. Mindig kétszer is meggondolom mit teszek. A 230V-os vezetékeket igyekeztem minél távolabb helyezni egymástól és mindentől.
Se mikrofon, se vonalbemenet
![]() Egy Vixen nevu program kuldi serial porton (USBn) keresztul az Arduinonak hogy mikor melyik kimenetnek kell aktivnak lennie. (0-5V LOW-HIGH). A kimeneteken 220Ohmos ellenálláson keresztul TIP122-es tranzisztorok vannak kotve, ezzel kapcsolom a GND-t a LED szalagra.
SMPS Labortápegység II első prototípusával készültem el ma. Nem működik mert egy fordított diófa miatt elszállt mindhárom OPA (ezért hiányoznak a fényképen) és legközelebb csak hétfőn nyit sajnos a Lomex.
![]() 50V-ot és 10A-t fog tudni, az elődjében is használt kapcsolóüzemű előszabályozóhoz hasonlóan szemérmetlenül alacsony disszipációval. És kimondottan a PIC-es panelmérőimhez van igazítva.
Ez valami eszméletlen szép lett. Saját kézzel van forrasztva?
Szép lett! Gratula!
![]() (Nekem egy narancssárga LCD-t sikerült a másvilágra küldeni egy fordított diódával.) A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2012
Ez egyszerűen csodaszép.
Az oldalad most nem megy, vagy csak én nem tudok fellépni?
Emelem kalapom!E remek mű előtt.
![]() ![]() A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2012
Köszönöm a gratulációkat, bár még ez csak az első prototípus ami ráadásul egyenlőre nem is működik.
![]() A panel természetesen saját kezűleg van forrasztva, a weboldalam pedig néha tényleg nem jön be, ilyenkor meg kell próbálni pár perccel később.
a weboldalam pedig néha tényleg nem jön be,
Erről jut eszembe, rájöttem, hogy nekem miért nem volt elérhető a weboldalad. Használok Hamachi-t, ami ugyanabból a 5.x.x.x-es tartományból használja az IP címeket, mint a weboldalad, ezért automatikusan a Hamachi-s virtuális hálókártyán keresztül próbálkozik a gépem. Azon keresztül pedig nem érhető el. A megoldás: le kell tiltani a virtuális kártyát eszközkezelőből vagy a hálózati kapcsolatoknál. Csak azért írtam, hátha más is így járt. ON: Szép munka! ![]() ![]() A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2012
|
Bejelentkezés
Hirdetés |