Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Nemrég lett kész a hordozható erösítőm (de egy nappaliban is megállja a helyét).
Két darabb TDA7294 van benne meg az SMD Spektrum analizátor II (2.0).
Ez komolyan motornak a háza??
Ha igen akkor nagyon ötletes A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2012
Igen ez egy motor házába készült. Ki lett belölle szedve atekercselés meg egyenként a lemezek és az egyik oldala meg lett tartva mert pont illet bele a trafo közepében levő alu felfogató rud.
Ez aztán a formabontó design, ez tetszik, nagyon jó!
Dizájnos lett és a munka is szép. Gratulálok.
Sikeresen elkészült a tranzisztor teszter. A magyar szoftver van az AVR-ben. Le szeretném majd cserélni az angol verzióra, hogy harmonizáljon az angol feliratokkal A dobozolás most formabontó módon fából készült, túl büszke nem vagyok rá, de azért elfogadható. A barna fekete dizájn meg már lassan kezd a védjegyemmé válni
Ez igen, nagyon ötletes, szép munka. Elismerésem!
Ez így marad, esetleg a szoftvert cserélem az angolra. A magyarral a kapacitás elég nagy léptékű. (A német a legpontosabb, de az a nyelv kiírás nem tetszik).
Nagyon ötletes, és persze a "szokásos" szép kivitelezés!
Láttam már korábban Cirokl nevéhez fűződően egy "motor-testes" konstrukciót, ami szintén valamilyen erősítő volt.
Ha jól figyelem a részleteket, akkor a belső teret teljesen lezártad. Nem okoz ez túl nagy meleget a belső térben? Oda van bescsukva a két IC (mint hőforrás), a trafó (mint másik lehetséges hőtermelő), és a pufferok, amik nem szeretnek melegek lenni. Ha már ilyenek az adottságok, akkor célszerű lenne egy ventilátorral átszellőztetni a belső teret, csak ezt szinte teljesen kizárja a panel, ami útban van a légáramlásnak.
Minden elismerésem
Az ic k a külső hütőborda felületre vannak szerelve egy adapter aludarabbal (meg a dioda hidai is) igy nyári melegben kint árnyékban majd teljes hangerön se melegedet megfoghatatlanul melegre a borda rész (hömérő nem volt nálam, hogy az ic-k mögött megmérjem a vastag borda résznél a höfokot)
Ventillátornak meg már nem maradt sehol hely(a levegönek se nagyon mert akkor az elö meg a hátlapot is ki kelett volna furkálni).
Tesztelem a most elkészült vezeték nélküli gitár jeladómat. Kicsit ideges voltam a tápfeszültségek ráadásakor. A digitális adó - vevő páros több mint 20000Ft volt.
Még a munka java hátra van. A dobozolás és beállítások. Az adó esetében felület szerelt alkatrészek felhasználásával a méretből tudtam volna még lefaragni, de láthatjátok az alkatrészek többségét nem most vettem. Az adó áramkör a következőkből áll: Lítium akkumulátor töltő feszültség szint figyelővel. Kapcsoló üzemű 5V-os tápegység a bemeneti erősítő részére. Áteresztő stabilizátor 3,3V a digitális modul részére. Bemeneti erősítő 200mV -> 2V A vevő áramkör kimeneti erősítőt (gyengítőt) tartalmaz. Még kicsit így is nagy a jel. Ettől az 1V-os feszültségtől egy gitár erősítő kiakadna. Erre az erősítőre csak védelmi szempontból volt szükség. Egy TL072 ic lényegesen olcsóbb mint a modul 8500Ft-os ára. A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2012
Nem kell , hogy le cseréld , csak a programba ezt a sort keresd meg , és a számok változtatásával pontosíthatod a kapacitás mérést.Persze ezt is csak bizonyos határok közt.
Kompromisszumot kell kötni, milyen értékű kondenzátorokat akarsz inkább pontosan mérni. PF tól Nf ig , vagy Nf tól mikroF ig. Bármely tól ig beállítás a másik pontatlanságához vezet.És a két sor. unsigned int H_CAPACITY_FACTOR EEMEM = 264; unsigned int L_CAPACITY_FACTOR EEMEM =180;
A 3. képen az a biztosíték ugye primer oldali? Nincs az egy kicsikét túl közel alul a szekunder oldali vezetékhez?
Egyébként lehet kapni zárt biztosítéktartót, és akkor nem kell annyira vigyázni, hogy hova nyúlkál az ember...
üdv!
9csatornás Arduinoval vezérelt 49x49cmes éneklő "tökfej" 5méter SMD 3528as LED szalagból. Videó: Link (elég gyenge minőség :/ ) Kovetkező lépés egy Renard 24/32 csatornás vezérő építése
Látod milyen jó lett volna megtartani a motort! Most lenne hűtés Tényleg csinos lett és formabontó.
Ez eszméletlen jó lett,nekem nagyon tetszik . Mesélnél egy kicsit róla felépítésileg egy ...aktív mikrofon vagy egy vonalbemenetről kapja a jelet? Nagyon szép munka,gratulálok!
Igen a biztosíték primer oldali. A másik oldalt nem biztosítottam. Van két fajta zárt biztosíték tartóm is, de úgy is szigetelt dobozban lesz. Mindig kétszer is meggondolom mit teszek. A 230V-os vezetékeket igyekeztem minél távolabb helyezni egymástól és mindentől.
Se mikrofon, se vonalbemenet
Egy Vixen nevu program kuldi serial porton (USBn) keresztul az Arduinonak hogy mikor melyik kimenetnek kell aktivnak lennie. (0-5V LOW-HIGH). A kimeneteken 220Ohmos ellenálláson keresztul TIP122-es tranzisztorok vannak kotve, ezzel kapcsolom a GND-t a LED szalagra.
SMPS Labortápegység II első prototípusával készültem el ma. Nem működik mert egy fordított diófa miatt elszállt mindhárom OPA (ezért hiányoznak a fényképen) és legközelebb csak hétfőn nyit sajnos a Lomex.
50V-ot és 10A-t fog tudni, az elődjében is használt kapcsolóüzemű előszabályozóhoz hasonlóan szemérmetlenül alacsony disszipációval. És kimondottan a PIC-es panelmérőimhez van igazítva.
Ez valami eszméletlen szép lett. Saját kézzel van forrasztva?
Szép lett! Gratula!
(Nekem egy narancssárga LCD-t sikerült a másvilágra küldeni egy fordított diódával.) A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2012
Ez egyszerűen csodaszép.
Az oldalad most nem megy, vagy csak én nem tudok fellépni?
Emelem kalapom!E remek mű előtt.
A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2012
Köszönöm a gratulációkat, bár még ez csak az első prototípus ami ráadásul egyenlőre nem is működik.
A panel természetesen saját kezűleg van forrasztva, a weboldalam pedig néha tényleg nem jön be, ilyenkor meg kell próbálni pár perccel később.
a weboldalam pedig néha tényleg nem jön be,
Erről jut eszembe, rájöttem, hogy nekem miért nem volt elérhető a weboldalad. Használok Hamachi-t, ami ugyanabból a 5.x.x.x-es tartományból használja az IP címeket, mint a weboldalad, ezért automatikusan a Hamachi-s virtuális hálókártyán keresztül próbálkozik a gépem. Azon keresztül pedig nem érhető el. A megoldás: le kell tiltani a virtuális kártyát eszközkezelőből vagy a hálózati kapcsolatoknál. Csak azért írtam, hátha más is így járt. ON: Szép munka! A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2012
|
Bejelentkezés
Hirdetés |