Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Ezt nem tudom eldönteni, hogy az ilyenek ennyire igénytelenek, hogy lenyomják a Shift gombot és mondat közben nyomjanak pár ",""." mondatjelet, vagy csak tényleg nem tűnik fel nekik, mert én rászólok a barátaimra , ha csetelünk, hogy használjanak mondatjeleket, pláne mondatjeleket, mert így nem mindegy.
Mik azok a mondatjelek? Írásjelekről már hallottam, de mondatjelekről?
Hívhatjuk így a mondat eleji nagy betűt és a mondatvégi írásjelet.
Szerintem, itt egyszerűen a lustaság vagy a tudatlanság a mérvadó. (Nem szeretnék senkit megsérteni!)
Én már egyszer kifejtettem erről a véleményem itt, de akkor, ahogy elnéztem, csak sértődés lett belőle. Pedig aki nem tudja legalább "helyesen" leírni a problémáját, az nem érdemelné meg a választ, bár elég sokan akkor is válaszolnak, ha csak "fészkönyves" szlengekkel van írva a kérdés, kisbetűs /kezdésselésmajdnemegybeírva/ az egész mondat, szóköz, és ,,,-ő nélkül! Felháborító!
Szia, igazából ezt nem tartom a háta mögötti kibeszélésnek, mert ez egy nyílt és sűrűn látogatott fórumrész, de ez csak az én véleményem.
Én mára elrakom magam. Jó éjszakát mindenkinek!
Már hetek óta egyre hidegebb van, minden reggel (hajnal) majd meg fagyok, na mondom veszek fel jó vastag pulcsit, hogy ne fázzak, mert biztos nagyon hideg lesz. Erre meg enyhült kicsit az idő...
Én már hozzászoktam a fűtetlen műhelyben az időhöz...
Két nadrág póló, pulóver kabát.... Te meg vidd mindég a pulcsit, ha kell felveszed, ha nem akkor nem...
Igen, fűtetlen! Nem itthon, hanem a munkahelyemen....
Most még hagyján, de mi lesz ha mínuszok lesznek?
Ha jól sejtem te vasakkal dolgozol. Azt még fogni is rémes olyankor. Mondjuk még fiatal vagy elmegy, de aztán a későbbiekben maradnak nyomok. Fájó ízületek hideg érzékeny kéz reuma meg ilyesmik. Úgyhogy vigyázz magadra és alkalomadtán keress melegebb munkahelyet.
Urak!
Lenne egy kérésem: A JAWA Babetta 207 karburátorra lenne szükségem, ám két féle karburátor van van a 9mm és a 12mm-es szívótorkos, a kettő csereszavatos-e egymással? Nekem Babetta 207 blokkra kellene. Előre is köszönöm!
Igen, fémiparban dolgozom mint csőszerelő... Egyenlőre kezdőként ennek is igen örülni kell, van akinek ilyen sincs. Tavaly tanulóként átéltem már -22 fokot is napi 7 órában....
A leg rosszabb az, hogy az emberből nagyon sok energiát kivesz a hideg.
köbzölinak szerintem van ő a babszis. Nekem musztángé talán még van a padláson, bár nem biztos.
Köbzolinak sajna nincs és sajna elég nehézkes a beszerzése..... Lehet jó lenne a musztángé is, de nem tudom a szívótorok méretét, de áhh ez kiborító, itt a blokkom 2 hete és nem tudom bejáratni...
Az évek múlva előjövő dolgok a legrosszabbak, mert nem múlnak el. Nekem is sikerült begyűjteni egy kis reumát, meg a kezem a mínuszban szereléstől olyan lett mára, hogy kisebb hidegben is kiesik minden belőle.
Megpróbálok a hétvégén túrni neked egyet. Sajnos biztosra nem ígérhetem, mert a legtöbb Jawa holmit oda ajándékoztam egy barátomnak. De az emlékeim között az van, hogy van még a lomok között. Más karburátor is jó lehet amihez hozzájutsz. Annak idején a verseny Mustangomon P20-as Pannónia karbi volt.
Az már valami!
Hogy megéri-e? Nem olyan rossz pénzecske, meg nincs is más
Előre is köszönöm szépen! Addig én is kutakodom a neten, hátha van valami... Leg végső esetben Simson karburátor megy rá, csinálok egy új szívótorkot neki
De elég lenne ha egy fél karbit találnál ugyanis az enyémről a súbert tű, a súbert, és a súbert fedél hiányzik, valamint a benzincsatlakozás. A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2012
Ez most felszólítás volt nagyobb fegyelemre?
És te kinél Tankolsz? Olcsó Üzemanyagnak híg a leve...
ÓvatAuchan tankolj A hozzászólás módosítva: Nov 14, 2012
Sziasztok!
Van itt valaki, aki ért a műszaki rajzokhoz? Van ez a fék: Bővebben: Link Az első rajzfeladatnál van egy olyan kikötés, hogy: "Ügylejen a méret-, alak- és helyzettűrések, valamint a felületi érdesség megadására!" A méret tűrések és a felületi érdesség az jó, de a honnan a fenéből kéne tudnom, hogy milyen alak-és helyzettűrések tartoznak a tengelyhez, ha egyszer nem adták meg?
Ha ezt annak idején így csináltuk volna a katonaságnál, a kiképzők örömükben kiugráltak volna a gatyájukból
A hozzászólás módosítva: Nov 14, 2012
Sziasztok!
Egy fizikás rám írna gyors, hogy egy példát segítsen megoldani???
Szerintem neked a mellékelt oldal jobb oldali táblázatai kellenek a tengelyhez.
Hogy ebből a táblázatokból melyik pontossági osztályt kell kiválasztanod az az alkatrész felhasználási területétől, fordulatszámtól, stb. függ. Ezek nélkül csak hasra választhatsz egy értéket a táblázatból, sőt ezek ismerete nélkül nincs is értelme betűrni az alkatrészt.
Köszi. Pont az a baj, hogy nem mondtak róla semmit, csak adták ezt a papírt. De mindegy nem idegesítem ezzel magam, már úgy is rég meg van a minimum pontom ami a félév teljesítéséhez kell.
Szia!
Alak és helyzettűrések: Az alkatrészek egytengelyűsége(helyzet), és a felület alakjának pontossága(alak). Nyilván szegény tengelyt ne 20°-os szögben próbáljuk addig ütni kalapáccsal amíg jó nem lesz. Alakra pedig mennyire henger az a henger(a körszelvény nem-e ellipszis alakú stb.). Szerk.: Plussz a szögek( az alkatrész síklapja a hengeres felületre sugárirányban merőleges-e(mennyi eltérése lehet), vagy 2 sík hajlásszöge megfelelő-e. A hozzászólás módosítva: Nov 14, 2012
|
Bejelentkezés
Hirdetés |