Fórum témák
» Több friss téma |
Van egy régi Fujitsu Siemens C700-as monitorom. A vga csatlakozónál megtört a kábele, így pár hónapja nincs használva. Most szét akarnám szedni hogy megnézzem hogy van a panelre forrasztva, de sehogyan sem sikerül. Addig eljutok, hogy alul van két csavar, azokat kiveszem, de felül valami patentos megoldást találtak ki neki, és nem akar engedni, eltörni meg nem akarom. Van valahol valamiféle szervizkönyve, vagy kapcsolási rajza, mert én nem találok neten.
Sziasztok!
Nemrég hozzám helysebben vissza került egy LG Stuioworks 575N tip monitor.Akinek eladtam levágta róla a csatlakozót hogy ne lehessen a PC-re kötni így büntetve fiát. Nagy nehezen sikerült bekötnöm de nem megy le készenléti állapotba,azaz ha a PC-t kikapcsolom, megjelenik a NO SIGNAL ...... felirat! A bekötés: A Monitor video paneljára ment a három szín.Ez rendben.A panelon viszont van egy 6 pin-es csatlakozó ami a következő felirat van 1-6-ig 1, HS Horizont szinkron 2, VS Függőleges szinkron 3, ST Standby ???? 4, SD DDC SDA 5, SC DDC SDL 6, Nincs jelölve, de gondolom a szinkron test A csati bekötését a kép alapján csináltam.(Az ST azóta kiforrasztva de nem lett jobb) Van valakinek valami ötlete mi lehet a baj?
Szia!
A "no signal" után nem kapcsol készenlétibe?
Szia!
Nem, nem kapcsol készenlétibe Olyan mintha be sem lenne dugva a kábel a PC-be.Viszont ha bekapcsolom a gépet akkor éled rendesen minden olyan mint amilyennek lennie kell. A power gomb folyamatosan zöld.
Másik csatlakozót kapott (fémet) most az a helyzet hogy az egyik gépen rendesen működik ,a másikon nem.De amelyiken nem megy azon viszont mindegyik másik monitor rendesen dolgozik.
Mert gerjed. Az egész kábelt ki kellene cserélni.
Sziasztok!
Nemrég vettem egy LG Studioworks 900B 19" monitort, szinte ingyen adták. A probléma, hogy néhány hét hibamentes működés után időnként zöldes árnyalattal töltődik be a kép, néhány perc után, vagy ha kattintgatok a böngészőn, vagy akármilyen mappára, akkor szépen beszínesedik. A menűnél még nem állítottam semmit, gondolom valahol belűl lehet a hiba, mert három videokártyát cserélve is ugyanazt a jelenséget produkálja. Ha van valakinek ötlete, hogy mit nézzek meg, szívesen várom. Feleslegesen nem akarom szétberhelni. Idézet: „Szinte ingyen adták” Azért van rá garancia, gondolom.
Ez egy régi ks-csöves modell, azért volt "szinte ingyen".
A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2012
Annyiban egészíteném ki a leírásomat, hogy időnként menet közben is átváltogat zöldes- rendes színes üzemmódba. Nem lehet valami kontakthiba? Egyébként 2500 Ft.-ba került, azért írtam hogy szinte ingyen. Garancia nincs rá, de megjegyzem, egyikőtök sem adott érdemleges választ. Mindenesetre a teljesen tropára ment, javíttatni sem érdemes monitoromnál még mindig jobb. Új monitorra nincs pénzem, gondoljátok másképp sz......nék ilyen régi vackokkal?
Szia!
Lehet érintkezési hiba a csatlakozónál vagy szakadozó VGA-kábel, esetleg forrasztáshiba a képcsőpanelen és így tovább.
Testelésre figyelj oda, nekem az csinált hasonló gebaszt.
Sziasztok, van egy sony sdm hs74 monitorom, foleg bekapcsolas utan egy ideig "pislog" olyan ertelemben, hogy a fenyero valtozik, es ha jol megfigyeltem, a felso fele csak. Egy ido utan helyrejon. Mi lehet a hiba, hol keresgeljek.
Szia!
Szeretne tönkremenni az egyik háttérvilágítás-fénycső, ami egy idő múlva be is következik.
Szia! Es ha tonkremegy nem lesz egyaltalan hattervilagitas? Ki lehet cserelni? Kb menyibe fog fajni?
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni! Van egy LG Flatron 700B monitorom, aminek képhibája van. Van úgy, hogy vízszintesen középen van egy kb 2mm -s csík kb a monitor szélességének 2/3 -dában, egyenlő arányban mindkét szélétől. aztán van, hogy középen van egy 10 x 5 cm kis kép, ami vibrál (erről csatolok képet). Sajnos, nem értek a csöves technológiához. Sejtésem szerint táphiba lehet. Esetleg, ha valaki ismeri ezt a típust és tud segíteni, hol és mit keressek, megköszönöm. Üdv. Subi
Üdv mindenkinek!
Van egy SAMSUNG SyncMaster 795MB típusú monitor amit meg kellene javítanom. Azzal hozták hozzám, hogy nem kapcsol be egyáltalán. Biztosíték kimenve, zárlatot egyenlőre nem sikerült találnom. Diódák jók, kondik nem púposak. A következőket produkálja miután beiktattam egy 40W-os izzót a biztosíték helyére: periodikusan tilt, majd felold a táp. Amíg üzemel a táp, addig a tápfeszültségek mérhetők és úgy tűnik, hogy jók is. A monitor elején a LED is a ki-be kapcsolás ütemében villog. Találkoztatok már ilyennel? Hol kezdjem el kutakodás? Kapcsolási rajz már megvan. Köszi előre is!
Nem feltétlen kell a teljes zárlat ahhoz, hogy letiltson a tápegység. Találkoztam már olyan kondenzátorral (16 V-os eletrolit), ami 11,5 V után folyamatosan nyelte az áramot, mintha ellenállás lenne.
Kösz!
Ha esetleg ilyen gondja lenne, akkor nem lesz egyszerű megtalálnom...
Sziasztok!
A következő tünetek tapasztalhatók a monitoron: Bekapcsol, megy pár másod percig, kikapcsol, és a power indikátor villog. És eközben halk sípoló hang a táp PCB-ből. Plusz csavar a tünetegyütesben, hogy vertikálisan pont a kijelző felénél az egyik oldal (pár kandelával) sötétebb. Az összes elkót, és ami fontos, hogy balról-jobbra cseréltem le. ...... Mindhiába. Van valakinek ötlete? (vagy egy komplett ilyen panelja eladó ) Gyanakodok én még az inverter trafókra is. Ami lényeges még, hogy a panelről mindent lehúzva, csak a tápkábelt bedugva is ugyan ez a sípoló hang, nem melegszik semmi, 12V, 5V meg van. A panelra is van írva egy reviziószám: 782 V1.3 ill. PN:6003070031. Köszi mindenkinek előre is! A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2012
Sziasztok!
Van nékem egy Samu SyncMaster 550b típusú crt monitorom. Ami ugyan használható lenne, de természetesen van egy kis 'csavar' : a monitor bekapcsolása után kb 20-30percig teljes homály a kép, úgy értve , hogy a saját "No Connection Check Signal Cable" ugráló kiírása is olvashatatlan. Aztán (25-30perc múlva) már 'kiélesedik' (szépen lassan, folyamatában), és utána lehet használni. Ha kikapcsolom kb 15 órára, akkor újra indul a türelemjáték. Tudom hogy a képcsöves monitor lényegében elektroncsöves, és be kell melegednie, de ez a hosszú melegedési időt kicsit soknak tartom. Van értelme szétszednem, tudom házilag javítani? (oszcilloszkóp nincs, csak multiméterek)
Üdv!
Ha tönkremegy a CCFL cső nem fogod tudni bekapcsolni sem a monitort(max. pár másodperc), az invertert vezérlő IC hibásnak érzékeli a csövet(megnő az áramfelvétele), ezért "tiltani" fog.Egyébként még ha jó is a cső de öregecske, akkor is ez történik.A kérdésedre a válasz, igen lehet javítani-cserélni, átlagosan 1000-1500 Ft körül kaphatóak, ez függ a cső hosszától is, üzletenként változó az ár.Érdemes az összes csövet cserélni mivel eltérő lesz a fényerő, ha csak egy párat cserélsz eltérő lesz a megvilágítás alul és felül. Az árat figyelembe véve, minimum 4 cső van benne, én a LED-es háttérvilágítást alkalmazom már egy ideje.
Á, túl nehéz az íves javításhoz.... akkor jó lesz plusz 1 monitornak, javításokhoz, tesztelésre...
A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2012
Szia, nem hittem, hogy valaki meg valaszolni fog a kerdesemre. Kosz, eppen idoben erkezett a felvilagositas. Azota mar a fenycso beadta a derekat, bekapcs utan csak 2-3 mp-ig van kep, utana sotet. Atomjaira kellett bontanom a monitort, amig kiastam belole a 4 csovet. Ezekbol 2nek a vegein feketeseg van, valszeg ezek a hibasak. A neten askalodva rajottem, hogy a hossz szamit, nem a monitor atloja, es azt is konstataltam, hogy nem lehet csak a fenycsovet kicserelni, mert a vezetek ra van forrasztva a cso vegeire, hanem mindket csovet vezetekestol - mindenestol. Nalam 4 cso van, 2-2 sorba kotve es a kozos vegeikrol is egy vezetekkel. Ugy gondoltam nehez lesz ilyet talalnom, de raleltem egy hirdetesre, ahol bontott monitorbol valo csoveket arultak, 4 vezetekkel, es a hossz is talalt. Gondoltam nem lesz nehez 4 vezetekbol 3at csinalni, igy megvettem oket, epp ma este erkeztek postan. Talan a hetvegen lesz 2-3 oram, hogy megbutykoljem oket. Majd szolok az eredmenyrol. Hogyan csereled at a fenycsoves vilagitast led-esre?
Szia!
Például ezzel.httpsBővebben: Link Sok helyen lehet ehhez hasonlót találni, ez csak egy példa.Természetesen kapható olyan is hogy 5 mm széles, függ a kijelzőt megvilágító, a csöveket magába foglaló alumínium vályú szélességétől.Kell még egy kapcsolható 12V-os stabilizátor IC, vezetékek, és idő-türelem.
Szia, az otlet szuper. Csak az nem vilagos mit csinalsz az inverterrel? Teljesen kiiktatod es helyere bekotod a 12v stabot?
Szia!
Hogy hogyan lehet megoldani az átalakítást, az monitoronként változó.Általában egy panelen van felépítve a táp, és az inverter vezérlése is.Meg kell szüntetni az egész inverter vezérlést és a +12V-ot, én az átkötéseket szoktam kiforrasztani, ott ugye van +12V/+15 vagy18V, illetve van a ki-be kapcsoló jel, ezek is a panelon mérhetőek.Van még természetes más feszültség is, de ez ebben az esetben nem meghatározó.Ki kell forrasztani az invertertrafókat hogy legyen hely a hűtőbordának( én "kimentem" a többi alkatrészt is, azokra már nem lesz szükség), hiszen ezt Bővebben: Link hűteni kell.Létezik 1A-es változat is, de az a tapasztalat szerint sokkal több hőt termel.Az Ic bekötése gondolom nem okoz problémát, a 4-es lábra bekötöd a kapcsoló jelet, néha feliratozzák is a panelen lévő csatik mellett de nem minden esetben igaz ez sem, tehát ismét mérni kell. Egy pl. az előnyök mellett: 22"-os LCD monitor CCFL csővel megvilágítva 43W a fogyasztás, LED-el 19,6W(méréseim szerint), nem lesz többet gond az inverterrésszel, hátránya hogy nem lehet szabályozni a fényerőt.Ez a gyakorlatban még senkit nem zavart a tapasztalatok szerint.Természetesen lehet vásárolni vezérlést is a LED szalaghoz, de felesleges túlbonyolítani, drágítani az átalakítást.A hideg fényű, 120db/méter-es vált be a gyakorlatban, a 60db/méter-es nem igazán jó, mert zavaró csíkok látszanak a megvilágításban.Mielőtt megveszed a LED szalagot feltétlenül meg kell mérni a csöveket magába foglaló vályú belső szélességét, vagy 5-vagy 8mm-es szalagot kell választani. A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2012
Üdv mindenkinek! Gondoltam a Samsung TV után előkapom a régi gyönyörű Fujitsu Siemens monitorom sík képernyős amire nemtujdok rájönni az a probléma, hogy áram alatt van de semmit nem csinál se standby semmi de a biztosíték jó akkor mi a problem? Válaszokat előre is köszönöm!
Szia!
A táp primerköri pufferelkó sarkain mérhető valamilyen feszültség? Mi a pontos típusa ennek a monitornak? |
Bejelentkezés
Hirdetés |