Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Minden, ami modell

Témaindító: H.Viktor, idő: Nov 28, 2007
Lapozás: OK   70 / 90
(#) kellarlaci hozzászólása Nov 6, 2012 /

eddig én is eljutottam bekotésen nem sok elhibázni való van plusz a plusz hoz minusz a minuszhoz nemérteméneztet.... kifog rajtam egy kis aksi csere..
(#) McDeath válasza kellarlaci hozzászólására (») Nov 7, 2012 /

Szia
Egy telefon akkumulátorán van egy föld pont, van egy jel pont és van egy táp pont. Na a - a föld a + a táp a maradék meg a jel. A jelről fogalmam sincs, hogy milyen és hogyan, de azt tudom, hogy ha az aksi tele van, akkor a töltőelektronikának küld egy jelet, hogy ne töltse túl az akkut, illetve nehogy túlmerítse a telefon és tönkremenetelhez vezessen. Nem feltétel bekötni, feszültség nélküle is kinyerhető az akkuból, de egy feszültség őr így nem árthat. Ha netán úgy próbáltad meg összerakni a telefonaksival a helit, hogy a régi akku is rá volt dugva, akkor az nem jó. Elsődlegesen régi akku az elektromos rendszerből lehúzandó, mert ha nem, akkor kiegyenlítő áram fog keletkezni, ami miatt felforrósodhat minden jobb esetben. Rosszabb esetben az akku fel is robbanhat. Óvatosan a li-po/li-fe/li-ion aksikkal, veszélyesek ha nem figyelünk eléggé!
Üdv McDeath
(#) kellarlaci válasza McDeath hozzászólására (») Nov 10, 2012 /

Hali.. A régi aksit levettem és csak a töltő elektronikát hagytam rajta ( előző oldalon van kép is ) Arra gondoltam hogy esetleg nagy az áramerősség és a vezetők nem bírják. Habár ha nincs akkora felvétel akkor nem terheli a vezetőket a nagy áram... kicsit belekavarodok ebbe néha. hogy hogyis van... a lényeg hogy a heli motorja pörögni kezd a távirányító nélkül is. És a kis led ami bekapcsolt állapotban világít, az ezt most nem teszi. Teszek ide egy képet a "lelkéről" hátha segít valamit...
(#) Directors hozzászólása Dec 9, 2012 /

Sziasztok!

Van egy ilyen helikopterem de sajnos az egyik motorról(szervó motor ha minden igaz) hiányzik egy nagyon pici fogaskerék.
Valahol ilyet belehet szerintetek szerezni?
Tudnátok nekem ebben segíteni?
A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2012
(#) zolika60 válasza Directors hozzászólására (») Dec 9, 2012 /

Ezek közül valamelyik nem jó? Bővebben: Link Egyébként ha nem modell boltokban keress.
(#) Directors válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 9, 2012 /

Rendben,megpróbálok szétnézni.
Most majd ami még jó azt leveszem és megmérem mekkora. Hátha jó az amit linkeltél.
Még esetleg írok egy kettő modell boltnak.Remélem tudnak segíteni.
(#) HA5AWS válasza Directors hozzászólására (») Dec 9, 2012 /

Szia!
Egyik ismerősöm foglalkozik ilyesmivel: fogaskerékgyártó
Üdv: Gábor
(#) Directors válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 9, 2012 /

Nos megmértem.

A Fogaskerék átmérője 1,9mm a közepén pedig a lyuk 1mm. 8 fog van rajta.
Ilyet kellene találnom.

Köszi HA5AWS.
A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2012
(#) zolika60 válasza Directors hozzászólására (») Dec 10, 2012 /

Itt nagyobb a választék. Típus alapján is keresheted.Bővebben: Link
(#) Massawa válasza Directors hozzászólására (») Dec 10, 2012 /

Hát elég nagy gondban leszel, mert ezek a méretek kb. MOD 0,2-esre utalnak (akkor a külsö átmérö 1,7mm lenne). Te 1,9 mm-t mértél, az meg az jelenti, hogy nem europai fogazásu a kerék (azaz nem metrikus modul rendszerü), hanem DP (USA) szabvány szerinti.
Ilyet nagyon nehéz szerezni, mert már az USA-ban is lassan áttérnek a metrikus fogazatra (Modul).
Olcsobb lesz egy másik helit venni....
(#) Directors válasza Massawa hozzászólására (») Dec 10, 2012 /

Sajna lehet neked lesz igazad.

zolika60: Érdeklődtem itt és még több másik modell boltban de sajnos nincs sehol se.

Még megpróbálom a fogaskerék gyártó kollégát. Írtam neki is. Hátha tud nekem segíteni.
Ha pedig nem jön össze akkor marad egy új helikopter de már csak jövőre.
(#) zolika60 válasza Directors hozzászólására (») Dec 10, 2012 /

Az sem segíthet rajta, ha az összes fogaskerekét kicseréled valamelyik kapható készletre?
(#) Directors válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 10, 2012 /

Nos erre még nem is gondoltam. Utánajárok.
(#) Massawa válasza Directors hozzászólására (») Dec 10, 2012 /

Szerintem ott sem fog nagyon menni.
Elég nagy ritkaság számba megy Europában az amerikai szabványokhoz igazodo szerszám. (modulkés)
(#) zolika60 válasza Massawa hozzászólására (») Dec 10, 2012 /

Órás tudna ilyet gyártani, ha van még olyan mester valahol. Csak drágább lenne mint a heli. Régi mesterek mechanikus órákhoz legyártották a hiányzó fogaskereket kézzel.
(#) Massawa válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 10, 2012 /

Hát igen, de nekik is jobbára (méregdrága) célszerszámaik vannak.
Én is tudok 0,4 modulos fogaskereket gyártani, de mást nem, mert nincs hozzávalo szerszámom....
(#) GPeti1977 hozzászólása Dec 10, 2012 /

Valami olcsó szervókban vannak hasonló fogaskerekek.
(#) Directors válasza Directors hozzászólására (») Dec 10, 2012 /

Alakultak a dolgok kollégák.

Ha minden igaz elég olcsón kitudok jönni a dologból.
Akit HA5AWS kolléga ajánlott Ő megtudja csinálni.
(#) rettung hozzászólása Dec 21, 2012 /

Sziasztok!

Mindenekelőtt elnézéseteket kérem, hogy én is csak az amatőrök lelkes kéregető társaságát gyarapítom. De szeretnék egy kis segítséget kérni. Van egy tervem, amit én önállóan nem tudok megoldani. Egy helikoptermakettbe szeretnék világító, ill. villogó ledeket szerelni.De a kapcsolási rajzot nem tudom elkészíteni. 5-6 ledet szeretnék használni, valamelyik csak folyamatosan világítana, valamelyik villogna.Az alábbiak szerint: http://www.youtube.com/watch?v=frmfsPRIlFk
Lehet, hogy ez elég pontatlan, de valami hasonlót szeretnék én is elkészíteni. Ha nem is teljesen így nézne, ki vagy ha nem lenne ennyi led benne, pl.:az elülső reflektort biztosan elhagynám, a hátsó rotor felett is, csak a villogó piros led-re volna szükségem. A tápfeszültséget lehetőség szerint egy 9V-os elemről oldanám meg. -Gondolom itt rengeteg olyan ember van akinek ez nem jelent túl nagy gondot.Bár nem szeretném lekicsinyíteni az ezzel járó munkát, remélem valakit megérint a bejegyzésem, és a karácsonyi ünnepekre való tekintettel segít nekem elkészíteni ezt a kapcsolást.

Mindenkinek előre is köszönöm a segítségért, és Boldog Karácsonyi Ünnepeket Kívánok
Madócs Péter
(#) jalos válasza rettung hozzászólására (») Dec 21, 2012 /

Hali
Repülő modellbe,kiszerelt,több funkciós kerékpár villogó elektronikát raktam 3 ill. 5 led volt benne. Az ide oda futó fényt használtam meg a villogót.Csak az elhelyezésen múlik, hogy néz ki. 2db AA-s elemmel megy. Persze van más megoldás is, de nekem kézen fekvő volt.
A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2012
(#) berobbantam hozzászólása Dec 25, 2012 /

Helló mindenkinek
A jézuska meglepett engem is egy helivelA tipusa WT XP3140.Az egyik rotorpárt már ledaráltam,de lassan egész jól megy az irányítás.Az aksival viszont lenne egy kis gondom.Kicsit keveslem a repülési időt.Ehez a modellhez hálózati töltőt adnak.Az akksija 3.7 volt 500 mAh lipoly.Én azt olvastam erről az aksiról,hogy 4.2 voltig lehet tölteni.A töltőn viszont az van 3.7V 850 mA.Elméletileg egy led jelzi ha feltöltődött az akku.Azt szeretném kérdezni hogy jó e egyáltalán ez a töltő a helimhez vagy építsek egy 4.2 voltosat.A másik,ha vennék egy nagyobb mondjuk 1000 mAh-ás akksit,lipolit akkor azt tölthetem-e evvel a töltővel.
(#) Massawa válasza berobbantam hozzászólására (») Dec 25, 2012 /

A LiPo akkuhoz speci töltö kell (általában) némi elektronika. A 3,7V 850mA elég a töltéshez (még a nagyobb akkuhoz is - hiszen a névleges érték van megadva) a kérdés, hogy hol van az elektronika - az akkunál vagy a töltöben. Ha a töltöben, akkor az adott akkuhoz van méretezve (vagy rendelkezik némi intelligenciávan - ami önbeállová teszi - azoban az utobbiak drágábbak és nem szoktak ilyen szetekben elöfordulni), igy egy másik akkut nem biztos, hogy tölteni fog - vagy tul lassan.

Amugy az ilyen helik nem igen szoktak 10 percnél hosszabb ideig repülni.
(#) berobbantam válasza Massawa hozzászólására (») Dec 25, 2012 /

Helló
Szerintem a heliben van az elektronika.Vagyis nem tudom.A töltőn van a led.Ha rádugom a helit vagy piros vagy zöld.Így jelzi hogy az akku fel van töltve.Viszont a heli kikapcsol ha lemerül az akksi.Mondjuk ilyenkor már nem tud felszállni sem,de teljesen lekapcsolja még a ledeket is.Nagyon nem akarnám szétszedni a gari miatt.Egyenlőre még az akkukat nézegetem,de nem nagyon lelek magyar oldalon 1000mAh-ást 3.7V-voltosban
(#) Massawa válasza berobbantam hozzászólására (») Dec 25, 2012 /

Hány érrel csatlakozik a töltö a helihez?
Ha csupán 2-vel akkor az elektronika a töltöben van.
A heliben van egy lemerülés érzékelö, ami lekapcsolja a fogyasztot, ha lemerül az akku.
Nem tudom milyen tipusú méretü az akku, igy nehéz tanácsokat adni.
A hozzászólás módosítva: Dec 25, 2012
(#) berobbantam válasza Massawa hozzászólására (») Dec 25, 2012 /

Két ér van.Az a szabvány kerek csatis csak nagyon pici.Maga a töltő akkora mint egy mostani telefon töltő.Az akku méretét nem tudom.A heli 32 centis.Gondolkodtam azon is ha nagyobb akkut veszek akkor a két talp közt lesz a helye ha nem fér be a kabinba.Legfeljebb játszok kicsit a súlyelosztással.Amúgy papír szerint 500 mAh-ás lipoly.A töltőt viszont asszem majd megsasolom,hogy mit is rejt.Amúgy most direkt lemértem.Pont 10 percet megy.Ebből 7 rendes,utána érezhető,hogy gyengül az akku.Csak olyan kevésnek tűnik
(#) berobbantam válasza berobbantam hozzászólására (») Dec 26, 2012 /

Nos megnéztem.Egy AX358p ic van a töltőben.Érdemes valami komlyabbat építenem,vagy jó ez hozzá hosszútávon?
(#) Massawa válasza berobbantam hozzászólására (») Dec 26, 2012 /

Ez sima dupla OPAMP, ebböl aligha lehet levonni bármilyen következtetést... Valoszinü az adott akkuhoz van beállitva a töltö.
(#) berobbantam válasza Massawa hozzászólására (») Dec 26, 2012 /

Köszönöm a választ.Tehát ha nagyobb akkut kerítek netán akkor másik töltő is kelleni fog.Egyenlőre marad így.
A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2012
(#) Pixi válasza berobbantam hozzászólására (») Dec 26, 2012 /

Hali!

Nem kell másik töltő a nagyobb akkuhoz, mert a 3,7 voltnál vagyis egy cellánál nagyobbat nem tehetsz bele, a mAh sem lehet sztm 1000-nél nagyobb! Azzal a 3,7V 850mAh töltővel akár 5000mAh cellát is tölthetsz, csak tovább tart! Ugye egy 850mAh-es akksit tölt fel nagyjából egy óra alatt! Így ki lehet számolni mennyivel nő a töltési idő a mAh növelésével!
Mivel nagyon pici relatív a heli, így gondolni kell az új akksi súlyára is, mert lehet a többlet súllyal már nem fog felszállni!
Ha a 10 perc repülés kevés, akkor viszonyítás képp egy T-Rex 600 profi heli 6 cellás 6000mAh-es (22,2V) akksi pakkal kb 4-5 percnyi repülésre képes, akkor annyira nem rossz az a 10 perc! Igaz itt 3D repülésről van szó!

üdv
PIXI
A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2012
(#) berobbantam válasza Pixi hozzászólására (») Dec 27, 2012 /

Helló
A súly szerintem nem lesz gond.Most tanuló vezetőként egy alu drót keretet is cipel a heli.Ha azt leveszem megnyerem a plusz akku súlyt.A kapacitásnál én is hasonlóra gondoltam.Most 500 mAh ás van benne mint írtam is és egy 1000-et néztem ki.Ez árban elfogadható számomra és a súlya sem vészes.Az akku elhelyezését kívül majd megoldom valahogy.Így cserélhető lenne a két akksi.Lenne mégegy kérdésem.A nagyobb akku nem vágja haza a heli elektronikáját?Nem igazán vagyok tisztában a vezérlés folyamatával.Nem szeretném,ha túl nagy áramok indulnának meg odabenn és valami lefüstölne.
Következő: »»   70 / 90
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem