Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning

Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   107 / 281
(#) Blockbuster hozzászólása Dec 29, 2012 /

Köszönöm a tanácsot! Az ilyen alap dolgokon már túl vagyok, minden működik. A hűtő ventilátor mint ahogy elő van írva felpörög, visszalassul és processor hűtő jó, a bordázat tiszta és a paszta friss.
(#) zolika60 válasza Blockbuster hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

Az szomorú. A perifériákat próbáltad kivenni?
(#) urh hozzászólása Dec 29, 2012 /

Sziasztok!

Lenne egy olyan kérdésem, hogy van egy Acer Emachines e520 laptopom namost elszállt benne a hangkártya rész az alaplapon és az összes ehhez tartozó eszköz is(monitorba épített mikrofon stb)

Tehát nem látja a gép a kártyát de nemcsak hogy ismeretlen eszközként hanem mintha nem is lenne az alaplapon a JACK után van egy SMD alkatrész körbe égve de szakadás mérővel rámérve a két végére az alkatrésznek meg azt jelzi zár tehát nincs szakadás.

Linkelem a képet szerintetek mi a teendő, hogy életre keltsem?

Előre is köszönöm a válaszokat!

http://kepfeltoltes.hu/121229/PC213248_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/121229/PC213249_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2012
(#) Blockbuster válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 30, 2012 /

Ezeken már rég túl vagyok, alaplap monitorral is csinálja. s nem egy meghatározott helyén a betöltésnek. A Win betölt, megy is, de az idő elteltével kapcsol le. Valami alaplapi hiba lesz.
(#) villanyipi hozzászólása Jan 2, 2013 /

Üdv!

A laptopom asus f5sl nem hajlandó indulni, helyette állandóan ég a wifi led még a periféria nélkül is!Power gomb hatására bepörög a vinyó szép egyenletesen kigyullad a power led és a wifi leddel egyidejűleg elalszik mind2 de a vinyó tovább pörög ellenben a proci ventilátor csak megmozdul.Ez lehet táp gond vagy egyáltalán merre kell keresnem bios-ig nem jut el a bekapcsolás, lehetséges hogy a cmos-elem hunyt el?

Köszönöm előre is a válaszokat!
Üdv
ipike
(#) sk3tch válasza villanyipi hozzászólására (») Jan 2, 2013 /

Cmos elemtől elindul a dolog, nincs hatással a bootra, max kiírja hogy cmos battery low, és a bios beállítások alaphelyzetbe állnak. Lehet reballozni kéne chipsetet
(#) sk3tch válasza sk3tch hozzászólására (») Jan 2, 2013 /

kösd rá egy monitorra, úgy van e képe?
(#) Rafael hozzászólása Jan 4, 2013 /

Sziasztok! Mi lehet a konkrét baja a laptopnak amikor 6-8 részre osztottan jelenik meg a kép a normál (natív) méret helyett? És mi lehet rá a megoldás?
A típusa HP Pavilion DV6500: DV6551eg. Nincs benne winchester, de gondolom, ha tennék bele akkor is ez az osztott kép fogadna?
Első indításkor is így több részletben "kissé elmosódottan" jelent meg a "HP színes kezdőkép". Majd továbblépett és szétcsúszott sorral írta ki a képen látható mondatot: "operating system not found".
A második indításnál már tökéletesen olvashatóan írta ki ezeket a sorokat, nem voltak elcsúszva. Előtte beléptem a BIOS-ba és ez a kép fogadott, sajnos állítgatni nem igazán lehet, mert ahogy arrébb lépek egymásra csúsztat több "szellemképet", így nem mindig látni melyik opciókon vagyok éppen.
(#) villanyipi válasza sk3tch hozzászólására (») Jan 4, 2013 /

Eleve nem kezd el bootolni azonnal megáll sőt a vinyón kívül más nem pörög fel.
És mi az a "reball"??
(#) bbalazs_ válasza Rafael hozzászólására (») Jan 4, 2013 /

Elkepzelheto, hogy bizonyos beallitasok a vinyo egy rejtett particiojan tarolodnak. Ez szemmel lathatolag a videokartya fel-nem inicializalasa miatt van. Ha tennel bele egy EREDETI HP vinyot, amin ez rajta van, lehet, hogy megszunne a hiba.

A CMOS elem rendben van? (terhelve, nem kiveve)
(#) Gabó válasza Rafael hozzászólására (») Jan 4, 2013 /

Valószínűleg vga baja van. Vagy a memória adta meg magát vagy a vga bga forrasztása. A vinyónak semmi köze ehhez.
Mit állítottál a biosba?
(#) Rafael válasza Gabó hozzászólására (») Jan 4, 2013 /

Semmit nem állítottam a Bios-ban, mert ahogy már írtam különböző opcióknál egyre olvashatatlanabbá válnak benne a sorok. (Pl.: Language -nél annyira elmosódik és nem látni, hogy milyen nyelvek közül lehet választani, de az órához lépve már látható a kép.) Csak azért léptem be, mert kíváncsi voltam, azt milyen megjelenítésben hozza be...
- Van egy HP Compaq F700 series: F735-ös laptopunk ami egyik napról a másikra nem kapcsolódott be. Most is az a baja, pár másodpercre felvillannak a LED-ek aztán semmi, még a venti sem pörög fel.
- Találtam egy fickót aki elvállalta a javítását, de aztán nem sikerült neki megjavítania idő (és gondolom szakértelem) hiányára hivatkozva. Sőt úgy kaptam vissza a makulátlan gépet, hogy most hiányzik belőle szinte az összes csavar, néhány helyen el van repedve és agyon van karcolva a kijelző is.
- Fogta a már említett "hardver hiányos" DV6500-ast és a kettőből akart egy gépet csinálni. Megcserélte a kettőnek a billentyűzetét (magyar-német) amik természetesen nem passzolnak egymásba, azokat valahogyan vissza kellene cserélnem, eddig nem jöttem rá a gépek szétszedésre. (Illetve az F735-öshöz kell Szerelési Útmutató!) Az enyémből átrakta a Memóriát és a DVD meghajtót is.
- Elmondása szerint néha működött a gép, nem tökéletes, de érdemes vele foglalkozni. Így megvettem tőle azt. Hazahoztam már hetekkel ezelőtt, de sajnos nekem be sem kapcsolódott. Tegnap elővettem és addig-addig nyomkodtam a bekapcsoló gombot, hogy mégis beindult! A nem beleillő billentyűzet miatt fel van púposodva a laptop burkolata és talán ezért nem igazán reagál a bekapcsoló gombja!
Tehát ennek a gépnek nem ismerem az előéletét. Jobb híján az eredeti gépem vinyója kerülne bele, mivel mindkét masina Vista kompatibilis. Azon meg rajta a működő rendszer.
- Ebben a gépben elvileg cserélhető a VGA kártya (mondjuk ezt biztosra kellene tudni), de kérdés, hogy érdemes-e keresgélni vagy esetleg más típusú Laptop VGA kártyája is jó lenne bele?
- Nem lehet a hiba a kijelző szalag/fóliakábel miatt, vagy érintkezési hiba?
Már nézegettem BGA javítás után is, ha tudtok megbízható olcsó helyet szóljatok. Nem tudom melyik gépet lenne érdemesebb megcsináltatni. Persze ez legalább bekapcsolódik.
(#) bbalazs_ válasza Rafael hozzászólására (») Jan 4, 2013 /

Ha mar elotte nyulkalt valaki benne, akkor a legvaloszinubbnek azt tartom, hogy a biosokat osszecserelte, illetoleg hibas bios tartalmat egetett bele.

(#) bombika2 válasza Rafael hozzászólására (») Jan 5, 2013 /

Szia! Bbalázs válasza akár meg is állná a helyét, bár szerintem egy hibás bios IC esetén nem indulna el a gép. Én a képekből leginkább VGA hibára gondolnék. Érdemes lenne megnézni, külső monitoron milyen képet ad a gép.
Nem vagyok benne biztos, hogy ebben cserélhető VGA van (legalábbis nem úgy cserélhető, ahogy Te gondolod). Egyébként is ha VGA-t akarsz cserélni, mélyen a zsebedbe kell nyúlni....
A BGA golyózás legalább 10e és nem biztos, hogy az a baja/működni fog.
Ez valóban egy jó gép lenne, és igaz, hogy ez legalább bekapcsolódik, de használni így nem tudod. Én a helyedben megtéríttetném a kóklerral a káromat, némi pénzt még raknék hozzá (mondjuk a BGA javítás árát) és vennék egy működő gépet.
(#) lsilent hozzászólása Jan 6, 2013 /

Bbalazs már bocs, de amennyi sületlenséget összehordasz, az ultra gáz. Ha nincs még közelítő ölteted sem, akkor legalább ne vezesd félre a delikvenseket. Köszi
(#) lsilent válasza Rafael hozzászólására (») Jan 6, 2013 /

Ez videochip, vagy átvezető kábel hiba, esetleg kijelző, de az utolsó a sorban. A befutó szerintem a GPU. Mint annyi más gyártó gépének hibája.
(#) lsilent válasza Rafael hozzászólására (») Jan 6, 2013 /

Ezért nem szabad kontárokra bízni a dolgot. így már kevesen vállalják el neked a javítást, senki sem szereti vissza lapátolni azt a bizonyosat a tehénbe. Ha nem lennél olyan messze talán tudnék segíteni.
(#) villanyipi válasza villanyipi hozzászólására (») Jan 10, 2013 /

Végülis kiderült a probléma nem kell se reball se bios nyulkapiszka lemerült a bios elem de csak most volt időm megmérni ráakasztottam egy adapterre 2 órát azóta semmi baja a gépnek ha valakinek hasonló baja lenne bios elemet mérje ki és nem kell semmi szervíz (nem rosszindulat gazdaságos tipp volt)
(#) bbalazs_ válasza lsilent hozzászólására (») Jan 11, 2013 /

Ertem. Ultragaz ur, szabadna megtudnom, hogy melyik allitasom volt az, ami szerinted kizarhato? Talalkoztam mar mindegyikkel.

Ja, en nem jopar eve, hanem konkretan kb husz eve ALKALOMSZERUEN javitok notikat. Nem ebbol elek, ezert a napi trendeket nem ismerem. Te ismered valamennyi tipus valamennyi megoldasat?

Ez a negyfele osztott kep tipikusan az az eset, amikor hibas videomodba valt a VGA, annak kovetkezteben hogy vagy fel sincs inicializalva (es alapertekekkel indul) vagy hibas adatokat kap. A bios, mivel modularis szerkezetu, egyes funkciokat ellathat helyesen, csupan a hibas resz nem fog mukodni.
A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2013
(#) Baland07 hozzászólása Jan 11, 2013 /

Üdv!

Az alany HP Pavilion dv6-2006eg Notebook.
A hibája pedig: akkuról megy a laptop normálisan és tölti is kikapcsolt állapotban a gépet, de amint bedugom a hálózati töltőt abban a pillanatba leáll a gép. 1 órát bír kb az akkuja.
(nem melegszik, nem az enyém a csak érdeklődök)
Tudnátok segíteni mi lehet a hiba?Javítható ez a jelenség?
(#) Blockbuster válasza Blockbuster hozzászólására (») Jan 11, 2013 /

Még mindig ezzel az Acer Asprie 5530-al foglalkozom, s nem sikerült megoldani a problémát.
Nem tudja-e valaki véletlenül, hogy hogy is működik, mi vezérli a processor hűtését? A laptop kb. 5 perc után kikapcsol, bármilyen helyzetben BIOS-ban, Windowst futtatva, stb. Valami a hűtés vezérléssel lehet, csak nem találtam a probléma okát. A processort próbáltam cserélni, de másikkal nem indul el csak a sajátjával. AMD van benne. Egy rajzot, vagy esetleg ötletet, hogy hol nézzek utánna nagyon megköszönnék.
(#) lsilent válasza bbalazs_ hozzászólására (») Jan 12, 2013 /

Idézet:
„Elkepzelheto, hogy bizonyos beallitasok a vinyo egy rejtett particiojan tarolodnak.... Ha tennel bele egy EREDETI HP vinyot, amin ez rajta van, lehet, hogy megszunne a hiba.
Bele sem gondoltál ebbe. Eredeti hp-vinyó, ezek szerint nem cserélhetsz vinyót a gépedbe. Nonszensz. Mellesleg én lehet, hogy csak 10éve csinálom, de napi szinten. Nem pedig alkalomszerűen.
(#) lsilent válasza Rafael hozzászólására (») Jan 12, 2013 /

Minden rosszindulat nélkül, az fel sem merült benned, hogy nem azt kaptad vissza, amit odaadtál? Szüksége volt erre-arra. A tiéd jó állapotú volt, míg neki kicsit kopottabb cuccai voltak. Minőségi csere lett a vége.
(#) KTobi válasza lsilent hozzászólására (») Jan 12, 2013 /

Nonszensz vagy nem, megesik, néha a BIOS java is a "vinyón" van. Laptoppoknál, készre szerelt gépeknél előfordul. Ha alkatrészenként veszed akkor nem lehet. Bizony ilyen piszkok a gyártók.
(#) lsilent válasza KTobi hozzászólására (») Jan 12, 2013 /

Csináltam már szinte minden gyártótól gépet. De ilyennel nem találkoztam. Hp-nél sem. Minden gép bekapcsol és hibátlanul működik, akár vinyó nélkül is, akár egy pen-re telelpített oprendszerrel. Max átmeneti tárolónak használhatja, frissítéskor, de semmi egyéb.
(#) bbalazs_ válasza lsilent hozzászólására (») Jan 12, 2013 /

Talalkoztal mar olyannal biztosan, ahol volt egy rejtett particio az elejen. Ez tarolja a BIOS beallito programot (nem a BIOS-t). Es a beallitott ertekek is sok esetben itt tarolodnak.
Ezert ha beleteszel egy vadiuj vinyot, NEM fog mukodni. Ne mondd nekem, hogy ilyennel nem talalkoztal meg! Letre kell hozni rajta egy ugyanilyet, feltenni ra a megfelelo adatokat es UTANA mukodik. Ugyanazzal a geppel NEM lehet megcsinalni, mert a recovery CD sem indul el, mivel nincs kijelzes.
Regebbi notiknal olyan kombinaciokat lattam mar, hogy elhagynad a hajadat. Atalakitottam mar DSTN-es notit TFT-sre (persze kepernyocserevel) ugy, hogy en irtam meg hozza a video BIOS atkapcsolot-t - es nem csak letoltottem valahonnan.
Gondolom, olyan notit sem lattal meg, ahol hexeditorral lehetett csak BIOS-t allitani...
Ne beszelj nekem a nonszenszrol. Ultragaz ur.

De ha jol lattad, nem allitottam valamit biztosra, hanem talalgattam (elkepzelheto, ha, megszunne). Nyilvan az egyszerubbel kell kezdeni.
(#) KTobi válasza bbalazs_ hozzászólására (») Jan 12, 2013 /

Régebbi IBM gép, fekvő ház (mai IBMek is jönnek fekvő házban), merőleges kártya az alaplapra, azon vannak a bővítő slottok, SCSI vezérlő, SCSI HDD. Tanárom leformázta a HDDt, mert volt neki otthon SCSI vezérlője. Előtte megnézte mi van rajta, valami apróságok hülye kis fájlok. Miután vissza lett téve, kiírta nincs BIOS És nem beállítások vesztek el, maga a BIOS, nem lehetett a gépen semmit csinálni. Valószínűleg nem is volt rejtve.
(#) lsilent válasza bbalazs_ hozzászólására (») Jan 12, 2013 /

Persze, sőt lyukkártyás gépet is láttam, mégsem javasoltam, hogy nézze meg, nem e sérült a kártya. Amilyen gépekről itt beszélgetünk, azok nagyon max 10 éves gépek. Ne menjünk már vissza, a csöves számítógépekig!
(#) bbalazs_ válasza lsilent hozzászólására (») Jan 12, 2013 /

En olyat nem lattam. Nalam az elso lepes a szerkezet es a mukodes megismerese (reverse engineering). Idom volt eleg molyolni, mert hozzam azokat hoztak, amiket a szervizek vagy nem vallaltak (tul egzotikus kinai, hongkongi) vagy nem tudtak megoldani. Nem panelekben gondolkodtam, hanem a cucc megerteseben.

Szoval menjunk vissza az EREDETI problemara. Itt kizarhato a kabelhiba. Ez mar LVDS-es vezerlesu, aminel a szinkronok elvesztese eseten nincs kep, a tobbi par eseten meg jo a kep, csak szinek vannak osszevissza. Itt szinkronhiba van, amit a TUDATOSAN hibas VGA jelek okoznak (mas a sor es oszlopfreki).
Abban igazad van, hogy ezt elvileg okozhatja az, hogy a VGA chip bizonyos labai nem erintkeznek, igy a BIOS nem tudja felprogramozni a videovezerlot. De adodhat abbol is - es en ebben hiszek - hogy nem jo az adattabla, amit a BIOS bele akar nyomni a VGA-ba.
A cucc elotortenete alapjan valoszinusitem azt, amit irtam a rossz vagy osszekevert biosrol.
(#) Baland07 hozzászólása Jan 13, 2013 /

Üdv!

Az alany HP Pavilion dv6-2006eg Notebook.
A hibája pedig: akkuról megy a laptop normálisan és tölti is kikapcsolt állapotban a gépet, de amint bedugom a hálózati töltőt abban a pillanatba leáll a gép. 1 órát bír kb az akkuja.
(nem melegszik, nem az enyém a csak érdeklődök)
Tudnátok segíteni mi lehet a hiba?Javítható ez a jelenség?
Következő: »»   107 / 281
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem