Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Minden, ami modell

Témaindító: H.Viktor, idő: Nov 28, 2007
Lapozás: OK   71 / 90
(#) Pixi válasza berobbantam hozzászólására (») Dec 27, 2012 /

Így akkor értem ha most van rajt tanuló keret!
Az új akksinál arra kell figyelni, hogy a súlypont tökéletes legyen, mert ha előrébb vagy hátrébb kerül a súlypont mint a gyári akkor valamerre el fog indulni mindig magától, mert kibillenti az akksi! Ezek a pici helik nagyon érzékenyek a súlypontra! Nekem egy 400-as HBK2 helim volt, de a relatív nagy méretéhez képest, az is nagyon észrevette ha az akku nem volt teljesen a helyén. Igaz ez nem koax heli volt!
Az akkunál mindegy, hogy 500mAh vagy 5000mAh ha a feszültség egyezik!
A töltőn pedig azért van 3,7V mert az akksiknál is ezt a feszt adják meg hiába tölti a töltő 4,2 voltra! Igaz 4 volt felett van még jóideig, mert a töltés után akár még hónapokkal is 4 volt felett kell legyen a LiPo akksi! Nekem is a 7,4V 5000mAh akksipakkban 4 hónap után is 4,16 és 4,15 a cellafeszültség, igaz ez már egy sokat futott akksi, de még hibátlan az állapota!
Akksi amit kinéztél milyen, van róla link?
(#) berobbantam válasza Pixi hozzászólására (») Dec 27, 2012 /

Helló
Igen van. www.sarkanyellato.hu/termek/1000mah-3-7v-lipo-akkumulator. Ez lenne az.Méret alapján neccesen befér a helibe is.A könyebb cserélhetőség miatt viszont jobb lenne a helin kívül a két talp közt.
A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2012
(#) Kovabe hozzászólása Jan 3, 2013 /

Sziasztok
Kis segitséget kérnék mert nem találok semmit a távirányittomhoz kapott cuccrol. A táv egy hobbyking 2,4GHz-ess 4csatornás és az a kérdés hogy mi az amit a vevöhöz addnak (3polusu csati egy átkötéssel a negativ és a jel között). Egyszerüen nem jövök rá és még a leirásban sincs rolla semmi.
(#) Massawa válasza Kovabe hozzászólására (») Jan 3, 2013 /

Azzal lehet összepárositani a vevöt az adóval. De ha ezt már megtetted, vagy egyszerre vetted az adot meg a vevöt, akkor már nem kell. Legfeljebb, ha egy uj adot veszel, vagy a vevöt egy másik adoval akarod müködtetni.
Az adon kell ilyenkor néhány gombot bizonyos sorrendben megnyomni. De ez benne van a gépkönyvben (vagy letölthetö)
(#) Kovabe válasza Massawa hozzászólására (») Jan 3, 2013 /

Köszönöm
(#) Pixi hozzászólása Jan 5, 2013 /

Sziasztok!

Most én kérnék segítséget!
Egyik ismerős vett a gyerekeknek két egyforma távirányítós autót, és ugye nem számolt azzal, hogy tömeg gyártott játékról lévén szó ha mind a két autó be van kapcsolva akkor egy távval fog menni mindegyik, így egy időben nem tudnak játszani a két autóval!
Megkért hogy keressek megoldást neki erre a problémára!
A megoldás meg is van, mivel ugye a kristály adja meg a frekit és az meg is van benne ami ugye a profibb RC-knél cserélhető. Csak mivel 40Mhz-s a rendszer így honnan tudom azt megállapítani, hogy AM vagy FM, mert fórumon külön írnak AM és FM-re való kristálypárokat.
Aki tudna segíteni, kérem írjon!

üdv
PIXI
(#) Massawa válasza Pixi hozzászólására (») Jan 5, 2013 /

Abban kristály sem lesz, és csupán 27 MHz-en megy. Valoszinü, hogy ezen egyszerüen nem fogsz tudni segiteni. Az ilyen játékok néha 2-3 frekivel (szinkod) jönnek igy elvileg különbözö szinü modellek egyszerre is mehetnek.
Változtatni esetleg egy áthangolással lehetne, nem tudom mennyire értesz hozzá és mik a lehetöségeid.
Az RC-modellek rovatban találsz kapcsolási rajzot, meg sok dumát erre a témára.
(#) Pixi válasza Massawa hozzászólására (») Jan 5, 2013 /

Ennél meg van a kristály a távban, 40.865 azt hiszem, de lehet 40.865, de ez mindegy is, mert a 40Mhz modellező freki, és a kristály is olyan mint a modell kristályok! Ezért gondoltam, hogy kristály cserével működik majd a kettő együtt! Sajna nincs kéznél 40-es kristály párom, így nem tudom kipróbálni!
(#) Massawa válasza Pixi hozzászólására (») Jan 5, 2013 /

Van a vevöben is?
(#) Pixi válasza Massawa hozzászólására (») Jan 6, 2013 /

Azt még nem volt időm szétszedni, de majd megnézem!
(#) Massawa válasza Pixi hozzászólására (») Jan 6, 2013 /

Itt a RC modellek forum, ahol rajzot is találsz a játékmodellek vezérléséröl.
Ha a vevöben is lesz kristály, akkor uj párat kell szerezned (más frekvenciával, de a 40MHze sávban).
Ha nincs, akkor a vevö lehet, hogy nincs is nagyon szükre hangolva, igy nem oldható meg a gond.
(#) Clyde8821 hozzászólása Jan 14, 2013 /

sziasztok, hogy tudok egy motrat egy tapegysegrol mind ket iranyba mukodtetni?egy kisautorol lenne szo es szeretnek egy taviranyitot kesziteni hozza,ket nyomogombbal kellene ket iranyba mukodtetni de nem tudom hogy hogyan.
(#) zolika60 válasza Clyde8821 hozzászólására (») Jan 14, 2013 /

Milyen motort? Miért nem itt kérdezed?
(#) Clyde8821 válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 14, 2013 /

mert itt talaltam ra a motrokra, egy egyszeru kis motor ami a taviranyitos autokban van, + es - felcserelesevel megy kulombozo iranyba,elore vagy hatra na ezt szeretnem 2 nyomogombbal elerni ,de hogyan?
(#) zolika60 válasza Clyde8821 hozzászólására (») Jan 14, 2013 /

Ha itt a képeket kilistázod, vagy vissza olvasol több megoldást is találhatsz. Használj nagybetűket a mondatok elején legalább.
A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2013
(#) Azan hozzászólása Márc 5, 2013 /

Sziasztok !

Lelkesen végig olvastam a 68. oldalt. Milyen jó kis idő vonal (pityu, Donc-y) ... érdekes volt.
Csak a kérdésemre nem találtam itt választ, így leírom.

Vettem egy (rtf: Ready to fly) habrepülő settet. Melyhez egy 3 csatornás távirányító van. Így nincs csűrő. Viszont a vevő benne négy csatornás, ergo csak + egy jelet kellene generálnom még a távirányitóból és pároztatni a negyedik csatornával ,hogy legyen csűröm is, vagy nem ?

Az ic benne : P6347_051_437000
A kristály AM 27.195

Remélem van valakinek erre ötlete, mert már rendelném is a plusz szervót bele.
(#) pittyu2 válasza Azan hozzászólására (») Márc 5, 2013 /

szia. Az S3---S4 feliratra mi mehet ?? Minek lehet a helye ??Olyan mintha kapcsolónak lenne előkészítve. Ha megy vezetősáv az IC től van azon a részen egy ellenállás osztó akkor esélyes.
A legnagyobb segítség egy oszcilloszkóp lenne.
Én legtöbbször kis egyszerübb gépeknél csűrőt használok , nem oldalkormányt.
(#) Orbán József válasza Azan hozzászólására (») Márc 5, 2013 /

Szia! Én azt csinálnám a helyedben, hogy nem használnám az oldalkormányt - az csak a földön guruláskor és műrepüléskor kell, hanem azt csatit használnám csűrőnek és már túl is vagy a dolgon. Egy ilyen kis gépen abszolúte nincs értelme az oldalnak, ha van csűrőd.
(#) Azan hozzászólása Márc 5, 2013 /

Köszönöm szépen ,hgy foglalkoztok a problémámmal. Akkor szavazzuk meg ezt a csűrő vs. oldalkormány dolgot.

érdekelne a véleményetek. Tehát inkább csűrő legyen rajta ,mint oldalkormány ?

Számomra is látványosabbnak tűnik a csűrő mozdulatai... már csak az a kérdés (a szárnyból gyárilag ki van alakít a csűrő helye) ,hogy a servot kell tennem a szárnyrra vagy maradhat a jelenlegi helyén a szervo és csak odáig kell rudaznom... Teljesen kezdő vagyok... a gép méretei : 955x730 ... egyébbként elektronikához is hüye vagyok ,de nagyon igyekvő is egyben. s3-s4 az igen kapcsoló forma teljesen , a kkapcsolo alatt is ez a forma van ... Az Ic-n van 4 szabad láb még... elöl pedig a ferrit kocka (ferrittekercs) helye is meg van. ch 4 - is van nevezve ráadásul. Egy kinai doksit találtam , amit majd a kinai haverom lefordit .

Szerintem érdemes lenne megprobálnom a távirányitos trükköt is ... ,mert nagyon jó lenne a 4 csatorna, meg kell is ...

kösz skacok már az eddig itt is !
(#) Orbán József válasza Azan hozzászólására (») Márc 5, 2013 /

Azzal együtt, hogy 1995 óta repülőmodellezek, nem lopnak el a műrepülő képességeimért, de nyugodtan szót fogadhatsz, ne vacakolj az oldalkormánnyal.
Azzal repülni elég kínszenvedés, bukfencen kívül nem tudsz figurázni, amiből egy kicsi azért elkél, hogy ne legyen unalmas a repcsizés.
Lusta és aztán elég darabos vele a fordulás, szóval a gyárak azért hozzák ezt így ki, mert olcsó és úgyse kár érte alapon, jó lesz ez kezdésnek...de nem jó!
Az oldal (láb) majd akkor kell, ha a földről szállsz fel-le és műrepülő figurákat is tanulsz, ha akarsz olyat egyáltalán.
Legtöbben megelégszenek a felszabadult káposztalepke stílussal, amiben két egyforma figura nem fordul elő... Ez már más lapra tartozik, lényeg, ne töltsd 4 csatornásítással az időt, menj, repülj.
Ha beválik a dolog számodra, úgyis veszel egy rádiót, ezt a kis szappanosdobozt meg odaadod a szomszédék kisgyerekének...
A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2013
(#) pittyu2 válasza Orbán József hozzászólására (») Márc 5, 2013 /

A távirányítóban megvan a karonként 2-2 potméter ?? Vagy ha nincs akkor mivel akarod a csűrőt vagy oldalkormányt vezérelni ?
A negyedik csatornára tegyél egy szervót és nézd meg beáll e középre. Úgy tudom az IC bemenetét ellenállás osztóval fél tápfeszre állítják így 1.5 msec jelet ad ki . A kapcsolóval vagy negatívra vagy pozitívra húzzák így ad 1 vagy 2 msec állást.Ha a kapcsolo helyére teszel egy 5 kohm körüli potmétert lehet hogy gond nélkül fog üzemelni.

Pl: nekem egy kis négy csatornás adóm oszcilloszkópon nézve hét kimenő jelet adott, és gond nélkül betettem még 3 db kapcsolót. Quadro kopter üzemmód váltáshoz.

Bocsánat, Azan nak akartam válaszolni
(#) Orbán József válasza pittyu2 hozzászólására (») Márc 5, 2013 /

Értem én, de ezt nem nekem szántad, csak így sikerült. Nekem van egy jó öreg rádióm, többet tud jóval, mint én. Royal Evo-9. Na igen, az a másik, ha nincs is meg a lehetőség már a botoknál, akkor abszolúte esélytelen a 4 csatizási kísérlet...
(#) Azan hozzászólása Márc 6, 2013 /

Sziasztok !

Köszönöm ,hogy beszéltek róla.
Kedves O.József : Sajnos mindenféle képpen kellene az a negyedik csatorna mert a gázom is fix.... vagy pörög vagy nem pörög... szóval ,ha nem az oldalkormány menne a negyedikre ,akkor meg a gáz ... és a gáz kapcsoló pedig lenne a fényorkán kapcsoló .
Viccet félre téve, nagyon jó lenne ,ha müködne...

Pittyu2 : Kontroller gombját betudnám építeni s bele is férne, engem nem zavarna ,hgy három karon van, még azon is gondolkodom ,hogy csak azok lennének, úgyis azzal gyakorolok (8 éve tuti) rc fly simulátoron. Régi álom vált valóra. Fontossági sorrendeket követve ( a kedvesemét ,nem az enyémet persze). Szóval a fabrikálás az menni fog csak müködjön. A kérdésem az lenne ,hogy ha beforrasztok oda egy kapcsolót akkor lehet működik is ? ferrit tekercs nem kell bele több ?

Kösz fiúk és már számítok rátok. Szép napot ! Olyan bizakodó lettem.
(#) Orbán József válasza Azan hozzászólására (») Márc 6, 2013 /

Egyszer hoztak berepülni hozzám egy ilyen szerkezetet, kis elektromos szettike... Vért p...tam.A botok rövidek és olyan erővel kellett kitéríteni őket, hogy majd az ujjam tört le. Olyan 1.5mm kitérésnél már nem is láttam a repcsit, olyan gyorsan orsózott és idegbeteg volt az egész repülés. Szó nincs még expóról, azonnal reagált és majd' koppig a kormányok.Szerencsére még nálam lemerült és így önállóan törte össze a kolléga a saját háza táján. Minden elismerésem, aki ilyesmikkel kezd és meg is tanul, álmomban ne jöjjön elő. Mi és még jópáran az öreg Tirmo-n tanultunk, ami már repülőnek volt nevezhető, még nem is nagyon régen országos II. helyen végzett vele egy kolléga F3A-n. Sok sikert mindenesetre! Még nagyon halkan megjegyzem, hiszen nem ez a kérdésedre a válasz, a 35 megás cuccokat fillérekért dobálták/ják el a (jólmenő?) magyar modellezők, Tibicsokiért már rádiót lehet cserélni...
(#) Azan válasza Orbán József hozzászólására (») Márc 6, 2013 /

Jól hangzik Tibi csokim van

(,de tudod a messziről jött ember azt mond amit akar... )

n nem engedhetek meg magamnak sok luxust ,mert van három gyermekem és az is hobby szintű pénzt emészt fel. Mikor repültem a piperrel , én nem tapasztaltam vészesnek... Szépen repült egyenesen , nagyívű fordulókkal és szimus gyakorlással , csak a légycsavar bánta a dolgot leszállásnál... Most olyan 1 órás össz repülés után, már meg lettek a nyomai gyakorlatlanságomnak.... Fizetem is főúr... A leszállás az nem megy vele... nekem szimpi kis gép ...
Ráérősen nyugdíjasan, kis pénzből tudom ezt játszani. Nekem már az is öröm ,hogy valami ami repül azt én irányítom. és nem egy ködarab végre
Kicsit sárgább, kicsit savanyúbb, de a mienk ! ergo van legalább. Eddig ez se volt.
(#) Orbán József válasza Azan hozzászólására (») Márc 6, 2013 /

Ügyes vagy. Egyik ismerősömnek már vagy 8 ilyen kis semmrevaló gépe, és máig se megy neki, de ott ember baj is van. No, a Tibit lehet eltúloztam, ezt adták érte - 1 db-ért - az ajtó van vele kitámasztva... ... és tudod, saját tapasztalatból, és, mivel láttam már karón varjút, arra van pénze a modellezőnek (amatőrnek, etc) amire nagyon akarja. A sírás nem nagyon hat meg. Voltam kezdő magam is.
(#) pittyu2 válasza Azan hozzászólására (») Márc 6, 2013 /

Az L8 hoz és az alu serleges dolgokhoz nehogy hozzányúlj !!
A kapcsolók úgy látom hogy csak KI-BE állásra jók. Szerintem felejtős az adó. Nem is nagyon ajánlatos 27MHz használata repcsihez, mert sok a zavar és egy autós simán leküldheti a géped. A Számítógép billentyűről meg nem jó meg tanulni. Van modellező fórum ahol érdemes érdeklődni.
(#) Orbán József válasza pittyu2 hozzászólására (») Márc 6, 2013 /

Bővebben: Itt
A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2013
(#) Pixi válasza Azan hozzászólására (») Márc 6, 2013 /

Hali!

Mivel látom sima szervós az egész repülő, akkor én azt javasolnám, hogy vegyél egy használt 4 csatornás távot, amiből a 2,4Ghz-es működő is van már 7-8000Ft-ért modelles fórumokon, és azzal nem kell vacakolni, és a 2,4Ghz miatt nem lesz rádió zavar és hatótáv probléma sem!
De ez csak az én meglátásom!
Itt tudsz nézelődni!
Remélem tudtam segíteni!
üdv
(#) pittyu2 válasza Orbán József hozzászólására (») Márc 6, 2013 /

Most meg te küldtél nekem egy jó oldalt !!Ismerem van már pár száz hozzászólásom ott is és még ajánlom Azan kollégának a "borsodircmodell" oldalt is.
De kezdőként a 35 MHz is jó. mindenki áttért a GHz tartományba ,és most tényleg olcsón vehetőek a régi rendszerek.
A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2013
Következő: »»   71 / 90
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem