Fórum témák
» Több friss téma |
ekkor mekkora teljesítmény jön ki elméletileg?
A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2012
Sziasztok!
Van egy hidalt verzióm, és nem csinál semmit. Ha rövidre zárom a "mut"-ot egy pillanatra, megszólal, de gerjed,sípol amíg a kondi tart, aztán elhallgat. Az egyik TDA nem nagyon melegszik. Ezek bontott ic-k. Honnan tudom hogy nem-e döglöttek? A nyákon minden rendben, nem látszik semmi hiba. Köszönöm a válaszokat!
Mondjuk a kimenetre tegyél egy multimétert és nézd meg hány V-jön ki ha 0.01 akkor a panelon a hiba ha több akkor IC csere!
Rámértem. 0,2V. Úgyhogy csere.
Köszönöm!
Erre nincs elméleti számítás. A TDA7294 maximális üzemi tápfeszültsége +/-40V. Ez áll az adatlapban és illik betartani.
Az már tapasztalat, hogy 6,5A csúcsáram felett gyalázatosan romlik az erősítő hatásfoka. Érdemes elolvasni mit ír a gyártó.
Szia!én kb egy hete variálok azon hogy hogyan használhatom a hidalt panelt 4ohm-al!csak a tápfesz modositással lehet!az volt nekem is az elsö lépésem hogy ellenálás,hát az elfüstölt!az enyém +-44voltal megy eröteljes dinamikus hangja van(8ohm-on)levittem a tápfeszt +-30-ra,szol 4ohm-on,de nem tetszet! én maradtam a 8ohm-nál!
Üdv! az enyém tökéletesen megy +-44 voltal!de a hövédelme beleszologat a hangba!
Ma este 2 ic füstölt el. Ez nem az én napom! Egyébként erről mi a véleményetek?
Az adatlapi rajztól nagyobb érzékenységű, 350mV már teljesen ki tudja vezérelni. Láthatóan gyorsan némít kikapcsoláskor. A kimenti RLC tagok jól jöhetnek speciális terheléseknél.
Sziasztok.Meglevo vegfokozathoz (tda 7294)keresek ugyancsak szimetrikus taplalasal eloerosittot hangszinnel.Valaki tud barmit is javasolni?
Esetleg mit kovessek el a sima tapfeszt hasznalo eloerosito kimenetelen levo jellel hogy ne torzitson a fent emlitett TDA7294 es IC-t hasznalo vegfokozattal?
Az eloerositto TDA1524-el van (sima tapot igenyeleo vegfokozattal okesan mukszik)
sem torzitas sem semmi mas negativum nem jelentkezik,mig ra nem kotom a szimetrikus tapot hasznalo TDA72940es vegfokozatra. Jelenseg:mivel az eloerosito-hangszin sima tapot hasznal----kozos a bemeneti es kimeneti negativ pontja...........nade ez mar nem ervenyes a vegfokozatnal,ott a jel negativ pontja nem a tap negativ pontja,ezert aztan vagy indulasbol elszall az eloerositto,vagy torzit. Kerdes:MI A MEGOLDAS?
A TDA1524-nek legyen egy teljesen független tápja, az a biztos.
Koszike a javaslatot de bukta van,kulon kulon tokeletesn mukszik mindketto.
Ha az eloerositot ugyancsak normal feszultsegu ( nem szimetrikus)vegfokozathoz csatolom akkor tokeletes mukszik.A problemak akkor jelentkeznek mikor szimetrikus tapfeszultseget hasznalo vegfokozathoz csatlakoztatom,de azert koszike a javaslatod
És ezt miért nekem mondod?
rendben,en kerek elnezest
Mas eszrevetel?
1 Fénykép?
2 Mindent jól kötsz össze? A végfok IC háza tökéletesen szigetelt a fémváztól? A hangszin IC "-"-át nem a 7294 "-" ával lett összekötve?
Pont ott van a bajom,az eloerosito (-) nem mehet ra a vegfokozat (-)pontjara mivel a vegfokozat szimetrikus tapfeszultseget igenyel,ezek melett pedi a TDA7294-es hazan rajta van a tapfeszultseg (-)aga.Pontosan emiatt nem tudom siman racsatlakoztatni.Megprobaltam a vegfokozat foldpontjat hasznalni de azonnal elszalt az eloerosito (TDA1524)
A TDA7294-et szigetelni kell a háztól. Legjobb már közvetlen a bordától szigetelni!
Szia!Ha jól értem van egy tda7294-es erősitőd amire akarsz tenni egy hangszinszabályzót ami aszimetrikus tápról űzemel.Én is tettem igy a tda elé.A tda-nak kell + GND - az előerősitőnek meg + meg GND.Innentől kőnyű kikővetkeztetni hogy a + a pluszra a GND meg a GND-ra.A - -ra nem teszel semmit.Vagy nem jól értem hogy mit szeretnél?Ahogy reloop irta kűlőn táp lenne a megoldás(ez is egy lehetőség).
Ebben két verzió van. Szimmetrikus, és aszimmetrikus táppal.
Sziasztok!
Ezt: Bővebben: Link AC 50V-os toroiddal, vagy AC 38V-os toriddal érdemes építeni? Idézet: „Annyi bizonyos, az "egytápos" megoldás tudja a magasabb feszültséget is, amit az erősítő jelentősen nagyobb teljesítménnyel viszonoz. Ez méréssel egyértelmű, de füllel egyáltalán nem jelentős.” Ha fülre elenyésző a kettő közötti különbség, akkor mi indokolná a nagyobb tápfeszültséget? Árban ua. lehet mindkét verzió. A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2013
A "fülre nem jelentős", annyit jelent, hogy a fülünk karakterisztikája nem lineáris. Egy lineárisan közel dupla teljesítményt, csak egy kicsivel érzel hangosabbnak.
De 150W tisztán színuszos teljesítmény, az ettől még a duplája mondjuk 75W-nak. Az Én trafómon van 38V-is és hozzá 12V is, amit sorba lehet vele kötni. És ezekből a tekercsekből kettő-kettő, külön-külön mindkét oldalnak. A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2013
Köszönöm, AC 50V lesz a cél!
Hello!Kapok 4 db tda7294-es IC-t és szeretnék belőle valami izmosabb fajta erősítőt építeni!Valakinek van valami ötlete?
Köszönöm.
Csak három poszttal feletted.
7294 hídnál izmosabbat nem tudsz építeni! párhuzamosan nem kapcsolható
Szia!Lehet párhuzamosan kapcsolni.A hidat még nem kapcsoltam de sima Ic-t igen.És a hidnál sincs ez másképp.A jővőben tervezem hogy 4Ic vagy lehet 6Ic-t kapcsolok ősze egy oldalra(hidalva).
Miért ne lehetne? Már többen megépítették és fizikai akadálya sincs szerintem. Attól, hogy nincs az adatlapban benne, nincs akadálya.
Szia!Minden erősitőt lehet.Teszel egy 0.22R minden erősitő kimenetére és anyit kőtől ősze amenyit akarsz.Ugyanazt a jelet kapja mind és kész is.Ezek nem hamis dolgok,én már csináltam és mások is.Nem Ic-t kapcsolom ősze hanem a kész erősitő részt.Épitel 3 tda erősitőt párhuzamositod és hidalod 1 ugyanolyan párguzamositot részel.Teszel egy fázis forditót és kész.Igen a tda7293 az tud M/S űzemben dolgozni.Ez itt nem volt feltűntetve hogy kapcsolod ősze a tda7294-et.Az jó ha sokan olvassák legalább ha valamit elirok akkor kijavitanak
|
Bejelentkezés
Hirdetés |