Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TDA7294 végerősítő

Témaindító: Dióda, idő: Ápr 17, 2006
Lapozás: OK   398 / 608
(#) vipera1997 válasza reloop hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

ekkor mekkora teljesítmény jön ki elméletileg?
A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2012
(#) konyak6 hozzászólása Dec 29, 2012 /

Sziasztok!
Van egy hidalt verzióm, és nem csinál semmit. Ha rövidre zárom a "mut"-ot egy pillanatra, megszólal, de gerjed,sípol amíg a kondi tart, aztán elhallgat. Az egyik TDA nem nagyon melegszik. Ezek bontott ic-k. Honnan tudom hogy nem-e döglöttek? A nyákon minden rendben, nem látszik semmi hiba.
Köszönöm a válaszokat!

(#) vipera1997 válasza konyak6 hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

Mondjuk a kimenetre tegyél egy multimétert és nézd meg hány V-jön ki ha 0.01 akkor a panelon a hiba ha több akkor IC csere!
(#) konyak6 válasza vipera1997 hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

Rámértem. 0,2V. Úgyhogy csere.
Köszönöm!
(#) reloop válasza vipera1997 hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

Erre nincs elméleti számítás. A TDA7294 maximális üzemi tápfeszültsége +/-40V. Ez áll az adatlapban és illik betartani.
Az már tapasztalat, hogy 6,5A csúcsáram felett gyalázatosan romlik az erősítő hatásfoka.
Érdemes elolvasni mit ír a gyártó.

(#) loli34 válasza akos153 hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

Szia!én kb egy hete variálok azon hogy hogyan használhatom a hidalt panelt 4ohm-al!csak a tápfesz modositással lehet!az volt nekem is az elsö lépésem hogy ellenálás,hát az elfüstölt!az enyém +-44voltal megy eröteljes dinamikus hangja van(8ohm-on)levittem a tápfeszt +-30-ra,szol 4ohm-on,de nem tetszet! én maradtam a 8ohm-nál!
(#) loli34 válasza vipera1997 hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

Üdv! az enyém tökéletesen megy +-44 voltal!de a hövédelme beleszologat a hangba!
(#) konyak6 hozzászólása Dec 29, 2012 /

Ma este 2 ic füstölt el. Ez nem az én napom! Egyébként erről mi a véleményetek?
(#) reloop válasza konyak6 hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

Az adatlapi rajztól nagyobb érzékenységű, 350mV már teljesen ki tudja vezérelni. Láthatóan gyorsan némít kikapcsoláskor. A kimenti RLC tagok jól jöhetnek speciális terheléseknél.
(#) zoltan79 hozzászólása Dec 30, 2012 /

Sziasztok.Meglevo vegfokozathoz (tda 7294)keresek ugyancsak szimetrikus taplalasal eloerosittot hangszinnel.Valaki tud barmit is javasolni?
Esetleg mit kovessek el a sima tapfeszt hasznalo eloerosito kimenetelen levo jellel hogy ne torzitson a fent emlitett TDA7294 es IC-t hasznalo vegfokozattal?
(#) zoltan79 hozzászólása Dec 30, 2012 /

Az eloerositto TDA1524-el van (sima tapot igenyeleo vegfokozattal okesan mukszik)
sem torzitas sem semmi mas negativum nem jelentkezik,mig ra nem kotom a szimetrikus tapot hasznalo TDA72940es vegfokozatra.
Jelenseg:mivel az eloerosito-hangszin sima tapot hasznal----kozos a bemeneti es kimeneti negativ pontja...........nade ez mar nem ervenyes a vegfokozatnal,ott a jel negativ pontja nem a tap negativ pontja,ezert aztan vagy indulasbol elszall az eloerositto,vagy torzit.
Kerdes:MI A MEGOLDAS?
(#) reloop válasza zoltan79 hozzászólására (») Dec 30, 2012 /

A TDA1524-nek legyen egy teljesen független tápja, az a biztos.
(#) zoltan79 válasza vipera1997 hozzászólására (») Dec 30, 2012 /

Koszike a javaslatot de bukta van,kulon kulon tokeletesn mukszik mindketto.
Ha az eloerositot ugyancsak normal feszultsegu ( nem szimetrikus)vegfokozathoz csatolom akkor tokeletes mukszik.A problemak akkor jelentkeznek mikor szimetrikus tapfeszultseget hasznalo vegfokozathoz csatlakoztatom,de azert koszike a javaslatod
(#) vipera1997 válasza zoltan79 hozzászólására (») Dec 30, 2012 /

És ezt miért nekem mondod?
(#) zoltan79 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 30, 2012 /

rendben,en kerek elnezest
Mas eszrevetel?
(#) pinyó39 válasza zoltan79 hozzászólására (») Dec 30, 2012 /

1 Fénykép?
2 Mindent jól kötsz össze? A végfok IC háza tökéletesen szigetelt a fémváztól? A hangszin IC "-"-át nem a 7294 "-" ával lett összekötve?
(#) zoltan79 válasza pinyó39 hozzászólására (») Dec 30, 2012 /

Pont ott van a bajom,az eloerosito (-) nem mehet ra a vegfokozat (-)pontjara mivel a vegfokozat szimetrikus tapfeszultseget igenyel,ezek melett pedi a TDA7294-es hazan rajta van a tapfeszultseg (-)aga.Pontosan emiatt nem tudom siman racsatlakoztatni.Megprobaltam a vegfokozat foldpontjat hasznalni de azonnal elszalt az eloerosito (TDA1524)
(#) reloop válasza zoltan79 hozzászólására (») Dec 30, 2012 /

A TDA7294-et szigetelni kell a háztól. Legjobb már közvetlen a bordától szigetelni!
(#) ImiDj válasza zoltan79 hozzászólására (») Dec 30, 2012 /

Szia!Ha jól értem van egy tda7294-es erősitőd amire akarsz tenni egy hangszinszabályzót ami aszimetrikus tápról űzemel.Én is tettem igy a tda elé.A tda-nak kell + GND - az előerősitőnek meg + meg GND.Innentől kőnyű kikővetkeztetni hogy a + a pluszra a GND meg a GND-ra.A - -ra nem teszel semmit.Vagy nem jól értem hogy mit szeretnél?Ahogy reloop irta kűlőn táp lenne a megoldás(ez is egy lehetőség).
(#) konyak6 hozzászólása Dec 31, 2012 /

Ebben két verzió van. Szimmetrikus, és aszimmetrikus táppal.
(#) albinolynx hozzászólása Jan 3, 2013 /

Sziasztok!
Ezt: Bővebben: Link AC 50V-os toroiddal, vagy AC 38V-os toriddal érdemes építeni?
Idézet:
„Annyi bizonyos, az "egytápos" megoldás tudja a magasabb feszültséget is, amit az erősítő jelentősen nagyobb teljesítménnyel viszonoz. Ez méréssel egyértelmű, de füllel egyáltalán nem jelentős.”

Ha fülre elenyésző a kettő közötti különbség, akkor mi indokolná a nagyobb tápfeszültséget?
Árban ua. lehet mindkét verzió.
A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2013
(#) Alkotó válasza albinolynx hozzászólására (») Jan 3, 2013 /

A "fülre nem jelentős", annyit jelent, hogy a fülünk karakterisztikája nem lineáris. Egy lineárisan közel dupla teljesítményt, csak egy kicsivel érzel hangosabbnak.
De 150W tisztán színuszos teljesítmény, az ettől még a duplája mondjuk 75W-nak.
Az Én trafómon van 38V-is és hozzá 12V is, amit sorba lehet vele kötni. És ezekből a tekercsekből kettő-kettő, külön-külön mindkét oldalnak.
A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2013
(#) albinolynx válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 3, 2013 /

Köszönöm, AC 50V lesz a cél!
(#) vipera1997 hozzászólása Jan 4, 2013 /

Hello!Kapok 4 db tda7294-es IC-t és szeretnék belőle valami izmosabb fajta erősítőt építeni!Valakinek van valami ötlete?
Köszönöm.
(#) albinolynx válasza vipera1997 hozzászólására (») Jan 4, 2013 /

Csak három poszttal feletted.
(#) accaboj válasza vipera1997 hozzászólására (») Jan 5, 2013 /

7294 hídnál izmosabbat nem tudsz építeni! párhuzamosan nem kapcsolható
(#) ImiDj válasza accaboj hozzászólására (») Jan 6, 2013 /

Szia!Lehet párhuzamosan kapcsolni.A hidat még nem kapcsoltam de sima Ic-t igen.És a hidnál sincs ez másképp.A jővőben tervezem hogy 4Ic vagy lehet 6Ic-t kapcsolok ősze egy oldalra(hidalva).
(#) accaboj válasza ImiDj hozzászólására (») Jan 7, 2013 /

TDA7294V-t nem lehet, ne írj hamis dolgokat mert ezt sokan olvassák! TDA7293S-t igen.
(#) Kovidivi válasza accaboj hozzászólására (») Jan 7, 2013 /

Miért ne lehetne? Már többen megépítették és fizikai akadálya sincs szerintem. Attól, hogy nincs az adatlapban benne, nincs akadálya.
(#) ImiDj válasza accaboj hozzászólására (») Jan 7, 2013 /

Szia!Minden erősitőt lehet.Teszel egy 0.22R minden erősitő kimenetére és anyit kőtől ősze amenyit akarsz.Ugyanazt a jelet kapja mind és kész is.Ezek nem hamis dolgok,én már csináltam és mások is.Nem Ic-t kapcsolom ősze hanem a kész erősitő részt.Épitel 3 tda erősitőt párhuzamositod és hidalod 1 ugyanolyan párguzamositot részel.Teszel egy fázis forditót és kész.Igen a tda7293 az tud M/S űzemben dolgozni.Ez itt nem volt feltűntetve hogy kapcsolod ősze a tda7294-et.Az jó ha sokan olvassák legalább ha valamit elirok akkor kijavitanak
Következő: »»   398 / 608
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem